Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
24.990 Ft
34.990 Ft
Kedvezmény: 29%
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 34.990 Ft
Az akció időtartama: 2024. 04. 15. - 2024. 04. 19.
A bolti árak eltérhetnek az itt látható ártól. A bolti árért, kérjük, keresd telefonon a választott boltot.

Róma dicsősége

24.990 Ft
34.990 Ft
Kedvezmény: 29%
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 34.990 Ft
Az akció időtartama: 2024. 04. 15. - 2024. 04. 19.
A bolti árak eltérhetnek az itt látható ártól. A bolti árért, kérjük, keresd telefonon a választott boltot.
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Kickstarter kiadás!   

Befolyás, intrika és hódítás... urald Te Rómát!

Caesar halálával Róma uralkodó nélkül maradt. Bújj az egyik trónkövetelő bőrébe, fejleszd a római birodalom mezőgazdaságát és kereskedelmét, vezess légiókat vagy ármánykodj a riválisaid ellen, és légy te Róma új császára!

Elkerülendő a belső háborút, Róma hatalmasságai felosztják maguk között a birodalom feletti uralkodás terhét: mindenki egy-egy szeletet kap az impériumból, de afölött teljhatalommal rendelkezik, és kétévenként helyet cserélnek.

Ez alighanem tökéletes megoldás lenne, ha azok a fránya rómaiak nem éreznének olthatatlan vágyat az ármánykodásra...

A játék központi eleme a római birodalmat ábrázoló, kör alakú tábla, amely négy cikkre oszlik: Itália, Gallia, Hispánia és Afrika egy-egy játékos előtt terül el. Itt katonai, vallási, politikai, kereskedelmi és gazdasági épületeket emelhetnek, kisebb vagyonokért cserébe, vagy a már meglévő épületeket használhatják a követőiket segítségével. Ily módon légiókat vezényelhetnek harci régiókba, szavazatokat biztosíthatnak maguknak a szenátusban, értékes jószágokkal kereskedhetnek, ápolhatják az istenek kultuszát (egy 3D-s templomot építgetve), gazdálkodhatnak a földeken, vagy ha úgy tartja kedvük, heverhetnek a Colosseumban is.

Végül is minden ugyanarra megy ki: dicsőséget és pénzt igyekeznek harácsolni, hogy a pénzen újabb épületeket emeljenek, amiket majd a maguk hasznára fordíthatnak. Igen ám, csakhogy a provinciatábla nem véletlenül forgatható: minden forduló végén gazdát cserélnek a provinciák, így amit az egyik vetett, megeshet, hogy a másik aratja le. Bosszantó érzés. Az ilyesmit egy igazi római nem is hagyja annyiban:

A játékosok ármányjelzőket helyezhetnek el az általuk irányított provinciákban, hogy azt később, amikor azt már más irányítja, arcukon kárörvendő vigyorral aktiválhassák. A hatalmasok játszmája már csak ilyen.

Ha szeretitek a cselszövésektől átszőtt ókori Róma világát, az egyedi dizájnt, a feszes játékmenetet, akkor a Róma Dicsőségében nem fogtok csalódni!

(A műanyag lapkákon védőfólia található, ezeket érdemes eltávolítani.)

Játékbemutató videó

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Értékeld a játékot!