Rettegés Arkhamban

Normál ár: 19 990 Ft


A Te árad: 18 991 Ft

Értékelés: 
(4.5)
Az Arkham Horror társasjáték során a játékosok az 1920-as évek külöféle alakjainak (gengszterek, egyetemi professzorok, tolvajok, rendőrök, hivatalnokok és még néhány) bőrébe bújva kezdenek nyomozni az Arkham városában történt furcsa esetek után. Minden szereplőnek más képességei vannak, amiket más-más helyzetekben használhat hatékonyan. A játék folyamán szereplőink a legkülönfélébb misztikus lényekkel, szörnyekkel találkoznak, és azon igyekeznek, hogy a várost elözönleni készülő gonoszt legyőzzék.

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Gyakorlott játékosoknak 32 Euro gémereknek 6 Ameri gémereknek 14 Egyedül 7 Ketten 11 Családdal 10
67% (29)
14% (6)
19% (8)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 43)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
A Lovecraftos játékok között egy újabb minőségi

Tamás | 2020. június 15.

Az Eldritch Horrorral való hasonlóság miatt kipróbáltuk pár játék erejéig. Nagyon hangulatos és nagyon igényes a lapok és minden kis elem dizájnja. Itt nem világszerte mozgunk fel alá, hanem csak egy városban, így méginkább klausztrofób érzést ad ez a játék. Ami fontos, hogy az Arkham Horror NAGYON hosszú ideig el tud nyúlni, és itt most nem a 2,5-3 órára gondolok, hanem ennek a duplája is 4 játékos esetén (többnél pedig bele se merünk gondolni :) ), de ezt pozitívumként is fel lehet hozni, mert végig leköti az embert, csak itt ha neki akarunk ülni előre kell tervezni. Összességében ez a veteránabb, elhivatottabb Lovecraft rajongók játéka az Eldritch kicsit könnyedebb játékstílusával szemben.
Személyes vélemény

Ádám | 2020. április 28.

A játék korrekt. Legalábbis contentben/mennyiségben, megéri az árat. A világ önmagában lenyűgöző, nyilván 5 csillagot érdemel, főleg ha olvastuk a novellákat. Megértem, miért lett ez a játék egyfajta "klasszikus", ámbár nem nekem készült. Eldritch Horror egy másodperc alatt megvett, Arkham-nek nem sikerült. Párommal együtt végíg azt éreztük, talán inkább a játék játszik minket. Valahogy hiányoltuk a szabadabb döntéseket, cselekményeket, amibe persze bele lehet kötni, de kinek mi tetszik. Remek játék, és ha Eldritch Horror nem létezne, valószínűleg ezt csillagoznám a maximumra helyette.
Rettegés Arkhamban

Eszter | 2020. április 21.

Maga az előkészület a játékhoz 15-20 percet vesz igénybe, indokolatlanul hosszú a játékszabály, szerintem lehetett volna sokkal lényegre törőbb is. Amúgy nagyon részletgazdag, izgalmas a játék, de nem sokszor kerül elő az előzőekben említett hosszú ráhangolódás miatt.
Az első kooperatív játék amit kipróbáltunk

Martina | 2020. április 18.

Ez volt az első kooperatív játék amit kipróbáltunk. Nagy kedvencünk lett. Ennek köszönhetően kerestünk további kooperatív játékokat. Kiegészítőkkel izgalmassá tehető. Krá hogy nincs mind magyarul.
Ia Ia Shub Niggurath erdők fekete kecskéje ezernyi fattyával!!

Obbó | 2018. november 8.

Nagyon szép játék, rengeteg tartalommal. Hangulatos, jó kártyaszövegek, roppant hosszú játékidő. Kicsit hack & slash jellegű játéknak találom, inkább a szörnyek dőzsöléséről és kiirtásáról szól, mintsem az igazi lovecrafti csontig hatoló félelemről.
Cthulhu vadászat az asztalon

Marcell | 2018. szeptember 21.

A játék annyira összetett, hogy elképesztő. Mi kezdőként vágtunk neki, nem kellett volna. Szvsz túl sok apró kicsi részlet van, ami néha felesleges, elhagyható vagy elhanyagolható. Első nekifutásra a próbajáték, a szabályok figyelésével nagyjából 5-6 órásra sikerült. Második nekifutásra egyedül vágtam neki a kalandnak, két karakterrel (a szabálykönyv is és több fórum is ezt javasolja szóló játékra), úgy nagyjából másfél óra alatt bevégeztem, eljött az apokalipszis.
Sok kicsi apró dologra kell figyelni, amiről néha el lehet feledkezni, de alapjában véve a játék élvezhető.. HA mondjuk szereted a hosszú filmeket - mondjuk a Gyűrűk Ura rendezői változatát -, a hosszú könyveket - mondjuk Az Aranyember -, vagy a hosszú játékokat - mondjuk PC-n az Elder Scrolls -, biztosan élvezni fogod, de egyébként szokni kell.

Én élveztem, szeretek pepecselni, megfontoltan lépkedni, tervezni, viszont a játékban sok múlik a lapjáráson és a szerencsén - kockázás - miatt. Egy próbát mindenképpen megér, de javasolnám, hogy előbb próbáld ki, és ha tetszik, akkor vedd meg :)
Kooperatívan a szörnyek ellen

ecus | 2018. szeptember 1.

Elsőre a játék nagyon összetettnek tűnik, ezért a legjobb úgy tanulni a szabályokat, ha valaki a társaságban már több játékon is túl van. Nálunk a baráti társaságban nagyon szeretjük, és szívesen játsszuk leginkább 3-5 személlyel, de úgy is izgalmas, ha ketten játsszátok 2-2 karakterrel. :) Vigyázat, ha rákapsz az ízére, és megfog Lovecraft világa, könnyen függővé tehet. Ennek a kapunak a bezárásához 5 nyomra van szükséged... :)
Alapmű

Westfalien | 2018. augusztus 30.

Nem véletlen, hogy már a 3. kiadás közeleg. Újat nehéz mondani. Én azt emelném ki, hogy a játékon látszik az alaposság, a kifinomult játékmechanika, a kibalanszoltság, a szerető gondosság amivel alkották. A szerencse jelen van de szerintem legtöbb esetben nem ezen múlik, hogy nyerünk-e. Csak azoknak nem ajánlom akiknek ez illetve a hosszú játékidő probléma. Mindenki más azonban tegyen vele egy próbát még akkor is ha a betanulás időigényes.
Arkham

Kitti | 2018. április 23.

Hangulatos, sok múlik a szerencsén, de megéri rászánni 5-6 órát is akár, mert a játékélmény nagyon jó.
Nagyon jó kooperatív társas

Helga | 2018. február 25.

Ez egy szuper kooperatív társas, elsőre talán kicsit összetett de hamar bele lehet jönni. Amit tudni kell, hogy ez egy hosszú játék. Négy fővel 6-8 óra is lehet. A történet kidolgozàsa nagyon jó, sok mindenre kell figyelni de nagyon jó kikapcsolódást jelent. Ès össze hozza a csapatot akik játszanak

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.