Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Piszkos Fred

Ár:
9.490 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (25)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

A Piszkos Fred egyszerre blöff- és stratégiai társasjáték, mindez Rejtő Jenői környezetben. A regényből jól ismert szereplők köszönnek vissza ebben a könnyed játékban, melynek során a kikötői kocsmákban és a három főszereplőnél (Fülig Jimmy-nél, Vadsuhancnál és magánál Piszkos Frednél) próbálunk minél nagyobb befolyást és támogatókat szerezni. Minden forduló elkerülhetetlenül egy Nagy balhéba torkollik, ahol ki-ki a kocsmákban megszerzett gengsztereit okosan felhasználva megpróbálja a lehető legtöbb pontot összegyűjteni.

Második kiadás átdolgozott szabályokkal, akár 10 fő részére is!

Vélemények

4.00
25 értékelés
5
(10)
4
(7)
3
(7)
2
(0)
1
(1)
Írja meg véleményét!
| 3 / 5 csillag!
2019. 07. 17.
Számolás művészete

Karaktereket kell választani folyamatosan, rengeteget kell számolni, a stratégiát is az határozza meg és a játékmenetet is, csak azoknak ajánlott, akik szeretik a hosszas számolást és kevés valódi játékkal töltött időt.
| 4 / 5 csillag!
2018. 07. 09.
Jobbnak hittük

A játékon látszik, hogy kell pár kör, mire felfogja az ember, sajnos mi csak 1-et játszottunk, azóta nem került elő. Kb. 3 kör alatt lehet szerintem ráérezni az ízére (csak a többi játéktapasztalat alapján mondom). Eddigi tapasztalatok alapján eléggé befolyásoló tényezőnek éreztem a szerencse faktort.
u.i.: az első kört ne kocsmában kezdjétek, a többi körhöz már csak a játék stílusa miatt is kötelező a kocsmai hangulat :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 22.
Kavar vagy nem kavar

A Piszkos Fred szabály mindent visz.
| 4 / 5 csillag!
2018. 02. 04.
Nem rosz!

Ha elkapjátok az ízét szórakoztató, de nem mindenkinek jön be. Kellet egy pár kör mire megértettük a működését.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 12.
Letehetetlen

Egyik kedvenc társasjátékom. Szinte letehetetlen. Gyors, pörgős, vicces. Közben sokat kell gondolkodni, a szerencse faktor kevés. Főleg az előrelátás szükséges. Az utolsóból könnyen lehet első. Nagyon szuper játék. Csak ajánlani tudom.
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 02.
Nagy a szerencse Faktor

Szerintem egy nagyon vicces játék tud lenni, főleg ha valaki olvasott is Rejtő jenő könyveket, de ez természetesen nem kötelező hozzá. Azért adtam csak 4 csillagot, mert nagy a szerencse faktor benne, nehéz számolni a mások logikájával. Az viszont abszolút előny benne, hogy eléggé kiszámíthatatlan, itt a legutolsóból is lehet még símán első a játék végére. Kezdőknek ideális, hiszen könnyen megtanulható, tapasztaltabb játékosok meg ráhangolódásnak, két komolyabb játék között pihenésre használhatják :)
| 1 / 5 csillag!
2017. 12. 26.
Hiányzó bábuk

Karácsonyi ajándékként vásároltam meg, amikor kibontottuk tegnap este a játékot, hogy kipróbáljuk csalódottan tapasztaltuk, hogy minden fafigura és bábú hiányzik a dobozból, csupán a kártyák vannak benne. A müllerben vásároltam a terméket, teljesen bontatlan volt a csomagolása, nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem tudunk játszani a játékkal, pláne úgy hogy ajándék volt, így a megajándékozott karácsonyi ajándéka egy használhatatlan kártya pakli lett... Én pedig kidobtam 10 ezer forintot...
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 12.
Fordulatos

Nagyon jó játék. Nem előny, ha vezetsz, de utolsó se legyél és mindig legyen tartalékod (kártyából).
| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 19.
Nem csak Rejtő rajongóknak

Még nem olvastam a történetet, mikor leültünk játszani (a játék hatására kedvet kaptam és pótoltam e hiányosságot), de így is nagyon tetszett (az igaz, hogy a többiek elmondták nagy vonalakban, de ha nem ismered egyáltalán, akkor is élvezhető). Igényes, strapabíró kiszerelés, bár elsőre kicsit bonyolultnak tűnik, de hamar bele lehet rázódni.
| 3 / 5 csillag!
2017. 06. 19.
Partijáték akár 10-en

Én a játékot alapvetően (velem együtt) 3 fővel játszottam.

A partik gyorsak, sok tényező van, ami befolyásolhatja, hol is végzünk az eredményjelzőn. Aki tudatosan, előre akar gondolkodni, annak 3 fő esetén sincs könnyű dolga, mivel az, hogy az adott kört, ki kezdi, folyamatosan változik a többiek cselekménye alapján is.
Emiatt nehéz előre taktikázni.

A szabályok könnyen érthetőek. A játék grafikaliag szépen kidolgozott, háttértörténetet kapunk eleget, így ez kellemes játékká teszi.

Összességében mégis közepest kell adnom, mivel más hasonló kategóriájú játokokhoz képest, szerteágazóbb játékmenete miatt, bármennyire alaposak vagyunk, lehet utolsóként végzünk.

Jó volt vele játszani, de nem az a játék, amit bármikor levennék a polcról, hogy essünk neki, pedig nem hosszú egy parti.
| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 14.
Kocsmakaland

A szabályok pontozási része nehezen érthető, ugyanakkor kiszámíthatatlanná teszi a játékot. Nem lehet taktikázni, mert a stratégia az első kocsma értékelésénél felborul. Testszik, hogy sokan játszhatják, gyors és nagyon jó időtöltés. Ajánlom mindenkinek!
| 4 / 5 csillag!
2017. 03. 05.
Trükkös kártya alapú játék, egy csodálatos világban

A Rejtő féle hangulatot maximálisan hozó játék véleményem szerint. Bár a szerencsének kicsit nagy a szerepe, de ettől még élvezetes játék. Kisebb gyerkőcökkel is simán játszható. És talán utána még az olvasásra is meg jön a kedve, ha addig nem volt neki. Az illusztrációk tökéletesek, az anyagok minőségiek. Én csak ajánlani tudom.
| 4 / 5 csillag!
2017. 02. 20.
fifty-fifty

Rejtő Jenő könyveket imádom, ezért is vettem meg a játékot. A grafika nagyon szép, de sajnos ritkábban kerül elő nálunk, mivel több játékossal élvezetesebb. Kinek ajánlom? aki szereti Fülig Jimmyt, Piszkos Fredet, Vadsuhancot és barátait :)
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 30.
Egy jó kis Rejtő alapú játék

Szuper játék, nagyon jó az alapötlet.
| 5 / 5 csillag!
2016. 09. 23.
A kapitány

Nagyon tetszett. Bonyolultabb az összes eddigi játéknál amit kipróbáltunk, de a leírása jó, meg lehet tanulni. Ketten és heten játszva is érdekes, de nagyon különböző. Érdemes kipróbálni. Külön érdekesség, hogy utolsókból is lehetnek elsők 1-2 körrel a vége előtt is. A grafikája pedig lenyűgöző!
| 4 / 5 csillag!
2016. 08. 30.
A rangjelző sáv a győzelmi pontot jelző sáv

Kedves László!
A rangjelző sávon jelezzük, hogy a játék során kinek mennyi pontja van aktuálisan, és az győz, akinek a harmadik forduló végére több pontot sikerül szereznie. A rangjelző sávot (vagyis pontjelző sávot) azért is érdemes nyomon követni, mert kártyaszerzéskor döntetlen esetén az viszi a kocsmákból a kártyákat, aki a licitálás döntetlen helyzetében hátrébb van ezen a pontozó sávon. Jól lehet taktikázni ezzel, de számolni kell a lúzer pontokkal is. :)
| 3 / 5 csillag!
2016. 08. 23.
rangjelzö sáv?

számomra rejtély mire való a rangjelző sáv és a leírásban sem derül ki igazán, hogy milyen taktikai előny származik vagy csak én nem értem?
| 4 / 5 csillag!
2016. 05. 29.
Kocsmasztorik

A Piszkos Fred előnyei közé leginkább azt sorolnám,hogy minél többen játszotok,annál jobb.Nagy társaságok,nagy családok is asztalhoz tudnak ülni.A szabályok elsőnek valóban kicsit kuszábbak,de egy játék után már majdhogynem szabálykönyv nézése nélkül is tudtok játszani.Kinézetre nagyon szép a játék,kifejezetten jópofa a figurás megoldás,és még egy jó pont,hogy fából készültek,nem műanyagból.Szórakoztató játék,kellemes időtöltés,de nem olyan sokszor fogja elővenni az ember,mert kissé egyhangúvá tud válni.
| 5 / 5 csillag!
2016. 04. 25.
Szép küllem - klassz stratégia

Előnyök:
- gyönyörű megjelenés
- két fővel, de nagy társasággal is játszható és élvezhető
- nem túl hosszú játékidő (30-40 perc), nem lehet elnyújtani (4 forduló - minden forduló 3 alrészből áll)
- stratégia a szerencse minimális (jóformán semmis) közrejátszásával: a pontok gyűjtésénél nagyon nem mindegy, egymáshoz képest hol helyezkedünk a pontozósávon - egyedül itt szerepel a szerencse, mivel egy mezőn két bábu nem állhat, ezért az elején sorsolással rakjuk egymás után a jelölőket a pontozósáv elejére.
- magának a játékmenetnek igazából semmi köze a megjelenéshez, Rejtő világához. A játék ugyanolyan élvezetes lenne, ha fehér táblán játszanánk - persze azért jobb így. Ha tetszik az a stratégiai gondolkodás, ahol sikered attól függ, mennyire tudod kitalálni a másik tervét, hogy hol próbál pontot szerezni, akkor ez szerintem tetszeni fog.
- bármi megtörténhet - egy jól sikerült körrel nagyon nagy lemaradásból is lehet az első helyre kerülni, így egy rosszabb kezdés után sem lesz unalmas

Hátrányok
- nem bonyolult a szabályrendszer, elég hamar megérthető, de elsőre mégis zavarosnak fog tűnni, ami főleg akkor nehézkes, ha olyan barátokat akarsz bevonni, akiknek amúgy nincs nagy türelmük a társasjátékszabályokhoz.
- mivel azonban ez főleg más rezdüléseire, saját és a másik helyzetére épülő stratégia, lehet, hogy néhányaknak nem jön be

Könnyed, iszogatós estéhez nagyon jó! Mi stílszerűen kocsmában játszunk vele olykor. :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 30.
remek

Egyszerűen imádom!
Először a grafikája és a stílusa ragadott magával, utána jött a többi!
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 25.
Index

P. Howard-regényekből vett részletek és Korcsmáros Pál Fülesből ismerős rajzai mellett olyan gyöngyszemek emelik a hangulatot, mint például ez: "Aki a legjobban hasonlít Piszkos Fredre, azt nevezzük ki játékvezetőnek."
"Az úri közönség táncol. Kitűnő széklábak! A belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan" - a közkedvelt Rejtő-idézet tökéletesen lefesti a Piszkos Fred társasjáték stílusát. A játékosoknak öt körük van arra, hogy különböző színű figurákat pakolgatva négy kocsmában megszerezzék az erőfölényt, és a körök végi Nagy Balhéig minél bensőségesebb viszonyba kerüljenek a három főszereplő, Fülig Jimmy, Piszkos Fred és Vadsuhanc barátaival és ellenségeivel. A játékban csupa kedves ismerős szerepel: a kártyákon megtalálható többek között Vöröskarom, Hobbs szállásmester, Velő, Bonifác, a Nagy Bivaly, Sir Egmund, a Honolulu-Star orvosa, Wirth kapitány, sőt, még a maláj erőművész is.
A játék jó hangulatához persze sokat hozzátett a Rejtő-klasszikusokat a képregényes műfajba is sikerrel átmentő Korcsmáros Pál, aki az előző évszázad zsenije volt: soha senki nem tudott nála jobban hegyes mellű nőket, csimbókos szakállú Piszkos Fredet, díjbirkózókat balettlépésben lepofozó Fülig Jimmyt, és persze gyűrött arcú, 10 méter repülés után a bárszekrényen kikenődő alvilági alakokat rajzolni.
Játékosok száma: 2-7 fő
Hány éves kortól: 7
Játékidő: 25 perc
Nehézség: 2/5
Dizájn: 5/5
Újrajátszhatóság: bármikor
| 3 / 5 csillag!
2015. 09. 08.
Egynek jó

Nekem az első kiadása volt meg a játéknak, de azóta már eladtam. Bár a hangulata nagyon kellemes, átjön a kocsma életérzés, de a pontozás, számolás, kivételek kezelése, ha-akkor faktor miatt elég fejfájdítós minden kör. Így persze nagyon kiegyensúlyozott a pontozás, csak baromi nehéz számolni.
| 3 / 5 csillag!
2015. 08. 24.
elmegy

elég kaotikus és nem kíván komoly stratégiai érzéket, de itőtöltésnek TV helyett jó
| 3 / 5 csillag!
2015. 08. 22.
Szórakoztató, de nem sokáig

Amikor elővesszük a játékot, akkor egy "menetet" szívesen lejátsszuk, de őszintén, nem sűrűn jut eszünkbe elővenni. Taktikai játék, és minden körben lehet szinte az elsőből az utolsó, így izgalmas, de valahogy túl "szürke".
| 3 / 5 csillag!
2015. 07. 18.
Piszkos Fred trükk

Bár elég jól hozza a regényből ismerős "végig a háttérből irányítok és a végén mégis én viszem el a pénzt" érzést, de azért elég kaotikus a játék. Nem egy mély stratégia, hanem inkább könnyed időtöltés.