Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Star Wars: Birodalom vs. lázadók

Ár:
5.390 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (11)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban a Galaktikus Birodalom sötét tervei lassan valóra válni látszanak. Nem kell már sok, hogy az utolsó jedik is a kezükre kerüljenek, és a világban végleg eluralkodjék a rettegés és halál! Vagyis... Mindez nézőpont kérdése...
A Star Wars: Birodalom vs Lázadók két fős kártyajáték, ahol a játékos vagy a Birodalmi űrhajókat irányíthatja vagy a Galaktikus Polgárháború tevékenységeit vezetheti, igyekezvén minél jobban kihasználni az erőforrásokat és megszerezni az olyan hősök támogatását, mint Luke Skywalker, Leia Organa, vagy akár maga Darth Vader! Légy hát résen, építsd fel gondosan a stratégiád, és ne hagyd, hogy az ellenfeled idő előtt átlássa szándékaid! Mert bármelyik oldalt is választod, egyvalami biztos - a galaxis sorsa most a te kezedben van!

Vélemények

4.00
11 értékelés
5
(4)
4
(4)
3
(2)
2
(1)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 06. 16.
Egyszerű SW kártyajáték

A hozzászólások szerint egy felturbózott 21-es vagy blackjack. Valójában azonban az FFG egy másik játékán, a CIA vs KGB-n alapul, annak továbbgondolt változata. Tehát ha az egyik hozzászólásban írt "világháborús tematikával" jobban működő játékot kerestek, akkor inkább a CIA vs KGB. Oké, az sem világháború, hanem hidegháború.
Tehát a fenti játékot többször játszva azt mondom, ez egy jópofa kis játék. A szabályokat tekintve tényleg faék, de azért komoly mélységű taktikázás van benne. Állandóan az ellenfél fejével is kell gondolkodnod, hogy vajon az akciói mögött milyen stratégia kártya lapulhat. A két oldal kártyái tényleg tükör, de ez a játék lényege: mindenkinek ugyanazok a lehetőségei, de a kombinációk elég sokfélék lehetnek. Ha valaki egy Rebellion szintű aszimmetrikus játékélményt vár, az tényleg csalódni fog. A komponensek minősége viszont jó, a kártyákon a képek megdobogtatják a klasszikus trilógia rajongóinak szívét. A szerencse is számít nyilván (milyen kártyát húzol), de inkább az ellenfél és a te akcióid határozzák meg a játékmenetet. Pl rossz leosztás esetén is addig tudod forgatni a lapjaidat, míg valamit csak kihozol belőle.
Összességében két SW rajongó játékosnak 30-60 perces végigtaktikázott játékélményt nyújt.
| 2 / 5 csillag!
2018. 02. 01.
Nincs vele az Erő

Megvagyok döbbenve. Az összes negatívum csak a fordítást érinti? Gyerekek, ez borzasztóan faék és unalmas játék. Ez a felturbózott 21-es biztosan bejött volna, ha nem SW-al párosítjuk. Hanem mondjuk világháborús tematikával. Vagy valami egyébbel. De nekem SW-hez ez kevés volt. Ráadásul engem zavar, hogy a birodalom és a lázadók között csak az a különbség, hogy Darth Vader vagy Leia feje van odabiggyesztve a diplomácia kártyára. Meg valahogy a lázadókhoz illik a diplomácia, de a birodalomhoz nem igazán, elvesznek mindent erővel, amit akarnak (nem azzal az Erővel). Hazudnék ha azt mondanám egy percig nem volt szórakoztató, de nekem túl egyszerű volt (mondom ezt ráadásul úgy, hogy én az egyszerű játékokat szeretem jobban.)
| 3 / 5 csillag!
2017. 06. 12.
Az a fránya fordítás...

Egy előttem hozzászóló említette az apróbb félrefordítási hibát, ami szerintem egyáltalán nem apró. Ha valaki nem tud angolul, vagy nem feltételezi, hogy a kártyák csaknem fele félre van fordítva, az elkönyveli hogy ez egy rossz játék, vagy jobb esetben egész végig rosszul fogja játszani. Én tudok angolul, de csak pár játék után tűnt fel, hogy talán valami nem jól van, rossz a játék, vagy félre van fordítva. Utóbbi igazolódott be, ugyanis az angol "either" szót sikerült "mindkettő"-nek lefordítani, ami egész biztosan még egy messze-messzi galaxisban sem lehet igaz. Nem tudom hogy ezt ki fordította, és hogy egyáltalán hány lépcsőn ment keresztül, mire sikerült ezzel a bődületes hibával kiadni a játékot. Remélem azóta javították. Egyébként a két csillag levonásom mind erre irányul, maga a játék gyors, pörgős, izgalmas, két embernek ,kezdőknek kiváló. Elég nagy benne a szerencsefaktor, de azért taktikázni is lehet szépen, összeségében remek időtöltés.
| 4 / 5 csillag!
2016. 12. 15.
Függővé tesz

Rengeteget lehet vele játszani, elsőre nem tűnik egyszerűnek, de hamar bele lehet jönni. Tele van fordulatokkal, taktikázással, kissé pókerszerű is. Két játékos nagyon jókat tud majd játszani vele.
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 15.
Felturbózott BlackJack Star Wars rajongóknak

Nekem nagyon tetszik a játék, olyan mint egy felturbózott BlackJack kártyajáték (21ezés) Star Wars köntösben, megbolondítva akciókártyákkal. BlackJack-hez hasonlóan szerencsefüggő, de itt viszont több a lehetőség a taktikázára. Gyors és pörgős játék két főre, csak ajánlani tudom
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 02.
Okés

Star Wars rajongóknak is, de alapjában mindenkinek ajánlható pörgős kártyajáték. A játékban sajnos sok múlik a szerencsén, ezért inkább a kezdő játékosoknak lehet jó időtöltés, vagy ha nem akarsz túl sokat gondolkozni egy játékon.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 16.
Star wars rajongóknak

Kártyajáték a rajongóknak. A téma szerint hagyományosan más is lehetne, de így a rajongóknak ajánlott.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 11.
Fordulatokkal teli játék!

Eléggé szerencsefüggő a játék, hiszen véletlenszerűen húzzuk fel a lapokat. A téma hogy "STAR WARS"-os grafikát kapunk a kártyákon, az lényegtelen, mert bármi szerepelhetne a rajtuk, viszont, ami nagyon jó benne, hogy előre kell tervezni, gondolkodni, ez igazán meglepő, mert nem vártam sokat ettől a játéktól. Sokszor van olyan, hogy vesztésre állsz és felhúzol egy lapot, ami megment és még mindig megy a játék tovább. A felhúzott lapokat megfelelő időben kell kijátszani, ez lényeges, ahoz , hogy győzni tudjál. Ajánlom azoknak, akik szeretik a taktikus játékokat.
| 3 / 5 csillag!
2015. 07. 28.
felturbózott 21es

A 21-es játékmechanizmusát veszi alapul és megtoldja a kártyák által nyújtott akciólehetőségekkel. És mindez csillagok háborúja tematikával.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 20.
Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban...

A Black Jack (21-es) játékból egy izgalmas szellemi erőpróbát varázsoltak a játék tervezői. A Star Wars köntös miatt minden rajongónak kötelező. A magyar változatban apróbb fordítási hibák vannak.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 19.
Birodalom vs Lázadók

A mindenki által ismert 21-es kártyajáték felturbózva. Kis gyerekkel a stratégiai kártyák nélkül játszuk, így egyszerűbb, de így is remek szórakozás. A Star Wars univerzum csak a cukormáz a játékon, akik nem kedvelik (van ilyen egyáltalán? ) azok is nyugodtan próbálják ki!