Smash Up: Obligatory Cthulhu Set kiegészítő

Normál ár: 7 490 Ft


A Te árad: 7 116 Ft

Értékelés: 
(5.0)
Teljesen beteg kiegészítő, a játékba bejön a Madness kártya, ami a játékos paklijába kerülhet és minden kettő a játék végén -1 ponttal jutalmazza megszerzőjét. Cthulhu kultisták, a jó öreg Miskatonic Egyetem kutatói, rémisztő ősi lények, helyi Innsmouth-i halászok teszik változatossá és még zagyvábbá ezt a hatalmas értelmetlen háborút. A Madness kártyákat egyes fajok különböző hasznos vagy ártalmas akciókra használhatják. A játékhoz mellékeltek az alapjátékból kimaradt győzelmi pontokat. 4 új fajjal bővült háborúnk és rengeteg új fajspecifikus bázissal.

Az igazi rajongóknak javasoljuk ne 15 pontig játszanak, hanem legalább 20 pontig.

Ha esetleg valakinek nem jutott alapjáték és szeretne játszani vele, úgy ez a doboz két személyre elegendő kártyát tartalmaz, ha vásárol még kiegészítőt, úgy egyre több játékos játszhatja.

Nem maradhat épelméjűen egy játékos se, ha beruház ebbe az őrjítő kiegészítőbe!

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

100% (3)
Rendezés:
Eddig összesen 3 értékelés
őrült jó

wallwaster | 2015. augusztus 24.

Az alapjátékhoz képest legtöbbet ez a kiegészítő változtat az őrületkártyákkal, ugyanakkor igazán a másoknak őrületet adásra csak az egyik pakli (Elder Things) megy rá, és egyetlen lap egy másikban (Star-Spawn of Cthulhu a Minions Of Chtulhuban), míg a Miskatonic University kifejezetten az őrületet használja erőforrásként, majd megszabadul tőle. Tapasztalataim szerint az Innsmouth sajnos szinte semmilyen más paklival nem működik túl jól, kicsit olyan mintha arra tervezték volna, hogy saját magával keverjék össze. Ha a téma bejön, biztos tetszeni fog, ha pedig nem annyira, azért mindenképpen érdekes, hogy egy amúgy is nagyon változatos játékon mennyit tudtak még variálni a készítők.
Smash Up

LA | 2015. augusztus 16.

Az előttem szóló már szépen kifejtette a lényeget! Új fajok, némi új mechanizmussal! Nagyon jóóó! :)
Lovecraft lényei is beszállnak a bunyóba

András | 2015. augusztus 10.

Szegény Cthulhus kieg, a BGG fórumain kap hideget-meleget. Sokak gyomrát megfeküdte, hogy új mechanizmus lép be a játékmenetbe, az Őrület lapok. A sorban a második kieg ugyanis Lovecraft hátborzongató írásaiból szemezget, és ehhez dukál az őrület és a rettegés. Az Őrület kártyák röviden arra valók, hogy bizonyos képességek hatására húznod kell egyet az Őrület pakliból (mindegyik lap ugyanaz, szóval mindegy melyiket húzod). Egy Őrület kártya egy sima akció tulajdonképpen, amikor kijátszod, akkor két dolgot tehetsz vele, vagy visszapakolod a saját paklijába (tehát fogta a kezed és egy akciódat is elvette, de legalább megszabadultál tőle), vagy a dobópaklidba kerül, de húzhatsz két lapot a saját paklidból. A játék végén meg kell számolni, hogy kinek mennyi Őrület lap maradt a kezében, húzó- és dobópaklijában, és minden két ilyen lap -1 pontot ér.
Ezzel aztán szépen el is játszadoznak az új frakciók. A négyből egy nem használja egyedül az Őrületet, az Innsmouthiak, akik gyengék ugyan, de jó tesvír módjára hamar összetrombitálják a rokonságot. A Miskatonic Egyetem kutatói önként vetik bele magukat az őrületbe, de ki is gyógyítják magukat, hogy ötletes hatásokat hozzanak létre. Cthulhu Kultistái elsőre roppant halványan muzsikálnak, de amikor rájön a gémer, hogy miben rejlik az erősségük, sátáni kacaj kíséretében kezdi terrorizálni társait, akik nem fogják szeretni (két játékosnál OP, négynél kihívás). Végül az Elder Things, Lovecraft válogatott rémségei, Mi-Gok, Shoggothok és minden gusztustalan förmedvény, amik a frászt és az őrületet hozzák rá az ellenfélre - idegesítő, szemét csapat. :)
Nekem nagyon tetszik a kieg (az Innsmouthiak annyira nem), de nem másodiknak ajánlanám. Inkább a Sci-Fis kieget vedd meg előtte, azzal jobban jársz.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

Smash Up játékcsalád