Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
14.990 Ft

Small World (angol nyelvű)

14.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (38)

Vélemények

4.37
38 értékelés
(23)
(7)
(7)
(1)
(0)
Értékeld a játékot!
2019. 10. 01.
Egynek jó

Eddig egyszer játszottam vele, vicces a kidolgozás, jók ezek a lapkák (miért nem figurák? ;) ), nekem bejön a játék menet is. Azt nem tudom, hogy az újrajátszhatósága milyen, de úgy képzelem, hogy jópár kör van azért benne. Terület foglalós játék, szóval az élvezet faktorral kapcsolatban sok múlik a játékosokon, viszont kezdők is bevonhatóak, ami szerintem plusz pont.
2018. 05. 25.
Világuralom, csak úgy bevezetésnek :D

Baráti társaságban nagy kedvenc. Tökéletes fel/le vezető játék. Illetve bevezető játéknak is ideális azoknak akik a társasjáték alatt még leragadtak a Rizikón és társain
2018. 04. 19.
Igényes, szépen kidolgozott, szép grafikával. A játék menet egyszerűen megtanulható, a lények változatosak. 10+ játék után már kicsit sablonossá, unalmassá válhat a játék. A tábla nem variálható, illetve a lények és a hozzá rendelt tulajdonságok is végesek.
2017. 07. 23.
Csalódtam

Nagyon izgatott voltam, amikor megszereztem, de sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Szüleimnek nem jött be a tematikája és bonyolult volt számukra észben tartani, hogy melyik faj- és képességlapka mire jó, úgyhogy nagyon lassú lett a játékmenet.

Gyakorlottabb társaságban, barátokkal játszva más élményt nyújt, de valahogy mégis egyhangú maradt, nem volt akkora változatosság benne. Ketten játszva ha az egyikünk a játék első felében előnybe kerül, onnan nagyon nehéz visszahoznia a másiknak.

Egyik barátom másik társaságának nagyon bejön, ők imádják, de nekünk sajnos nem vált be. Érdemes lehet előbb kipróbálnotok, hogy nektek tetszik-e, mielőtt megveszitek, mert elég drága társasjáték.
2017. 04. 11.
Rizikó + fantasy

A játék alapmechanikája valóban rendkívül egyszerű, hiszen a Small World lényegében nem más, mint a fantázia világba oltott Rizikó. Nyilván a sok faj és a még több képesség miatt variábilisabb, mint az eredeti, de részemről inkább gyerekes családoknak ajánlanám. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy olyan közegben játszom ezt a játékot, ahol csak felnőttek vannak. Partijátékként sem tudom elképzelni italozás közben és komolyabb stratégiaként sem tudok rá tekinteni.
8-12 éves gyerekek körében azonban biztosan nagy sikert arathat és az idősebeket bevonva klassz élményt nyújthat a családnak. Egyfajta bevezetésként szolgálhat ez a játék a stratégia műfajának világába a fiatalabbak számára.
Sokkal inkább egy családi játék a Small World, mint bármi más, de annak nagyon is alkalmas.
2017. 02. 13.
A játék rendkívül egyszerű alapokon nyugszik mégis sok lehetőség rejlik benne. A feladat az, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsd össze, amit úgy tudsz megtenni, hogy a fajoddal minél több területet birtokolsz. Egyes fajok bónuszokat adnak, mivel több pontot ér egy-egy terület vagy akár könnyebben tudod elfoglalni az adott földet. Azonban ha a fajod már nem elég erős, akkor egyszerűen lecseréled és hódítasz tovább egészen a megszabott kör végéig, akkor aztán jön a matek, hogy ki győzött.
2017. 01. 22.
Kicsit más mint a többi...

Ez a játék igen összetett. Hogy igazán jól tudd játszani nagyon jól ismerni kell ismerini a fajokat és a képességeket.
Én eleinte nem szerettem mert túl zűrösnek tűnt, viszont egy idő után amikor már jobban átláttam élvehetővé vált.
Ez a játék szerintem két főre is remek!
2016. 12. 24.
Nem értem

Valamiért nem jött be. Nem tetszenek az egységlapok, talán kockákkal vagy figurákkal jobb lett volna. Nem jön be a debil képi humor sem. Pedig a téma az igen komoly, a véges erőforrásokkal, talán egy kicsit klasszikusabb stílus jobban feküdt volna hozzá, mint ahogy elődjéhez is. Még az élénk színeket is meghagyhatta volna. Furcsa, de nekem ezen a vizualitásán bukott el, pedig mondom nagy mélységek rejteznek a játékban még.
2016. 11. 14.
Sok jó faj kis helyen nem fér....

A vásárlás előtti tájékozódás, szabályolvasásnál el nem tudtam képzelni, hogy vajon mit is kapunk a pénzünkért.. Jelenleg már van hozzá 4-5 kiegészítőnk is. A gyerek nagy kedvence, rengeteg kombinációval, taktikával. Egyszerűek a szabályok, bár a rengeteg képességhez még elő-előkerülnek a szabályok. Főleg, hogy a gyerek szeretné úgy alakítani, hogy neki legyen jó... Nagyon sértődősöknek nem ajánlom.
2016. 07. 13.
Remek játék

Sértődősöknek nem ajánlom. Itt mindenki mindenki ellen van. Érdemes pörgetni, mert nagyon át tud csapni hosszasan gondolkodós unalmas játékba. Szépek és masszívak a játék elemei. Nagyon ötletes.
2016. 01. 08.
Szép és változatos

Nagyon jó, hogy külön táblák vannak a kevesebb és több játékos módokhoz, nincs 2 ugyanolyan menet, szórakoztató, gyorsan fordulhatnak az erőviszonyok.
2016. 01. 03.
Konfrontációs játék családoknak

A közvetlen egymás elleni játékokat nem kedveli a családom. Így eddig próbáltam olyanokat választani, amelyekben a közvetlen konfrontáció minimális. De lassan azért az ilyen játékokkal is meg kell ismerkednie a gyerekeimnek. Hosszas keresést követően a Small World-re esett a választásom. A szabályok egyszerűek. A grafika aranyos (a cowboy kalapos csontváz kimondottan vicces). Az egymás egységei ellen vívott harc ellenére senki sem eshet ki a játékból, viszont - a nevéhez híven - elég kicsi a világ, hogy ne lehessen elkerülni a harcot, mondván, hogy ne játszunk "gonoszul".
2-3 játékossal gyorsan, pörgősen haladtunk, de 5-el nagyon lelassult a játék. Szerintem 2-3, max 4 játékosra ideális.
Családi játéknál fontos, hogy gyorsan vége legyen egy-egy menetnek. A 30-45 perces csaták pont ideálisak.
2015. 12. 09.
nagy kedvenc

Jelenleg egyik legjobb stratégiai játék véleményem szerint. Nagyon változatos, hiszen a fajok és a képességek összepárosítása teljesen véletlenszerű. Szinte soha nem unható meg. Minél többen játszák annál több lesz benne az interakció. Nagyon szépen kidolgozott játék.
2015. 11. 24.
Index

A területfoglalós fantasyjátékban minden attól függ, milyen fajjal és tulajdonsággal rendelkező karaktert kapunk, és hogy mennyire védjük a térképen a birodalmat, miközben a másokét próbáljuk elfoglalni. Változatossá teszi, hogy 14 fajjal játszhatunk, ezeket 20 tulajdonság színezi: az elf, a törpe vagy a patkányember is lehet rettenthetetlen, kísértő, hegyi vagy épp barlangi.
Nincs kitanulható taktika a játékban: mindig változik, hogy honnan, merre támadunk, így akár az is elfordulhat, hogy tengeri fajjal próbálunk hegyet elfoglalni. Minél több a játékos, annál több diplomáciai érzék kell a győzelemhez. Ugyanakkor interaktív: egymástól foglaljuk el a lapkákkal védett területeket, így akkor is figyelni kell, ha a másik támad. Amit kiemelnénk, az a játék zseniális grafikája, sokadik menetre is találhatunk vicces részletet benne. Novemberben adták ki magyarul, vagy négy angol szó maradt a feliratok között, köztük a játék címe.
2015. 10. 29.
csodavilág

A grafika csodálatos. A karakterek jól kidolgozattak. A karakterek és a képességek véletlenszerűen kerülnek egymáshoz, így nem feltétlenül garantált a győzelem erős karakter esetén. Ebből kifolyólag, illetve a táblán elfoglalható területek miatt a játék újra és újra másként alakul, újrajátszható. Ketten is játszható, de a több játékos izgalmasabbá teszi. Az egyetlen apróbb hibát az jelentheti, ha valaki az undeadet vagy az amazonokat jó képességekkel kapja meg. A játék ettől függetlenül jól kiegyensúlyozott.
2015. 10. 20.
Kicsi világ, nagy játék

Játék-játék-játék és jóóó. Nagyon jó kis stratégia, konfrontációval ami kell is bele, hisz egy területfoglalós játékról beszélünk. Élveztem minden percét mert hangulatos a játék - bár mikor engem pusztítottak szomorúan vettem tudomásul. Nagyon egyszerű és könnyen tanulható. Csak is egyedül a fajok kivesézése tart sokáig, de a jelek alapján hamar rá lehet jönni egy idő után. Semmiképpen nem ajánlom olyan játékosnak, aki képtelen a játékon kívül helyezni a kapcsolatait és csak azért nem megtámadni, hogy ne haragudjon meg. Ha így tesz lerombolja mások játékát. Ha mindig mindenki a számára megfelelő döntést lépi személyeskedés nélkül egy igen jó játék kerekedik belőle. Itt nincsenek szövetségesek és tudomásul kel venni. Amint szövetségek jönnek létre a játék sava-borsa eltűnik és csak megutáltatjuk azokkal, akik épp most ismerkednének vele.
2015. 10. 19.
Kicsi a világ!

Egyszerű játékszabály, rengeteg kombináció! Alapvetően ez egy egyszerű területfoglalós játék, a több mindig nyer, de minden játék más. A sok lény és képesség végtelen kombinációja miatt, nagy az újrajátszhatósági faktor. A játék legnagyobb baja, hogy FFA, és jó eséllyel királycsinálással végződik, de van hogy, egy jó trükkel, vagy egy erős kombóval is meg lehet nyerni a játékot. Ha már unod a rizikót ez tökéletes váltás lehet!
2015. 10. 18.
Kivűló light stratégia

Kiváló egyszerűbb stratégiai játék. A fajok és képességek kombinációi végtelen újrajátszhatóságot biztosítanak. Egyszerűk a szabályok, viszont mélyebb taktikázást is lehetővé tesznek.
2015. 10. 18.
szép és egyszerű

Remek és szép területfoglalós játék, könnyed és egyszerű, de mélység is vann benne, mégsem veszi komolyan magát, rengeteg lehetőség van a fajok és tulajdonságuk keveredéséből amik viccesek is, bár sokszor van sértődés (most miért engem?! miért nem a sárkánylovas hobbitokat?!) úgyhogy csak óvatosan :)
2015. 09. 27.
Fantasy világ, vérbeli stratégiával és egy kis humorral!

Győzelmi pontokért megy a harc a "Small World"-ben, amit érmék szorgos gyűjtögetésével tehetünk meg. Területfoglalós játék, egy gyönyörűen illusztrált térképen, különböző fajokkal és képpességeikkel hódíthatjuk meg a célterületeket. A népek és tulajdonságaik variálhatóak, ezért nem lesznek unalmasak a további partik, illetve a szerencsének szinte semmi szerepe nincs jelen, ami nagy pozitivum. Számomra az egyszerűsége, kiegyensúlyozottsága, valamint egy kitalált stratégiát jól kivitelezve meg lehet nyerni a játékot. Gyerekekkel együtt játszva, ahol a felnőttek is megtalálják a számításaikat, ritkaságnak számít.
2015. 09. 27.
Nem az igazi

Nálunk sajnos nem vállt be. Gyönyörű játék ezt meg kell hagyni. De a rengeteg konfrontáció és az ehhez társuló holtidő 4-5 játékosnál nem jött be. Rengeteg variációt ad a kiegészítők sora, de a játékmenet ezen részén nem változtatnak. Egy fapados területfoglaló szép köntösben.
2015. 09. 17.
Kicsi, de nagy

Nagyszerű időtöltés kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A tartalom színes és szép a játék kellően egyszerű, hogy a kisebbek is megértsék, de szórakoztató, hogy a nagyobbak is élvezzék. Melyik fajjal, és mi a képességed? Véletlenszerűen generálódik, hogy épp melyik fajjal játszol, győzd le a pályán az őslakókat, foglald el az üres területeket, majd azokat is melyikeken játékostársaid vannak. Ha kihalt a fajod sebaj, van másik! Katonai stratégiai játék, meseszerű köntösben!
Értékelés:
Grafika: 5
Minőség: 5
Újrajátszhatóság: 3
Hangulat: 4
Nehézségi szint: közepes
Szabály érthetősége: 5
2015. 09. 13.
Remek stratégia játék

Egy nagyszerű társasjáték, amelyben a lények rengeteg kombinációja miatt az újrajátszhatósági faktor is rendkívül magas. Könnyű megtanulni az alapokat, viszont nehéz profinak lenni a játékban, valószínűleg épp ettől olyan remek az egész! Kicsik és nagyok is egyaránt élvezik, az aranyos grafika mögött kőkemény gondolkodás megy folyton, hogy miként lehet a több pontot szerezni. Ajánlom!
2015. 08. 30.
Nagy kedvenc

A Small World egy nagyon jól kitalált területfoglalós játék. Célunk, h a játék végére nekünk legyen a legtöbb pénzünk, pénzt pedig úgy szerzünk, h területeket foglalunk el.

A sok faj és különleges képesség minden játék elején összekeverésre kerül, ezáltal biztos, h soha nem lesz két ugyanolyan játék. Az alapszabályok egyszerűek, viszont a rengeteg különböző képesség amely módosítja, vagy felülírja a szabályokat, az elején egy egy picit nehezebbé teszi a játékot. Családdal is jó lehet, amennyiben szeretjük a nyílt konfrontációt (és nem sértődősek a családtagok), mert ahogy a játék címe is jelzi, ez bizony egy kicsi világ és elég korán elkezdjük taposni a másik "tyúkszemét".

Van némi szerencse is a játékban, de a tapasztaltabb játékosok könnyedén túlléphetnek ezen, hisz jobban felismerik a hatékony faj + képesség kombinációkat, terjeszkedési mintát, és ügyesebben meg tudják határozni azt a kört, amikor hanyatlásba kell taszítani a fajukat. Apropó, hanyatlás, ez egy érdekes csavar a játékban, ugyanis amikor úgy érezzük, h az addig használt fajunk elérte a korlátait, hanyatlásba taszíthatjuk, majd egy új fajjal ismét hódítani kezdhetünk. Viszont a hanyatlás egy teljes körünbe kerül, tehát ennek a megfelelő időben lévő meglépése egy fontos stratégiai döntés, ahol a tapasztaltabb játékosok előnye abban mutatkozik meg, h a fajuk kiválasztásánál már előre tudják, h hány "kör" van a fajban, mikor lesz érdemes hanyatlásba dönteni.

A komponensek jó minőségűek, a táblák szépek, színesek, a fajok és képességek mókás grafikát kaptak, a random kombinációk pedig néha elég vicces eredményt hoznak. Az újrajátszhatósági faktor már az alapdobozzal is magas, a kiegészítőkkel együtt pedig határtalan. Részemről nagyon ajánlom, igazán jó kis játék! :)
2015. 08. 25.
Jó játék

Ez a fiam számára a Szent Grál. 13éves, imádja a sok faj és képesség kombinációját. Beszereztük az Undergroundot is hozzá, és tervezi a többi kieg beszerzését is.
A lelkesedése magával ragadta az egész családot. Mindhárom fiam imádja, 5 éves a legkisebb.
2015. 08. 19.
könnyed szórakozás

Szinte mindenkit a környezetemből le lehetett ültetni mellé és nagy sikert is aratott. Könnyed kis játék. Nagyon szép a grafikája, ami miatt is szerethető és vicces karaktereket generál. Könnyen megérthető mindenkinek és szépen be lehet mindenkit vezetni vele a társasjátékok világába elég könnyen. Valahol középtávon van. Nagyon tetszik, hogy 2-en is lehet játszani és minden játékosszámhoz külön tábla van. Viszont egy idő után repetitív lenni. Illetve a rutinos játékos könnyen nyerhet. A lapkák kiszedésére is kell némi türelem.
2015. 08. 19.
Remek bevezető játék, nem veszi túl komolyan magát, a témája is jól sikerült.

Negatívum a sok apró akatrész, ezek kezelése játék közben, számolgatás. Miután kipróbáltuk a PC-s verziót, amiben tudunk egymással játszani, inkább elcseréltem a játékot, mert azután biztos, hogy soha nem venném elő "manuális" játékra. Szerintem érdemes letölteni és kipróbálni vétel előtt.
2015. 08. 15.
Édes kis Ameri rengeteg kiegészítővel

4csillag. Szuper játék, rengeteg élvezetes partyt játszuttunk, DE akinek euro játékokra van beállítva az agya, az meg fog őrülni a sok kivételtől és hogy nem lehet mindent előre kiszámítani. Ez egy ilyen játék, ha nem zavar akkor imádni fogod. A játékelemek gyönyörűek!
2015. 08. 14.
Családi a javából

Könnyed játék, ahol a szerencsének is van szerepe. A fajok és képességek változó összekapcsolása miatt nagyon változatos, így minden játék más. Nekünk nagyon bejön. Komolyan venni viszont nem szabad!
2015. 08. 12.
Nagyon jó társas baráti összejövetelekre

Szépen kivitelezett, gyönyörű grafikájú játék rengeteg izgalmas fajjal és képességgel. Lazább, beszélgetős baráti összejövetelekre ajánlott, komoly stratégiai játékokat kedvelőknek viszont nem nagy kihívás.
2015. 07. 29.
Kis világ, kis játék

Nekem ez a játék a "túrós palacsinta" (saját szófordulat, de használhatjátok bátran, ha tetszik) kategóriába tartozik. Ez azt jelenti, hogy képzeld el, hogy egy barátod meghív magához egy kiadós palacsintázásra, aztán amikor megérkezel, kiderül, csak vajas kenyér van. Vásárlás előtt tájékozódtam az interneten, és mivel ódákat zengtek a játék nagyszerűségéről, lelkesen meg is vettem. Háááát... Nem. A szabályok áttanulmányozása után elkezdtünk játszani, és kiderült, hogy merő unalom az egész. Ha el akarsz foglalni egy területet, tegyél oda egy lapkával többet. Ennyi???? Ennyi. :( Nem beszélve arról hogy ha beszorulsz két agresszívabb játékos közé, esélyed sincs, úgy bedarálnak. A fajod hanyatlásnak indítása is elvisz egy értékes kört. És ha valaki megszerzi az élőhalottakat, az szinte biztosan tuti nyerő. A tokenek elhelyezése a dobozban katasztrofális. Az meg már csak a saját hóbortom, hogy sikítófrászt tudok kapni attól, amikor a gyártó a pénz tokeneknek csak az egyik oldalára nyomtat számértéket, a másikra meg valami egységes szimbólumot, hogy egy csomó idő elmenjen az érmék számos oldalára fordítgatásával. Ha a grafika nem lenne szuper, egy pontot adnék rá.
2015. 07. 29.
World of (S)laughter...

Nagyon jól eltalált konfrontációs játék. Szép grafikai megvalósítás, jó faj és tulajdonság lapkák. A játék jól működik 2-5 játékosig minden játékosszámnál. 5-en már kicsit lassú és sok a holtidő. A játékszabályok egyszerűek, mégis elég komplex, hogy ne egy rizikó utánzat legyen. Az alapjáték is rengeteg játékszámot kibír, de a sok kiegészítővel szerintem állandó tagja lehet egy gyűjteménynek. Mindenképp olyanoknak ajánlom akiket nem rettent el a konfrontáció, ugyanis a játék alapja, hogy a többiek faját kiszorítsuk a miénk javára. Sajnos a "királycsinálás" is benne lehet a játékban, de nem nagyon van olyan konfrontatív játék, amiben ezt meg lehetne akadályozni.
2015. 07. 19.
Mikor rátaláltam a játékra akkor azt hittem , hogy ha megveszem rongyosra játszuk majd. Nem így lett. Valahogy már az elejétől kezdve nem volt meg a szerelem. A tábla szép , a tokenek is jók.
2015. 07. 16.
Kicsit uncsi

A fajok és képességeik vicces kombinálhatósága ellenére is egy idő után unalmassá válik. Bár közkedvelt játék, nálunk valahogy nem jött be, senki nem rajong érte.
2015. 07. 14.
Szuper területfoglalós játék. A fajok változatossága biztosítja az újrajátszhatóságot. Illetve ez az egyik poénalapja is. A kiegészítők további variációkat biztosítanak.
2015. 07. 10.
Rizikó fantasy környezetben

Nagyon jó játék. Szép grafika, minőségi komponensek. Családoknak és kezdő játékosoknak is ideális játék. Minden játék más a faj és képesség random párosítása miatt. Érdekes párosítások jöhetnek ki a fajok és a különleges tulajdonságoknál. Pl. a Ghouls/Spirit párosítás durva tud lenni. Ilyenkor a táblán lehet két hanyatló és egy hódító fajod. Ráadásul ha a Ghoulok az egyik hanyatló fajod akkor a hódító faj mellett ezekkel is lehet támadni.
2015. 07. 10.
Kiváló családi szórakozás

Aki ismeri a rizikót az könnyen bele fog rázódni ebbe a játékba. A cél, hogy adott számú egységeinkkel a lehető legnagyobb részét birtokoljuk a világtérképnek. A szerencse nagyon kis szerepet játszik a játékban, ugyanis a legtöbb lehetőségünk az pusztán számolgatáson alapul: ha több egységem van, mint a védő oldalnak (+ a védelmük), akkor elfoglalhatom a területet. Alkalmanként ezt a végkimenetelt lehet befolyásolni a kockával, de túlnyomó részt ez a saját körünkben egyszer lehetséges.
A grafika bájos, színes, a szabályok könnyen tanulhatóak. igazi családi szórakozás. Ha pedig már unjuk az alapjátékot számtalan kiegészítővel bővíthetjük, hogy a végére soha meg se unjuk :)
2015. 07. 09.
Nagyon jó!

A legjobb területfoglalós játék!