Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Remény hadművelet (The Grizzled)

Ár:
5.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A kooperatív játékok szerelmeseinek a Grizzled-el szeretnénk kedveskedni!

A hosszú ostromok, a bombázások, a biológia hadviselés megjelenése, sőt még a szélsőséges időjárási viszonyok is olyan kihívások elé állították az első világháború katonáit, amit nem lenne szabad senkinek sem átélnie. A játékosok pár cimborát alakítanak, akik soha nem akartak hősök lenni, mert csak egy dolgot szeretnének: együtt átvészelni a békéig!

A teljesen kooperatív játékoknál két klasszikus kritika szokott megfogalmazódni: valójában lényegtelen, hányan játsszák, egymagunkban is le tudnánk "passziánszozni", akár négy ember helyett is. Illetve ezzel egyetemben az úgynevezett Alfa játékos problémakör, hogy sokszor hiába ül több ember az asztal körül, egy domináns ember irányít mindenkit és hoz meg döntéseket mindenki más helyett. A Grizzled ezt a problémát nagyon elegánsan oldotta meg: titok, hogy milyen kártya van a kezekben, ezért a győzelem reményében mindig rettenetesen kell figyelni, hogy ki milyen kártyát játszott ki, és vajon miért pont azt. Ez a fajta irányított metakommunikáció végtelenül izgalmas feszültséget teremt az asztal körül.

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 12.
Magával ragad a hangulata

Nagyon sajátos hangulatú kooperatív játék. Akit érdekel a világháborús téma, szereti a kooperációs játékokat, mindenképp próbálja ki. Viszont nem ajánlom olyanoknak, akiket ez nyomaszt.
Az illusztráció is nagyon jól sikerült szerintem. Végül kíváló az ár-érték arány és praktikusan kicsi a doboz.
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 25.
Megküzdeni a kilátástalansággal

Ez a játék az első világháború kilátástalanságába visz el, ahol néhány barát csupán csak túlélni igyekszik a borzalmakat.
Maga a játékmenet elsőre butácskának tűnhet, lapokat teszünk le középre, X szabály szerint. De rengeteg lapot le kell tennünk, és nem mindig alakul úgy, hogy le tudjuk tenni az adott kör vállalásait, ami miatt büntet minket a játék. És akkor az egyes traumákról, és csapdákról, amik még jobban nehezítik a dolgunkat, még nem beszéltünk.
Ugyanakkor ad is a játék, hiszen, aki visszavonult megtámogathatja egy társát, és akire a legtöbben gondolnak nagyon komolynak számító előnyökhöz juthat, de ezt is alaposan át kell gondolni, hogy jókor, jó társunkon tudjunk segíteni.
A különleges grafika remekül alátámasztja a hangulatot, nagyon jó játék. Nem feltétlenül csúszik könnyen a hangulata, de megéri vele játszani. :)