Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Star Wars: Dark Side Rising

Ár:
15.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 08. 11.
A doboz, a kártyák, a kockák, egyéb komponensek dizájnja szép, igényes. A kártyákon található grafika úgyszintén. A játékteret uraló Darth Vader figura impozáns, szintén igényes. A kis sérülés jelzők, és Halálcsillag műanyag jelzők helyett mondjuk lehetett volna szintén valami tematikusabb tokeneket is csinálni. A dobozba mellékelt játékszabály rövid, lényegre törő, érthető.
A játékhoz nincs szükség különösebben nagy játéktérre. A játék maga egyáltalán nem bonyolult, könnyen megtanulható, és nem csak a szabályok, hanem az alkalmazandó taktikák is. Nehézsége skálázható. Első, ismerkedő játékunk során csúnyán kikaptunk a játéktól, de másodikra már némi erőfeszítéssel győzni tudtunk. A játékidő nem hosszú, kezdőkkel mondjuk másfél óra, tapasztaltabbakkal egy óra alatt lemegy egy menet. Ne várjunk egy Rebellion szintű mélységet, ez annál sokkal egyszerűbb, lazább. De pont ezért kiváló bemelegítés lehet egy SW tematikájú összejövetelhez, nem csak gémerekkel.
Alapvetően egy kooperatív játékról beszélünk, ahol a max 4 játékos együtt dolgozik azon, hogy a(z első) Halálcsillag ne épülhessen meg. Így tehát a játék a Rogue One, New Hope, illetve Rebels idején játszódik, a karakterek is ebből az időszakból valók. A körödben eldöntöd, melyik bolygóra mész a háromból. Ezt az határozza meg, mi a kezdő bázisod és karaktered (miben vagy jó), illetve toborozni szeretnél és/vagy Birodalmiakat eliminálni. Ezután jön a Birodalmi kör, amikor a Halálcsillag épül, illetve Darth Vader és a bolygón jelen lévő Birodalmiak akcióznak (okoznak sebzést a Lázadóknak). Mindkettőt random kockadobás dönti el. Majd ismét te jössz, dobsz a kockáiddal, és megpróbálod úgy osztani az eredményeket, hogy minél több/jobb Lázadót vehess ki a bolygóról, vagy sebzést okozhass a jelen lévő Birodalmiaknak. Ezután frissítés fázis, majd jöhet a következő játékos.
Vannak magától értetődő kombók, amikre érdemes rámenni (pl Luke+X-szárnyú+R2 a Birodalmi járművek ellen). A játékosok akkor veszítenek, ha megépül a Halálcsillag, ha egy játékosnak már nincs már több Lázadó karaktere, vagy ha összesen elvesztettek tíz Lázadó karaktert. Nyerni akkor fognak, ha a játék elején megbeszélt nehézség szerinti számú Birodalmi karaktert (vagy járművet) elimináltak. Ez 7-11 között skálázható. Kooperáció ott van a játékban, hogy a játékosok egymást is támogathatják akár gyógyítással, akár Lázadó karakterek behúzásának megtámogatásával, akár Birodalminak okozott sebzéssel. A kockákból következően magas a szerencsefaktor, amit azért lehet valamennyire kontrollálni a kooperációval.
Összességében egy nem túl bonyolult, szép és gyors játék, amit SW rajongó játékosoknak mindenképpen érdemes beszerezni. Csak a játék mélysége miatt nem kapott 5 pontot :)