Utolsó betű

  Normál ár: 3 990 Ft

  A Te árad: 3 791 Ft

  Értékelés:  (3.7)
  Az Utolsó betű társasjáték a klasszikus szólánc játékot veszi alapul és csavarja meg egy gyönyörű kártyákat használó játékmenettel.
  A játékosok sorban játsszák ki a gyönyörűen illusztrált, mesejeleneteket ábrázoló kártyákat, majd mondanak egy hozzá kapcsolódó szót. A következő játékosnak már egy olyan kártyát és hozzá tartozó szót kell választania, amely az előző kifejezés utolsó betűjével kezdődik. Így alkotnak majd a kártyák egy csak szavak által kapcsolódó láncolatot, melynek megalkotásához a játékosoknak minden fantáziájukra, és szókincsükre szükségük lesz. A játékban 61 különböző, egyedien illusztrált kép biztosítja minden egyes parti alkalmával a különleges élményt és az újrajátszhatóságot, elbűvölve a gyermek és felnőtt játékosokat egyaránt.

  Értékelések átlaga 


  (3.7)

  Közönségdíjak

  Ketten 5 Családdal 5
  29% (2)
  14% (1)
  57% (4)
  Rendezés:
  Eddig összesen 7 értékelés
  Szólánc - képes kártyákkal

  HeFE | 2018. április 17.

  Nagy méretű, színes, és zsúfolt lapok tele szavakkal - vagyis képekkel. Nálunk nem feltétlenül kell a képen lennie a kimondott szónak, ha a játékosok többsége érti, mire gondolt aki kimondta, akkor elfogadott. Egyfajta asszociációs játékként játsszuk. Nehezítésként szoktuk úgy is játszani, hogy csak főneveket, ill. igéket vagy fogalmakat lehet mondani.
  Időnként nagyon elmerülünk benne, és többször végigpörgetjük a paklit, máskor csak néhány kört játszunk vele, ez hangulatfüggő, de általában szórakoztató időtöltés. Nem kell különösebben rákészülni, akkor is elővehetjük, ha csak 10-15 szabad percünk van.
  Szóláncot fejben is lehet játszani, de ezekkel a kártyákkal sokkal-sokkal jobb!
  Nehéz

  Ingrid | 2018. január 10.

  Egy 8 éves kislány kapta karácsonyra, nagyon tetszett neki. A képek gyönyörűek, jó zsúfoltak, hogy több lehetőség legyen a szólánc folyatására. De én felnőttként is megszenvedtem mire egy-egy szót kitaláltam. De egyre jobban bele lehet jönni!
  Nyelvtanuláshoz remek lehet

  Nadett | 2017. december 7.

  A szólánc játék nekünk is nehéz volt, lehet ez köszönhető a magyar ábécénknek is, mikor hosszú ékezetes magánhangzóra (ó, ú) vagy ép kettős mássalhangzóra (cs, sz, ly..) végződő szó után nagyon nehéz vagy nem is lehet szót találni. Ilyenkor csak a szabály felrúgásával lehet továbbmenni, így kevésbé élvezhető a játék. Angolul előbb és sokkal több szót találtunk, így angol szókincs fejlesztésre , gyakorlásra tökéletes. Esetleg az nyer aki több szót tud az adott kártyáról angolul felsorolni.
  Dixit másképp

  András | 2017. augusztus 29.

  Nekem elsőre a Dixit ugrott be, amiben a fantáziánkat és a képzelőerőnket használva kell tippelgetni.
  Itt is szépen megrajzolt képekről van szó, amik csak kicsit elvontak, és azzal, hogy próbálunk olyan szavakat találni, amiknek az utolsó betűjével nehéz kezdenie a másiknak, borsot törhetünk az orra alá.
  Nagyméretű, gazdagon illusztrált kártyák

  Réka | 2016. október 5.

  A kártyák nagyok, jól kidolgozottak, gyönyörűek az illusztrációk! A szólánc játék 7 éves fiamnak (ő kapta ajándékba) először nehezen ment, de pár alkalom után ráérzett az ízére. Remek szókincsbővítő. Azonban hamar veszít a varázsából, kissé unalmassá válik... Ezért:
  Nem csak szólánc játékra használjuk: kisebb testvérekkel történet-mesélésre, részlet-keresésre (kiteszünk egy kártyát, nagyobbak esetén többet, egy apró dolgot kiválaszt róla a 'kihívó' játékos, és aki hamarabb megtalálja az nyer, következő körben ő a kihívó). A játék-verziók ellenére sem kerül azonban elő túl gyakran.
  A Dixit egészen más lapra tartozik

  Adim | 2016. február 11.

  Nem keverném a két játékot.
  A Dixitben a kártyák elvont festményeket tartalmaznak, amikről inkább érzések, gondolatok jutnak a játékos eszébe.
  Az Utolsó betű kártyái inkább mindenféle dologgal zsúfoltak, hogy minél több szó juthasson róluk az eszedbe. Itt nem az emocionális tölteten van a hangsúly, itt nincs a képeknek mögöttes tartalma, ami a Dixitre annyira jellemző.
  Ezek miatt a Dixit kevésbé alkalmas szólánc játékra, főképp gyerekekkel.
  Az Utolsó betű viszont remek szórakozás lehet kisebb és nagyobb társaságban is, főleg csemetékkel! :)
  Nem pont szókígyó

  Molnár | 2016. február 10.

  A kártyák illusztrációja egész kreatív, viszont a szókígyós játékot nem élvezték nálunk annyira a gyerekek. A szabályokat felrúgva, történetmesélős, vagy kártyakitalálós (Dixit) játékot sokkal jobban élvezték. Ha szép színes kártyákat szeretnétek én inkább a Dixit-et és a kiegészítőit javaslom, és ha akartok azzal is lehet szó-kígyózni.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!