Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

11.990 Ft

Quadropolis

11.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (9)

Leírás

Főépítészként megtervezheted a legmenőbb városrészt! A Quadropolis gyönyörű kivitelű, összetettebb társasjáték tapasztaltabb játékosoknak is. A játékosok a saját városnegyedüket építik be – például parkokkal, társasházakkal, boltokkal –, hogy az minél értékesebb legyen, miközben a döntéseikkel korlátozhatják a többiek lehetőségeit. A játék tartalmaz haladó szabályváltozatot is. Az előre tervezést és a logikus gondolkodást fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.44
9 értékelés
(5)
(3)
(1)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2021. 06. 27.
2017. 11. 11.
Sajnos hamar kiismerhető :(

Színes szagos, szép kivitelezésű játék. Az akciók végrehajtásának módja egész jó ötlet, azonban nagyon korlátozottak a lehetőségeink , ráadásul hamar rá is lehet jönni, hogy milyen épületeket érdemes építeni. Elég túlértékelt (és drága) családi játék, ami ráadásul még gyártási hibás is (repedező meeple-ök).
2017. 08. 17.
Szuper

Szeressük! Itthonra vettem, hogy tudjunk 2-en is játszani. Teljesen jól megállja a helyeét ketten, hárman és négyen is. Igényes kivitelezésű, kellemes grafikájú. Egyetértek az előttem szólókkal, a doboz kialakítása is szuper! A játék alkatrészek nem keverednek össze-vissza, ha viszi az ember. Mindennek meg van a maga helye. :)
Nem túl gondolós, de mégis kell használni a logikát, mert a játék végén igen csak lemarad, aki nem alakít ki valamilyen stratégiát.
Én meleg szívvel ajánlom, bármely korosztály részére. :)
2017. 07. 08.
Eddig csak ketten játszottunk

Az alkatrészek kialakítása nagyon igényes és minőségi. Egyedül a játékostábla ami egy pisit vékonyra sikerült de jó pár játékot ki fog bírni sérülés nélkül (nálunk már 30-40 parti lement és nyoma sincs). A dobozban lévő insert kialakítását az összes játékgyártó eltaulhatná mert egyszerűne tökéletes. Mindennek megvan a helye és pontosan passzol. Talán ez az egyetlen játékunk amihez nem kelett plusz zsacskót használni a visszacsomagolásnál. Még a már nem hasznalt kinyomokeretek sem kerülnek a szemétbe így környezettudatos, mert az inzert alá kell betenni (erre egy külön kis cetli is fogyelmeztet) és így még jobban a helyükön maradnak a játék elemei.
A játékszabály egyértelmű és sok képpel illusztrált ézért kezdőknek és kisebb gyerekkel is ideális, könnyen tanulható. Ami nagy előnye hogy nincs külön két játékos mód, a játékos szám függvényében csak az egy körben az építőtáblán felfordítot (elérhető) épületek száma csökken vagy nő. Nincs más szabálymódosítás. Az Expert módban picit hosszabb lesz a játék és bonyolultabb is, de nem annyira hogy ne lehessen a második játéknál azt is pörgősen nyomni. Ami nekem hiányzik az a játékosok közötti kommunikáció. Mindenki építi a saját városát abból amit a másik hagy neki. Próbálja a legnagyobb pontéertékű lapokat nem meghagyni az ellenfélnek, de közbe arra is figyelni hogy legyen elég lakos és enegria mert ugye azok nélkül nem működik a város. De túl sok lakos se legyen mert akkor nem érzik magukat jól a városban és a túltermelt energia szintén minusz pont mert szennyezzük a környezetet. (nagyon-nagyon ki van találva :-) )Szóval elég sok minenre kell figyelni egyszerre így arra már nem szokott energia maradni hogy azt nézegessük hol tart a másik, ezért mindíg csak a játék végi pontszámításnál derül ki hogy rommá vertük e egymást vagy szoros lett a vége.
Nekem hiányozik belőle egy köztes pontszámítás, de lehet hogy 3-4 játékosnál már van arra idő hogy kiszámoljuk hol tart a másik és nekünk mennyire kell még igyekezni.
Elég sok partit játszottunk már és még mindíg szívesen elővesszük, pedig van miből válogatni a kb 70 játékunkból. Már tervben van a kiegészítő vásárlása is.
2017. 06. 25.
Stilizált simcity

Játszottuk ketten is és négyen is. Gyönyörű városépítő játék, reális logikával a pontozás terén: azaz nem mindegy, hogy a gyárak mellé építjük-e a lakóházakat, amit nem szeretnek a lakosok, azaz nem kapunk pontot érte, és egy parkért is akkor kapunk pontot, ha lakóingatlan mellett van. Ugyanígy nem mindegy az sem, hogy mi mellé kerül a városunkban a bolt, a kikötő vagy az önkormányzat. A lapokat az építészeink hozzák el a közös területről. Nyersanyagot/energiát fizetünk értük (ezek azok a szép piros és áttetsző rubin kövek), a városfejlesztésünk pedig lakosokat hoz, akik, mint munkaerő számítanak majd más lapok megszerzésében. Egyszóval stilizált formában, de teljesen logikusan függnek össze az építkezés és a pontozás során a dolgok.
Ami a játék hátránya, hogy bár képzeletünk meglódul a stilizált építés során, nem egy interaktív társasjáték a Quadropolis. Mindenki a saját külön kis tábláján építgeti a városa elemeiből a legtöbb pontot gyűjtő összeállítást, és még a különböző elemekből is annyi van, hogy előbb-utóbb mindenkinek jut olyan, amit igazából szeretne. Az interakció hiánya emiatt fontos befolyásoló tényező lehet, hogy kifizessük-e a borsos árát. Kivéve, ha első látásra beleszeretünk a látványvilágba, és abba, amit a képzeletünk hozzátesz a városépítés stilizált formájához. Ha úgy érezzük, hogy ez képes pótolni a játékosok közti interakció hiányát, akkor mindenképpen érdemes beruházni rá.

Egy igazán fontos negatívuma viszont mindenképpen van a Quadropolisnak:
Az expert verzió bevezeti a toronyházakat is, melyekből, ha sokat összegyűjtünk, exponenciálisan nagyra növekszik a megszerezhető pontunk.
Csakhogy 4 toronyház alatt kifejezetten rosszul járunk még, így aztán hamarabb fogunk 4 bármi mást megépíteni sokkal több pontért, mint toronyházat. Valószínűleg ezt is kipróbáljuk a későbbiekben, de lehet, hogy úgy, hogy házilag megváltoztatjuk majd a toronyházak pontozását. Úgy talán értelmet nyer majd a toronyházak építése is
2017. 06. 05.
Legek!

Még csak az alap verzióval játszunk, de már most úgy érezzük, hogy rendkívül változatos játékot szerzetünk meg - pörgős, mégis taktikázós, nem lehet teljesen előre kiszámolni mindent, de azért érdemes megpróbálni... :) A grafikái nagyon kedvesek, igazán olyan játék, ahogy az egyik leírásban jellemzik: könnyű megtanulni, de nehéz mesterré válni benne. Épp ettől izgalmas és szerethető!
2017. 02. 01.
Kombinálós!

Kell pár játék, mire átlátod a kombinációs lehetőségeket, hogy minél több pontot tudj összegyűjteni, de éppen ez adja varázsát a játéknak. Kicsit idegesítő tud lenni, ha éppen egy olyan lapkát nyúlnak le előled, ami számodra is jó lett volna vagy akár még jobb is. Ajánlom bárkinek, aki egy könnyed, rövid ideig tartó játékot szeretne játszani.
2017. 01. 30.
Update: Polgár Jenő Úrhoz

Kipróbáltuk hárman is illetve az expert módot is ami mégjobban bejött, mint az alap ad új épület típusokat a pontozási rendszer is izgalmasabb.
2017. 01. 20.
Polgár Jenő Úrhoz

Mióta megláttam a játékot erős késztetést éreztem, hogy kipróbáljam, ez egészen a tegnapi magyar megjelenésig húzódott. A játék elemek igencsak igényesre sikerültek, ami számunkra nagy előny, hogy ketten is élvezetes a játékélmény, igaz még csak a classic módot próbáltuk, ugyanis 2 féle játékmódot tartalmaz a doboz. Egyelőre nagyon bejön és még van mit kipróbálni :) Nem túl bonyolult a szabály, többféle taktikai lehetőséget rejteget, hogy mi szerint építjük fel a városunkat. Én mindvégig azt hittem, hogy vezetek a végén kiderült, hogy ellenfelem több pontot bazsevált össze :)