Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

7.990 Ft

Samurai Sword

7.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (12)

Vélemények

4.83
12 értékelés
(10)
(2)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2018. 05. 08.
はじめまして

Nagytestvérével a Bang!-el sosem játszottam ugyan, de annál többet hallottam róla, leginkább pozitív dolgokat. Mivel a vadnyugati téma hidegen hagy, ellenben a feudális japán témakörével, nem volt kérdés melyiket is válasszam. Összehasonlítani ugyan a fenti okból kifolyólag nem tudom a Bang!-el, és a kártyajátékok sem a szívem csücskei, de az biztos, hogy ez a játék örök kedvenccé vált. Az első 1-2 játék döcögősen ment, nehezen hangolódtam rá (talán az angol/olasz nyelv is közrejátszott), s a közönség sem volt túl lelkes (főleg, hogy a minimál, 3 fős verzióban próbálgattuk). Pár hónapot pihent, utána viszont nagy élményeknek ágyazott meg, s kissé csodálkoztam is magamon, mi nem volt kerek a szabályok és a játékmeneten az első nekirugaszkodáskor.
A kissé bőre szabott, de igényesen kialakított doboz, egy minőségében és grafikai megoldásaiban is szép és harmonikusan kivitelezett lapokat tartalmaz. S bár hárman is játszható, a benne rejlő igazi élményt csak sok (5-6-7) emberrel lehet előcsalni. Valódi stratégia bújik meg a játékban, hiába a rossz lapjárás, ha kellően meggyőzőek vagyunk és jól kooperálunk, vagy győzzük meg az ellenfelet, hogy valójában egy oldalon állunk akkor igazi esélyekkel menetelhetünk a győzelem felé, s a végén sem maradhatnak el a hitetlen, szinte sértődött ábrázatok, akik felültek a taktikának, mikor lehull a lepel mindenkiről. Zseniális játék!
Érdemtelenül csak eredeti nyelven kapható, amit személy szerint nagyon sajnálok, s remélem egyszer magyar nyelven is kiadásra kerül a kiegészítőjével egyetemben.
Egyértelműen öt csillagos game!
2018. 01. 15.
harc

Ha az emberek ismerik a kártyákat és a szabályokat, akkor kiegyensúlyozott a JÁTÉK.
A BANG!-nél jobb! Itt mindenki játszhat, nem esik ki senki, mert valahol ez is szempont!
2018. 01. 02.
Igazi Partijáték

Én nagy Bang! rajongó vagyok, így nem volt kérdés, hogy előbb- utóbb a Samurai Sword-ot is a gyűjteményembe kerül. Tényleg nagy előnye, hogy itt nem lehet senkit végleg kiejteni a játékból (hozzáteném, hogy a Bang-nél is az Aranyláz kiegészítővel hasonló a hatás) és egy kicsit pörgősebb. Én nem mondanám azt, hogy jobb, mint a Bang!, inkább hangulatfüggő, hogy a társaságnak inkább egy hosszabb, picit komplexebb játékhoz van kedve (Bang!), vagy inkább egy gyorsabb, pörgősebb de ugyanolyan mechanikájú játék a nyerő éppen (Samurai Sword).
2017. 11. 23.
Nagycsaládi kedvenc

Nagyon szeretem, mert az egész család, apraja-nagyja élvezi. Könnyű vele elcsábítani a gyerekeket az elektronika világától és együtt nevetni. (saját szabály, hogy a kijátszott fegyver nevét fejhangon kell visítani...:-) ) Szóval bátran merem mindenkinek ajánlani. A szabályrendszere nem bonyolult, mégis taktikázást követel. Szuper!
2017. 11. 23.
Nálam ez a legnagyobb kedvenc!

Sikerült a Bang készítőinek egy igazán remek, szép kidolgozású, remek játszhatóságú újragondolt BANG-et piacra dobniuk! Három igen fontos hibáját sikerült kijavítani a BANG-nek. Nem lehet meghalni, így nem unatkozol míg a többiek játszanak. Soha nincsen laphiány, mindig bőséges kínálat van a kijátszható lapokból. A játék mechanikája miatt soha nincsenek véget nem érő partik.
2017. 04. 24.
Egy jól sikerült Bang! remake

Aki szereti a Bang!-et , ezt is szeretni fogja, aki csak megunta a Bang!-et az újra átéli az első élményeket a korai játékból. Szerintem jó hangulata van, jók a játék mechanizmusok, izgalmas taktikus. Minden az akár Bang!ben fel sem tűnő idegesítő/zavaró hiba többé kevésbé ki van javítva. Ajánlom mindenkinek. :)
2016. 03. 08.
BANG Firmware upgrade

BANG-gel nagyon sokat játszottam, a Samurai Sworddel még csak 4x, de mindezek után és ellenére is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. BANG „motor”, viszont ami abban a játékélmény rovására ment, az itt hiányzik (szerencsére). Lehet, hogy a tematika engedte, hogy olyan dolgokat behozzanak a játékba, ami kiegyenlítettebbé tette. A sheriff-helyettes-bandita-renegát szerepeket a sógun-szamuráj-nindzsa-ronin szerepek váltják fel. Kiegyensúlyozottabb a játék, és nem kis pozitívum, hogy mindenki együtt élvezhetni, nincs az, hogy 7 játékos esetén az első órákig malmozik még, mire végre új kört lehet kezdeni, vagy más játékkal játszani. Egyedüli hibája talán a végén a pontszámolásnál az, hogy ha az alapjáték szerint játszanak, akkor nagyobb eséllyel nyernek a nindzsák, viszont úgy tudom, hogy ez a kiegészítő szabálykönyve már ki is javítja, szóval csak annyi, hogy aszerint kell játszani és ez a probléma is meg van oldva. Nekem annyira tetszik, hogy inkább nem is játszanék Bang-et, ha erre van lehetőség.
2015. 11. 02.
A 6 csillagos Bang!

Barátaimnak úgy szoktam jellemezni "Olyan mint a Bang! csak ami abban rossz, az ebben ki van javítva". Azt hiszem ez mindent elárul a játékról. :)
Ami talán a legfontosabb, hogy nincs játékos aki kiesése után az új körre, vagy a játék végére várna, hiszen egy játékos kiesésével a játék véget ér. De ne aggódjunk, addig van még min izgulni! :)
Nekem nagyon szimpatikus hogy sokkal egyenlőbbek az esélyek: Minél később kerül sorra a játékos -tehát a Sóguntól minél távolabb ül- annyival több lappal kezdi a játékot, hiszen több akció éri míg rá kerül a sor. Továbbá a lappal nem rendelkező játékosok nem is bánthatók, és van lehetőség més játékosnak lapot adni ezzel segítve, vagy épp ártva a dolgát. :)
Sokkal több taktikázást, titkolózást és izgalmat rejt ez a játék, bármennyire is a szívemhez nőtt a Bang! szívesebben játszom Samurai Sword-ot és inkább ezt ajánlom, mint népszerű elődjét. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom! És valóban ha a Bang! 5 csillagot érdemel, akkor ennek 6 jár!
Közel sem mellesleg, gyönyörű szép és kidolgozott lapokat tartalmaz a doboz.
2015. 10. 31.
Bang! szamurájokkal és egzotikus fegyverekkel

Párszor játszottam Bang!-et, ahol egyesével estek ki az emberek és órákat várhattak a következő játékig... nem szerettem. Mindezt megoldották a Samurai Swordben, ami sokkal változatosabb és izgalmasabb is lett. Sokat játszottam vegyes összetételű csapatokkal, kezdőknek eleinte nehezen megy, csak akkor érdemes elővenni, ha van, aki értelmesen meg tudja magyarázni a szabályokat (és kellően türelmes).
2015. 10. 23.
Én szeretem

Bár jómagam nem ismerem a Banget, amihez sokan hasonlítják, de én nagyon megvagyok elégedve ezzel a játékkal. Élvezetes, könnyen tanulható, és csak minimális nyelvtudás szükségeltetik hozzá. Számomra tökéletes.
2015. 10. 08.
Miért vennél Bang!-et, ha van jobb?

Ezt a játékot maguk a Bang!készítői fejlesztették és gyakorlatilag kijavították minden hibáját: nincs kiesés, nincsenek op lapok (komolyan ki találta ki a wells fargot???). Az alapjátékhoz nem kell nyelvtudás, mert összesen 10 "szöveges" lap van benne.
2015. 07. 25.
Szamuráj Bang!

Általános vélemény szerint ez a Bang! játék javított verziója. Egyrészt nincs benne kiesés, minden játékos végig játékban van, csak az adott körben tud kipontozódni. Másrészt a kártyák rendszerét is módosították, egyszerűsítették. Mivel nincs kiesés, ezért csak a játék legvégén derül ki, hogy ki melyik szerepet kapta, amitől még érdekesebbé válik a csatározás, hiszen soha nem lehetsz biztos abban, hogy ki a barát és ki az ellenség. Sajnos nem kapható magyar nyelven, ezért csak 4 csillag.