Serenissima

Normál ár: 9 990 Ft


A Te árad: 9 490 Ft

Értékelés:  (4.0)
Rengeteg kellékkel és figurával megáldott egyszerű, de mégis komoly taktikai lehetőségeket kínáló stratégiai játék. A velencei hajóflottákkal járjuk a tengereket, kereskedünk, kikötőket védünk, új hajókat építünk. A játék motorja a sorrendért való licitálás, és az egység taktikus elhelyezése. Ha a hajók találkoznak háborúzhatnak is, és a várakat is meg lehet támadni. Stratégia, kaland, izgalom!
A XIV. században az Atlanti, egy vég nélküli óceán volt. Ekkor még nem fedezték fel Amerikát. A nagy lehetőségek tengere volt. Az egyetlen út kelet és nyugat között. A kor legerősebb flottái küzdöttek a legnagyobb hasznot hozó kereskedelmi útvonalakért.
Velenceiek, genovaiak, spanyolok és törökök harcoltak azért, hogy a fűszerek, drágakövek és az arany kereskedelmi útvonalainak stratégiai pontjait ellenőrzésük alá vonják.
A Serenissima újrateremti azt a kort -az aranykort -, amikor a Mediterrán volt a világkereskedelem központja.
A játék során a játékosoknak gályák építése mellett, legénységet kell felbérelni és árucikkeket kell vásárolni. Gályáik azután más kikötőkbe hajóznak, hogy ott eladva a rakományt, pénzt keressenek. Az árucikkek értékét befolyásolhatja, ha a játékos monopóliummal bír bizonyos termékekre. A kikötők ellenőrzésével extra bevételhez juthat a játékos, ha az ellenfelek használják azokat.
A győztesnek kell a legtöbb pénzel, azon felül a legtöbb előnyös kereskedelmi útvonallal bírnia.
Az árucikkekkel való kereskedésnek és a kikötők ellenörzésének egyensúlyban kell lennie, ahogy a kersekedő gályák és hadihajók számának is. De az összetűzés költséges. És egyedül támadásra épített stratégia nem sok sikkerrel kecsegtet a végső győzelem elnyerésében. A szabályok egyszerűek és gyorsan tanulhatóak. A játék kellő mélységgel rendelkezik ahhoz, hogy kezdő és tapasztalt játékos egyaránt élvezze.

Játéklap.hu - Bidu cikke

Értékelések átlaga 


(4.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

50% (1)
50% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 2 értékelés
a fűszer a játék sava-borsa

Tamás Gáspár | 2016. május 31.

Szerencse, jó taktikai érzék, némi stratégiai elgondolás, kiváló diplomáciai képességek, és Tripoli, a fűszer városának elfoglalása, megtartása, vagy éppen átengedése: ezek a győzelem elengedhetetlen feltételei. Egyszerű, magától értetődő szabályok, akár kezdőkkel, akár gyerekekkel is játszható, izgalmas, szórkazotató, ideális időtartamú játék. Nagyszerű élmény kommunikatív, vidám társaságban, az érdekszövetségek létrehozásán és felrúgásán kacarászni, miközben a gályáink a szemünk láttársa süllyednek a Földközi tengerbe... Sokkal jobb, mint a híre. csak ajnálani tudom.
Középkori hajózás

Imre | 2015. július 17.

Dominique Erhard szerzeménye egy nagyon tematikus gamer játék, amely tele van izgalmas taktikai döntésekkel és kombinálási lehetőségekkel. A műanyag gályák, a pompás térkép segítenek elmerülni a játék hangulatában, miközben azon izgulunk, hogy sikerül-e keresztülvinni a terveinket. Szerencsefaktor a csatáknál jelentkezik, hiszen minden kockával 50% az esélyünk a találatra, de a játék nem a hadviselésre van kihegyezve, hanem a kereskedésre. Így aki csatázik, annak vállalnia kell a kockázatot, hogy elsüllyedhet a gályája. Továbbá nem tudhatjuk pontosan hogyan alakul a játék vége, hiszen annak függvényében, hogy mikor melyik dózsekártyát húzzuk fel a játék több vagy kevesebb körből állhat. A játék elvileg 90 perc alatt lejátszható, azonban sokat gondolkodó résztvevőkkel bőven két óra fölé is kúszhat a játékidő.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!