Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Scrabble Original társasjáték

Ár:
11.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (40)
Elérhetőség: Raktáron

A játékcsalád további termékei

Vélemények

4.60
40 értékelés
5
(28)
4
(10)
3
(1)
2
(0)
1
(1)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 12.
Örök klasszikus

A mindenki által ismert szókirakó új, friss formában. Bármilyen családi összejövetelen, vagy parti elő lehet kapni és jásztani, mivel egyszerű és gyors a játék.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 20.
Akárhol, akármikor

Ez az a játék, aminek minden háztartásban ott kéne lenni, mert kortól és érdeklődési körtől mindenkinek szórakoztató lehet, emelett persze hasznos is, hiszen készségfejlesztő.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 19.
Kötelező darab

Egyszerű és könnyen tanulható szabályok. Újrajátszhatósága kimagaslóan jó. Élvezetes és változatos, bár kellemetlen, ha csak magánhangzókat/mássalhangzókat sikerül húzni. Egy játék eltarthat órákig is, ha a gondolkodási időt nem korlátozzuk. Csak ajánlani tudom, mivel gondolkodni is kell benne, nem csak kockával dobálózni és lépegetni.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 17.
Jobb mint a szólánc

Egy olyan alapjáték, amit minden háztartásba érdemes lehet beszerezni, kortól függetlenül. Garantáltan feldobja még a szürke hétköznapokat is!
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 04.
Igazi klasszikus

Egy olyan klasszikus játék, ami mindig élvezhető. Sokszor vicces, de mégis gondolkodós és megdolgoztatja az agyat. Ez a társasjáték az oka, hogy utánanéztem, hogy milyen modern társasjátékok léteznek és beleszerettem ebbe a világba.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 30.
mindenhogy :)Ö

egyedül, ketten, többen... mindegy. nagyon szeretek játszani a szavakkal, asszociálni... mint egy általunk épített kereszt-rejtvény. :)
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 23.
Akár a suliban is...

Nagyszerű játék. Bővíti a szókincset, javítja a helyesírást. Diszlexiás gyerekek fejlesztésére is alkalmas. A párom a suliban is használja.
| 4 / 5 csillag!
2019. 11. 22.
Megúnhatatlan

Szavakat kell kirakni egymáshoz kapcsolódva 7 betűből. Könnyű megtanulni. Mi váltogatva szoktunk úgy játszani, hogy csak szótárban megtalálható szavakkal, vagy ragozott alakokkal is játszunk. Így kicsit változatosabb.
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 15.
Szavak bűvöletében

Nagyon jó agytornáztató társasjáték. Szókincs fejlesztő és akár idegennyelv gyakorlására is használható.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 24.
Régi klasszikus

Klasszikus szókincs alapú játék. Időről-időre érdemes elővenni és rácsodálkozni.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 14.
Nyelvtanuláshoz is ideális

Aki kicsit meg akarja nehezíteni a dolgát, az próbálja meg nyelvtanuláshoz használni. Nálunk bevált. Akár kis segítséget lehet igénybe venni (szótár), és elég hamar ragad az emberre jó pár szó.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 31.
Szókincs és kombináció

Klasszikus a maga nemében. Egyszerű játék, a pontszámítása kicsit bonyolultnak tűnhet, de csak elsőre. Gyorsan meg lehet érteni.
Nagy előnye, hogy borzasztóan változatos, már ami a kirakható szavakat illeti. Nem az a játék, amivel minden nap játszani fogsz, de akárcsak az Uno, időről időre elővéve, mindig szórakoztató lesz. Szókincs az kell hozzá, szóval kis gyerekekkel nem játszható - bár ez kortól és szókincstől függ. Az én lányom nagy dumás, a szókincse sem semmi, viszont vele még nem próbáltam ki. Nem véletlen, hogy tíz éves kortól ajánlják. Kell hozzá látni térben is.
Sokat számít, hogy milyen lapkákat húzol, úgyhogy a szerencse is faktor, de azért nem gondolnám, hogy az lenne a meghatározó.
Talán gyerekekkel még nem ajánlanám. Van gyerek verzió, az bevezetésnek talán jobb, bár a felnőtteknek egy idő után unalmas lehet.
Hasonló játékot - jobbat - még nem láttam. Egyszerű, de megmozgatja az agyat.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 17.
Családi vetélkedő

Szinte kizárólag családdal, több generációvl játszottuk eddig. A lehető legnagyobb összezörrenéseket okozza: játéktípustól, számolástól függően. Imádjuk ennek ellenére, de az elején érdemes letisztázni, hogy a helyesírás alapjául milyen döntőbíró szolgáljon, hogy csak magyar szavakat lehet-e kirakni; mozaikszó, illetve személyneveket mellőzve. Igen, véresen komolyan vesszük, de ez a játék sokszínűégét jellemzi: minden játéknál más szabályokkal más rendszerben játszunk. Remek időtöltés, ám ha négyen játsszuk gyakran sokáig elhúzódik.
| 4 / 5 csillag!
2018. 05. 23.
Agytorna

Szeretjük benne, hogy ketten is lehet játszani. Jó kis időtöltés, hasznos, hogy fejleszti a szókincset.
Kicsit unalmas, ha a másik túl sokat gondolkozik. :P
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 09.
Eleg jo jatek

Nagyon jo jatek, izgalmas ,foleg,ha a jatekpartnerek nem gondolkoznak tul sokat a sajat korukben. A szurkeallomanyt is meg tudja dolgoztatni.
| 4 / 5 csillag!
2018. 03. 10.
Oktatáshoz is...

A mindenki által ismert játékot az általános iskolában az alsós tanítók és a fejlesztő pedagógusok eszközként alkalmazzák - nagy sikerrel!
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 01.
imádunk szkrablizni

Családunk régi, nagy kedvence. Sokáig ácsingóztam érte, s egyik első, még egyetemista keresetemből végre meg is vettem egyszer Karácsonyra. Mindig nosztalgiával és mosolyogva emlékszem vissza a nagy karácsonyi szkablizésekre, a nagy hahotákra, önfeledt kacagásokra, és arra, hogy hányszor de hányszor kreáltunk olyan szavakat, amikről a sok játék után már senki sem tudta azt sem megmondani, hogy léteznek-e egyáltalán. Soha nem bántam meg, hogy nem buliztam el az árát...
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 16.
Addiktív játék :)

Nagyon szeretjük, igazi klasszikus, nagyon jó szókincsfejlesztő és időnként igazán bosszantó játék (erről persze nem a játék tehet).
Én legszívesebben minden hétvégén ezzel játszanék.

A játék egyébként nagyon igényes, a dobozban található kellékek szépen kivitelezettek.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 11.
Klasszikus

Egy megunhatatlan klasszikus! Gyerekekkel a legjobb játszani, remek szókincsfejlesztő! A mai modern játékok mellett is elővesszük ha egy letisztult egyszerű játékra vágyunk.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 02.
gyerekeknek is kiváló

A gyerekeknek is nagyon jó,kis agytorna, fejleszthető belőle a szókincs. Vicces,hogy kínjában az ember miféle szavakat képes kitalálni, amit persze a többiek rögtön megvétóznak. De persze előfordul,h igaza van a játékosnak, és a többiek tévednek,és valóban létező szót akart kirakni, ilyenkor szükséges lehet egy kézi szótár vagy az internet. Kicsit viszont nehéz, gondolkodós,ha valakinek nincs meg a szükséges szókincse, és kellemetlen ha az ember kifog egy csomó gy, ty, vagy ny betűt.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 10.
Minél többen vagytok, annál nehezebb

Sokfelé kell figyelni közben, főleg ha sokan játsszátok! Rengeteg új szót meg lehet ismerni, vagy esetleg nem használt szavakat előhívni!
| 4 / 5 csillag!
2017. 11. 27.
Nem elég a gazdag szókincs

Ez az a játék, amihez speciális készségek is kellenek, nem csak műveltség és gazdag szókincs. Fontos például a szövegek képszerű látása méghozzá kombinációs módon. Szóval az agyad tekervényiből célzottan kell tudni előhívni a megfelelő és minél hosszabb szavakat.
| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 13.
A klasszikus

Nagy kedvencem, megunhatatlan. Fejleszti a szókincset, mindig kíváncsian várom mik lesznek az induló 7-esben. Bár elég bosszantó tud lenni, mikor kezdetnek kifogsz 6 mássalhangzót, de hát ez benne a kihívás. :) Ideális 2 főnek is, téli estéken jó kis időtöltés. Lehet nehezíteni, hogy csak egy bizonyos témakörben lehet szavakat kirakni.
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 11.
Gondolkodj és ismerj meg több szót :)

Szerintem tök jó játék kisebb csoportoknak, bár ketten is el lehet szórakozni vele. Előny, ha bő szókinccsel rendelkezel illetve gyorsan gondolkodsz. Viszont az időzítőt mindig ajánlanám, mivel elég uncsi tud lenni, ha a másik több percen keresztül gondolkodik.
| 5 / 5 csillag!
2017. 06. 25.
Kreatív és fejlesztő

Ugyan elég vontatott lehet a játék, főleg ha ketten játszanak vele, de mégis szórakoztató. Különösen ha a másik zsörtölődik, mert számára használhatatlannak vélt betűket kap. Jól fejleszti a szókincset és gondolkodásra bírja a játékosokat. Mi nagyon szeretjük!
| 4 / 5 csillag!
2017. 05. 29.
szókincsfejlesztő

Igaz, a hatalmas társas-dömpingben az ember már ritkábban veszi elő,mint régen. Valóban vannak már sokkal izgalmasabb játékok, mégis azt gondolom,hogy helye van a polcon. Családi játékként a szókincsfejlesztés miatt-akár már kisiskolás kortól- nagy segítség lehet. Felnőtteknek meg egy picit megtornáztatni a berozsdásodott agytekervényeket. Nem mondom hogy verhetetlen, vagy hogy nincs szebb több jobb, de a maga nemében egyedülálló.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 09.
Jó játék

Kedvenc játék, szépen kivitelezett és jó minőségű. Bár talán ma már kicsit lassú a játékmenet.
| 4 / 5 csillag!
2016. 12. 24.
Szókirakós

Klasszikus játék szép-modern formába öntve. Bárki kipróbálhatja, nem fog csalódni. Kicsiknek ideális a szókészletük fejlesztésére, nagyoknak pedig a felhőtlen szórakozásra.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 24.
Régi de tuti

Remek játék. A végtelen újrajátszhatóság, és a rekordpontok megdöntésének varázsa újra és újra visszacsábít hozzá.
Leginkább anyukámmal szoktam játszani, és mindig nagy táblák jönnek össze. Volt már 9-szeres szóérték, minden partiban legalább egyszer mind a hét betű lekerül, és nem egyszer raktunk le 100 pont feletti szavakat. Zseniális lehetőségek vannak benne. A titok, hogy nem kell túl gyakran játszani, és akkor még 10 év után is élvezetes játék.
| 4 / 5 csillag!
2016. 12. 17.
Önértékelő

Fejleszti a szókincset, és kiválóan rámutat annak hiányára. Kifejezetten dühítő tud lenni mikor megfelelő arányban vannak a játékos előtt a magán-, és mássalhangzók, mégse jut eszébe olyan szó amivel a lehető leghosszabb szót lehetne kirakni és a legtöbb pontszámot megszerezni.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 24.
scrabble

Némileg szókincsfejlesztő, ötletes játék, amit szívesen veszünk elő bármikor. Mi mellé raktuk a Magyar Értelmező Kéziszótárt, bár abban sincs benne minden, így a net segítségével is szabad bizonygatni az igazunkat, miszerint létezik az adott szó : )
| 4 / 5 csillag!
2016. 03. 31.
Kooperatívan

Gyerekkorom egyik kedvenc játéka, pár hónapja a barátnőmmel is kipróbáltuk, neki ez volt az első élmény. Volt is morgás meg frusztráció bőven, mert ő egyáltalán nem versengő típus, én már inkább. A pontszámlálástól teljesen befeszült, ezért kipróbáltuk számolás nélkül, de akkor meg nekem vált unalmassá. Aztán elkezdtük úgy játszani, hogy bár számolunk pontot, a kettőnk közös értékét adjuk össze, így az a cél, hogy a végösszeg minél magasabb legyen, és az előző játékok értékeihez hasonlítjuk. Ez jó stratégiának bizonyult, mindketten élvezzük és inspirál, nem kell ráfeszülni a teljesítményre, de megmaradt benne a kihívás is.
| 5 / 5 csillag!
2016. 03. 28.
Jó kis játék

Nagyon jó kis játék, örök klasszikusnak is mondható. Nagyon érdekes, ritka szavak is előkerülnek a játék folyamán. :-)
| 4 / 5 csillag!
2015. 11. 26.
Klasszikus

Örök darab, minden családnak be kéne szerezni egyet, kíváló szórakozást nyújt.
| 1 / 5 csillag!
2015. 11. 03.
Klasszikus, de nem ajánlom

Bármennyire is klasszikus alapmű a Scrabble, ma már számtalan jobb társast találsz.
A szabályok egyszerűek, de relatíve nagy a szerencsefaktor, sok múlik azon, hogy milyen betűket oszt a zsák, és bár valóban remek agytorna és szókincsfejlesztés, magánhangzók nélkül nehéz a szóalkotás... (márpedig ez a játékban nem ritka helyzet)
A játékélmény nem az igazi. Rendkívül lassú és nagyon sok a holtidő. Többet nézzük játék közben az Értelmező Kéziszótárat mint a táblát, és ha új szavak kitalálásával játsszuk, a "mit fogadunk el, és mit nem" kérdés többnyire csak vitát vagy sértődést szül, és különben is, nem sok jót mond el egy játékról, hogy csak szabálymódosítással élvezhető. Rég hallottam olyanról aki csak létező szavakkal játszaná a Srabblet.
Nem ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 23.
szókincsfejlesztés

Szerettem és szeretem a Scrabble-t. Jó fejtörő, fejleszti a szókincset, igazán vidám és vicces is tud lenni. Az egyetlen egy problémám vele mindig a mérete volt, illetve az, hogy egy figyelmetlenebb mozdulat az egész táblát összekuszálhatja. :) Mindenesetre ajánlom mindenkinek, aki szeret jókat kacagni, pörgetni az agytekervényeit, valamint tanuláshoz is remek.
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 06.
Kell a háztartásba

Szerintem egy családnál az alap társasok között a helye, azért nem 5*, mert kicsit elhúzódó a játékideje.
| 3 / 5 csillag!
2015. 08. 15.
Továbbléptem

Valaha ez volt számomra a nagybetűs játék, azután beszippantott a valódi társasok világa, mondhatnám azt is szintet léptem. Ma már nem szívesen játszom vele: rengeteg a holtidő másra várakozva, felesleges vitatkozás egy-egy szó helyességén, átmegy az amúgy remek magyar nyelv "farigcsálásába". Már tudok sokkal jobb játékokat is játszani, arról nem is beszélve, hogy azok is simán fejlesztik az ember elméjét. Kihagynám és keresnék mást!
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 12.
Pedagógus rokonaim kedvence :)

Szerintem mindenképp érdemes beszerezni, mert a szabályok nagyon egyszerűek, kezdőknek is ideális; és nem is próbálnám meg összehasonlítani a "gémer" társasjátékokkal, mert teljesen más élmény. És 80+-os korosztály is játssza nálunk :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 09.
Klasszikus

Örök klasszikus, szójátékok közül a legjobb.