Utolsó betű

  Normál ár: 3 990 Ft

  A Te árad: 3 791 Ft

  Értékelés:  (3.5)
  Az Utolsó betű társasjáték a klasszikus szólánc játékot veszi alapul és csavarja meg egy gyönyörű kártyákat használó játékmenettel.
  A játékosok sorban játsszák ki a gyönyörűen illusztrált, mesejeleneteket ábrázoló kártyákat, majd mondanak egy hozzá kapcsolódó szót. A következő játékosnak már egy olyan kártyát és hozzá tartozó szót kell választania, amely az előző kifejezés utolsó betűjével kezdődik. Így alkotnak majd a kártyák egy csak szavak által kapcsolódó láncolatot, melynek megalkotásához a játékosoknak minden fantáziájukra, és szókincsükre szükségük lesz. A játékban 61 különböző, egyedien illusztrált kép biztosítja minden egyes parti alkalmával a különleges élményt és az újrajátszhatóságot, elbűvölve a gyermek és felnőtt játékosokat egyaránt.

  Értékelések átlaga 


  (3.5)

  Közönségdíjak

  Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

  17% (1)
  17% (1)
  67% (4)
  Rendezés:
  Eddig összesen 6 értékelés
  Nehéz

  Ingrid | 2018. január 10.

  Egy 8 éves kislány kapta karácsonyra, nagyon tetszett neki. A képek gyönyörűek, jó zsúfoltak, hogy több lehetőség legyen a szólánc folyatására. De én felnőttként is megszenvedtem mire egy-egy szót kitaláltam. De egyre jobban bele lehet jönni!
  Nyelvtanuláshoz remek lehet

  Nadett | 2017. december 7.

  A szólánc játék nekünk is nehéz volt, lehet ez köszönhető a magyar ábécénknek is, mikor hosszú ékezetes magánhangzóra (ó, ú) vagy ép kettős mássalhangzóra (cs, sz, ly..) végződő szó után nagyon nehéz vagy nem is lehet szót találni. Ilyenkor csak a szabály felrúgásával lehet továbbmenni, így kevésbé élvezhető a játék. Angolul előbb és sokkal több szót találtunk, így angol szókincs fejlesztésre , gyakorlásra tökéletes. Esetleg az nyer aki több szót tud az adott kártyáról angolul felsorolni.
  Dixit másképp

  András | 2017. augusztus 29.

  Nekem elsőre a Dixit ugrott be, amiben a fantáziánkat és a képzelőerőnket használva kell tippelgetni.
  Itt is szépen megrajzolt képekről van szó, amik csak kicsit elvontak, és azzal, hogy próbálunk olyan szavakat találni, amiknek az utolsó betűjével nehéz kezdenie a másiknak, borsot törhetünk az orra alá.
  Nagyméretű, gazdagon illusztrált kártyák

  Réka | 2016. október 5.

  A kártyák nagyok, jól kidolgozottak, gyönyörűek az illusztrációk! A szólánc játék 7 éves fiamnak (ő kapta ajándékba) először nehezen ment, de pár alkalom után ráérzett az ízére. Remek szókincsbővítő. Azonban hamar veszít a varázsából, kissé unalmassá válik... Ezért:
  Nem csak szólánc játékra használjuk: kisebb testvérekkel történet-mesélésre, részlet-keresésre (kiteszünk egy kártyát, nagyobbak esetén többet, egy apró dolgot kiválaszt róla a 'kihívó' játékos, és aki hamarabb megtalálja az nyer, következő körben ő a kihívó). A játék-verziók ellenére sem kerül azonban elő túl gyakran.
  A Dixit egészen más lapra tartozik

  Adim | 2016. február 11.

  Nem keverném a két játékot.
  A Dixitben a kártyák elvont festményeket tartalmaznak, amikről inkább érzések, gondolatok jutnak a játékos eszébe.
  Az Utolsó betű kártyái inkább mindenféle dologgal zsúfoltak, hogy minél több szó juthasson róluk az eszedbe. Itt nem az emocionális tölteten van a hangsúly, itt nincs a képeknek mögöttes tartalma, ami a Dixitre annyira jellemző.
  Ezek miatt a Dixit kevésbé alkalmas szólánc játékra, főképp gyerekekkel.
  Az Utolsó betű viszont remek szórakozás lehet kisebb és nagyobb társaságban is, főleg csemetékkel! :)
  Nem pont szókígyó

  Molnár | 2016. február 10.

  A kártyák illusztrációja egész kreatív, viszont a szókígyós játékot nem élvezték nálunk annyira a gyerekek. A szabályokat felrúgva, történetmesélős, vagy kártyakitalálós (Dixit) játékot sokkal jobban élvezték. Ha szép színes kártyákat szeretnétek én inkább a Dixit-et és a kiegészítőit javaslom, és ha akartok azzal is lehet szó-kígyózni.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!