Queendomino

Normál ár: 8 490 Ft


A Te árad: 8 066 Ft

Értékelés:  (4.9)
Dús legelők, sűrű erdők és gazdag bányák – ezek képezik a dominólapokból épített királyságok értékét. Na, és a városok tornyai, épületei!

A 2017-es Év Játéka, a Kingdomino összetettebb verziójában építési telkek is vannak a dominókon, amelyekre a piacon vásárolt épületlapkákat tehetjük. Hacsak a vetélytársaink le nem fizetik a sárkányt, hogy égesse fel a kiszemelt épületet! És hogy honnan van erre pénzük? Hát a lovagjaik által beszedett adókból! És aki a legtöbb tornyot építi meg, azt még a királynő is meglátogatja!

A Queendomino és a Kingdomino elemei kombinálhatóak, így újabb játékverziókban építhetjük királyságunkat.

A sztori, ami kilóra megvett

A történet: királyként vetélkedtek abban, kinek lesz értékesebb az újonnan felépült birodalma, amit dominószerű elemekből kell megépítsetek egy 5x5-ös területen. Királyságotok erdőkből, tavakból, búzamezőkből, satöbbi áll. (Eddig ismerős, ugye? Elég kingdominosan hangzik. De most jön a lényeg!)

 

Feladatotokban segítenek lovagjaitok. Akik nem azért vannak, hogy megvédjék a királyságot (olyan csak a mesékben van, hehe), hanem hogy beszedjék az adót! És hogy mire költhetitek a pénzeteket? Hát új épületekre, amelyeket a városi (vörös) területeken húzhattok fel. Ezek az épületek különböző előnyökhöz juttatnak: újabb lovagokat állít szolgálatotokba, tornyokat emelhettek velük, pontokat kaptok egyes területek után - vagy akár koronát is adhat a városi területek számának megszorzásához.

Hogy honnan veheted el ezeket az épületeket? Az "építkezési piacról", amelynek végén akár ingyen is megvehetsz egyet, egészen az öt aranyba kerülőig, ami közvetlenül a sárkány barlangja előtt van. Igen, van sárkány is. Na nem a királynő-rablós darab, hanem a Smaug féle, aki szereti az aranyat. El is fogad tőled egyet, cserébe fel is gyújtja azt az épületet a piacon, amiről úgy gondolod, hogy az egyik ellenfelednek nagyon jól jönne…

Queendomino


Emelkedjünk tovább, az erkölcsök magaslatába!


És hogy a tornyok mire jók? A királynő (a csacska), amíg el nem készülnek a királyságok, ezek alapján tudja csak felmérni, melyik király a legügyesebb. Meg is látogatja ezt a birodalmat, ahol viszont ezek után kényesen ügyelhetünk arra, hogy feddhetetlen erkölcsű uralkodók vagyunk. Vagyis innentől nem fizethetjük le a sárkányt…

Cserébe viszont, jobbunkon a királynővel, jobb benyomást tudunk kelteni az építménypiacon - azaz egy arannyal olcsóbban vásárolhatunk. Persze csak addig, amíg a hölgy nálunk tartózkodik. Ugyanis amint sikerül valakinek több tornyot építeni, a tornyok számával befolyásolható hölgy azonnal otthagy minket.

Queendomino


Queen vs. King


Azt hiszem, az egyértelműen látható, hogy a Queendominojóval összetettebb, mint az Év Játéka-nyertes elődje, de ne higgyük azt, hogy ezzel nem egy családi játékot kapunk. A dominó kiválasztásánál a döntés persze nehezebb, és a játék végén a pontszámlálás is többkörös (ez utóbbihoz kapunk is egy, a 7 Csodában is lévő füzethez hasonlót, amin pontszerzési típusonként egy-egy sort találunk), de túlzás lenne azt mondani, hogy ez egy összetett játék - még ha összetettebb is. Ezzel párhuzamosan a játékideje is hosszabb.

Mit kapunk cserébe? Egy intrikusabb, mókásabb játékot több fejtöréssel, 4 új színt, azaz igen, lehet kombinálni a Kingdomino-val. Olyannyira, hogy aki megszerette a kétszemélyes, 7x7-es Kingdomino-t, a Queendomino-val együtt akár négyen is játszhatnak ekkora területen. Mi több, akár csapatban is csapathatnak egy királyságépítést. Kis gonoszkodós vigyorral…

 


Tíbaláj

 
 

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

83% (5)
17% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 6 értékelés
Ritkábban vesszük elő

Attila | 2019. augusztus 26.

nálunk is hatalmas sikert aratott a Kingdomino egyszerűsége, követhetőse de főleg a játékosok interakció mértéke és jellege miatt - így em volt kérdés hogy a kiegészítőket levadásszuk-e vagy sem. a Queendomino néhányszori kipróbálása után viszont azt kell mondanom, hogy jóval kevesebbet játszunk vele, mint az alap Kingdominoval. ez leginkább annak köszönhető hogy az újfajta játékmechanizmus elvitte a fókuszt egy olyan irányba ami a mi kedvelt rövid, pörgős játékainkba már nem ennyira passzol. félreértés ne essék, a játék nem lett sokkal rosszabb, csak más.
Bonyolódik..

Dániel | 2019. július 31.

A Kingdominóhoz képest bonyolódik, de jól:)
Kingdominóval és esetleg az óriásos kiegészítővel a lehetőségeink kibővülnek!
Queendomino vs Kingdomino : 2 az egyben ?

Atti | 2019. február 19.

Aki szereti variálni a dolgokat, annak ajánlom a Queendomino-t. Ezzel a játékkal is lehet játszani az alap Kingdomino-t, annyit kell csak "variálni" benne, hogy a piros területek a játék végén az alapján pontozhatóak, hogy mi épült rájuk. Mi még bővítettük annyival a szabályt házilag, hogy aki a kastélyával oldalszomszédosan (átlósan nem) tavat, vagy mocsarat helyez le, az automatikusan kap 5 pontot / mocsár vagy tó, mivel a kastélyt jól "védelmezik" ezek a területek, nehezebb megtámadni így egy várat :) Tudom, hogy a kiegészítő szabályok között fellelhető a bónuszok között ez is, (még átlósan is ér, sőt búzával stb. is) de mi alaphangon is így játsszuk a játékot. Akinek pedig ez így túl egyszerű, az pedig tolja a teljes szabályokkal lévő Queendomino-t :) 2 játék egyben :)
A királynő ékes ruhája

esoember | 2019. január 1.

Az alapjátékkal, a Kingdominoval nem játszottam még, de ezek után lehet, hogy nem is kell! Nagyszerűen sikerült darab, optimális játékidővel, megfelelő nehézséggel, kellő interakcióval. Az egyszerűségén persze rontanak a (Kingdominohoz képest) hozzáadott extra játékelemek, de ez egyben a játék komplexitását is növeli, családi játékhoz megfelelő mértékben. Új játékelemként megjelenik a pénz, az építkezéslapka, a lovagok, a tornyok, a királynő és a sárkány. Pénzt szerezhetünk lovagokkal, amiből aztán az építkezéslapkán elhelyezett épületlapkákat vehetjük meg, amik azonnali, vagy játék végi bónusz pontokat adnak. A királynő az adott játékosnál szintén extrákat ad. Talán csak a sárkányt érzem kicsit kilógónak a többi elem közül, mivel vele rombolni tudunk. Szerencsére használata nem kötelező, csak opcionális. Játék közben két játék jutott eszembe, melyekből nagyban merít a Queendomino; a 7 csoda (az ahhoz hasonlatos pontozófüzetnek köszönhetően), illetve a Carcassonne, aminél az alattvalókat, az itt használt lovagokhoz hasonló módon használhatjuk fel. Persze szinte minden játék merít más gémekből, és klasszikusokhoz nyúlni nem bűn, sőt! Összegezve: az egész játék egy tökéletes egyveleget alkot a remek szórakozáshoz, mind családoknak, mind gémereknek!
Kingdomino extrákkal

Balázs | 2018. december 14.

A kingdomino nélkül is játszható játék. Úgy ad hozzá a kingdomino alapszabályaihoz képest plusszokat, hogy mégse válik túl bonyolulttá és nehézzé a játék. Az időn se növel sokat, így is viszonylag gyorsan lemegy egy menet. Több taktikai lehetőség az alapjátékhoz képes.. Kifejezetten tetszett hogy a kingdomino bábúítól és kastélyaítól eltérő színek vannak jelen. A kingdominonál mindig azt érzem hogy az 2 fővel igazán jó játék, míg a queendomino jobb 4 fővel.
Jo kiegeszitoje a Kingdominonak

Katalin | 2018. május 8.

Kingdominot kiegeszitve, vagy onmagaban is jatszhato jatek, hosszabb lefolyasu, mivel vannak benne plusz varoslapkak, lovagok,bastyak a Kingdominohoz kepest. Elegge erdekes jatek.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!