Robotteknősök

  Normál ár: 8 490 Ft

  A Te árad: 8 066 Ft

  Értékelés:  (5.0)
  Társasjáték kis programozóknak! A Robot Teknősök társasjáték többféle játékmódot is kínál, hogy játékos formában tanítsa meg a gyerekeknek a számítógépes programozás alapjait. Csakhogy ebben a játékban nincsenek győztesek és vesztesek, így nincsen frusztráció sem, van viszont jégtorony és kőbástya, teknőslovagok és valódi kincsek! A cél mindenkinek ugyanaz, eljutni a tábla közepén lévő kristályokhoz, és begyűjteni a saját színét úgy, hogy amilyen kártyát kijátszunk a kezünkből, annak megfelelően kell lépnie a teknősünknek.
  A parancssorokat itt a kártyák helyettesítik, így a játékosoknak lehetőségük nyílik rá, hogy előre kiválogassák és sorba rakják a felhasználandó kártyáikat, hogy aztán egyszerre, immáron változtatás nélkül hajtsák végre azokat, mint egy valódi számítógépes programban.
  Nos, kinek van kedve játszani?
  A játék szerzője, feltalálója, Dan Shapiro programozó és édesapa egyben. Azért találta ki a Robotteknősök társasjátékot, hogy felruházza gyerekeit a szerinte legnagyobb szupererővel – a programozás képességével. A játékba a számítógépes játékokhoz hasonlóan menő akadályokat és megszerezhető extra képességeket tervezett – ezek teszik a játékot eredetivé, végtelen tanulási lehetőséggel.

  Semmit sem mond a “Kickstarter történetének legjobban támogatott játéka” titulus? Megfejthetetlen, miért akarják egyesek már a hároméves gyermeküket is programozásra tanítani? Elég volt már a sok lépegetős játékból, amivel csak azért játszik mindenki, mert a legkisebbeket is be lehet vonni? A megoldás minden esetben a Robotteknősök! Egy merőben újszerű, merész társasjáték, ami alkalmazkodik a családhoz, nem pedig a család alkalmazkodik hozzá!

  Első pillantásra talán túlzásnak tűnhet mindez, pedig így van. A Robotteknősöket a kiscsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig minden korosztály a maga szintjén játszhatja, akár párhuzamosan is, az alapok ugyanis minden esetben ugyanazok. A pálya sarkából indulva kell eljuttatni a teknősünket a középen található kincsig, legyűrve az utunkba kerülő akadályokat. A lépéseket azonban kockadobás helyett kártyák határozzák meg, amelyekből mindenki saját készlettel rendelkezik, és bizony jól kell gazdálkodnia velük, ha célhoz akar érni!

  A legegyszerűbb játékverzióban a soron következő játékos kiválaszt egy kártyát, és annak megfelelően lép egyet a játékmester a teknősével a táblán előre, jobbra, balra, így jutva egyre közelebb a mesés drágakövekhez. Ez még abszolút versengésmentes változat, így garantáltan nem sírás lesz a vége...
  Egy fokkal nehezebb, amikor az akadályok is felkerülnek a táblára (és az akadálykártyák a kézbe...). A játékos persze most is választhatja a békés elkerülés útját, de akár el is tolhat egy ládát az útból, vagy elolvaszthat egy jégtornyot a megfelelő lappal, ez csak rajta múlik.

  A kicsit nagyobbaknak már kihívás lehet egyszerre több kártyát is kijátszani, vagy akár megtervezni az egész útvonalat, és egyszerre lelépni, amit a lapokkal “beprogramozott” magának anélkül, hogy változtatna azok sorrendjén. Ez már igazi programozás!

  És bár a Robotteknősök alapelve az, hogy egy versengésmentes, mégis szórakoztató társasjáték legyen az egész család számára, ahol mindenki nyer, hiszen mindig, mindenki célba jut, azért nem árt néha, ha a nagyobb gyerekeknek mégis lehetőséget adunk a valódi győzelemre. Például azzal, hogy a nyertes az, akinek elsőként sikerül helyes sorrendbe tennie a kártyáit, így először járhatja be a megtervezett útvonalát...

  És éppen ez a sokoldalúság a Robotteknősök legnagyobb előnye!

  A lapkijátszás szabályainak és a felhelyezhető akadályoknak hála szabadon variálhatjuk a pálya, sőt, akár egyes pályaszakaszok nehézségét is, így több korosztály is úgy tud együtt játszani, hogy egyik fél sem unatkozik. De akár teljesen saját szabályrendszert is kitalálhatunk, kortól, egyéntől függően - ez az a játék, ahol akár mindenkire más szabályok vonatkozhatnak, mégis vérbeli társasjáték marad!

  Értékelések átlaga 


  (5.0)

  Közönségdíjak

  Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

  100% (5)
  Rendezés:
  Eddig összesen 5 értékelés
  Tekuc

  Szerkeszt | 2017. szeptember 7.

  Igényes, szép kivitelezésű játék. 4 éves kortól valóban játszható, a pálya kialakításával korosztályhoz igazítható. Korosztálynak megfelelő a játékidő is, könnyen érthetőek a szabályok.
  Elképesztően szórakoztató játék!

  Balthis | 2017. február 12.

  lassan 2 éve játszunk vele, maximálisan kedvenc. Nagyon szép a játék, igényes.
  gyerekek elsajátítják vele a programozás alap gondolatát fejlesztik mind azon képességeket amire a programozáshoz szükség van. Még felnőtt fejjel is izgalmas.
  Programozzzzz!

  Réka | 2016. május 15.

  Elképesztően jó ez a játék! Nagyon ajánlom mindenkinek! A gyerekek élvezik, a felnőttek is, megunthatatlan, rengeteg a pálya-variáció, a lézer pedig a kedvencük :) Nekünk már másfél éve megvan, és rendszeresen előkerül. Amit még kiemelnék: kiváló minőség, remek grafika, és feltűnés és erőltetés nélkül fejleszti azokat a 'programozási' képességeket, amikre a mai világunkban előbb-utóbb szükségük lesz a gyerekeknek. 4 éves kortól valóban tudják a gyerekek játszani. Egy játékon belül is egyéniesíthető: a 7 évesnek tudok más pályát építeni, mint az 5,5-nek és a majdnem 4 évesnek. Így mind együtt játszhatják a saját szintjüknek megfelelően. Nagyon ajánlom minden gyerekes családnak.
  Nagy ötlet

  Hodula | 2016. január 3.

  Meglepődtem, de felnőtt fejjel is élvezetes. Egyrészt jó látni, ahogy a gyerek fejében formálódik a program, másrészt szórakoztatóak a hangok is :-)
  A 6 éves gyerek már a teljes programsort lenyomja egyben, úgyhogy valóban segíti ezt a fajta gondolkodást.
  Érdekes

  Dezső | 2015. július 26.

  Jó kis családi játéknak tűnik. A gyerekek biztosan örümüket lelik benne.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!