Small World (angol nyelvű)

Normál ár: 14 990 Ft


A Te árad: 14 241 Ft

Értékelés: 
(4.4)
A Small World (vagyis Kis világ) című, színpompás stratégiai társasjátékban egy olyan világot akarunk meghódítani, amely túl kicsi ahhoz, hogy mindenki elférjen rajta. Törpék, varázslók, amazonok, orkok, óriások próbálnak területet foglalni a többiektől. A 20 különleges tulajdonság és 14 faj megfelelő kombinációjának kiválasztása a siker egyik kulcsa ebben a könnyen megtanulható, mégis változatos és izgalmas játékban. A másik pedig az, hogy érezzük, mikor jött el az ideje hanyatlásnak indítani népünket, hogy helyébe újabb fajt hozhassunk be a játékba.

Értékelések átlaga 


(4.4)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 23 Gyakorlott játékosoknak 12 Euro gémereknek 7 Ameri gémereknek 7 Ketten 12 Családdal 20 Partijátéknak 10
61% (23)
18% (7)
18% (7)
3% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 38)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Egynek jó

Ádi | 2019. október 1.

Eddig egyszer játszottam vele, vicces a kidolgozás, jók ezek a lapkák (miért nem figurák? ;) ), nekem bejön a játék menet is. Azt nem tudom, hogy az újrajátszhatósága milyen, de úgy képzelem, hogy jópár kör van azért benne. Terület foglalós játék, szóval az élvezet faktorral kapcsolatban sok múlik a játékosokon, viszont kezdők is bevonhatóak, ami szerintem plusz pont.
Világuralom, csak úgy bevezetésnek :D

Zazú | 2018. május 25.

Baráti társaságban nagy kedvenc. Tökéletes fel/le vezető játék. Illetve bevezető játéknak is ideális azoknak akik a társasjáték alatt még leragadtak a Rizikón és társain
Értékelés

Nivel | 2018. április 19.

Igényes, szépen kidolgozott, szép grafikával. A játék menet egyszerűen megtanulható, a lények változatosak. 10+ játék után már kicsit sablonossá, unalmassá válhat a játék. A tábla nem variálható, illetve a lények és a hozzá rendelt tulajdonságok is végesek.
Csalódtam

Roland | 2017. július 23.

Nagyon izgatott voltam, amikor megszereztem, de sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Szüleimnek nem jött be a tematikája és bonyolult volt számukra észben tartani, hogy melyik faj- és képességlapka mire jó, úgyhogy nagyon lassú lett a játékmenet.

Gyakorlottabb társaságban, barátokkal játszva más élményt nyújt, de valahogy mégis egyhangú maradt, nem volt akkora változatosság benne. Ketten játszva ha az egyikünk a játék első felében előnybe kerül, onnan nagyon nehéz visszahoznia a másiknak.

Egyik barátom másik társaságának nagyon bejön, ők imádják, de nekünk sajnos nem vált be. Érdemes lehet előbb kipróbálnotok, hogy nektek tetszik-e, mielőtt megveszitek, mert elég drága társasjáték.
Rizikó + fantasy

nicknév | 2017. április 11.

A játék alapmechanikája valóban rendkívül egyszerű, hiszen a Small World lényegében nem más, mint a fantázia világba oltott Rizikó. Nyilván a sok faj és a még több képesség miatt variábilisabb, mint az eredeti, de részemről inkább gyerekes családoknak ajánlanám. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy olyan közegben játszom ezt a játékot, ahol csak felnőttek vannak. Partijátékként sem tudom elképzelni italozás közben és komolyabb stratégiaként sem tudok rá tekinteni.
8-12 éves gyerekek körében azonban biztosan nagy sikert arathat és az idősebeket bevonva klassz élményt nyújthat a családnak. Egyfajta bevezetésként szolgálhat ez a játék a stratégia műfajának világába a fiatalabbak számára.
Sokkal inkább egy családi játék a Small World, mint bármi más, de annak nagyon is alkalmas.
vélemény

Károly | 2017. február 13.

A játék rendkívül egyszerű alapokon nyugszik mégis sok lehetőség rejlik benne. A feladat az, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsd össze, amit úgy tudsz megtenni, hogy a fajoddal minél több területet birtokolsz. Egyes fajok bónuszokat adnak, mivel több pontot ér egy-egy terület vagy akár könnyebben tudod elfoglalni az adott földet. Azonban ha a fajod már nem elég erős, akkor egyszerűen lecseréled és hódítasz tovább egészen a megszabott kör végéig, akkor aztán jön a matek, hogy ki győzött.
Kicsit más mint a többi...

Barbara | 2017. január 22.

Ez a játék igen összetett. Hogy igazán jól tudd játszani nagyon jól ismerni kell ismerini a fajokat és a képességeket.
Én eleinte nem szerettem mert túl zűrösnek tűnt, viszont egy idő után amikor már jobban átláttam élvehetővé vált.
Ez a játék szerintem két főre is remek!
Nem értem

József | 2016. december 24.

Valamiért nem jött be. Nem tetszenek az egységlapok, talán kockákkal vagy figurákkal jobb lett volna. Nem jön be a debil képi humor sem. Pedig a téma az igen komoly, a véges erőforrásokkal, talán egy kicsit klasszikusabb stílus jobban feküdt volna hozzá, mint ahogy elődjéhez is. Még az élénk színeket is meghagyhatta volna. Furcsa, de nekem ezen a vizualitásán bukott el, pedig mondom nagy mélységek rejteznek a játékban még.
Sok jó faj kis helyen nem fér....

Eszter | 2016. november 14.

A vásárlás előtti tájékozódás, szabályolvasásnál el nem tudtam képzelni, hogy vajon mit is kapunk a pénzünkért.. Jelenleg már van hozzá 4-5 kiegészítőnk is. A gyerek nagy kedvence, rengeteg kombinációval, taktikával. Egyszerűek a szabályok, bár a rengeteg képességhez még elő-előkerülnek a szabályok. Főleg, hogy a gyerek szeretné úgy alakítani, hogy neki legyen jó... Nagyon sértődősöknek nem ajánlom.
Remek játék

Csaba | 2016. július 13.

Sértődősöknek nem ajánlom. Itt mindenki mindenki ellen van. Érdemes pörgetni, mert nagyon át tud csapni hosszasan gondolkodós unalmas játékba. Szépek és masszívak a játék elemei. Nagyon ötletes.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Small World játékcsalád