Scrabble Original társasjáték

Normál ár: 7 690 Ft

A Te árad: 7 306 Ft

Értékelés:  (4.6)
Az egyedülálló szókirakó játék, a Scrabble új külsővel, de régi belsővel! Összeköti a betűket, és összehozza az embereket! A világszerte népszerű játék lényege, hogy egymáshoz kapcsolódó szavakat alkossunk. A játék hevében a barátokat és családtagokat összekötő szálak is szorosabbá válnak. A korábban kirakott szavak mellé illesztett betűkkel rakhatunk ki új szavakat, a jutalommezőkre helyezett betűkért jutalompont jár! A játékot az a Scrabble játékos nyeri, aki a legtöbb pontot eléri.
Tartozékok: játéktábla, 4 betűtartó, 100 betűzseton, zsetontartó zsák, leírás

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 20 Gyakorlott játékosoknak 11 Ketten 17 Családdal 24 Partijátéknak 12
66% (21)
28% (9)
3% (1)
3% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 32)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Szókincs és kombináció

Szilveszter | 2018. augusztus 31.

Klasszikus a maga nemében. Egyszerű játék, a pontszámítása kicsit bonyolultnak tűnhet, de csak elsőre. Gyorsan meg lehet érteni.
Nagy előnye, hogy borzasztóan változatos, már ami a kirakható szavakat illeti. Nem az a játék, amivel minden nap játszani fogsz, de akárcsak az Uno, időről időre elővéve, mindig szórakoztató lesz. Szókincs az kell hozzá, szóval kis gyerekekkel nem játszható - bár ez kortól és szókincstől függ. Az én lányom nagy dumás, a szókincse sem semmi, viszont vele még nem próbáltam ki. Nem véletlen, hogy tíz éves kortól ajánlják. Kell hozzá látni térben is.
Sokat számít, hogy milyen lapkákat húzol, úgyhogy a szerencse is faktor, de azért nem gondolnám, hogy az lenne a meghatározó.
Talán gyerekekkel még nem ajánlanám. Van gyerek verzió, az bevezetésnek talán jobb, bár a felnőtteknek egy idő után unalmas lehet.
Hasonló játékot - jobbat - még nem láttam. Egyszerű, de megmozgatja az agyat.
Családi vetélkedő

Dóra | 2018. augusztus 17.

Szinte kizárólag családdal, több generációvl játszottuk eddig. A lehető legnagyobb összezörrenéseket okozza: játéktípustól, számolástól függően. Imádjuk ennek ellenére, de az elején érdemes letisztázni, hogy a helyesírás alapjául milyen döntőbíró szolgáljon, hogy csak magyar szavakat lehet-e kirakni; mozaikszó, illetve személyneveket mellőzve. Igen, véresen komolyan vesszük, de ez a játék sokszínűégét jellemzi: minden játéknál más szabályokkal más rendszerben játszunk. Remek időtöltés, ám ha négyen játsszuk gyakran sokáig elhúzódik.
Agytorna

Jucmok | 2018. május 23.

Szeretjük benne, hogy ketten is lehet játszani. Jó kis időtöltés, hasznos, hogy fejleszti a szókincset.
Kicsit unalmas, ha a másik túl sokat gondolkozik. :P
Eleg jo jatek

Katalin | 2018. május 9.

Nagyon jo jatek, izgalmas ,foleg,ha a jatekpartnerek nem gondolkoznak tul sokat a sajat korukben. A szurkeallomanyt is meg tudja dolgoztatni.
Oktatáshoz is...

Libaneck | 2018. március 10.

A mindenki által ismert játékot az általános iskolában az alsós tanítók és a fejlesztő pedagógusok eszközként alkalmazzák - nagy sikerrel!
imádunk szkrablizni

Réka | 2018. március 1.

Családunk régi, nagy kedvence. Sokáig ácsingóztam érte, s egyik első, még egyetemista keresetemből végre meg is vettem egyszer Karácsonyra. Mindig nosztalgiával és mosolyogva emlékszem vissza a nagy karácsonyi szkablizésekre, a nagy hahotákra, önfeledt kacagásokra, és arra, hogy hányszor de hányszor kreáltunk olyan szavakat, amikről a sok játék után már senki sem tudta azt sem megmondani, hogy léteznek-e egyáltalán. Soha nem bántam meg, hogy nem buliztam el az árát...
Addiktív játék :)

Viktória | 2018. január 16.

Nagyon szeretjük, igazi klasszikus, nagyon jó szókincsfejlesztő és időnként igazán bosszantó játék (erről persze nem a játék tehet).
Én legszívesebben minden hétvégén ezzel játszanék.

A játék egyébként nagyon igényes, a dobozban található kellékek szépen kivitelezettek.
Klasszikus

Ingrid | 2018. január 11.

Egy megunhatatlan klasszikus! Gyerekekkel a legjobb játszani, remek szókincsfejlesztő! A mai modern játékok mellett is elővesszük ha egy letisztult egyszerű játékra vágyunk.
gyerekeknek is kiváló

Aliz | 2018. január 2.

A gyerekeknek is nagyon jó,kis agytorna, fejleszthető belőle a szókincs. Vicces,hogy kínjában az ember miféle szavakat képes kitalálni, amit persze a többiek rögtön megvétóznak. De persze előfordul,h igaza van a játékosnak, és a többiek tévednek,és valóban létező szót akart kirakni, ilyenkor szükséges lehet egy kézi szótár vagy az internet. Kicsit viszont nehéz, gondolkodós,ha valakinek nincs meg a szükséges szókincse, és kellemetlen ha az ember kifog egy csomó gy, ty, vagy ny betűt.
Minél többen vagytok, annál nehezebb

KP | 2017. december 10.

Sokfelé kell figyelni közben, főleg ha sokan játsszátok! Rengeteg új szót meg lehet ismerni, vagy esetleg nem használt szavakat előhívni!

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

Scrabble játékcsalád