Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
17.990 Ft

Praga Caput Regni (magyar kiadás)

17.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (1)

Leírás

IV. Károlyt cseh királlyá és a Szent Római Birodalom uralkodójává koronázták. Prágai kastélyából új erődítmények, a Moldva folyón átívelő híd, egy egyetem és a kastély falain belül emelkedő székesegyház építését felügyeli. Prága ekkor már Európa legnagyobb városai közé tartozik, Károly király pedig egy birodalom fővárosává teszi!

A játékosok gazdag polgárok szerepét töltik be, és különböző építkezési feladatokat szerveznek a középkori Prágában. Vagyonuk bővítésével és az építkezéshez való hozzájárulásukkal nyerik el a király támogatását.

A játékosok hat olyan akció közül választhatnak, amelyek mindig elérhetők, de a költségeik és az általuk nyújtott előnyök folyamatosan változnak. A játékosoknak gondos időzítéssel kell megválasztaniuk az akciókat, hogy az építkezések során a számukra leghasznosabb jutalmakban részesüljenek.

Az a játékos győz, aki leginkább lenyűgözte Károly királyt.

 

Játékbemutató videó

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2021. 12. 09.
Igazolt vásárlás
Nagyon régóta vártuk már a Praga megjelenését a Gémklubnál. Végre megérkezett és végre kipróbálhattuk a sok videóbeszámoló, leírás és rengeteg pozitív vélemény után. A játék rendkívül gazdag mechanizmusválasztékkal operál, ami a bőséges pontszerzési lehetőségeket tartogatja magában. Rengeteg alkatrész társul a számos játékmechanizmus mellé, amelyk mind nagyon jó minőségben érkenek. 13 ívnyi kinyomodós élmény vár az első játék előtt. Az elemek kellemes roppanása a kartonívből az arra hajlamosaknak külön élményfaktor lehet. :D
Nagyon szép illusztrációval és bár elsőre bonyolultnak tűnő ikonrendszert tár elénk, de hamar megtanulható és elsajátítható és 2-3 játék után már teljesen magától érthető.
A Praga társas a rengeteg alkatrésze miatt nagyon igényel rendezőt, de alapból is rengeteg zacsit adnak hozzá. (A rendezővel az előkészítésre és az elpakolásra szánt időt is jelentősen csökkenthetjük, hogy még több idő maradjon a játékra!)
Egy igazi kihívás és az euro típusú játékok kedvelőinek kötelező darab. Nálunk biztos, hogy a TOPlista élén marad még nagyon sokáig.