Quarto Classic

Normál ár: 9 490 Ft


A Te árad: 9 016 Ft

Értékelés: 
(4.0)
A világon a legtöbb, játékoknak kiosztott díj nyertese.
2 játékos játszhatja, fejenként 4×4 darab oszloppal. Az oszlopok kicsik vagy nagyok, sötétek vagy világosak, kerekek vagy szögletesek, tömörek vagy üregesek.
A játék célja: vízszintesen, függőlegesen, vagy átlósan egy négyes sort felépíteni úgy, hogy az adott sorban levő oszlopok valamely tulajdonság alapján egyformák legyenek. A győztes az, akinek ez előbb sikerül.
A többi Gigamic játékhoz hasonlóan az igényes, fából készült Quarto! is számos játékdíj nyertese. A 16 bábu mindegyike különböző: kicsi vagy nagy, kerek vagy szögletes, világos vagy sötét, tömör vagy lyukas. Valamennyi bábu közös. A játékosok felváltva kiválasztanak 1-1 bábut a táblára még fel nem tett készletből, majd ellenfelüknek adják, aki elhelyezi a tábla egyik üres mezőjére. A győztes az, aki a táblán quartót, vagyis olyan négyes sorozatot tud létrehozni (egy vonalban, átlós, vízszintes vagy függőleges irányban), amelyben a 4 jellemző valamelyike közös (pl. négy nagy v. négy fekete ? gura stb.), és ezt közli ellenfelével. Ha ezt elmulasztja, az ellenfele jelentheti be a quartót, és ő nyer. Gyerekek és kezdők megállapodhatnak, hogy csak 1, 2 vagy 3 tulajdonságot vesznek ? gyelembe (pl. csak a méret és a szín számít). Pro? verzióban egy 2×2-es, egyszínű négyzet is quartónak számít.

Értékelések átlaga 


(4.0)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 7 Ketten 7
33% (2)
33% (2)
33% (2)
Rendezés:
Eddig összesen 6 értékelés
Vegyes Érzelmek

Attila | 2019. július 8.

Pozitívumok: Rövid játékidő, rendkívüli vizuális agytorna. Érdekes az első pár alkalommal.

Negatívumok: Számomra nincs elég újrajátszhatósági faktor benne, 10.000 forintért pedig abszolút irreális.

Kipróbálni mindenképp érdemes, egyedi élményt ad, de vásárlást csakis kipróbálás után javaslok.

Nem lesz mindenkinek a kedvére.

5/10
Ketszemelyes

Roland | 2018. december 26.

Nagyon jo jatek, kiemelt figyelmet es koncentraciot igenyel, nagyon jo partyk kerekednek ki belole
amőba a köbön

Ulysses | 2015. október 30.

Szórakoztató, megvan benne a kellő csavar. Inkább levezetésnek vagy átvezetésnek érdemes játszani. A tartóssága vitathatatlan, a tulajdonságok könnyen megjegyezhetők és átláthatók. Ajánlom mindenkinek, aki annak idején tanórákon az amőbát választotta időnként.
Egyik kedvencem

Matzi | 2015. október 10.

Mi a jó ebben a játékban? Fogsz egy bábut, és odaadod az ellenfelednek, aki felteszi a táblára. De olyat adj, amivel nem nyer! a összejön egy sorba olyan 4 fajta bábu, aminek egy tulajdonsága megegyezik, akkor az nyer, aki oda letette a bábut. A tulajdonságok: magas, alacsony, fekete, fehér, lyukas tetejű, sima tetejű, henger alakú, téglatest alakú. Sok mindenre figyelni kell! Maga a játék 10 perc alatt lejátszható, de nagyon sok dologra figyelni kell benne. Én sokat játszottam vele, de sose unom meg. Ha valaki sok játék után úgy gondolja, hogy kezd mindig döntetlen lenni az állás, bátran próbálja ki a szabálykönyvben lévő hivatalos nehezített verziót: nem csak az egy sorba rakott ugyanolyanok számítanak, hanem a 4, kocka alakban egymás mellett lévőek is. Így statisztikailag nem lehet döntetlen a játék végén.
4X4-es játék

Bazsi | 2015. július 10.

Egy kellemes játék, ahol egyszerre 4 tulajdonságra kell figyelni, és elaltatni a másik éberségét :)
Mi?? Most meg hol van 4 egyforma?

NagyDagy | 2015. július 9.

A kérdés gyakran felmerül az első pár játék alkalmával. :) Zseniálisnak tartom az ötletet, hogy 4 tulajdonságra kell figyelni, hiszen ez nem kis kihívást jelent. De hogy még egy kicsit megcsavarják a dolgot, nincs saját szín, hanem mi választunk ellenfelünknek a közös készletből egy oszlopot, amit neki le kell helyeznie. Persze a cél, hogy olyat adjunk, amivel nem nyer, de közben úgy szűkítem a lehetőségeket, hogy magamat hozom jobb helyzetbe.
Egy nagyobb gondom van csupán: kb 30-40 játék után meguntam. Azonos képességű tapasztaltabb játékos ellen ugyanis mindig döntetlenre hozzuk ki. Persze ezt mindenki értse, ahogy akarja, hiszen ez azért sok játék a pénzünkért!

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!