Quoridor Classic

Normál ár: 9 490 Ft


A Te árad: 9 016 Ft

Értékelés: 
(4.8)
A Gigamic kiadó legnépszerűbb absztrakt logikai játéka, a Quoridor Classic az egész család kedvence lesz! Nincs más dolgod, mint átjuttatni a bábud a szemközti oldalra, amit azonban az ellenfeleid nem néznek majd jó szemmel, és megpróbálnak minél inkább keresztbe tenni neked, falapocskáik segítségével. De semmi vész! Te is ugyanúgy részt vehetsz a labirintus alakításában, és ha ügyes vagy, elsőként találod meg a kiutat az útvesztőből!
Tízperces agytorna gyerekeknek és felnőtteknek - vagy máris jöhet a visszavágó?
A Quoridor a többi Gigamic játékhoz hasonlóan díjnyertes, eredeti ötletre épül. A játék asztali és hordozható kivitele is gondosan megmunkált fából készült. A játékszabályok rövid ismertetése: mindkét játékosnak az a célja, hogy a saját alapvonalról indulva előbb érkezzen az ellenfél alapvonalára. A játék kezdetekor a tábla üres. Mindkét játékos rendelkezik 10-10 db akadállyal, melyet a játék folyamán úgy próbál elhelyezni, hogy az a lehető legjobban akadályozza ellenfele előrehaladását. A soron lévő játékos vagy lép vagy akadályt helyez fel. Tilos teljesen elzárni a pálya két oldalát egymástól!

Kiemelten fejlesztett készségek:
? logika ? kombináció ? taktika

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 12 Gyakorlott játékosoknak 7 Ketten 14 Családdal 12
81% (17)
19% (4)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 21)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Logika és Taktika

Edge Lord | 2020. március 10.

Nagyon taktikus játékosnak kell lenned, ha győzni akarsz! Ha nem muszáj, ne pazarold el a falaidat! Hagyd, hogy a csapattársaid tegyék ezt meg helyetted, illetve a saját lépéseiddel is rákényszerítheted őket.
Minőségi logikai játék

Miklós | 2020. február 26.

Sokat játszottunk a lányommal a Quoridorral. Nagyon jó logikai játék. Bátran ajánlom mindenkinek.
A Fal

Péter | 2019. december 4.

Egyszerű kis abszrakt játék igényes kivitelezésben.
Szerintem 4 fővel a legjobb, akkor érvényesül igazán az az élmény ami miatt nagyon jó ez a játék.
Családi játék

Mike | 2019. január 25.

Nagyon jó játék, maga az a mechanizmus, hogy úgy tegyek keresztbe másnak, hogy közben nekem azért jó legyen. Ez nagyon jó szerintem, hogy itt nem csak az van,hogy a másiknak keresztbe kell tenni, hanem okosan kell cselekedni
2 fővel is nagyon jó
Otletes

Roland | 2018. december 26.

Nagyon otletes, jo kis idotolto jatek. Lehet benne gondolkodni, a party rovid, ugyanakkor kis ido utan azert ra lehet unni. Ennek ellenere a kislanyom gyakran hozza elo, mert nagyon egyszeru a szabalyrendszere igy szeret vele jatszani
egyéni kiegészítő

László | 2018. március 9.

haveri körökben elég jól bejött a játék, még az apróbb gyerkőcökkel is jól el lehet játszani. Mi egyébként behoztunk egy olyan újabb szabályt, hogy lehet egymás mellett álló falat egy négyzettel arrébb tolni lépés helyett, amennyiben van rá lehetőség. Ez ugye újabb csavart tesz a játékba lépés, és falépítési szinten is. Egy faltolás után viszont nem lehet újra tolni, kötelező lépni, vagy falat lerakni.
kedvenc kétszemélyes játékunk...

Jiling | 2017. november 23.

Csodálatosan gyönyörűen van a játék tálalva, jó anyagok, szép kidolgozás. Végtelen taktikai lehetőségek jellemzik a játékmenetet, soha nincsen ismétlés! Csendes estéken rendszeresen előkerül nálunk, a játék egyszerűsége, persze csak látszólagos, komoly fejtörést okoz a helyes döntések meghozatala!
taktikai képesség

Eszter | 2017. február 2.

Nagyon jó logikai játék, tényleg megmozgatja az agyat. Ha már többször játszott az ember, ráérez a taktikára, a játék ízére, illetve felismeri, hogy nagyon fontos a "gondolj a jövőre - cselekedj előre" mondás ebben a játékban, ugyanis hiába dörzsöli nevetve az ellenfél a tenyerét, hogy milyen jól kiszúrt velünk, könnyen lehet, hogy az utolsó lerakott falunkkal az addig tudatosan építgetett labirintusunk csapdájába tesszük őt - ilyenkor garantált az elfehéredő arc!! ;)
Nagyon jó móka, de valóban elég belőle egyszerre 1 vagy 2 parti, mert lefárad az agy.
Külön izgalmat visz bele, ha 4en játsszuk.

Egy a kérdés: vajon miért van a dobozban két olyan bábu, aminek a színe majdnem pontosan ugyanolyan??? (A félreértések elkerülése végett az egyik ilyennek én befejtettem a fejét színesre)
Egyszerűen nagszerű

Mihály | 2017. január 23.

A nagyon kevés és egyszerű szabály ellenére igen változatos, játékhelyzetek alakulhatnak ki, próbára téve ezzel a játékosok logikus gondolkodását. Fontos a minél több lépéssel előre gondolkodás, és az ellenfél stratégiájához való alkalmazkodó képesség, váratlan megoldások, és a rá adott lehetséges válaszlépések előre elemzése. De azért az egyszerűségében van a nagyszerűsége. Maga a játéktábla, és a bábuk kidolgozása is kiváló minőségű.
Taktikus

pglo135 | 2017. január 13.

Az egyik kedvenc logikai játék nálunk, 2 vagy 4 fő számára ajánlanám, 3 esetén nem kiegyenlítettek a körülmények.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!