Rizikó - A stratégiai hódítás társasjáték

Normál ár: 12 990 Ft


A Te árad: 12 341 Ft

Értékelés:  (4.2)
Vezesd a csapataidat! Kockáztass, és hódítsd meg a világot! Lépj a merész kalandok világába, - a világba, ahol minden döntés, minden lépés és minden csata egy izgalmas vállalkozás - ami óriási sikerrel vagy nagy csapásokkal járhat! Helyezd el a csatatéren csapataidat, gondold ki a stratégiádat és kezdődhet a világuralomért indított küzdelem. A feladatod, hogy legyőzd ellenfeleidet, nyomulj előre seregeddel, és terjeszkedj! A támadás helyét és végét te határozod meg. Akár ideiglenes szövetségre is léphetsz ellenfeleiddel, a döntés mindig a te kezedben van. A bátraké és a vakmerőké a világ! Te is közéjük tartozol? A játék tartalma: - 1 játéktábla - 5 katonai csapat, mindegyikben 40 gyalogsági bábu, 12 lovassági bábu és 8 tüzérségi bábu - 56 Rizikó kártya - 1 kártyatartó doboz - 5 dobókocka - 5 katonai láda kartonból - 1 játékszabály

Értékelések átlaga 


(4.1)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 8 Gyakorlott játékosoknak 7 Családdal 12 Partijátéknak 6
47% (7)
40% (6)
7% (1)
7% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 15)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
A nagy klasszikus

Lado | 2020. január 30.

Ifjúságunk hatalmas kedvence, volt, hogy egész éjjel játszottunk a koliban és másnap előadásra sem mentünk. Sok múlik a szerencsén, de nem árt előállni stratégiával sem. Régen játszottam, de a mai napig nosztalgiával gondolok vissza rá...
Szerencse

Anna | 2019. november 15.

Klasszikus játék, de sajnos nagyon sok múlik a szerencsén. Könnyű megtanulni.
Örökzöld

Ádi | 2019. szeptember 27.

NA ez az az örök klasszikus, amit kevésbé kell bemutatni, az alap stratégiai játékok egyike. Sajnos nagyon sok múlik a kockadobásokon, így 3 egységgel ki lehet védekezni akár 30 támadót, de minden más tekintetben kezdő tárasosoknak kötelező. A két személyes is rendben van szerintem.
Klasszikus stratégia

Tamás | 2019. június 19.

Kamasz korom egyik kedvence. Fontos benne a stratégia, hogy az ember ne taktikázza el magát, de a végső győzelemhez szerencsére is szükség van.
Hiába a tökéletes világhóditó stratégia, 1-es, 2-es dobásokkal nem lehet leigázni a többieket. Nem egyszer voltam tanúja, hogy 1-2 egység felfogott, bedarált egy 10-15 csapatos offenzívát...
De ez a játék sajátossága, ezt el kell fogadni. :) Nagyon jó kis bevezetés a hódítós stratégia játékok világába. Szabálya egyszerű, könnyen tanulható, és ha el tudjuk fogadni, hogy a győzelemhez bizony szerencse is kell, akkor egy élvezetes játék. :)
Klasszikus stratégia

Tamás | 2019. május 15.

Régen éjszakába nyúló játékokat játszottunk a családdal minden karácsonykor.
Rendkívül hangulatos játék ha az ember szereti a stratégiai játékokat.
Ma már alig vesszük elő, talán azért mert rengeteget játszottunk vele, vagy csak azért mert akár 3-4 óráig is elhúzódhat egy játék.
Sajnos egyetlen hibája, hogy ha valaki az elején kivérezteti magát akkor hamar kieshet és várhat órákig míg véget nem ér a játék.
Nem beszélve a sértődésekről.
riziko

Roland | 2018. november 12.

Nagyon jo teruletfoglalos jatek, de a kockadobasok miatt nagyon nem elhanyagolhato a szerencsefaktor
Rizikós

Rejtj | 2018. október 16.

Személy szerint ezzel a játékkal kezdtem társasjáték pályafutásom. Ez szerettette meg velem annyira ezt a világot.
Mai fejjel már nem mondom egy tökéletes játéknak de nagyon szórakoztató tud lenni a kitartó embereknek mert bizony hosszan elnyúlhat.
Klasszikus

RTamás | 2018. október 12.

A műfaj igazi klasszikusa, bár már nagyjából minden más játék többet nyújt, kezdő játékosoknak még ma is megér egy próbát....de csak neki.
Rizikó.. Többet vártam tőle

Csilla | 2018. július 18.

Rizikó..- A megvásárlása a rizikós

Azt kell mondanom nagyot csalódtam benne. Amikor megláttam a polcon a játékot, elolvastam a leírását és megnéztem az árát. Azt gondoltam ez egy jó kis stratégiai játék.
Nem arra számítottam, hogy otthon már az első kipróbálás alkalmával unni fogjuk, mert az egész csak a kockadobásokon múlik. Ha döntetlent dobunk, akkor mindig a védő győz..és mindig csak 3 katonával lehet támadni és csak 2-vel védekezni..de miért?? Az egész csak és kizárólag a szerencséről szól semmi másról. Ennyi erővel játszhatnánk csak dobókockákkal is, az csak pár száz forintba kerül nem 15.000-be.

Ha esetleg valakinek van valami ötlete, hogy milyen szabályváltoztatással lenne élvezhető szívesen fogadom..Én továbbra is gondolkozok rajta, vannak ötleteim, de még nem állt össze teljesen a kép.
Stratégia

Szilvia | 2018. július 5.

Először bonyolultnak tűnt de utána megszerettük. Nagyon jó stratégiai játék, és az a jó benne hogy lehet több fèle képpen játszani.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.