Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Smash Up: Obligatory Cthulhu Set kiegészítő

Ár:
7.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (3)
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

5.00
3 értékelés
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 24.
őrült jó

Az alapjátékhoz képest legtöbbet ez a kiegészítő változtat az őrületkártyákkal, ugyanakkor igazán a másoknak őrületet adásra csak az egyik pakli (Elder Things) megy rá, és egyetlen lap egy másikban (Star-Spawn of Cthulhu a Minions Of Chtulhuban), míg a Miskatonic University kifejezetten az őrületet használja erőforrásként, majd megszabadul tőle. Tapasztalataim szerint az Innsmouth sajnos szinte semmilyen más paklival nem működik túl jól, kicsit olyan mintha arra tervezték volna, hogy saját magával keverjék össze. Ha a téma bejön, biztos tetszeni fog, ha pedig nem annyira, azért mindenképpen érdekes, hogy egy amúgy is nagyon változatos játékon mennyit tudtak még variálni a készítők.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 16.
Smash Up

Az előttem szóló már szépen kifejtette a lényeget! Új fajok, némi új mechanizmussal! Nagyon jóóó! :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 10.
Lovecraft lényei is beszállnak a bunyóba

Szegény Cthulhus kieg, a BGG fórumain kap hideget-meleget. Sokak gyomrát megfeküdte, hogy új mechanizmus lép be a játékmenetbe, az Őrület lapok. A sorban a második kieg ugyanis Lovecraft hátborzongató írásaiból szemezget, és ehhez dukál az őrület és a rettegés. Az Őrület kártyák röviden arra valók, hogy bizonyos képességek hatására húznod kell egyet az Őrület pakliból (mindegyik lap ugyanaz, szóval mindegy melyiket húzod). Egy Őrület kártya egy sima akció tulajdonképpen, amikor kijátszod, akkor két dolgot tehetsz vele, vagy visszapakolod a saját paklijába (tehát fogta a kezed és egy akciódat is elvette, de legalább megszabadultál tőle), vagy a dobópaklidba kerül, de húzhatsz két lapot a saját paklidból. A játék végén meg kell számolni, hogy kinek mennyi Őrület lap maradt a kezében, húzó- és dobópaklijában, és minden két ilyen lap -1 pontot ér.
Ezzel aztán szépen el is játszadoznak az új frakciók. A négyből egy nem használja egyedül az Őrületet, az Innsmouthiak, akik gyengék ugyan, de jó tesvír módjára hamar összetrombitálják a rokonságot. A Miskatonic Egyetem kutatói önként vetik bele magukat az őrületbe, de ki is gyógyítják magukat, hogy ötletes hatásokat hozzanak létre. Cthulhu Kultistái elsőre roppant halványan muzsikálnak, de amikor rájön a gémer, hogy miben rejlik az erősségük, sátáni kacaj kíséretében kezdi terrorizálni társait, akik nem fogják szeretni (két játékosnál OP, négynél kihívás). Végül az Elder Things, Lovecraft válogatott rémségei, Mi-Gok, Shoggothok és minden gusztustalan förmedvény, amik a frászt és az őrületet hozzák rá az ellenfélre - idegesítő, szemét csapat. :)
Nekem nagyon tetszik a kieg (az Innsmouthiak annyira nem), de nem másodiknak ajánlanám. Inkább a Sci-Fis kieget vedd meg előtte, azzal jobban jársz.