Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

17.990 Ft

Roll for the Galaxy

17.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (6)

Vélemények

4.00
6 értékelés
(2)
(2)
(2)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2017. 08. 16.
Bele kell jönni...

Nemrég próbáltam ezt a játékot. A korábbi verziót nem ismerem, de ezt a kockásat ötletesnek tartottam. Kinézetre tetszett, viszont kezdőként kicsit túl sok volt a megjegyzendő szabály, milyen szimbólum mit jelent, színkombinációkért hogy is jár a pont, stb. A kör elején mindig meg kellett kérdeznem, hogy az aktuális dobásommal csinálhatom-e ezt vagy azt, ami lassította a játékot. A többiek persze nagyon segítőkészek voltak, de úgy érzem, hogy legalább 3 játszma szükséges ahhoz, hogy valaki jól elsajátítsa a szabályokat és pörögjön a játék.
2015. 11. 24.
Kocka-fanoknak

A kártyajáték nagy kedvenc, gyakran előkerül. A kockás változat ehhez képest csalódás. A kockák szerintem nem sokat tudtak a mechanizmushoz hozzátenni, a fejlesztés-világ lapkák leépítésénél meglévő kötöttség miatt (a stószon gyűjtött lapkáidból csak a felsőt építheted meg, az újak alulra kerülnek, a leépítésre aktuálisan nem szánt lapkákat előbb el kell dobni, hogy felülre kerüljön a leépítendő, az eldobottak viszont végleg elvesznek) a kombinációs lehetőség is korlátozottabb, amivel nő a szerencse szerepe.Emellett még nem szóltam az ár-érték arányról: azt hiszem ez az oka, hogy nem volt nehéz lemondanom a játék megvásárlásáról.
2015. 09. 05.
multiplayer solitaire a rosszabb fajtából

Nagyon szeretem az Rftg-t, de ezt a kockás változatot nem sikerült megszeretni. Nagyon súlyosan kijön a szimultán akcióvégrehajtás miatt, hogy egyszerűen követhetetlen ki mit csinál, hol tart éppen. Mire belejönnél, már vége is a játéknak. Egyébként tagadhatatlanul szép, igényes kivitelezés, a színvakok kedvéért többféleképpen megjelölt kockákért külön respect.
2015. 08. 31.
Jobb, mint az rftg (bár ez is rftg)

Nekem jobban tetszik, mint az rftg. Persze ott elegáns az, hogy minimális kellékkel operál (gyakorlatilag csak kártyák és GYP-jelzők vannak), de nekem ez valahogy több, és nem csak a színesebb kellékek miatt. Itt az akcióválasztás jobban ki van találva, és általánosságban a munkások körforgása is jól működik. Könnyebb mint a nagy elődje, és bár nem rövidebb, azért a kockák pakolgatása ellenére is lement fél óra alatt egy kétszemélyes parti. Szerintem 5-en is tuti lemegy egy órán belül a szimultán végrehajtás miatt. Felmerült a fórumokon, hogy a paraván mögött lehet csalni, de végül is ha valaki hajlamos, minden játékban tud csalni. Szerintem ezen a szinten ez egyszerűen nem jellemző. A kockák egyébként sajnos kisebbek mint amit reméltem, így vigyázni kell rá, hogy ne forduljanak el a tologatás közben.
Elég kiegyensúlyozottnak tűnt két fővel, átlagosan 3-4 pont különbséggel végeztünk. Szinte mindig más módon nyertünk.
A nyelvfüggőség ellenére is sokkal letisztultabbnak éreztem a lapkákat, mint az Rftg többfunkciós lapjait. Itt sokkal kevesebb fajta ikon van egyébként. A garantált 1 pénz jó dolog, de azért így is meg lehet akadni, ha nem gondolkozunk előre.
Az alapkoncepció nagyon hasonló maradt (fázisok, bolygó színek, stb.), mégis sokkal másabb lett mint az előd. Szerintem jól meg fognak férni egymás mellett. Én szívesebben játszom a kockással, de ma már az Rftg-nek sem vagyok úgy ellene, mint amikor először kipróbáltam.
Összességében megértem a nagy lelkesedést, egyértelműen felnő a régihez (vagy tán túl is nő rajta), de valószínűleg sosem lesz a kedvencem.
2015. 07. 30.
rengeteg kocka

Még nem sokszor játszottam vele, de eddig veri nálam a kártyás verziót. Valahogy jobban hozzáférhetőnek érzem annál, tetszik a kockával taktikázós rész, a Race for the Galaxy-ben valahogy sosem tudtam megbarátkozni azzal, hogy a kártyákat fizetőeszközként használod, na itt ilyen nincs. Plusz a bolygók és a fejlesztések kemény kartonlapon vannak, egyszerűen jobb élmény kézbe venni őket. Talán nincsenek olyan mélységei, mint az RftG-nek, de a kiegészítők majd lehet változtatnak ezen.
2015. 07. 08.
Kockás RftG

Nagyjából azt kaptam, amit vártam. A nagyjából kártyás változat, a Race for the Galaxy akcióit kell kockadobásaink alapján kivitelezni és közben a legtöbb győzelmi pontot összegyűjteni. Kevésbé tetszik, hogy a paraván mögött kell dobni és akciót választani. A pici kockák könnyen átfordulhatnak másik oldalukra, ha nem figyelünk eléggé. Ennek ellenére szívesen látnám a polcomon.