Rizikó - A stratégiai hódítás társasjáték

Normál ár: 12 990 Ft

A Te árad: 12 341 Ft

Értékelés:  (4.0)
Vezesd a csapataidat! Kockáztass, és hódítsd meg a világot! Lépj a merész kalandok világába, - a világba, ahol minden döntés, minden lépés és minden csata egy izgalmas vállalkozás - ami óriási sikerrel vagy nagy csapásokkal járhat! Helyezd el a csatatéren csapataidat, gondold ki a stratégiádat és kezdődhet a világuralomért indított küzdelem. A feladatod, hogy legyőzd ellenfeleidet, nyomulj előre seregeddel, és terjeszkedj! A támadás helyét és végét te határozod meg. Akár ideiglenes szövetségre is léphetsz ellenfeleiddel, a döntés mindig a te kezedben van. A bátraké és a vakmerőké a világ! Te is közéjük tartozol? A játék tartalma: - 1 játéktábla - 5 katonai csapat, mindegyikben 40 gyalogsági bábu, 12 lovassági bábu és 8 tüzérségi bábu - 56 Rizikó kártya - 1 kártyatartó doboz - 5 dobókocka - 5 katonai láda kartonból - 1 játékszabály

Értékelések átlaga 


(4.0)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 5 Gyakorlott játékosoknak 5 Családdal 8 Partijátéknak 5
45% (5)
36% (4)
9% (1)
9% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 11)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Klasszikus stratégia

Tamás | 2019. május 15.

Régen éjszakába nyúló játékokat játszottunk a családdal minden karácsonykor.
Rendkívül hangulatos játék ha az ember szereti a stratégiai játékokat.
Ma már alig vesszük elő, talán azért mert rengeteget játszottunk vele, vagy csak azért mert akár 3-4 óráig is elhúzódhat egy játék.
Sajnos egyetlen hibája, hogy ha valaki az elején kivérezteti magát akkor hamar kieshet és várhat órákig míg véget nem ér a játék.
Nem beszélve a sértődésekről.
Ettől függetlenül a kezdő játékosoknak ideális lehet ismerkedni a társasjáték világgal.
riziko

Roland | 2018. november 12.

Nagyon jo teruletfoglalos jatek, de a kockadobasok miatt nagyon nem elhanyagolhato a szerencsefaktor
Rizikós

Rejtj | 2018. október 16.

Személy szerint ezzel a játékkal kezdtem társasjáték pályafutásom. Ez szerettette meg velem annyira ezt a világot.
Mai fejjel már nem mondom egy tökéletes játéknak de nagyon szórakoztató tud lenni a kitartó embereknek mert bizony hosszan elnyúlhat.
Klasszikus

RTamás | 2018. október 12.

A műfaj igazi klasszikusa, bár már nagyjából minden más játék többet nyújt, kezdő játékosoknak még ma is megér egy próbát....de csak neki.
Rizikó.. Többet vártam tőle

Csilla | 2018. július 18.

Rizikó..- A megvásárlása a rizikós

Azt kell mondanom nagyot csalódtam benne. Amikor megláttam a polcon a játékot, elolvastam a leírását és megnéztem az árát. Azt gondoltam ez egy jó kis stratégiai játék.
Nem arra számítottam, hogy otthon már az első kipróbálás alkalmával unni fogjuk, mert az egész csak a kockadobásokon múlik. Ha döntetlent dobunk, akkor mindig a védő győz..és mindig csak 3 katonával lehet támadni és csak 2-vel védekezni..de miért?? Az egész csak és kizárólag a szerencséről szól semmi másról. Ennyi erővel játszhatnánk csak dobókockákkal is, az csak pár száz forintba kerül nem 15.000-be.

Ha esetleg valakinek van valami ötlete, hogy milyen szabályváltoztatással lenne élvezhető szívesen fogadom..Én továbbra is gondolkozok rajta, vannak ötleteim, de még nem állt össze teljesen a kép.
Stratégia

Szilvia | 2018. július 5.

Először bonyolultnak tűnt de utána megszerettük. Nagyon jó stratégiai játék, és az a jó benne hogy lehet több fèle képpen játszani.
Klasszikus

Szabolcs | 2018. március 31.

Ez egy örök klasszikus, mi sosem tudjuk megunni, már rongyosra játszottuk. Szó szerint. Idelye újjítani egyet nekünk is :D
alap party játék

Kata | 2018. január 31.

Alap darabnak mondhani a régebbi típusú játékok közül. Stratégiai, nagy szerencse fakotrral rendelkező játék. Órákig el lehet játszani vele úgy, hogy fel sem tűnik az embernek, hogy mennyi idő telik el közben.
Klasszik

Zsófi | 2017. december 22.

Egyetértek az előttem hozzászólóval, hogy most már jobb játékok vannak a műfajban, ennek ellenére, én nagyon szeretem a rizikót is. Sajnos túl sok múlik a dobáson, a szerencsén, de a helyezkedés is számít. Ami igazán hátránya, hogy nagy összeveszések lesznek belőle, főleg, ha az a küldetés, hogy a másik hadosztályát kell legyőzni.
Ennél csak jobb játékok vannak a műfajban

Faragó | 2017. október 1.

Rendkívüli módon 'unbalanced' a játék. Ha gyorsan berendezkedsz Ausztráliában, akkor kb meg is nyerted a játékot. Egy ilyen hosszúságú játéknál pedig bűn, ha egyértelmű nyerési stratégia van.
2 csillagot adok neki, mert tudom, hogy ennek hatására sokan elindultak a wargame-ek és a boardcontroll típusú játékok felé.

Amiket ajánlok helyette: Chaos in the Old World, Blood Rage, Smallworld, stb

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.