Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Race for the Galaxy

Ár:
9.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (14)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A Race for the Galaxy stratégiai társasjáték összetettségű kártyajáték. A játék során benépesítjük a galaxist, új világokat fedezünk fel, technológiát fejlesztünk, kincsekre vadászunk és idegen lényekkel találkozunk. A játékosok egyszerre fedik föl akciókártyáikat, melyek meghatározzák az adott kör történéseit. Meghódított területekért és a fejlesztésekért pontokat nyerünk, és az győz, aki ebben a legsikeresebb. A játék változatosságát a különleges képességeket kölcsönző kártyák adják, melyek váratlan akciókra, taktikai trükkökre és főként bónuszpontokra adnak lehetőséget. A szerző törekedett arra, hogy a játék nyelvfüggetlen legyen és az áttekinthető jelképrendszer mellett az angol feliratok jelentősége elhanyagolható. A játék igényes kezdőknek és profiknak egyaránt izgalmas, és aki kipróbálja, gyakran elő fogja venni.

Vélemények

4.43
14 értékelés
5
(9)
4
(3)
3
(1)
2
(1)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 30.
versengjünk a galaxisért:)

először a barátommal Portugáliában utazásunk során találkoztunk ezzel a játékkal egy családnál, akik óriási rajongói voltak online és offline formában is. tanulási görbéje az aztán van :)) de nagyon élveztük már az első körtől fogva, annyira hogy másnak kettesben is játszottunk több kört is (a környék felfedezése helyett!:O), majd -miután többször is feljött, hogy óó de szívesen játszanánk még vele-, a szülinapjára megvettem neki. nagyon örült. :) azóta is játszunk időnként, kettesben, hármasban főleg. megtanítani egy új embert azért nem annyira egyszerű rá (nekem legalábbis), de megéri. :) én azt élvezem főleg, hogy építgetem a világom, nem kifejezetten versengek. kíváncsi vagyok, van-e koop. formája...
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 11.
Nagyon jó kártya játék

Sokáig kerestünk a feleségemmel egy olyan játékot amit ketten lehet játszani, mert bár a barátok is kedvelik a társasjátékokat, de nagyon nehéz össze hozni az ilyen estéket. Nem csalódtunk benne. Tökéletesen játszható és pár kör után teljesen bele jön az ember. Izgalmas, szórakoztató és rövid. Egymás tán több parti is játszható. Ajánlom mindenkinek.
| 4 / 5 csillag!
2017. 09. 14.
gyors és mély

A RFTG gyakorlatilag a Puerto Rico egy gyorsabb, de egyszerűbb változata. Nem láttam még ehhez hasonló játékot: gyakorlatilag 30-40 percben egy óriási komplexitású stratégiázást nyújt. Az interakciót igénylő játékosok számára probléma lehet, hogy inkább solitaire játék (saját magad építgeted a tablódat). Viszont a kijátszott akciókat (akárcsak a puerto ricoban) a játékos társak is végrehajtják, így állandóan figyelni kell a többiekre, és előre kell jelezni a lehetséges lépéseiket ahhoz, hogy a megfelelő szerepet válaszd. A Puerto szintjét nem éri el, viszont, ha egy közel olyan mélységű stratégiai játékra vágysz fél órában, ez a te játékod. Az ikonográfiája tényleg brutál, de a megértése nem agysebészi feladat.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 14.
Nem akartam szeretni, de meggyőzött

A játékkal úgy találkoztam, hogy a San Juan (a Puerto Rico kártyás változata) az egyik nagy kedvencem volt. Elsőre nem láttam mást, mint hogy a RftG egy az egyben ennek a játéknak a koppintása - csak épp elbonyolították egy értetetlen jelölésrendszerrel a nyelvfüggetlenség jegyében. Aztán ahogy egy kicsit többet játszottam vele, egyre inkább meggyőzött, hogy ennél jóval többről van szó. A lényegi különbség talán a gyözelemhez vezető utak változatosságában, meg a termelés összetettebb voltában rejlik. Nagy előnye az is, hogy két játékossal is jól játszható, ami a San Juanra már kevésbé igaz.

A játék azóta nagy kedvenc lett, míg a San Juan már szinte alig kerül elő. Ettől függetlenül a szimbólumrendszer elsőre tényleg ijesztő tud lenni, és kell jópár játék, amire az ember tényleg átlátja a játék nyújtotta lehetőségeket.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 18.
Verseny az űrben

Erről a játékról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni! Zseniális, hogy egy pakli kártya milyen mélységű játékot tud rejteni, nem beszélve arról, hogy tényleg átlag fél óra alatt le lehet játszani egy partit. A kártyák minősége és grafikája gyönyörű (személy szerint én imádom a kicsit kopottas, sötét sci-fi hangulatát). Sokakat szokott a játék jelrendszere zavarni, de ezt szerintem pár játék után elég könnyen meg lehet szokni, mert logikus (másrészt a bonyolultabb hatások szöveggel is szerepelnek a kártyákon). Nem túl sok az interakció, de ez nem válik a játék hátrányára, sőt! Figyelni azért érdemes a másikat, egyrészt mert jó látni, hogy ki merre halad, másrészt meg ha ügyesen megsejted mire készül a másik, akciót spórolhatsz magadnak. Ketten kifejezetten jó, mert egy körben nem egy, hanem két akciót kell mindenkinek választania (a haladó szabály szerint). Tényleg fantasztikus, az örök top 3-ban benne van.
| 3 / 5 csillag!
2015. 08. 17.
Kombó

Az ikonrendszere valami csapnivaló. A háttértörténet sem jön át valami nagyon. Így marad a száraz mechanika. Lehet benne kombózni, de ennyi. Rengeteg ilyen mechanikájú játék van, ami ennél jobb.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 12.
Valamiért nem az igazi

Szerintem ez egy kicsit túlmisztifikált játék, annak ellenére, hogy leülök hozzá játszani, ha úgy adódik. Feleslegesen túlbonyolítottak az ikonok. Puerto Rico is jobb és a Roll for the Galaxy is szerintem. Sőt a maga egyszerű módján a San Juan is.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 05.
Bitang jó!

Na ez az első játék, ami nálunk már 15/20 partin felül van. Szerintem megunhatatlan. Érdekes egyébként, mert amikor tanulod a játékot, úgy érzed, ezt sose fogod megérteni, de ha 4-5 partit lejátszotok, akkor meg azt nem érted, hogy más ezen mit nem ért. :) De tényleg nehéz elsajátítani, az a 4-5 parti kell, hogy megkedveld, de utána lerakhatatlan. Sokan mondják, hogy San Juan klón. Egy érdekes jellemzést olvastam valahol a San Juan játékról. A San Juan az a játék, aminél 30-40 perc játék után azon kezd el mindenki gondolkodni, hogy miért nem a Race for The Galaxy-t vettük elő. :) Vicces, de igaz.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 04.
Okos és gyors :)

Ez a játék nálunk örök klasszikus. Mivel viszonylag gyorsan lemegy egy party, akár két fajsúlyosabb játék között is jó felfrissítő. Érdekes módon hatvan év körüli rokonainkkal is jól sikerült a játék, bár az tény, hogy az ikonokat meg kellett előbb tanítani egy nyíltlapos játék keretében.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 30.
kolonizálj!

Nagyon jó játék, de elég meredek a tanulási görbéje. A szabályok nem olyan bonyolultak, bár egy nem gémer játékosnak azért elég sok fejtörést okozhatnak. A sok szimbólum ugyan segít abban, hogy nyelvfüggetlenné tegye a játékot, de ha ritkán játszotok mindig újra kell tanulni azokat. Ahhoz, hogy stratégiát is fel tudj építeni viszont tényleg sokat kell játszani vele, nem árt, ha tudod, hogy milyen típusú lapból mennyi van a pakliban. Szóval kemény dió, de megéri feltörni.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 16.
Puerto Rico a zürben

Imádtuk a PR-t ezért ezt is megvettük, bár kicsit féltem, sokan írták, hogy bonyolult a jelrendszere. Én a második játék után nem nyúltam többet a segédlethez, annyira logikusan van felépítve. Fiam az első parti alatt már simán kitalálta a szimbólumok jelentését.
Egy (az első kiegészítővel) és kétfős játék során próbáltuk ki. A játék 20-25 perc alatt lejátszható, szóval simán lehet több partit is berakni egymás után. Konfrontáció nem sok van a játékban (GYP elviteltől és a kényszerített feldolgozástól eltekintve), ezért lehet párunkkal is játszani! :) Az egyszemélyes játék mindenképpen érdekes, de rettentően nehéz: a robot játékos eszméletlen magas pontokkal tud nyerni. Ezen lehetett volna még csiszolni.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 12.
Megunhatatlan

Korábban is találkoztam már azzal a véleménnyel, hogy a játék bonyolult szimbólumrendszert használ, de igazából már akkor sem értettem, mivel a jelrendszere valójában egyszerű és következetes. Az persze igaz, hogy nem kezdőknek való, és nem árt jól ismerni a lapokat a legoptimálisabb tabló összeállításához. A laphúzásból adódóan a szerencsének is van szerepe, de ezzel együtt is jó szórakozás komolyabb gémereknek is. A kártyajátékok királya!
| 2 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Majdnem borzalom

Sokaknak tetszik a játék, pedig szerintem nem nagy szám. Szinte egy külön nyelvet kell megtanulni, annyi ikon van a játékban. Maga az alapötlet nem rossz, jó is lehetne a játék ha az ikonok helyett (ahol lehet) szöveget használna. A grafikája szép, de kezdő játékosoknak nem ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 08.
Egy tabló mind felett

Ez a zseniális játék a mai napig a kedvencem. Saját magunk előtt egy világokból és fejlesztésekből álló tablót kell építenünk saját és ellenfeleink akciójának segítségével. A játék végül az nyeri, akinek a legtöbb győzelmi pontja van.

Az első kiegészítő ugyan szinte kötelező vétel, a győzelmi pontokat érő célok miatt, de a többi választásánál óvatosabban járjunk el.