Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Planet - Egy éledő világ a tenyeredben!

Ár:
9.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (15)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Családi bolygóépítés: tegyétek az állatok számára élhetővé a saját világotokat! A Planet – Egy éledő világ a tenyeredben egyszerű szabályú, változatos családi társasjáték. A játékosoknak a saját háromdimenziós bolygójukra kell tereplapkákat választaniuk úgy, hogy az minél több állat számára legyen vonzó. A térbeli gondolkodást és az előre tervezést fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.60
15 értékelés
5
(9)
4
(6)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 06. 05.
Nem bántuk meg!

Kezdem is a negatívumokkal, amik miatt az ötödik csillag nálam maradt:
Változott a “földgömb” felépítése az interneten megtalálható képekhez és videókhoz képest! A mágneses körök a dodekaéder oldalain most már a belsejében lévő műanyag elem részét képezik. Ez alapjában véve akár még pozitívum is lehetne, hiszen így tartósabbá tették a játékot, de sajnos a mágnesek túlságosan kidomborodnak, ezért a kontinens lapkák billegnek a bolygókon. :( Nem fatális a hiba, de zavaró...óvatosan kell bánni a planétánkkal, ha nem akarjuk, hogy szétcsússzanak a földrészek! Fájó fogyatékossága ez egy egyébként szép és igényes játéknak.
A másik észrevételem pedig az, hogy a Planet túl jó! :) Ha valaki csak kicsit is komolyabban veszi a kelleténél és eredményesen szeretne játszani, akkor kezdődik a végtelen számolgatás, kombinálás, egymás bolygóinak tüzetes és folyamatos szemrevételezése, stb. Hogy ezt valaki negatívumként, vagy pozitívumként értékeli inkább, az természetesen nézőpont kérdése.
Összességében egy kedves, szép, okos és nem utolsó sorban különleges játékról beszélünk, amit biztosan rendszeresen elő fogunk venni!
| 4 / 5 csillag!
2020. 05. 26.
Kiváló gyerektársas

Gyorsan tanulható, családi társasjáték. Gyerekekkel gyorsan meg lehet szerettetni vele a társasozást. A kis földgömb minimális térben gondolkodást is tanít nekik, mikor számolgatják a lapkáikat.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 27.
Minden korosztálynak

Planet igazi családi társasjáték. Könnyű szabályok, gyönyörű kivitelezés, rövid játékidő. Gyerekek számára izgalmas a saját kis bolygóját kezében foghatja, forgathatja, de a nagyoknak ugyanúgy ajánlom! Minket meggyőzött :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 25.
Az éledő dodekaéder

Könnyen emészthető szabályrendszer, érdekes kialakítás, jó ötlet. Nem csak a felnőttek, de a gyerekek is szívesen építik meg bolygójukat egyéni ízlésük szerint, miközben próbálnak maguk előtt pár lépéssel járni, hogy minél több állatot begyűjthessenek területeikre. Még a saját bolygónk épülését is nehéz követni, nemhogy figyelemmel kísérni másokét. És ez az egyik oka, hogy sokszor játszható a játék és mindig hoz valami újat.
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 07.
3D

Ketten és négyen is nagyon jó kis játéknak bizonyult számomra. Vitathatatlan, hogy a játék legnagyobb előnye a 3D-s megvalósítás, hogy szó szerint bolygót építünk, nem síkban, hanem térben. A játékmenet egyszerű, a szabályok könnyen tanulhatóak. A játékos akaratlanul is elkezd kombinálni, taktikázni, hogyan szerezheti meg a neki szimpatikus állatokat, ezáltal könnyed bevezető játék lehet belőle a komolyabb taktikai, stratégiai játékok felé. Szép színes látványvilága pedig a kisebbeket is könnyen magával ragadja. Lehet lazára venni, lehet komolyra venni, de a játékhossz mindkét esetben elég időt ad egy (vagy több) visszavágóra.
| 4 / 5 csillag!
2019. 09. 30.
Gyerekekkel a legjobb

A Planet legnagyobb előnye, hogy simán le tudsz vele kötni kisebb, de annál hangosabb gyerektársaságokat. Messzire menő stratégiákat még ugyan nem fognak tudni összerakni, de így is élvezetes lehet számukra, ahogy a kis bolygójukra rakják a lapkákat és állatokat szereznek vele. Ötletes a 3D-s, saját "tábla", de az állatos kártyák stockfotós kivitelezése kissé igénytelenre sikeredett.
| 4 / 5 csillag!
2019. 09. 23.
Egyszerű, de nagyszerű

A játék maga nagyon szép, igényes. Kortól, nemtől függetlenül bárkit le tud kötni. A szabályok egyszerűek, noha a játék végi pontozás kicsit kavarodásra adhat okot Összességében egy jó játék, de vásárlás előtt mindenképpen próbáld ki.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 25.
Látványos

Tetszenek a játékelemek, szórakoztató játék. Nekünk nem lett hatalmas nagy kedvenc, de ennek ellenére csak ajánlani tudom, mert különleges kis játék. Szeretjük a az állatok kártyákat is benne :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 25.
Jó!

Szép játék, igényes játékelemekkel. Izgalmas a játékmenet,
maga a játék pedig nagyon ötletes! Iskolás kortól ajánlott!
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 23.
Ez is egy csoda!

Már alig vártam, hogy kézbe vegyük és egy cseppet sem csalódtam!!! Ellentétben sok kritikával, mi nem tudjuk megunni. 6/8/10/12 éves gyerekekkel játszuk - mi már kiszorulunk sajnos. Némi háziszabályt bevezettünk - több állatal népesítjük a bolygóinkat - és mindig fantasztikus élményt ad!
A kivitelezés nagyon jó, nekünk még semmi nyoma a mágnesek "felpöndörödésének", pedig rengeteg party van már benne.
Kettesben is élvezetes, de ott "sokatgondolkodós" tud lenni - ha hagyjuk, persze:)
| 4 / 5 csillag!
2019. 05. 23.
Bevezető játék a legkisebbeknek is

A négyéves kisfiamnak kerestünk olyan játékot, ami rövid és le tudja kötni a figyelmét. A Planet ilyen. A szabályai gyorsan megtanulhatóak, nagyon szépek az illusztrációk. A gyerekek tudását gyarapítja az állatvilágról és az élőhelyekről. A játék arra is buzdított, hogy a benne szereplő állatokról részletesebben is olvassunk, információt gyűjtsünk.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 07.
Időseknek és fiataloknak is egyaránt móka

Ritka jó játék minden korosztálynak, könnyen el lehet tévedni az éledő világ kialakításában és egyaránt szükség van taktikai érzékre meg szerencsére is a győzelemhez!
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 03.
Tervezz előre és szerezz minél több állatot!

A játék nagy előnye, hogy bárhogyan is építed a bolygódat, jó érzés, és a végeredmény szép. A mágneses lapkák jól illeszkednek a bolygóra. Még tartalék mágnes is van a dobozban, ha valamelyikről véletlenül leesne - bár ez még egyszer sem fordult elő. Jó, hogy előre lehet tervezni a felfedett állatkártyákat látva, a titkos célkártyák pedig csak dobnak a játékon.
A végén megkönnyíti a titkos céloknak megfelelő tereptípus összeszámolását, ha azokat úgy számoljuk meg, hogy lebontjuk a bolygóról az elemeket, így egyiket sem számoljuk kétszer véletlenül, na meg úgyis le kell "tisztítani" a bolygót a következő partihoz.

A Planet szabálya egyszerű, a játék élvezetes, és nem túl hosszú, így mindig van idő egy visszavágóra. Szívesen ajánlom azoknak is, akik csak most ismerkednek a társasjátékok világával. Remek kezdés lehet nekik, de vigyázat, könnyen rá lehet szokni! :)
| 4 / 5 csillag!
2019. 03. 09.
állatság

Maga a kivitelezés, hogy a saját kezemben építhetem meg a bolygómat, egyedi és szuper ötletnek tartom de mikor a játék végén összekell számolni, kinek mennyi és hol, miért lett annyi területe amennyi, egy kicsit problémás. Könnyen belekavarodik az ember ha nem figyel oda.
A szabályban minket kicsit megkavart ez a régió/terület kérdés, ugye ami képpel illusztrálja ott a régiót az az ha két ugyanolyan terület sarkai is összeérnek, az is régiónak számít. Valami plusz dolgot mi még hiányoltunk belőle de az elmaradt. Pakoljuk a lapkákat, elején nem nagyon látod hogy fog alaklulni a bolygód, később meg már egyre nehezebb lesz kiraknod így amit szeretnél.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 21.
Remek

Szép a játék és nagyon okosan van összerakva. Családdal és barátokkal ideális, könnyed, mégis agyalós játék. Mindenkinek ajánlom!