Samurai Sword

  Normál ár: 5 490 Ft

  A Te árad: 5 216 Ft

  Értékelés:  (4.9)
  A Samurai Sword a feudális Japán korszakában játszódik, és a már sok szinten bizonyított Bang! játékmechanizmusán alapul. A Bang!-hez képest változás, hogy a játék dinamikusabb, gyorsabb, váratlan fordulatokkal megfűszerezett.

  Értékelések átlaga 


  (4.8)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 6 Gyakorlott játékosoknak 6 Családdal 7 Partijátéknak 7
  83% (10)
  17% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 12)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  はじめまして

  Zoltán | 2018. május 8.

  Nagytestvérével a Bang!-el sosem játszottam ugyan, de annál többet hallottam róla, leginkább pozitív dolgokat. Mivel a vadnyugati téma hidegen hagy, ellenben a feudális japán témakörével, nem volt kérdés melyiket is válasszam. Összehasonlítani ugyan a fenti okból kifolyólag nem tudom a Bang!-el, és a kártyajátékok sem a szívem csücskei, de az biztos, hogy ez a játék örök kedvenccé vált. Az első 1-2 játék döcögősen ment, nehezen hangolódtam rá (talán az angol/olasz nyelv is közrejátszott), s a közönség sem volt túl lelkes (főleg, hogy a minimál, 3 fős verzióban próbálgattuk). Pár hónapot pihent, utána viszont nagy élményeknek ágyazott meg, s kissé csodálkoztam is magamon, mi nem volt kerek a szabályok és a játékmeneten az első nekirugaszkodáskor.
  A kissé bőre szabott, de igényesen kialakított doboz, egy minőségében és grafikai megoldásaiban is szép és harmonikusan kivitelezett lapokat tartalmaz. S bár hárman is játszható, a benne rejlő igazi élményt csak sok (5-6-7) emberrel lehet előcsalni. Valódi stratégia bújik meg a játékban, hiába a rossz lapjárás, ha kellően meggyőzőek vagyunk és jól kooperálunk, vagy győzzük meg az ellenfelet, hogy valójában egy oldalon állunk akkor igazi esélyekkel menetelhetünk a győzelem felé, s a végén sem maradhatnak el a hitetlen, szinte sértődött ábrázatok, akik felültek a taktikának, mikor lehull a lepel mindenkiről. Zseniális játék!
  Érdemtelenül csak eredeti nyelven kapható, amit személy szerint nagyon sajnálok, s remélem egyszer magyar nyelven is kiadásra kerül a kiegészítőjével egyetemben.
  Egyértelműen öt csillagos game!
  harc

  Gábor | 2018. január 15.

  Ha az emberek ismerik a kártyákat és a szabályokat, akkor kiegyensúlyozott a JÁTÉK.
  A BANG!-nél jobb! Itt mindenki játszhat, nem esik ki senki, mert valahol ez is szempont!
  Igazi Partijáték

  CodeName | 2018. január 2.

  Én nagy Bang! rajongó vagyok, így nem volt kérdés, hogy előbb- utóbb a Samurai Sword-ot is a gyűjteményembe kerül. Tényleg nagy előnye, hogy itt nem lehet senkit végleg kiejteni a játékból (hozzáteném, hogy a Bang-nél is az Aranyláz kiegészítővel hasonló a hatás) és egy kicsit pörgősebb. Én nem mondanám azt, hogy jobb, mint a Bang!, inkább hangulatfüggő, hogy a társaságnak inkább egy hosszabb, picit komplexebb játékhoz van kedve (Bang!), vagy inkább egy gyorsabb, pörgősebb de ugyanolyan mechanikájú játék a nyerő éppen (Samurai Sword).
  Nagycsaládi kedvenc

  Hodossy | 2017. november 23.

  Nagyon szeretem, mert az egész család, apraja-nagyja élvezi. Könnyű vele elcsábítani a gyerekeket az elektronika világától és együtt nevetni. (saját szabály, hogy a kijátszott fegyver nevét fejhangon kell visítani...:-) ) Szóval bátran merem mindenkinek ajánlani. A szabályrendszere nem bonyolult, mégis taktikázást követel. Szuper!
  Nálam ez a legnagyobb kedvenc!

  Jiling | 2017. november 23.

  Sikerült a Bang készítőinek egy igazán remek, szép kidolgozású, remek játszhatóságú újragondolt BANG-et piacra dobniuk! Három igen fontos hibáját sikerült kijavítani a BANG-nek. Nem lehet meghalni, így nem unatkozol míg a többiek játszanak. Soha nincsen laphiány, mindig bőséges kínálat van a kijátszható lapokból. A játék mechanikája miatt soha nincsenek véget nem érő partik.
  Egy jól sikerült Bang! remake

  Gábor | 2017. április 24.

  Aki szereti a Bang!-et , ezt is szeretni fogja, aki csak megunta a Bang!-et az újra átéli az első élményeket a korai játékból. Szerintem jó hangulata van, jók a játék mechanizmusok, izgalmas taktikus. Minden az akár Bang!ben fel sem tűnő idegesítő/zavaró hiba többé kevésbé ki van javítva. Ajánlom mindenkinek. :)
  BANG Firmware upgrade

  Marci | 2016. március 8.

  BANG-gel nagyon sokat játszottam, a Samurai Sworddel még csak 4x, de mindezek után és ellenére is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. BANG „motor”, viszont ami abban a játékélmény rovására ment, az itt hiányzik (szerencsére). Lehet, hogy a tematika engedte, hogy olyan dolgokat behozzanak a játékba, ami kiegyenlítettebbé tette. A sheriff-helyettes-bandita-renegát szerepeket a sógun-szamuráj-nindzsa-ronin szerepek váltják fel. Kiegyensúlyozottabb a játék, és nem kis pozitívum, hogy mindenki együtt élvezhetni, nincs az, hogy 7 játékos esetén az első órákig malmozik még, mire végre új kört lehet kezdeni, vagy más játékkal játszani. Egyedüli hibája talán a végén a pontszámolásnál az, hogy ha az alapjáték szerint játszanak, akkor nagyobb eséllyel nyernek a nindzsák, viszont úgy tudom, hogy ez a kiegészítő szabálykönyve már ki is javítja, szóval csak annyi, hogy aszerint kell játszani és ez a probléma is meg van oldva. Nekem annyira tetszik, hogy inkább nem is játszanék Bang-et, ha erre van lehetőség.
  A 6 csillagos Bang!

  Tsokiskex | 2015. november 2.

  Barátaimnak úgy szoktam jellemezni "Olyan mint a Bang! csak ami abban rossz, az ebben ki van javítva". Azt hiszem ez mindent elárul a játékról. :)
  Ami talán a legfontosabb, hogy nincs játékos aki kiesése után az új körre, vagy a játék végére várna, hiszen egy játékos kiesésével a játék véget ér. De ne aggódjunk, addig van még min izgulni! :)
  Nekem nagyon szimpatikus hogy sokkal egyenlőbbek az esélyek: Minél később kerül sorra a játékos -tehát a Sóguntól minél távolabb ül- annyival több lappal kezdi a játékot, hiszen több akció éri míg rá kerül a sor. Továbbá a lappal nem rendelkező játékosok nem is bánthatók, és van lehetőség més játékosnak lapot adni ezzel segítve, vagy épp ártva a dolgát. :)
  Sokkal több taktikázást, titkolózást és izgalmat rejt ez a játék, bármennyire is a szívemhez nőtt a Bang! szívesebben játszom Samurai Sword-ot és inkább ezt ajánlom, mint népszerű elődjét. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom! És valóban ha a Bang! 5 csillagot érdemel, akkor ennek 6 jár!
  Közel sem mellesleg, gyönyörű szép és kidolgozott lapokat tartalmaz a doboz.
  Bang! szamurájokkal és egzotikus fegyverekkel

  Anikó | 2015. október 31.

  Párszor játszottam Bang!-et, ahol egyesével estek ki az emberek és órákat várhattak a következő játékig... nem szerettem. Mindezt megoldották a Samurai Swordben, ami sokkal változatosabb és izgalmasabb is lett. Sokat játszottam vegyes összetételű csapatokkal, kezdőknek eleinte nehezen megy, csak akkor érdemes elővenni, ha van, aki értelmesen meg tudja magyarázni a szabályokat (és kellően türelmes).
  Én szeretem

  Samurai | 2015. október 23.

  Bár jómagam nem ismerem a Banget, amihez sokan hasonlítják, de én nagyon megvagyok elégedve ezzel a játékkal. Élvezetes, könnyen tanulható, és csak minimális nyelvtudás szükségeltetik hozzá. Számomra tökéletes.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!