Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Photosynthesis

Ár:
11.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (21)
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

4.57
21 értékelés
5
(16)
4
(3)
3
(1)
2
(0)
1
(1)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 10. 02.
Na ez nekem egyedi

Nagyon bejött ez a játék, logikus és követhető játék menet, szép kidolgozás, működik 2-3-4 fővel, nem tart túlzottan sokáig. Kár hogy a végén ki kell vágni az öreg fákat :-\
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 01.
Séta az erdőben

Mi 3an játszottunk, vegyes korosztályban. Könnyen érthető szabályok, kisebbek is tudnak "taktikázni". Nem túl hosszú a játékmenet, így egy laza társasra tökéletesen alkalmas. Nagyon szép grafika, több játék után sem sérültek nálunk a fák, szín szerint raktuk be őket a dobozba, a tokeneket visszazárható műanyag zacsiba tettük, hogy ne sérüljenek. Tapasztaltabb játékosoknak is élvezhető.
| 4 / 5 csillag!
2020. 03. 02.
Törekedj a fény felé

Gyönyörű játék, újrahasznosított anyagokból. A fák minősége gyenge, könnyen sérülnek az insert pedig nem védi őket, lényegében csak színek szerint beleöntjük őket egy kupacba. Maga a játék szórakoztató, megmozgatja az agytekervényeket előre kell tervezni. A szabályrendszere viszonylag egyszerű, könnyen tanulható mégis számos döntés között lehet válogatni egy-egy körben. Egy bemelegítő játék után már bárki esélyes lehet a győzelemre. A legelső játék alatt azonban egy gyakorlott játékosnak óriási az esélye egy kezdővel szemben, így érdemes taktikai tippeket adni az elején. Ha a társaság hajlamos a túlgondolkodásra és szeret beleülni egy-egy döntésbe, akkor a döntésekre fordítható időt érdemes megszabni, különben nyúlik a játék, mint a rétestészta. Fiatal tinikkel is jól játszató lehet. 2-en nekünk kicsit túl kényelmes a pálya, nem igazán kell kapcsolatba lépnünk egymással, így enyhén értelmét veszti a játék, de azért játszható. 3 fővel tökéletes, pont kellő méretű és intenzítású, 4-en mi már szűknek éreztük, bár így nagyon kijött a zamata, hatalmas volt a ráhatásunk másokra. A játék gonoszkás, lehet egymást csipkedni akarva és akaratlanul is, és sajnos aki az elején "rosszat" lép, nem vagy csak alig tudja korrigálni a játék további felében, mert a játék az erőset még erősebbé a gyengét még gyengébbé teszi. Örülök, hogy megvettük dekoratív kincs a társasjátékpolcon és gyakran elő is kerül.
U.I. kezdőknek és gyakorlott játékosoknak is ideális, de muszáj még egyet választani (fura rendszer)....legyen a ketten is, bár szerintem ez nem teljesen igaz a többi viszont biztos nem
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 09.
A erdő varázsa

Egy gyönyörűen illusztrált, meditatív játék. Nagyszerű lehet ajándékba is, hiszen nagyon látványos, ez a játékélményt is nagyban növeli. Igazi stratégiai játék, ahol előre kell gondolkodni pár körrel.
| 4 / 5 csillag!
2019. 12. 19.
A nagyok árnyékában

+ Művészien gyönyörű kivitelezés
+ Egyedi fénypont gyűjtő mechanizmus

- Könnyű elrontani az elején, amit aztán a játék végéig sem lehet helyrehozni
- Nem mindegy kikkel játszol, nagyon le tud lassulni
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 09.
Erdőgazdálkodás

Sokan írták már előttem, de vitathatatlan, és mindenképpen kiemelésre érdemes, hogy egy igazán gyönyörű kivitelű játékról tervezek most írni. Szóval nagyon látványos, nagyon szép, és aki kicsit utána is olvasott, még azt is tudja, hogy környezetbarát is. És nem csak a játék, ami újrahasznosított papírból készült, hanem az eredeti kiadó faültetési kampánya is. De akkor essék pár szó a játékról is. A kezdő játékosok a látványban, a mechanikában lelhetik örömüket, mert elég kézzelfogható és látványos, ahogy a játék előre haladtával egy erdő nő ki a táblából. A gyakorlottabb játékosok viszont kiélvezhetik a Photosynthesis mélységeit, merthogy bőven van a játékban. Ha igazán jó akarsz lenni, akkor gondolatban, tervekben mindig 4-5 körrel a játék előtt kell járnod, és hasznos, ha több alternatívával is rendelkezel. Emellett meg kell tanulni, hogy attól még, hogy szép a játék, azért kicsit gonosz is. Itt ugyanis minden pénzbe, akarom mondani napfénypontba kerül. Még egy magot se tudsz ingyen elhullajtani! És persze a gondosan elvetett magot óvón nevelgetve szépen felcseperedik a fánk, és már kezdhetnénk örülni, hogy végre hozza majd a sok napocskát, amikor is rá kell jönnünk, hogy mindjárt itt a játék vége, és ha győzelmi pontot is szeretnénk, akkor bizony könnyes búcsú után ki kell vágni a fánkat. De mindezzel együtt, és talán pont ezekért, nekem nagyon bejött a játék. Szép a kivitelezés, látványos a megvalósítás és a mechanizmus, a játékosok között végig fenntartja az interakciót, és ugyan lehet könnyedén venni, de az az igazi, ha odateszed magad, tervezel és stratégiát építesz. És a végén akár nyertél, akár nem, akkor is létrehoztál, illetve hoztatok valami szépet. Ha kicsiben is, makettként is, de erdőt neveltetek, és sokat tanultatok a fákról és az erdőgazdálkodásról.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 29.
Magyar

Sziasztok, nekem már gyári (nem mellécsomagolt fekete-fehér A/4 félbehajtva) magyar játékszabállyal érkezett. Szerintem nyugodtan javítható a leírás ANGOL NYELVŰ, MAGYARRA (Oké a címe nem magyar:)). A szabályon kívül nincs benne semmi amit fordítani kellene. A játék gyönyörű, a játékszabály könnyen tanulható. A fa fajtákat elválasztó kartonra igazán nyomhattak volna valami grafikát, elég sivárul néz ki a szép fák mellett. Nálam a kis fenyőfa középső hullámos vágása nem mindig volt jó, így egy két fa könnyen szétesik.
| 5 / 5 csillag!
2019. 07. 22.
Ékkő

Az előttem szóló pár kommentre is szeretnék reagálni: hogy fából lehettek volna az alkatrészek, azt nevetségesnek tartom, ha tisztában van az ember a játékkal, a játékszabállyal, le van írva, hogy ezek újrahasznosított anyagokból készültek, amivel a fákat védik. Nekem sok játék után sem koptak vészesen az alkatrészek, igaz nagyon vigyázunk is a játékainkra. Ha valaki aggódik miattuk egyébként, színtelen akril sprayvel könnyen védhetőek.
A ledes világítás semmit nem segítene, engem szerintem még zavarna is abban, hogy tisztán átlássam a pályát. Valóban, a napkorong grafikája elég bénácska, de legfeljebb másképp rajzolta(tta)m volna. Igen, lehet az áron hüledezni, mert nem a legolcsóbb, de bőven vannak ennél rosszabb ár-érték arányok.
Kezdőknek semmiképp sem ajánlanám, szerintem elég komoly stratégiai félabsztrakt játék
| 5 / 5 csillag!
2019. 07. 19.
Nyugalmas izgalom

Tényleg szuper a design, látványos a játék.
2-3-4 fővel is remekül játszható, de minél több a játékos annál nehezebb taktikázni. Nem lehet úgy helyezkedni, hogy minden napállás jó legyen. :) 3-4 körrel mindig előre kell gondolkodni és okosan szórni a magokat, de még így is keresztülhúzhatja egy másik játékos a tervünket egy fanövesztéssel. :)
Viszonylag gyorsan játszható, nincs két ugyanolyan játék, könnyen tanulható.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 27.
Csodaszép

Mivel eleve szeretem a természetet, ez a játék egy felüdülés a játékpolcunkon. Már a dobozára is jól esik ránézni, maga az összerakott játék pedig csodálatos. ( Sajnos én is tapasztaltam azért, hogy a kis fák szétesnek.)
A játék igényli, hogy jó előre gondolkodjunk, stratégiai játékként kitűnő, ketten is élvezet vele játszani. Én csak ajánlani tudom a témája és a játékmenete is izgalmas.
| 3 / 5 csillag!
2018. 12. 11.
felemás érzések

A játék maga élvezetes, még ha a kategóriájában számomra nem is az év játéka. Ami miatt viszont inkább csalódott vagyok, az az alkotórészek minősége ahogy már előttem is írták. Társasoknál sokszor tapasztaltam, hogy ha Kínában gyártották, akkor kopik, szakad, azaz gyenge minőségű azokhoz képest, amiknél pl Németország van megjelölve gyártás helyeként, árban viszont nincs különbség. Sajnos, most nem ellenőriztem ezt a dobozon vásárlás előtt. Ha valakinek van egy Clank! és egy Ticket to Ride otthon, az összehasonlíthatja a kettőt és érteni fogja, hogy miről beszélek. Szóval ezért a 3 csillag, egyébként a játékélmény 4-es.
| 4 / 5 csillag!
2018. 11. 13.
Erdőmenedzsment

Gyönyörű látványvilág, kemény taktikázás és emellett viszonylag pörgős játékmenet. Pontgyűjtögetős, faültetős helyenként egymást szivatós játék. Szeretjük, mert egyébként bármikor elővehető, tényleg igényli a taktikázást és a játékmenet is pörgős, könnyed és szerintem viszonylag könnyen tanulható, logikus szabályokra épít a játék.

Az egyetlen negatívum, hogy szerintem elképesztően gyenge a fák minősége. A kis fák illesztésénél annyira laza a kapcsolat, hogy szétperegnek, ragasztani kellett őket, illetve hiába nyomkodod ki akármilye óvatosan, itt-ott a vágás nincs befejezve, és ennek köszönhetően szétválnak a rétegek.. Emiatt csak 4 csillag.
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 11.
Pompás

Fantasztikus, magával ragadó, imádás a köbön! Mindenki játszon vele!
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 12.
gyönyörű, igényes, élvezetes

és a dobozban már magyar leírás volt!
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 09.
Mesél az erdő

Fantasztikusan gyönyörű társasjáték, mindenkinek ajánlom. A tábla, a fák, a játékostáblák (hátoldal olyan mint egy festmény). Egyedüli negatívum, hogy a kicsi fák néha könnyen szét tudnak csúszni, de ezt leszámítva csillagos ötös.

Ma próbáltuk ki (3-an), és rendkívül tetszett mindenkinek. A szabályokat nagyon könnyű megtanulni, ám a sokféle lehetőség, a "nap" (Föld) forgása miatti árnyékok és a korlátozott körök rendkívüli mélységet adnak a stratégáknak is :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 12.
Fának kéne lenni...

Nyugalmas, "fanövesztő" játék. Legjobb 4 fővel. Mi a youtuberól beraktunk egy "ambient forest sounds" videót a háttérbe, madárcsiripeléssel, kakukkal meg minden xD
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 08.
Kedves játékosok!
Időbe tellett, míg elkészült a fordítás, de már fel lett töltve a Photosynthesis magyar nyelvű játékszabálya.
Jó játékot kívánunk!
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 30.
Iskolákba ideális

Gyerekekkel is könnyen játszható, fantasztikus kinézetű, és rendkívül stílusos játék!
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 30.
játékszabály

Lehetne kérni hogy ne a magyar játékszabály hiánya alapján értékeld a játékot egy csillaggal????
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 23.
Hogy legyen értelmes hozzászólás is....

Gyönyörű, könnyen tanulható, mégis mély stratégiai játék, valami fantasztikus, relaxáló atmoszférával. Mennyire jó már fákat ültetni és növeszteni!
| 1 / 5 csillag!
2017. 12. 15.
játékszabály

Lehetne kérni a játékszabály feltöltését?