Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Specific

Ár:
2.990 Ft
Átlagos értékelés: 3 / 5 csillag! (1)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A Specific ugyan nem kimondottan oktatójáték, de a figyelem és gyorsaság mellett némi memória azért nem árt hozzá.
A játékosok három kockával dobnak, amelyek meghatározzák, melyik állatot is keresik. Húsevő, négylábú, és a hegyekben él? Vagy esetleg növényevő, és a szavannán nyargal? Akárhogy is, a tulajdonságok mindig csak egy állatra igazak, és ennek megfelelően kell lecsapni az asztalra kitett kártyákra.
A Gigamic kiadó többi fémdobozos játékához hasonlóan a Specific is egyszerű, praktikusan hordozható társasjáték, ráadásul a több nehézségi szintnek köszönhetően minden korosztály számára remek szórakozást nyújt!

Vélemények

3.00
1 értékelés
5
(0)
4
(0)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 3 / 5 csillag!
2018. 10. 19.
Kisgyermekekkel

Alapvetően aranyos játék. Strapabíró doboz, kellemes design. Már egészen kis kortól, akár tanító, akár "csak" szórakoztató (ki találja meg hamarabb) jelleggel remekül játszható. Azért egy bizonyos szint után nincs benne nagy fantázia, pedig lehetne még bele csavart tenni. :)

A játék lényege, hogy három dobókocka által adott 3 szempont, 3 dimenzió (3D) mentén meghatározott feltételeknek megfelelő élőlényt ábrázoló kártyácskát megtaláljuk. (pl. ragadozó, vízben él, 0-2 lábú AKKOR: cápa!!)
A viták elkerülése végett, a kártya hátoldalán szerepel a 3D-ből a kártyára vonatkozó szempontok.

JÁTÉK:
a kártyákat képekkel felfelé egymás mellé elhelyezzük, s már lehet is dobni, s vadászni a megfelelő kártyára.

Azt nagyon sajnálom, hogy a kártyák hátoldala nem egyforma, hanem szerepel rajta a rá vonatkozó kockakombináció. Mert ha sima, egységes háta lenne, akkor lehetne egy példányos memoriterként is használni. Ez esetben a kidobott kockának megfelelő élőlényt úgy kellene megtalálni, hogy nem látható az összes kép, hanem előbb a kockával dobó, aztán a következő és a következő játékos fordíthatna egyet, amely kártyáról úgy véli, hogy megfelelő élőlény lehet a képes oldalán. Így az egyszer "keresd a képet a sok közül" helyzettel szemben egy a memóriát is igénybe vevő, s minden leosztásnál újabb kérdést, ismeretlent tartalmazó helyzetet lehetne vele teremteni.

DE azért megfelelő korban, s egy bizonyos ideig, megfelelő a játék.
A doboza és a kivitelezése minden esetre igényesnek mondható.
S az árához viszonyítva remek ár-érték arányú!