Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Shadows over Camelot

Ár:
14.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (13)
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

A játékosok közösen harcolnak azért, hogy a jó győzedelmeskedjen a gonosz felett. De vigyázat, valaki itt áruló! Az egyik játékost ugyanis a sorsa arra kárhoztatja, hogy nagy titokban a gonoszt szolgálja és szabotálja a többiek küzdelmét. Nem ez az egyetlen veszély azonban, amely Artúr király nemes lovagjaira veselkedik. Sok vizsgát kell megállni és közben Camelot sem maradhat magára bűntelenül, mert ha a gonosz elfoglalja, minden elveszett.

Vélemények

4.31
13 értékelés
5
(5)
4
(7)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2019. 11. 29.
Áruló! Áruló!

Az egyik első kooperációs társasjátékaim egyike a Shadows Over Camelot. Nagyon szerettem és élveztem az első alkalmakat, amikor még ki kellett találni a taktikákat, rájönni a rejtett szerepekre, hol-ki-mit csináljon, hogy legyen egyáltalán esélyünk. Viszont olyan 10. parti környékén repetitív lett. Azt vettem észre, hogy kb ugyanazokat a köröket játszuk újra és újra. Viszont ettől függetlenül egy nagyon jó bevezető élmény a kooperációs társasjátékok világába. Főleg, hogyha van egy Áruló is a kerekasztal mellett ;)
| 3 / 5 csillag!
2019. 11. 28.
Érdekes koncepció, néhány kiskapuval

Alapvetően jó a mechanikája, de még az áruló bevitele nélkül is elég húzós volt. Az egy kicsit fura volt, hogy megszereztük a szükséges számú világos kardokat, ezért már nem volt szükség több küldetés teljesítésére, ezért azt csináltuk, hogy mindenki visszavonult a várba azt védeni, és húzogattuk a sötét lapokat, hogy elveszítsünk egy küldetést azért, hogy nyerjünk. Ez fura volt.
| 4 / 5 csillag!
2018. 07. 11.
Áruló nélkül ellaposodik, érdemes úgy játszani még ha van is egy kezdő a csapatban (mivel 5 ember felett igazán izgalmas, nálunk általában van). A kiegészítőt csak ajánlani tudom.
| 4 / 5 csillag!
2018. 06. 17.
Egy valóban nehéz játék

Mivel 5 fő alatt ritkán szoktunk leülni játszani vele, nem tudom, hogy működik kevés emberrel, de 5-7 főnél igen keményen meg kell küzdeni a győzelemért. Szerintem jó, ha 50% a nyerési esély. Ha meg apródokkal indulunk, akkor főleg. A játék maga hamar átlátható és gyorsan pörög, de nagyon sok múlik a játékosok összetartásán és 1-1 fekete kártyán. Akár a siker kapujában is el lehet bukni. Az áruló pedig jól játszva, pont ilyenkor tudja elbillenteni a mérleg nyelvét. A kiegészítője bizonyos tekintetben könnyít a játékmenet, más oldalról nézve nehezít is egyben. Mindenképpen ajánlatos beszerezni, már csak az új lovagok miatt is, mert hamar megunhatóak az alapdobozban lévők.

Összefoglalva, nagyon jó játék, de nem árt ha a társaság jól viseli a kudarcot és tudnak előre tervezni.
| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 21.
Töketlen fecske átlagos repülési sebessége

Az előttem levők már minden fontosat leírtak. A lényeg hogy hihetetlenül élvezetes egy jó társasággal. Ami fontos hogy nem szabad túlságosan puzzleként felfogni mert viszonylag hamar rá lehet jönni hogy mi a legbiztosabb módja a nyerésnek. Ha mégis megtörténne ez akkor ott a kiegészítő ;)
| 4 / 5 csillag!
2017. 06. 10.
Traitorok előnyben, avagy a kerekasztal beszélgetés szépségei

Szép, hangulatos, nem túl komplex kooperatív játék, ahol a játékélmény teljessé tételéhez szükség van az árulóra, vagy legalábbis annak a lehetőségére/veszélyére, hogy valamelyik lovag a gonosz szolgálatába állt. A hand management és set collection, mint fő mechanika jellemző a játékra, az egyedi képességek okos használata és a különböző küldetések megfelelő sorrendben való végrehajtása viszonylag megkönnyíti jó oldalának győzelmét. Ha azonban áruló van köztünk, gyanúmentes aknamunkával nehezen megállítható, szinte kilátástalan ilyenkor Artúr királynak és lovagjainak, hogy több fehér kardot helyezzenek fel a kerekasztalra. Véleményem szerint 6 fő, kártyavédő erősen ajánlott hozzá, ha nem is kiváló, de mindenképpen egy nagyon jó, családdal is játszható, említésre méltó reprezentánsa a műfajnak.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 16.
Egyedi, pörgős

Először is nem tudom van-e még 1 ilyen kooperatív játék amiből bármikor bárki kiszállhat és bárkinek átadhatja a helyét!
A kialakítás remek és beleéléssel simán visszadja a régi kort, a játékidő pörgős 30 perc körüli, minél többen játszátok annál több esélye van az árulónak.
Jól el lehet vele szórakozni mind kezdőkkel, gyakorlott játékosokkal és a családdal is :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 21.
Shadows over Camelot > Battlestar Galactica

A játék nagyon hasonlít a Battlestar Galacticához, ám ez egyszerűbb és gyorsabb, ami nem azt jelenti hogy könnyű. Ellenkezőleg, a játék nagyon nehéz és több mint valószínű hogy az esetek nagy részében a lovagok elbuknak. Nagy előnye van az árulónak. Van lehetőség az áruló aspektus nélküli játékra is, ezt mégsem javasolnám, hisz ezzel rengeteget veszítünk a játékélményből.
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 07.
Hangulatos

A játék kidolgozása, hangulata kiváló. Eddig 2-en, 3-an és 6-an is játszottunk mindegyik alkalommal áruló nélkül, mindig győzelemmel zárva a játékot. Negatívumként említeném a játék esetleges befejezését. Ha összegyűlik elég sok fehér kard, de még nincs kigyűjtve a befejezéshez szükséges 12, akkor az is a győzelemhez vezethet, ha elbukunk egy újabb küldetést. Az is zavaró, hogy a szabály szerint, ha a lovagok nyernek, akkor azok is győztesnek számítanak, akik feláldozták magukat. Ezzel a módszerrel élve a játék vége felgyorsítható, de túlságosan gépiessé válik. Valószínűleg az áruló ezen sokat módosíthatna. Ha célod sok jó játékot megszerezni, akkor mindenképpen a gyűjteménybe ajánlom, de ha csak egy kiemelkedő játékra van pénzed, inkább keress tovább.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 05.
Árulós

Igazi klasszikus az árulós játékok terén. Talán az első, ami igazán jól megcsinálta.
Hangulatos és viszonylag pörgős játék.
Nekem furcsa volt, hogy gyakorlatilag francia kártya szerűen kell sorokat, párokat és terceket kihozni, de hamar megszokható. Fura, hogy szabáláy szerint nem mondhatjuk el, hogy milyen lap van a kezünkben, de azért utalhatunk rá: "nagyon erős lovagom van": 5; "Elég középszerű a sereg": 3 stb. Így gyakorlatilag olyat mond az ember, hogy a másik így is úgy is tudni fogja mi van nála, így igazából nem látom értelmét.
A végjátékig nagyon izgalmas, alapból elég nehéz játék, de sok múlik az áruló talpraesettségén. Sajnos a végjáték néha már pár körrel előre látható, hogy mi lesz és ki fogja megnyerni, ilyenkor talán érdemes abbahagyni hamarabb.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 19.
Nem egyszerű, de élvezetes

Régóta vágytam erre a játékra a kooperatív játékmenet miatt, és végre megkaparinthattam. Kisebb hátránya, hogy csak 3 személytől játszható.
A grafikája nagyon szép, a figurák szépen kidolgozottak. Egyáltalán nem egyszerű nyerni, valószínűleg többször neki kell futni a siker eléréséhez, főleg ha van köztetek egy ügyes áruló is, aki észrevétlenül hátráltat titeket. Az elejétől a végéig izgalomban tartja a játékosokat, nem fordulhat elő unalom vagy üresjárat. Vannak kisebb hibái, de alapvetően egy nagyon jó élményt adó játék, aminek még a legvége is meglepetéseket rejthet.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 16.
Nehéz nyerni

A lovagok jó eséllyel elbuknak, így a jó frusztráció-tűrő képesség ehhez a játékhoz hasznos lehet. Amúgy tényleg szép kiállítású játék.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 09.
Árnyak borulnak Camelot dicső erődjére

Egyszerűen nagyszerű kooperatív játék, ahol nem tudhatod, van-e köztetek áruló. A kivitelezés pedig első rangú, méltó a kiadó Days of Wonderhez. 4 főtől ajánlott, de minél többen játszátok, annál jobb (és annál nagyobb eséllyel van köztetek áruló). <>