Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
18.900 Ft

Rettegés Arkhamban

18.900 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (43)

Vélemények

4.49
43 értékelés
(29)
(6)
(8)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 06. 15.
A Lovecraftos játékok között egy újabb minőségi

Az Eldritch Horrorral való hasonlóság miatt kipróbáltuk pár játék erejéig. Nagyon hangulatos és nagyon igényes a lapok és minden kis elem dizájnja. Itt nem világszerte mozgunk fel alá, hanem csak egy városban, így méginkább klausztrofób érzést ad ez a játék. Ami fontos, hogy az Arkham Horror NAGYON hosszú ideig el tud nyúlni, és itt most nem a 2,5-3 órára gondolok, hanem ennek a duplája is 4 játékos esetén (többnél pedig bele se merünk gondolni :) ), de ezt pozitívumként is fel lehet hozni, mert végig leköti az embert, csak itt ha neki akarunk ülni előre kell tervezni. Összességében ez a veteránabb, elhivatottabb Lovecraft rajongók játéka az Eldritch kicsit könnyedebb játékstílusával szemben.
2020. 04. 28.
Személyes vélemény

A játék korrekt. Legalábbis contentben/mennyiségben, megéri az árat. A világ önmagában lenyűgöző, nyilván 5 csillagot érdemel, főleg ha olvastuk a novellákat. Megértem, miért lett ez a játék egyfajta "klasszikus", ámbár nem nekem készült. Eldritch Horror egy másodperc alatt megvett, Arkham-nek nem sikerült. Párommal együtt végíg azt éreztük, talán inkább a játék játszik minket. Valahogy hiányoltuk a szabadabb döntéseket, cselekményeket, amibe persze bele lehet kötni, de kinek mi tetszik. Remek játék, és ha Eldritch Horror nem létezne, valószínűleg ezt csillagoznám a maximumra helyette.
2020. 04. 21.
Rettegés Arkhamban

Maga az előkészület a játékhoz 15-20 percet vesz igénybe, indokolatlanul hosszú a játékszabály, szerintem lehetett volna sokkal lényegre törőbb is. Amúgy nagyon részletgazdag, izgalmas a játék, de nem sokszor kerül elő az előzőekben említett hosszú ráhangolódás miatt.
2020. 04. 18.
Az első kooperatív játék amit kipróbáltunk

Ez volt az első kooperatív játék amit kipróbáltunk. Nagy kedvencünk lett. Ennek köszönhetően kerestünk további kooperatív játékokat. Kiegészítőkkel izgalmassá tehető. Krá hogy nincs mind magyarul.
2018. 11. 08.
Ia Ia Shub Niggurath erdők fekete kecskéje ezernyi fattyával!!

Nagyon szép játék, rengeteg tartalommal. Hangulatos, jó kártyaszövegek, roppant hosszú játékidő. Kicsit hack & slash jellegű játéknak találom, inkább a szörnyek dőzsöléséről és kiirtásáról szól, mintsem az igazi lovecrafti csontig hatoló félelemről.
2018. 09. 21.
Cthulhu vadászat az asztalon

A játék annyira összetett, hogy elképesztő. Mi kezdőként vágtunk neki, nem kellett volna. Szvsz túl sok apró kicsi részlet van, ami néha felesleges, elhagyható vagy elhanyagolható. Első nekifutásra a próbajáték, a szabályok figyelésével nagyjából 5-6 órásra sikerült. Második nekifutásra egyedül vágtam neki a kalandnak, két karakterrel (a szabálykönyv is és több fórum is ezt javasolja szóló játékra), úgy nagyjából másfél óra alatt bevégeztem, eljött az apokalipszis.
Sok kicsi apró dologra kell figyelni, amiről néha el lehet feledkezni, de alapjában véve a játék élvezhető.. HA mondjuk szereted a hosszú filmeket - mondjuk a Gyűrűk Ura rendezői változatát -, a hosszú könyveket - mondjuk Az Aranyember -, vagy a hosszú játékokat - mondjuk PC-n az Elder Scrolls -, biztosan élvezni fogod, de egyébként szokni kell.

Én élveztem, szeretek pepecselni, megfontoltan lépkedni, tervezni, viszont a játékban sok múlik a lapjáráson és a szerencsén - kockázás - miatt. Egy próbát mindenképpen megér, de javasolnám, hogy előbb próbáld ki, és ha tetszik, akkor vedd meg :)
2018. 09. 01.
Kooperatívan a szörnyek ellen

Elsőre a játék nagyon összetettnek tűnik, ezért a legjobb úgy tanulni a szabályokat, ha valaki a társaságban már több játékon is túl van. Nálunk a baráti társaságban nagyon szeretjük, és szívesen játsszuk leginkább 3-5 személlyel, de úgy is izgalmas, ha ketten játsszátok 2-2 karakterrel. :) Vigyázat, ha rákapsz az ízére, és megfog Lovecraft világa, könnyen függővé tehet. Ennek a kapunak a bezárásához 5 nyomra van szükséged... :)
2018. 08. 30.
Alapmű

Nem véletlen, hogy már a 3. kiadás közeleg. Újat nehéz mondani. Én azt emelném ki, hogy a játékon látszik az alaposság, a kifinomult játékmechanika, a kibalanszoltság, a szerető gondosság amivel alkották. A szerencse jelen van de szerintem legtöbb esetben nem ezen múlik, hogy nyerünk-e. Csak azoknak nem ajánlom akiknek ez illetve a hosszú játékidő probléma. Mindenki más azonban tegyen vele egy próbát még akkor is ha a betanulás időigényes.
2018. 04. 23.
Arkham

Hangulatos, sok múlik a szerencsén, de megéri rászánni 5-6 órát is akár, mert a játékélmény nagyon jó.
2018. 02. 25.
Nagyon jó kooperatív társas

Ez egy szuper kooperatív társas, elsőre talán kicsit összetett de hamar bele lehet jönni. Amit tudni kell, hogy ez egy hosszú játék. Négy fővel 6-8 óra is lehet. A történet kidolgozàsa nagyon jó, sok mindenre kell figyelni de nagyon jó kikapcsolódást jelent. Ès össze hozza a csapatot akik játszanak
2018. 01. 10.
Kellemes rettegés

Jól szét lehet osztani a szerepeket és a feladatokat, az elején kicsit lassabb, így mindenki hozzá tud szokni a játék menetéhez, aztán jönnek a rohamok. Az egyetlen hibája, hogy kicsit hosszú, de mindig jut mindenkinek tenni való, így senki sem szorul ki a játékból. A vége pedig rendre elég parás...
2017. 12. 12.
Horror


Nekem kicsit csalódás volt. Alapvetően annyira nem jön be a horror, de mivel kíváncsi voltam egy újabb kooperációra épülő játékra, nem zárkóztam el ellene. De már a kicsomagolásnál és a játéktábla kiterítésénél éreztem, hogy ez nem az én játékom lesz. A játéktábla kidolgozatlan és egy amatőr fénymásolatra hasonlít, nem mellesleg nem simul rá az asztalra. A karakterekhez tartozó játékoslap, amin a ösztön és egyéb sávokat kell tologatni, könnyen elmozdulnak. És maguk a karakterek vagy a szörnyek lehetnének 3D-ek.
Egyébként a játék mechanizmusa jó, és érthető, de kicsit vontatottnak éreztem magát a játékot. Iszonyatosan sokféle szörny van, sokféle képességgel, ami ezernyi variációt ad a játékmenethez. Rengeteg mindenre kell figyelni, ami persze nem baj.
Aki szeretni a horrort és a nagyon hosszúra nyúlt játékot, annak tökéletes játék.
2017. 12. 08.
Félelem és reszketés Arkhamban

Örök kedvenc az összetett szabállyal rendelkező kooperatív játékok között. Lovecraft világát eleve szeretem és imádom, és ezt a társasjáték nagyon jól kivitelezte. Újrajátszhatósága magas, hangulata kiemelkedő, játékmenete nehéz.
2017. 11. 18.
Lovecraft

Nagyszerű játékélmény, főleg azoknak, akik ismerik Lovecraft világát és a Cthulhu mítoszt. Egy szépen kinéző, hangulatos, igazi kooperatív játék, ami soha sem lesz unalmas, hiszen hatalmas az újra játszhatósága. A játék maga kicsit bonyolult, sok a szabály, amikre eleinte nehéz mindig odafigyelni, de pár játék után bele lehet jönni. A játék sokáig tart, ezért a végére rendesen elfárad mentálisan az ember, de megéri. A játékban nagy a szerencsefaktor, viszont taktikázást is igényel. Igazi horrorjáték. Egy tízes skálán való értékelés: Nehézség: 9, Küllem/anyag: 10, Újrajátszhatóság: végtelen, Ár/érték: 8-9 (egy ilyen játéknál megéri befektetni), Hangulat: 10
2017. 07. 16.
Örök kedvenc

Barátaim mutatták évekkel ezelőtt, már az első játék után tudtam, hogy meg akarom venni. Mindig szívesen játszok vele. Remek coop, néha nagyon nehéz tud lenni de ennek ellenére is élvezetes játékmenet.
2017. 06. 19.
Zseniális kooperáció, változatos játékmenet

A játékot kapásból kétféleképpen lehet megnyerni. Míg a Mérhetetlen vén ébredezik (a főgonosz), zárjuk be az összes dimenziókaput, vagy győzzük le a már felébredt főgonoszt.

Mindezt olyan kombinációban, hogy féltucat főgonosz közül és egy tucat karakter (nyomozó) közül választhatunk, mindenki egyedi, és a gonoszok is jelentősen befolyásolják a játék menetét.

Rengeteg kártya (fegyver, varázslat, stb.) segíti a játékosokat.

Rengeteg kombináció változatos menettel.

Ha kevesen vagyunk, válasszon mindenki két karaktert akár, hisz kooperatív.

Megunhatatlan, horrorisztikus, és még a több órás játékmenet, és az elsőre nagyon bonyolultnak tűnő szabályok ellenére is örök favorit.
2017. 05. 13.
Kicsit unalmas

Jó, hogy lehet egyedül és ketten is játszani. És nagyon szép a grafika is. De a szörnyek tologatása nekem unalmas volt, és a végén a gonoszt is esélytelen legyőzni. Hacsak meg nem engedsz magadnak egy kis csalást.
2017. 02. 18.
Borzongás

Engem nem fogott meg igazán a játék. Maga a játék mechanizmus jó, az alap ötlet is jó, a történet is jó, de az, hogy a szörnyek csak papírlapok az egy kicsit lerontja a játékélményt. Az alap ötlet az, hogy Arkham városában dimenzió kapuk nyílnak amiken más síkról idegen lények érkeznek és azokat kell elpusztítani és lezárni a dimenzió kapukat még mielőtt a gonosz főmufti át tör a mi világunkba, akkor ugyanis már azzal is meg kell küzdeni
2017. 02. 01.
Túl hosszú

Alapvetően nem volt baj a játékkal, hangulatos és szép. A játékmenet is izgalmas LEHETNE. Nekem vontatott volt, lehet azért mert sokan játszottuk, 2 kör között nagyjából eltelt mindig egy óra, így nem tudtam igazán koncentrálni, elfoglaltam magam mással közben. Második játék élményemben pedig elég hamar elvesztem térben és időben így míg a többiek játszottak én mindig csak dobtam egyet a kockámmal és vártam a csodát . Lehet csak nem az ideális létszámmal játszottuk de engem sajna így nem fogott meg.
2016. 12. 20.
Arkham

Egy gyönyörűen kivitelezett társas, melynek a játékmenete kissé hosszúra, de azért élvezhetőre sikerült. Változatos és érdekes karakterek segítségével próbálhatjuk meg meggátolni a vének valamelyikének ébredését, ám eme cselekedetünk a legtöbbször kudarcba fullad. Csak azoknak ajánlom, akik nem bánnak több órát (akár 6-8-at is!!) rászánni a játékra. Sajnos nálunk is a hossza miatt viszonylag ritkán kerül elő, de attól még nagy kedvenc marad.
2016. 12. 20.
Felejthetetlen játékélmény

Nem 1 és nem 2 barátom, ismerősöm szerette meg ezen a játékon keresztül a komolyabb társasjátékokat.
Ennek egyik oka a kiváló hangulat, másik a kiváló karakterek harmadik pedig a kooperációs jelleg, mely az esetleg kevésbé tapasztalt játékosoknak is győzelmi esélyt jelent.
2016. 12. 18.
Nekem a játék után rémálmaim voltak

Kétszer-háromszor játszottam ezt a játékot. Úgy gondolom azoknak élvezhető, akik szeretik a bonyolult stratégiai játékokat. Nekem már a szörnyek legyőzése is komoly kihívást jelentett, pedig erős személyiséget kaptam. Mivel együtt van az egész játékoscsapat a szörnyek ellen, segítjük egymást, ahol csak lehet. Az elsőben felfalattunk a másodika megnyertük. De olyan magával ragadó játék, hogy tényleg rémálmokat okozott, így többet nem szeretnék játszani. Harcos fárfiaknak és fiúknak nagy élményeket okozhat.
2016. 11. 14.
Nem bántuk meg ;)

Bármennyire nehézis, vagy épp egy kicsit több odafigyelést ígényel a szabálykönyv megértése, akkor is a kedvencem/kedvencünk marad. Szinte mással nem is akarunk játszani. Kiegészítőket pedig kötelezően meg fogjuk venni!!!
2016. 11. 07.
Cthulhu mítosz

A Rettegés Arkhamban egyike azoknak a Cthulhu mítoszra építő társasjátékoknak, amik szerintem kihagyhatatlanok. Ha valaki nem ismeri, de szereti a mítosz történeteket, érdemes legalább egyszer kipróbálnia.
2016. 10. 28.
Halloweeni játék

Már évek óta megvan ez a társas, viszont tavaly sikerült a legnagyobbat játszani vele, majdnem teljes 8 órán át sikerült legyőznünk a Vént. Ehhez persze kellett egy jó csapat is, ahol mindenki képes kooperatívan gondolkozni, és segíteni a másikat, nem csak tápolni ész nélkül.

Szoktuk még úgy játszani, hogy van egy konkrét mesélő, aki mindent a megfelelő körítéssel tálal, és így sokadszorra se unalmas a játék.

Főleg ha ez a mesélő komolytalanra veszi a figurát.
2016. 10. 17.
Legjobb

Nálam most ez a társasjáték a kedvenc. Sőt... annyira bejött, hogy csak ennek a játéknak a kiegészítőit szeretnénk még megvenni. Minden más játékot ehhez hasonlítok. Egy kicsit nehézkes a játékszabály elsőre, de ha átrágja magát rajta az ember, akkor már nem is olyan bonyolult. IMÁDJUK!!!!!!
2016. 10. 09.
Lovecraft fanok előnyben

Nem vagyok egy nagy HP Lovecraft rajongó, valószínűleg ezért sem tudtam élvezni a játékot. A papírszörnyekkel való harcot unalmasnak találtam, a küzdelmekhez szükséges tápolást pedig még inkább. Fanoknak persze kihagyhatatlan, de én inkább maradnék a gazdasági játékoknál.
2016. 01. 12.
Ajánlom!

Amint újra kiadták rögtön meg is vettem a játékot. Nem bántam meg!
Az előre szortírozással minimálisra csökkenthető, az egyébként sokak által kritizált hosszadalmas előkészülési idő. A minőség teljes mértékben megfelelő, a játék változatos szórakozást nyújt, a nehézsége is változó, az események alakulásának a függvénye, de egyáltalán nem túl nehéz. A szabálykönyv értelmezése elsőre kicsit nehézkes, és néhány kérdéses eset utánajárást igényel, de nem túl bonyolult és ha már legalább 1 tapasztalt játékos van a csapatban akkor sokkal gördülékenyebb a játékmenet mivel nem kell azt megszakítani a szabálykönyv lapozgatásával. Néhány játék után semmi képen nem szabad komoly negatív következtetést levonnia annak akit nagyon megszívat a játék, ugyan is néhány party után, a szabályok és a játékmenet teljes ismeretének a birtokában már egyáltalán nem akadozó/monoton a játék, sőt!
Minden értelemben hosszú távra kell tervezni a Rettegés Arkhambannal, nem csak a több órás játékidő miatt. Sok nyomozó és rengeteg tartalom van benne, így sok játék után is maradhatnak felfedezetlen részek, és a tapasztalatszerzéssel, csak még szórakoztatóbbá válik, tehát nem szabad feladni, ha nem megy.

Azoknak nem ajánlom viszont akik egyáltalán nem bírják elviselni, a kudarcot és csak akkor érzik jól magukat, ha győznek. Itt még a legerősebb játékosok sem legyőzhetetlenek.
Aki nem ismeri Lovecraft műveit, de szeretik a horror műfajt és a nehéz játékokat azok is nyugodtan játszhatják, max a műveire való utalásokat nem fogja érteni, a játékélményen nem igazán ront.

2 játékossal is kiváló, a könnyebb Mérhetetlen Véneket 2 karakterrel is simán le lehet győzni, a nehezebbekhez azért kell a 4 nyomozó. Többel talán már hosszú lehet egy kör, így valaki elunhatja, de mivel teljesen co-op a játék így a többiek cselekvésébe is nyugodtan be lehet segíteni, megbeszélni, hogy ki mit csináljon.

A co-op játékokra vonatkozó negatívum előjöhet, hogy egy tapasztalt játékos átvesz az irányítást a többiek fölött akik onnantól csak a jelzőket pakolgatják és teljesen kiszorulnak a játékból. Itt sajnos nincs mit tenni észnél kell lennie a többieknek és nem hagyni az elnyomást. Ez sajnos ronthatja a játékélményt gy érdemes odafigyelni, hogy mindenki kivegye a részét a játékból.
2015. 11. 25.
Index

1926-ban járunk. Arkhamban térkapuk nyíltak, és a Lovecraft- novellákból ismerős létsíkokról (Álomföldek, R'lyeh) csillagsarjak, zombik, és egyéb istentelen fattyak szökdösnek át, hogy a békés polgárokból lakmározzanak. A játékosok tipikus lovecraft-i szereplőket alakítanak: egyetemi professzort, nyomozót, régészt, vagy egy mit sem sejtő rokont, aki egy zavaros levél miatt érkezett a városba. Az alapdoboz 16 karaktert tartalmaz, különböző képességekkel, velük kell rohangálni a játéktáblán, Arkham térképén. A bejárható helyszínek a novellákból kerültek át: a Boszorkánytanyához, a Miskatonic Egyetemhez, vagy a Fekete barlanghoz külön eseménykártyák tartoznak, ezeknél mindig valami nagy szívatást kell túlélnie játékosoknak, kockadobásos képességpróbákkal.
Szerezhetünk tárgykártyákat is (bizarr régészeti leletet, egy flaska szentelt vizet, puskát), amik a szörnyek elleni harcban, és a kapuk bezárásában segítenek. A szerencsés játékos akár a legendás Nekronomicont is a hóna alá csaphatja. Ezeket a kártyákat a karakterek szabadon cserélgethetik, sőt, erősen ajánlott megbeszélni egymás között, ki darálja a szörnyeket, és ki utazzon a Külső Síkokra. A játék végén ugyanis felébred a Főszörny, aki csak csapatmunkával győzhető le. A 8 választható ellenfél között természetesen ott van Yog-Sothoth, Nyarlathotep, és a Nagy Cthulhu is.
Amilyen hangulatos a játék, annyira összetett szabályrendszerű, és helyigényes. A játéktábla mellé 280 kártyát, 60 szörnyet, és 100 színes tokent (pénz, életerő, stb.) halmozunk fel. A szabályok megtanulása nem nehéz, de nálunk a totál kezdő csapat első játéka 6(!) óráig tartott. Az alapdoboz teljesen magyar, de rengeteg angol nyelvű kiegészítő (Dunwich Horror, The King in Yellow, stb)
Játékosok száma: 1-8 fő
Hány éves kortól: 12
Játékidő: kb. 2-3 óra
2015. 10. 29.
remek

A játékmenet is magával ragadó, fanatikus, és társaságok kedvence lehet...
2015. 10. 18.
a legelső

Ez volt a legelső társasjátékom, mind magát a játékot, mind a témáját nagyon szeretem, alapvetően egyetlen hátránya van csak, hogy nagyon hosszú, és az utolsó egy óra talán annyira már nem izgalmas..
2015. 10. 14.
Eleven Cthulhu

Annó ez a játék vezetett be engem a kooperatív játékok világába és rendkívül megszerettem. Azóta már visszanézve újra játszva vele és nem elvakulva a nagyszerű témájától és kivitelezésétől, szembe tűnnek apróbb hibái a játék mechanikának, ezért inkább már az Eldritch Horror az amivel szívesebben játszom. Emellett a játékot a végtelenségig lehet fejleszteni a kiegészítőivel. Saját jó tapasztalataim ellenére azt javaslom, ha valakit be akarsz vezetni a kooperatív társasokba, ne ez legyen a nyitány, mert akár még el is ijesztheted vele, válassz valami könnyebben emészthető játékot.
2015. 10. 06.
lovecraft

Anno ez volt az első igazán komoly társas, amit kipróbáltunk. Mivel régóta szerettem Lovecraft műveit így nagyon elkapott a játék hangulata. A szabályrendszer kicsit bonyolult, de egy ilyen típusú játéknál ez normális. Nagyon feszült hangulatú játék, folyamatosan ott függ a játékosok felett Damoklész kardja, és simán benne van a pakliban, hogy 4-5 órányi játék után, mikor a mérhetetlen vén visszatér, két kör alatt elintézi a hősöket. Bár már egy ideje nem játszottam vele, ettől függetlenül nagy kedvenc.
2015. 09. 27.
Nagy falat

Már rég óta ki akartam próbálni ezt a játékot, így nagyon megörültem, hogy újra kiadják magyarul. Nagyon szeretem Lovecraft műveit is, és a magyar fordítás sokat segített, hogy beleéljem magam. Maga a játék amúgy nagyon jól visszaadja a könyvek hangulatát. Sajnáltam is, hogy a többiek ebből nem éreznek semmit. Az is biztos, hogy nem ez az utolsó játékom az író világában.
De rátérve a játékra, brutális egy szörnyeteg. A szabálykönyv nagyon érthető, jól szerkesztett. Ennek ellenére az első próbálkozásunk teljes kudarcba fulladt. 2-3 percenként fel kellett lapozni, hogy ki is világosodjon, mit kéne éppen csinálni. Rengeteg apró szabály van, amik igen fontosak. Újabb szabálykönyv áttanulmányozás után másnap új próba. Ekkor csak ketten játszottunk. Bár a Vén felébredt, könnyedén legyőztük. Az 5 játékos partin már nem volt ilyen könnyű dolgunk. Bár a kapukat többször is bezárhattuk volna, kezdő mivoltunk ebben megakadályozott, a Vént pedig sokkal nehezebb volt így legyűrni (nem is sikerült).
A játéknak két hatalmas előnye van. Első sorban a hangulat, másodsorban a komplexitása, ami miatt csak komolyabb játékosoknak ajánlom. A doboz tartalma pedig több mint 2kg gyönyörűség. Szép kártyák, tábla, jelzők. Az összképet csak a dobókockák rontják, de ez orvosolható a külön megvásárolható kockákkal (már ha van kidobandó pénze az embernek).

Azért, hogy egy kis negatívumot is említsek, a játék közepén (mikor már túl voltunk a kezdeti lendületen, de még nem ébredt fel a Vén), a játékosok arcán némi unalmat véltem felfedezni. Hiszen minden kör ugyan azt nyújtja: Frissítesz, lépsz, húzol egy kártyát ami általában megszívat, majd húztok egy mítoszkártyát, ami megint csak általában megszívat. :D Nem könnyű dolog más világok veszedelmével szembenézni.

Ha valaki a játékkal együtt kártyavédőt is rendelne (a minőséggel nincs gond, de azért a védelem nem árt, ha sokáig meg akarjuk tartani a szépségét):
-189 db (41x64mm)
-180 db (57x89mm)
-24 db (128x179mm) ha valaki a nyomozó és Vén lapokat is védőzné
2015. 09. 27.
Epic

Az újra kiadásnak hála végre én is be tudtam szerezni egy példányt emberi áron. Nagyon nem bántam meg hiszen az FFG talán még sosem okozott csalódást. Hihetetlen mennyiségű elem, tökéletes minőség jellemzi. A játékmenet is magával ragadó, bár témája és hossza miatt inkább fanatikusok, és baráti társaságok kedvence lehet...de mi mát játszottunk egy epikus 4 órás családi játékot is. Úgyhogy témára vevő családok hajrá! :)
2015. 09. 24.
Végre

Nagyon örülök, hogy újra kiadták ezt a játékot. Egyből be is szereztem egyet. Aki szereti a horror, vagy co-op játékokat annak ez telitalálat. A játék visszavisz bennünket az 1920-as évekbe, ahol szörnyekkel, emberekkel és dimenziókapukkal kell megküzdenünk. A túlélés nem egyszerű, még csapatban sem. Aki először játszik az ne keseredjen el ha netalántán a játék győz, ebbe a játékba bele kell tanulni.
Értékelés:
Grafika: 5*
Minőség: 5
Újrajátszhatóság: 5*
Hangulat 5*
Nehézségi szint: Nehéz
Szabály érthetősége: 5
Szerencsefaktor: 30%
2015. 09. 16.
Magával ragad

Ha valaki először áll neki, anélkül, hogy játszott volna hasonlókkal kell neki pár óra mire megérti a szabályokat, de utána magával ragadja az embert :)
2015. 09. 14.
Lovecraft is játszana vele.

Nem hittem volna, hogy egyszer még hozzájutok egy vadiúj darabhoz, ráadásul ilyen jó áron. Nagyon igényes kivitelezésű játék, ami pár kör után beránt, főleg, ha ismerjük és szeretjük az író munkáit. Az amerikre jellemző kockadobálás egyeltalán nem zavaró, sőt, kifejezetten izgalmassá teszi a játékot, mert a dobott értékekhez mindig hozzá van rendelve valamilyen váratlan esemény. Győzni nehéz, de nem lehetetlen. Aki szeret egy kicsit borzongani, vagy épp Lovecraft fan, azoknak illene erre gyűjtögetni. :)
2015. 09. 13.
Hangulat

Életem első komolyabb társasa, mely bevezetett a boardgame-ek világába. Még az első magyar kiadásból sikerült szereznem egy használt példányt, melyet azóta is őrzök. Fanatikusoknak ajánlom, akik képesek több órán keresztül beleélni magukat a játék világába, átérezni azt az egyedi hangulatot, melyet Lovecraft világa teremt. Hátránya a nagyon hosszú játékidő, ez főleg 7-8 játékosnál jelentkezik, és a rengeteg játékbeli mechanika amikre figyelni kell. Ezeket leszámítva szerintem alapmű a Lovecraft és horror játékok rajongóinak, próbáljátok ki bátran!
2015. 09. 10.
Horror a köbön.

Régóta népszerűek a jól felépített világokra, épülő társasok. Hát ez a darab az egyik legjobban kidolgozott horror klaszikus, világába kalauzol el. Csak profi játékossal érdemes kipróbálni, a játék elég bonyolúlt. Az érdekessége az hogy a játékosok maga a játék ellen játszanak, egymást segítve! Szerintem kötelező db. Akár egyedül is játszható.
2015. 08. 28.
Élmény

Végre! Miután alkalmunk nyílt játszani vele, mindenki úgy állt fel az asztaltól, hogy ezt meg kell venni! Használtan aranyárban volt, így már nagyon vártuk a magyar újrakiadást. Ne hagyjátok ki, hátha újra éveket kell várni rá!
2015. 08. 27.
Lovecraft világa megelevenedik

Időt szánj rá :-) viszont megéri. A kooperativ játékok nagyja. Kellően bonyolult, de közben megelevenedik egy teljes világ karakterrekkel.
2015. 08. 18.
Fantastic

Ha van a filmek, könyvek között alapmű, akkor a társasjátékok között is kell lennie ilyennek. ilyen klasszikus az AH, mely egy bámulatos világba enged bepillantást. Óriási beltartalom a dobozon belül, még nagyobb hangulat a játék során. Hátrány ugyan a hosszú játékidő, egy délután vagy este mindig eltart a játék, de midnezért kárpótol minket a '20-'30-as évek feelingje, a szörnyek, a dimenziókapuk és a karaktereink története. Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy legalább próbálja ki egyszer! :)