Sheriff of Nottingham

  Normál ár: 11 990 Ft

  A Te árad: 11 391 Ft

  Értékelés:  (4.7)

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 10 Családdal 9 Partijátéknak 12
  69% (9)
  31% (4)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 13)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  Elengedhetetlen a pókerarc

  András | 2017. november 18.

  Próbálj úgy átcsempészni egy zsák árut, hogy a legális csirkék közé, lehetőleg becsúsztatsz néhány üveg tiltott italt vagy valamilyen fegyvert. Ha kell, fizesd le a sheriff-et, hogy ne nézzen bele. Mindenki jól jár vagy mégsem?
  Vagy hitesd el a sheriffel, hogy csempészárud van, nézzen csak bele a zsákodba, de utána kemény bünt3tést kell fizetnie.

  Igazi blöffölős játék rengeteg nevetéssel, és bizony az lesz a legjobb, aki a leginkább át tudja verni a többieket.
  Smemmilyen sonka.. (Nothing ham)

  Róka | 2017. szeptember 22.

  Nagyon NAGYON szeretem ezt a játékot, az egyetlen hibája hogy nem dobhatod be minden társaságba, csak ahol a csibészség teret nyerhet, ugyan is elveszi a varázsát ha csak őszinteség van jelen. Emellett sajnos egy idő után repetitív tud lenni!
  Mindezek mellett nagyon szeretem, és másnak is ajánlanám! A képek, a rajzolás, a játék mechanikája kifogástalan számomra!!
  Jó játékot mindenkinek!
  Meggyőzőképesség, stratégia

  Erik | 2017. január 14.

  Először is, mint majdnem a legtöbb játéknál itt is fontos, hogy lehetőleg max. számú játékossal játszuk és mindenki bele élje magát a játékba.
  A maga nemében remek játék!
  Remek hangulatot teremt, előhozza az emberek rejtett "énét" és tényleg, ha egy kemény parti közepébe csöppensz bele magával visz a hangulat, mindenki mindenki ellen, egyetlen cél által vezérelve : hogyan járhatsz túl szavakkal & pénzzel az ellenfeleid és a sheriff eszén.
  Aki szereti a társas, agyafurt meggyőzőképességre és némi matematikára alapozó játékot annak ez tökéletes választás lesz!
  Beszámoló

  Diána | 2017. január 9.

  A „Sheriff of Nottingham” című társasjátékban ismét kereskedők bőrébe bújhatunk, ezúttal azonban a rosszabbik fajtából. Blöffölés, megvesztegetés és csempészés. A cél viszont szentesíti az eszközt. A kereskedők megélhetése a herceg által kiszabott adók következtében teljességgel ellehetetlenült, a város kapzsi seriffje csempészárura hivatkozva mindenkit ellenőriz, aki átlépi Nottingham városának kapuját. Légy becsületes, és reménykedj a legjobbakban, vagy egyszerűen fizesd le a sheriffet!

  Bátran kijelenthetem: a legszenzációsabb társasjáték, amellyel valaha volt dolgom. Az általam annyira imádott grafikákon túl, számtalan tartozékkal rendelkezik, akárcsak az árukártyák, az aranypénzek, a seriff jelző bábu, a kereskedő standok, zsákok. Bár ez utóbbiakkal kapcsolatban, a bársonyszütyők helyett praktikusabbnak tartottam volna egy kevésbé kényes anyag, teszem azt, vászon felhasználását a gyártás során, ezáltal kiküszöbölhető lenne az a probléma is, hogy a zsákok lezárását követően, azok kinyitása szakadás nélkül teljességgel lehetetlen.

  A társasjáték hatalmas előnye, hogy a szabálya pillanatok alatt elsajátítható, éppen ezért hamar átszellemülhetünk, és megkezdhetjük a nem mindig tisztességes kufárkodást. A magam részéről meglehetősen hamar szembesültem azzal, hogy mennyire nem tudok füllenteni. Nincs annál idegesítőbb, mint amikor egy gyönyörűséges számszeríj lapul az egyébként csenevész almáid között, te pedig úgy vigyorogsz, hogy nemcsak a seriff, de a kofatársaid számára is teljesen egyértelmű, hogy valami rosszban sántikálsz! Kivéve persze, ha ezt előnyödre váltod, és a mosolygásoddal elhiteted mindenkivel, hogy egy-egy hordó mézsör lapul a szekereden, miközben már-már penészedésnek indult, de teljesen legális kenyeret készült bevinni a városba.

  A Sheriff of Nottingham kimondottan egy társaságfüggő játék. A tökéletes játékélmény elérése érdekében a játékosoknak egyrészt érdemes beleélniük magukat a szerepeikbe, másrészt pedig el kell szakadniuk a morális kérdésektől, amelyek bizony sokak nehezére esnek. A játékot még véletlenül sem szabad véresen komolyan venni! Még akkor sem, amikor egyik pillanatról a másikra azzal szembesülünk, hogy a párunk vagy esetleg a gyerekünk szemrebbenés nélkül hazudik nekünk, és mialatt jóhiszeműen átengedjük őket a kapun, becsempésznek a városba vagy egy tonnányi tiltólistás árut.
  Családdal ideális

  Jákli | 2016. szeptember 13.

  Nagyon szeretjük családi összejöveteleken játszani, interaktív, kreatív játék! :)
  A sheriff

  Loki | 2016. január 8.

  Január első vásárlása volt ez a társasjáték nálunk (a karácsony mindig meghozza a kedvet újabbakhoz), mint minden party-játék siker, ez is nagyrészt a társaság hangulatától függ, érdemes kicsit beleélnünk magunkat a szerepeinkbe és úgy meg lesz az élmény. A társas kidolgozása szép, igényes, egyedül a kártyatokok nem jöttek be annyira, nekem jobban tetszenek egyébként is a természetesebb (fa, papír) megoldások, ebben az esetben is jobb lett volna egy olyan kártyatárolási mód, mint pl. a Mysterium papírtasakjai.
  A tökéletes partijáték

  Niki | 2015. december 30.

  A magyar nyelvű szabályt a BGG-ről szedtük le, mert a társasjátékhoz nem mellékelték. A kis zsákok anyaga elég könnyen nyúlik, az egyiket majdnem lehetetlen volt lezárás után kinyitni, így azóta inkább nem pattintjuk össze. Viszont 15-20 perc alatt át lehet futni a szabályokat, és már lehet is játszani! Az egész családnak/baráti társaságnak tetszeni fog, ha nem veszik véresen komolyan a játékot.
  Blöffölsz, vagy fizetsz... vagy egyszerűen csak jól szórakozol!

  esoember | 2015. december 26.

  Nagyszerű hangulatú társasjáték! Igazi társas/parti- játék! Egyszerű szabályokkal, a blöffölésre és maximális interakcióra támaszkodó társasjáték! Fantasztikus szórakozás bárkinek, bármikor! Azonnal kedvenccé vált!
  Kenjük meg a Sheriffet!

  trueseeker | 2015. október 12.

  Kössünk alkut a Sheriffel, hogy minél több törvénytelen árút be tudjunk vinni a piacra, a standunkra. Meg kell találni az egyensúlyt a blöffölő- és a becsületes kereskedő között, azaz, hogy mi éri meg, valamint mennyit ér nekünk az adott arúcikk, amit a zsákocskánba elrejtettünk. Szerintem ez egy nagyon jó kis parti játék, mivel szabadon engedhetjük a fantáziánkat az üzletelés során.
  Társasági játék

  Tamas | 2015. október 8.

  A játék célja hogy Nottingham piacára vigyünk árukat, amik közé becsempészhetünk tiltott cikkeket is. A sheriff (aki minden körben más játékos) feladata hogy eldöntse át akarja-e vizsgálni a táskákat. Ha csempészárut talál azt elkobozza, így a csempész pontot veszít, viszont ha a zsákban csak engedélyezett áru van, a sheriffnek kell fizetni a játékosnak. Ezenfelül lehet alkudozni a sheriffel, vagy le is lehet fizetni. A játékot az nyeri aki a legtöbb pontot gyűjti össze. Nagyon jó társasági játék, garantált szórakozás.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.