Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
9.990 Ft

Sorban állás - A szocialista monopoly

9.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (19)

Vélemények

4.37
19 értékelés
(10)
(7)
(1)
(1)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 12. 10.
MONOPOLY variánsként megnevezni véleményem szerint óriási hiba. Mind mechanika, mind játékélmény tekintetében semmi köze nincs a Monopolyhoz. Ez egy szórakoztató családi - stratégiai játék. Szerintem kár egy kalap alatt említeni a kettőt.
Engem személy szerint pont ez tartott távol a játéktól, amíg a barátaim át nem hozták és le nem ültettek hogy játszunk vele, mert remek játék. És tényleg remek játék :)!
2020. 01. 18.
Retro

Igaz hogy szüleim korát idézi a játék de családi játéknak tökéletes. Főleg ha az idősebb korosztály is mellé ül, jönnek a nosztalgiázások és történetek. Maga a játék egyszerű a kártyák és a szövegek jopofák viccesek. Családi játéknak karácsonyra tökéletes.
2016. 12. 02.
Múltidéző partijáték

Barátainknak vettük születésnapra, nem sokat gondolkodtunk rajta, impulzusvásárlás volt, viszont ők nagyon sok jót meséltek róla, szerencsére ki is tudtuk próbálni azóta. A helyzet az, hogy bár valóban vannak hibái, amit írtak is már mások is, hogy elképzelhető, hogy elfogy teljesen az áru, és közel a végéhez már nincs miért harcolnod, mert biztosan nem tudsz hozzájutni a listádon szereplő tételekhez -ez igen bosszantó is-, de a hangulata, egyszerűsége, és az, hogy a szivatás folyamatos benne, mindenki vissza tud vágni, az nagyon szerethetővé teszi. Emiatt nem egy konfliktusszító játék, monopolihoz tényleg semmi köze (hála égnek), ellenben mókás, szerintem a dizájn is megfelelő, egy baráti összejövetel nagyon kellemes kiegészítője tud lenni. Ehhez igazodva megfelelő számomra a játékidő is, szuper családi és partijátéknak tartom, ajánlom azoknak, akik könnyed kikapcsolódásra vágynak!
2016. 12. 02.
Hangulatos, egyszerű játék, és azért lehet benne agyalni is

Jól eltalált retro design, érdekes, kitolós mechanizmus. Egy okos partijáték, lehet lazán is és átgondoltan is játszani. 4-en, 5-en az igazi, ketten nem működik túl jól.
2016. 12. 02.
Retró design, szuper játékmechanika

80-as években játszódó társas, melyben be kell gyűjtenünk a listánkon szereplő árukat (eredeti korabeli tárgyak fotói szerepelnek a kártyákon). A többi játékos bábui és akciókártyái akadályoznak minket. Családi és partyjátékként is megállja a helyét :D


2016. 12. 02.
Nem is Monopoly

"Hatlamas feelingje vana játéknak! Ehhez persze kell hozzá, hogy a játékosok ismerjék az akkori termékeket - számtalanszor elhangzik, hogy jééé nekünk pont ilyenünk volt :)
Akiket nem vonz a retro ""cocalista (by Hofi)"" életérzés azoknak is élvezetes lehet ajáték, mert ötletes csavarokat vittek be a kártyákkal a játékba, a szerencsének is nagy szerepe van, hogy melyik bolt kap egyáltalán árút. Nekünk nagyon tetszett! Az előnye, hogy egyszerű, mégsem túl hosszú játék, bármikor elő lehet venni. 3-4 főtől mindenkinek ajánlom."
2016. 12. 02.
Humor és történelem

"Aki szereti a humorosabb hangvételű játékokat, a történelmi vonatkozást és a könnyed stratégiát, annak mindenképpen ajánlom.

Nagyon hűen visszaadja a kommunizmus hangulatát, szépen kidolgozott játék tábla és kártyák találhatóak a dobozban.
A szabálykönyv vastagságától nem kell megijedni, egy gyorsan tanulható játék, ami már első alkalommal is teljesen élvezhető.

Monopolyhoz nem sok köze van valójában a játéknak, ez ne rettentsen el senkit a kipróbálásától :)"
2016. 12. 02.
"Érdekességként annyit megjegyeznék, hogy a játék megalkotását a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete támogatta, hogy játékos oktatás keretein belül mutathassa be a szocialista kelet-európai államok hiánygazdaságát a diákoknak. Személy szerint ezt egy remek ötletnek tartom, örülnék, ha Magyarországon is születnének hasonló kezdeményezések. A témáról egyébként a játékszabály mellé egy érdekes tudományos értekezést is kapunk, magyar vonatkozással kiegészítve. A játék szépen kivitelezett, élvezetes és tényleg jön a retro hangulat.
Külön poén, hogy a szabályban az előkészületek fejezet első pontja az, hogy a játék előtt minden játékos mosson kezet. :D Amúgy ne ijedjetek meg, hál'isten semmi köze nincs a Monopolyhoz."
2016. 12. 02.
Tökéletes grafika, jó szórakozási lehetőség

Baráti társasággal játszuk ezt a játékot, mi nagyon szeretjük. Mindig nagyon jókat nevetünk, a sorban a tolakodás általában nem mindenkinek jön jól.
2016. 12. 02.
Retro hangulat

A Monopolyhoz valóban nem sok köze van, de ez talán nem is probléma. 2 fő számára nem a legjobb, de ha többen játszák nagyon élvezetes.
2016. 12. 02.
Nincs köze a monopolyhoz

Hangulatos kis játék, szerencsére semmi köze a monopolyhoz. A kártyák ábrái és szövegei jól átadják a kor hangulatát. A játékosok jól ki tudnak tolni egymással, lehet bosszantani a többieket egy-egy indokolatlan lépéssel. Ideális party játék, kezdőknek is tökéletes. Ketten nem túl izgalmas.

2016. 12. 02.
Retro hangulat

A Monopolyhoz valóban nem sok köze van, de ez talán nem is probléma. 2 fő számára nem a legjobb, de ha többen játszák nagyon élvezetes.
2016. 12. 02.
Színkavalkád

"Nagyon szeretjük. Több társasággal is játszottuk már, mindenkinek tetszett.
A tolakodás a sorokban vicces tud lenni, egy pillanat alatt minden megváltozhat. :)
Ketten valóban nem olyan izgalmas, többen jobb játszani, jól mutat a sok színes bábu egymás mögött, igazi színkavalkád! :)
A kis képek igazi retro hangulatot teremtenek.
Mindenkinek ajánlom!!!"
2016. 12. 02.
Imádjuk

Szerencsére semmi köze a Monopolyhoz, nem is értem miért kapta ezt a címet. A játék nagyon szórakoztató, vicces és ötletes. Mi rengeteget röhögünk a "tolakodás a sorokban" kártyákon. Ezen a játékon nem tudod magad felbosszantani, mert folyamatosan lehetőséget kap minden játékos arra, hogy kitoljon a másikkal és ezzel előrébb kerüljön a sorokban. Nagyon szórakoztató, két fő esetén is élvezhető.
2016. 12. 02.
Többen jobb

"Nagyon tetszik a grafika, nagyon igényes és teljesen átadja a hangulatot.
Játék alapjában nem nehéz, de jó hangulatú, szerintem pont megfelelő hosszú egy menet.
Többen jobb. 2-3 embernél jóval kisebb az egymásrahatás, kevésbé izgalmas, mint 5-en"
2016. 12. 02.
IFA

Ketten semmiképp sem ajánlanám, közel se olyan élvezetes, 4 fő a minimum és élvezhetővé válik a játék. Az ábrák jópofák, maga az ötlet jó is de úgy érzem ezen még lehetett volna mit csiszolni. Elég nehezen gyűlnek össze a cuccaid a listádról, főleg ha például már nincs áru a teherautókon és menned kell a bazárba. Naigen, de ha nálad meg csak olyan cucc van ami amugyis kell, akkor a csere-bere a bazárral dologgal se jutsz semmivel sem előrébb. Elkapkodottnak érzem ezt a játékot, pedig sok jót olvastunk róla és annak hatására vettük meg még de az ilyen dolgok hamar eltudják venni az ember kedvét tőle hogy később is előkerüljön.
2016. 12. 02.
leltár

Nagyon vicces, élvezhető játék, akár két fővel is játszható, de többen jobb. Társas estek fő attrakciója azért nem lesz, de pihenésnek tökéletes, vagy egy szombat délután a családdal elő lehet venni egy rövid partira.
2016. 12. 02.
Hangulatteremtő!

"Nagyon-nagyon ötletes! Gyakorlatialg munkáslehelyezős játék, egyszerű szabályrendszerű gyűjtögetéssel, de amit a hangulata hozzáad az egészhez, az a játék leglényegibb része! Nagyon különleges, ahogy a múltat felidézi, és humorral közelíti meg- miközben tanítja is a fiatalokat; és a játék közben/végén elgondolkozhatunk, hogy bár ez most nekünk egy vicces dolog, de régen valóban gyakran megesett, hogy hiába álltak sorba az emberek, nem jutottak áruhoz. Találkoztam olyan felnőttel, aki azt mondta, hogy nem volt ez (a szocializmus) még olyan régen, hogy neki ez vicces legyen. Van ilyen is. (Ezt azért írom le, mert a humorosságát sok hozzászólás kiemelte, ezt az oldalát pedig még, ha jól láttam, senki).
Ettől függetlenül egy jó társasággal nagyon jó és vicces élmény lejátszani, az akciók viccesek, fordulatosak, a hangulati elemek úgyszintén (,,Minek neked az elsőáldozáshoz SÖR?!"").
Alkalomszerűen elővehető játéknak tartom, nekem a harmadik party egy héten belül már unalmas volt, főleg ez az oka a három csillagnak.
Jó játék!"
2016. 02. 02.
Életre kelnek a nyolcvanas évek

Rendkívül hatásos és hiteles a játék grafikája, ami igazán egyedi hangulatot kölcsönöz a "Sorban állás" partiknak. Ugyanakkor hiba a játékot a monopoly-hoz hasonlítani: itt egy sokkal mélyebb, döntésekkel és izgalmakkal teli, gondolkodós játékról van szó.