Patchwork

Normál ár: 5 990 Ft


A Te árad: 5 691 Ft

Értékelés:  (4.8)
A Patchwork a kézimunka egyik formája, mely összevarrt szövetdarabokból hoz létre egy nagyobb mintát. Régen ez volt a módja, hogy a megmaradt ruhadarabokból használható ruhákat és takarókat gyártsanak. Ma a patchwork egy művészeti irányzat, melynél a tervezők értékes szöveteket felhasználva gyönyörű textíliákat alkotnak. A szövetek egyenetlenül összeillesztett darabjai különösen egyedi remekműveket eredményezhetnek,és ezért rengeteg textilművész alkalmazza. Gyönyörű folttakaró készítéséhez fáradságos munka és idő szükséges, mert a rendelkezésre álló foltok egyszerűen nem akarnak összeilleni. A játékosnak körültekintően kell a foltokat kiválasztania, és figyelnie kell, hogy mindig legyen kéznél elegendő gomb - nem csak azért, hogy befejezze a takaróját, hanem hogy az elkészült alkotás jobb és szebb legyen ellenfele takarójánál.

Az egyik mondat a szabálykönyv "Időtábla" bekezdésében félreérthetően van megfogalmazva. Helyesen: "Amikor a játékos átlép ezeken a mezőkön, akkor végre kell hajtania a megfelelő eseményt:"

A játék díjai

  • Magyar Társasjáték díj 2015 jelölt
  • Mensa Társasjátékverseny 2015 fődíjas

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 31 Gyakorlott játékosoknak 15 Euro gémereknek 6 Ketten 30
86% (37)
9% (4)
5% (2)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 44)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Egyszerű és nagyszerű

Viktor | 2019. május 26.

Egyszerű szabályrendszerű (5 perc alatt tanulható ), de nagyon élvezetes játék. Tetszik benne a (Tokaido-ban is megtalálható) az lép, aki hátul és ameddig hátul van.
Mindenkinek ajánlom!
Casual és mid-weight egyszerre

József | 2019. április 28.

Barátnőm kikapcsolódásként tekint rá, míg én szeretek számolgatni, tervezgetni minden lépést, megfontolni a lehetőségeket.
Ennek ellenére ő eddig többször nyert mint én. :)
Klassz kétszemélyes

Cfthn | 2019. április 18.

Mivel viszonylag sokat játszunk kettesben a párommal, elég sok kétszemélyes játékunk van. Ezek közül a Patchwork az egyik, ami rendszeresen előkerül. A szerencse és a taktika egyaránt befolyásolja a játékmenetet, miközben mégsem egymás elleni küzdelemre, kiszúrásra játszunk. Remek választás.
szuper

Laura | 2019. január 15.

Nagyon jól eltalált 2 fős társasjáték. Férjemmel sokat játszunk vele. Mindenképpen próbáljátok ki!
Fertőző :D

Alex | 2018. november 7.

Ha játszol vele egy partit , utána nem bírod majd letenni.
Nagy újrajátszhatóság

Angi | 2018. november 7.

Nagyon jól eltalált játék, az egyik legjobb két fős amit én ismerek.
Első kétszemélyes társasom

Clio | 2018. október 25.

Imádom a társasjátékokat. Rengeteget játszottam régen is családi körben. Mióta távolabb költöztem a családtól egyre ritkábban adatik meg, hogy közösen játszunk. Párommal ketten élünk, bár a társasjátékok java része már 2 személlyel is szépen játszható, valahogy mégis hiányérzete van az embernek. Ekkor fedeztem fel a "Patchwork" nevű játékot. 2 fő részére, ideális nem túl hosszú játékidővel, egyszerű szabályokkal rögtön magával ragadott. Egy hosszú nap után is szívesen elővesszük pihenésképp, mert olyan nagyfokú odafigyelést nem igényel, mégis kellemesen megtornáztatja az ember agyát: "Vajon jól tettem be azt az elemet?" "Megéri nekem pont ezt megvenni?".... Én csak ajánlani tudom mindenkinek!
Végig figyelős, mérlegelős 2személyes

nhajdubeatrix | 2018. augusztus 2.

2 személyes, pénzgyűjtős, vásárlós, tetriszes. Egész érdekes gondolkodásmódot követel, hogy a körben lehelyezett "tetriselemek" között áll egy bábu, és csak az előtte lévő 3 közül választhatok. Azon pedig figyelnem kell az árát, illetve, hogy hányat léphetek, ha az adott elemet használom fel (ez a 2 dolog jelölve van rajta). Majd a bábu a felvett elem helyére lép, és az így következő 3-ból tud az ellenfél választani. Ezzel lehet is előre kalkulálni, és néha érdemes úgy dönteni, hogy én egy kicsivel rosszabbat választok azért, hogy az ellenfélnek sokkal rosszabb következzen. Aztán furcsa még az, hogy az következik, aki hátrébb áll. Tehát ha pl. 5-tel megelőz az ellenfelem, akkor nekem célszerűbb egy olyan elemet felvennem, amivel keveset lépek, mondjuk 1-et, mert ebben az esetben megint én jövök. Így viszont egy kör alatt, ha elég ügyes vagyok több elemmel több négyzetkét fedek le a táblámon. A nyeréshez kell, hogy minél nagyobb területet fedjek le + minél több pénzem maradjon + én legyek az első, aki beépít egy teljes 7x7-es területet + és a lerakott elemeimen minél több gomb legyen (ennek a játék folyamán van jelentősége). Szóval kellően sok dologra kell figyelni ahhoz, hogy egy pillanatra se lankadjon az ember figyelme. Így aztán egy percig sem lehet benne unatkozni.
Kedvenc 2 személyes!

Daniella | 2018. február 4.

Nem bonyolult de mindig élvezetes!
Egyik kedvenc

Pál Csanád | 2018. január 7.

Utobbi evek legkellemesebb meglepetese volt a patchwork szamunkra. Egyszeru ugyanakkor egyedi jatekmenet, ami tematol fuggetlenul mindket nem szamara kellemes szorakozast biztosit.
Melyebb jatek, mint ahogy az elsore tunik, valamint az ujrajatszhatosaga is kimagaslo.
Logikai fejtorok kedveloinek kotelezo!

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.