Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Princes of Florence

Ár:
11.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Fedezd fel a reneszánsz aranykorát! Vedd fel egy olasz arisztokrata dinasztia fejének a szerepét és vezesd a családodat, mint a Medicik vagy Borgiak. A játékosok támogatják az építőmestereket, művészeket, és tudósokat, hogy befejezzék művüket, ami majd hírnevet és presztízst fog hozni a családjaiknak. A nagy mű teremtőinek a védnökeiként a játékosok arra törekednek, hogy szorozzák a hírnevüket és elismertségüket, de csak egyikük lesz Firenze legtekintélyesebb hercege.

A játékosok művészeket és tudósokat hozatnak az udvarokba és arra inspirálják őket, hogy elkészítsék a nagy művüket. Minél nagyobb a mű jelentősége, annál több pénzt és presztízspontot hoz a játékosnak. Épületek és tájelemek szükségesek a műhöz. Az építőmesterek és mutaványosok pedig a mű tulajdonosát segítik. Aki a legtöbb presztízspontot szerzi, az nyer!

2-5 játékos hét körön keresztül épületeket emel saját birtokán, ligeteket alakít ki, művészeket és tudósokat hozat udvarába és megpróbál olyan környezetet teremteni számukra, mely arra inspirálja őket, hogy létrehozzák nagy művüket. Mindezek presztízspontokat eredményeznek a játékosoknak. Minél nagyobb jelentőségű egy alkotás, azaz minél nagyobb az elkészült „mű értéke”, annál több aranyat és/vagy presztízspontot hoz a játékosnak. Aranyra van szükség a további épületek és tájelemek létrehozásához. Ezen kívül az építőmestereket és mutatványosokat is meg kell fizetni, akik értékes szolgálatot nyújtanak az udvarnak. Pénz szükséges a Bónusz és Presztízskártyák megvételéhez is, melyek szintén a magasabb presztízshez járulnak hozzá. A győztes az a játékos, akinek a legtöbb presztízspontja van a játék végén.

Vélemények

4.50
2 értékelés
5
(1)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 15.
Építgetünk, licitálunk.

Közepesen nehéz játék. 5 játékosnál, akár két óráig is eltarthat, de nagyon jó. Licitharc keményen és ebben a játékban is előretör az, hogy ha valaki a ponttábla utolsó helyén áll a játék felénél, nem biztos, hogy nem ő lesz a nyertes. Nagyon fontos, hogy a tartalékokat, mikor mire és hogyan használjuk fel. Nem véletlen, hogy ilyen előkelő helyet kapott a BGG-n. Számomra negatívum, hogy az angol verzió grafikája hagy némi kívánnivalót maga után és a sok szöveg helyett jobb lett volna jeleket alkalmazni s gyors átláthatóság miatt. Ez gyorsított volna a játékmeneten.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Klasszikus euro

Az egyik legidőtállóbb klasszikus játék, 15 éve ellenére ma is jó élményt ad. Ha nem 5-en játsszátok, akkor lemegy max 2 óra alatt. Kieggel az igazi szerintem.