Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Rokokó

Ár:
12.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (10)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.00
10 értékelés
5
(4)
4
(3)
3
(2)
2
(1)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2018. 08. 31.
Gyönyörű ruhák a bálra

Nagyon szép kivitelezés! Ez ránézésre kedvet adhat a játékhoz. A játéktábla is szépen kidolgozott, bár 1-2 akcióhely picit nehezebben észrevehető és ugyan ismeri az ember, de kezdetben volt, hogy elsiklott a figyelmem fölötte (Hopp, tényleg, ilyen opció is van ...).
A szabályok nem egyszerűek, több összetett lépés is van és néha nehéz kalkulálni, mert a játék hossza miatt nem lehet mindent csinálni. Ugyanakkor ez előnye is lehet, mert több módon lehet nyerni, csak nem egyszerű rájönni, hogy épp melyik 2-3 utat dobjuk a többi kedvéért.
Haladó játékosoknak mindenképp ajánlom, de kezdők inkább mással indítsák társasjátékos karrierjüket, mert a szabály néhol tényleg kicsit túlbonyolítottnak tűnhet.
| 2 / 5 csillag!
2018. 08. 04.
Körülményes

Túl van az egész bonyolítva. Iszonyú körülményes a hivatalos, magyar játékszabály. Annyira nem volt minden tiszta, hogy a neten kellett egy érthető játékszabályt megnéznem, hogy kiderüljön, egy fordulóban egy vagy mindegyik munkáslap akciózhat-e a kezünkben lévő lapokból.
Mi ketten játszottuk, felnőttként, és csak egyszer, mert végig nem szerettük. Ha a legtöbb pontért küzdünk, eléggé kiszámítható, hogy milyen sorrendben mire érdemes hajtani. Ez egysikúvá teszi az egész játékot, hiába van látszólag sokféle választási lehetőség. A pontozás a végén, meg kifejezetten és fölöslegesen körülményes. Brr. Mi az okosabb játékokat szeretjük.
| 3 / 5 csillag!
2017. 09. 17.
Stratégiai játék gyönyörű köntös... báli ruhában

Rövid és hosszútávú célok között kell egyensúlyozni, amiket ráadásul bármely ellenfeled képes egy pillanat alatt keresztül húzni. Többféle módon szerezhetőek pontok, van, akinek az egyik fog bejönni, van, akinek a másik, és soha nem lehet előre megmondani, melyik lesz a végén a nyerő stratégia. A játéknak a legnagyobb előnye a pompás kivitelezés, szemet gyönyörködtető a játék vele. Egy kicsit szerintem hosszú a játékidő, de ez az egy igazi problémám van vele. Nem mondom, hogy csak ezzel fogunk játszani (túl sok társasunk van egy ilyen kijelentéshez :) ), de benne van abban a listában, amely játékokat minél több emberrel meg kell ismertetni :)
| 5 / 5 csillag!
2017. 05. 03.
Szabók gyöngye

Szuper ez a játék. Nagyon izgalmas, összetett és mégse túl bonyolult! És megjelenésében sem utolsó.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 06.
Ruhat eszi az embert.

Két személyes játéknak vettük és nekünk bevált. Nagyon szép a kidolgozás, és végre egy doboz ami illik a Tobago méreteihez.. :D Ezekután már csak az a kérdés, hogy ki kezdi a Patchworkot ezután a játék után?
| 4 / 5 csillag!
2016. 02. 14.
Ruhavarrás és bál fiúknak is.

Bár a család lány tagjai élvezték a legjobban, de mi, a fiúk is szerettük. Kicsit valóban bonyolultra sikerült, de az egész családot le tudja kötni és legalább segít a taktikákkal a gyerekeknek hosszú távra is előre gondolkozni.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 16.
Felhajtás

Nagyszerű játék. Egy problémám van csak, hogy túl erős a szökőkút, bár a későbbi lapokkal lehet kompenzálni. Az első két körben mindenki a szökőkútra megy és nem igazán látok más lehetőséget. Ez az elejét egy kicsit egyoldalúvá teszi. Mindezek mellett hangulatos gyönyörű játék, melyet egy jó társasággal bármikor játszanék. A téma meg kifejezetten egyedi.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 14.
Ruhakészítés a rokokó idejében!

Készítsük el a legszebb, legdíszesebb báli ruhát és szerezzünk hírnevet. Az üzletünkben dolgoznak inasok, segédek, mesteremberek. Megvásárolhatod a ruhaanyagok a varráshoz, továbbá báltermet díszíthetsz, de akár a királynő kegyét is elnyerheted. Az elkészült ruhát bérbeadhatod egy meghívottnak, aki a bálon részt vesz vagy busás pénzért eladhatod. Az esti bál során, pedig kiderül, kinek az üzlete éri a legtöbb pontot. Pontot kaphatsz , ha támogatod a tűzijátékot, a bálteremben neked van a legtöbb ruhád. A bál után, amennyiben kiállításra is kerülnek a ruhaköltemények további pontokhoz juthatsz. A Rokokó egy jó kis taktikus játék, egyszerű, tanítható szabályokkal.
| 3 / 5 csillag!
2015. 07. 28.
bonyolultabb mint amilyennek látszik

Ismert mechanizmusokból van összegyúrva, mint a pakliépítés vagy a többségi mechanizmus. Nagyon szép a kivitelezés is.
Nekem bonyolultabb volt a kelleténél. Az érdekes téma ellenére így nehezen kerül asztalra.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 13.
Új hobbim: a ruhakészítés

Engem egy nagyon kellemes meglepetés ért, amikor leültem vele játszani. Lehet a ruhakészítés is izgalmas. Szeretem a szerepválasztós játékokat (itt egy kis pakli építéssel kiegészítve), és annak ellenére, hogy a játékba gyúrt elemekkel a témája akár űrhajógyártás is lehetne (szerintem akkor is működne), a ruhavarrás nekem nagyon bejött. A témája egyedi, így érdemes egy próbát tenni. A szabály gyakorlottaknak nem jelenthet akadályt, és elég egyértelmű az ikonozás is. A játék pedig még szép is.