Eldritch Horror

Normál ár: 19 990 Ft


A Te árad: 19 990 Ft

Értékelés: 
(4.8)
1926-ot írunk, és világunk katasztrófa küszöbén áll. Ősi, elképzelhetetlen hatalommal bíró lény felébredni készül hosszas szendergéséből, hogy halált és őrületet hozzon a Földre. Különös kultuszok, leírhatatlan szörnyetegek pusztítanak minden kontinensen. Meghasad a valóság szövedéke, kapuk nyílnak bizarr világokra. Csak egy maroknyi bátor nyomozó sejti, mi is történik valójában. Ezek az állhatatos nők és férfiak, bármennyire is különbözőek, kénytelenek egyesíteni erejüket, hogy szembeszállhassanak a Mérhetetlen Vén fenyegetésével. Át kell kutatniuk a Föld legeldugottabb pontjait, meg kell küzdeniük az árnyakban lapuló szörnyetegekkel, meg kell találniuk a válaszokat az ősi rejtélyekre.

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Gyakorlott játékosoknak 15 Ameri gémereknek 8 Egyedül 5 Ketten 8
84% (21)
12% (3)
4% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 25)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Értékélés

Kristián | 2020. január 26.

Nagyon jó játék, az embernek jó pár órás kalandra kell készülnie ha egyszer belevág. :)
Igazán megfogott

Sándi | 2020. január 18.

Nagyon nagyon jó játék!!! Órákig el lehet kalandozni, tele fordulatokkal, és nagyon bele tudja magát élni a játékos.
Horrortörténet elhivatottaknak

Dávid | 2019. december 31.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti beleélni magát a játszott történetbe, és nem riad vissza a kezdeti sikertelenségektől.
A játék története, mesélése az arra fogékony játékost könnyen magába szippantja, a szabályok megismerése néhány parti után nem okoz problémát.
Az összetevők minőségére nem lehet panasz, a fordítás néhány apróbb kivételtől eltekintve nem töri meg a hangulatot, megfelelő munka.
a világ sorsa a tét

Dorian | 2019. december 27.

Olyan embereknek ajánlom akik nem bánják, hogy az első pár játszmájukban (melyek egyenként akár 6-8 órásak is lehetnek a játékosok számától függően) nem feltétlen szereznek sikerélményt. Viszont ez ne riasszon vissza senkit, aki szereti Lovecraft világának atmoszféráját, ami teljes súllyal telepszik ránk a játék során. Aki ezt megelőzően nem is olvasott Lovecraft-ot az is átfogja érezni a játék során azt a reményvesztett érzést amit az író karakterei érezhetnek olyankor, mikor egy ép ésszel felfoghatatlan lénnyel találják szembe magukat és az őrület mezsgyéjén egyensúlyozva próbálnak a történtekre józan magyarázatot találni. Szóval mint mondtam a játék nagyszerű munkát végez ennek az atmoszférának az átadásában és az újrajátszhatósága is magas ugyanis minden Vén legyőzéséhez más más küldetéseket kell teljesíteni, melyekhez más más kalandokat kell átvészelni. És még ha a világunkat fel is falja Azatoth, hát vigasztaljon a gondolat, hogy a társainkkal együttműködve mi mindent megpróbáltunk és az izgalmak közepette ugyan számos veszéllyel néztünk szembe, de mégis jól szórakoztunk.
2 fővel nehéz

Westfalien | 2019. szeptember 29.

Volt már pár alkalmam kipróbálni a játékot, igaz még csak két játékos módban játszottam vele. Lovecraft témában sosem lehet elég a társasjáték:D
A világtérkép, az összes kártya és token nagyon szép, igényes kivitelezésű, mint FFG-nél általában.
A játék mechanizmusa egyszerű, a szabálykönyv könnyen értelmezhető.
Maga a játék viszont valóban nehéz volt 2 fővel ( általában az ilyen játékok több fővel könnyebbek), de nekem ez pozitívum legalább nagyobb a kihívás, hogy nyerjen az ember,(pedig nagyon szeretek nyerni minden játékban na de ki nem?) De egy mérhetetlen vén ellen igen nehéz dolga lenne bármely nyomozónak.
Az egész világot bejárhatjuk nyomok után kutatva, a nagyobb városokban kapuk nyílnak ahonnan szörnyek jönnek,valamint a kör végén, ha a csillagkép egyezik a kapuéval, akkor kapjuk érte a végzet jelzőket, és nem kell sok hogy felébredjen a mérhetetlen vén, és akkor még nehezebb dolgotok lesz. A kártyalapok leírása nagyon jóra sikeredett, igazán bele tudja magát élni az ember a játékba és Lovecraft világába. Nagyon jó hogy kooperatív a játék és együtt beszéljük meg ki-hova megy, és mit fog csinálni a körében. A fontosabb dolgokban a csapat "vezére" (vezető nyomozó) dönt, valamint ő szenvedi el a negatív hatásokat. A történés attól is függ, hogy milyen helyszínen tartózkodunk (város, vadon, vagy tenger) így találunk rá nyomokra, fejlődik a képességünk és így oldunk meg feladatokat, hogy végül megnyerjük a játékot. A kockadobáláson alapszik a játék, így nagy a szerencsefaktor, van, hogy a legjobb képességünkkel 4 kockából 1 sem jön be, de van, hogy szerencsés vagy és egy 1es szintű képességgel is megcsinálod az adott tesztet 1 kockával. Engem ez sem zavart igazából.
Aki szereti Lovecraft világát, és/vagy valami jó horror/nyomozós témában keres játékot, az próbálja ki, szerintem tetszeni fog!
Játék az alappal és a kiegészítőkkel.

Feri | 2019. szeptember 19.

Ez egy nagyon jó társas bár egy kevés gyakorlatot igényel, hangulatos, fordulatos gyönyörűen kidolgozott én mindenkinek ajánlani tudom ha már gyakrabban játszottatok vele akkor érdemes megvenni a kiegészítőket mert nagyon sok új dolgot tesz a játékhoz, a lehetőségek szinte végtelenek lesznek .
"Csillagok között utaztam és reszkettem az istenektől."

Nowotny | 2019. augusztus 12.

Előnyök:
Megadja a hangulatot, az alapszabályok csak közepesen bonyolultak, és az egész játék szépen kidolgozott.
Hátrányok:
A játék nagyon nehéz, így kezdőknek nem ajánlott. Nagyon épít az együttmőködésre, s olykor bizony fel kell áldozni "magunkat", hogy a világ megmeneküljön. Nagyon sokáig el tud húzódni éppen ezek miatt.
Összegezve:
Úgy vettem észre, hogy négy fő esetén még kellő kihívás, meg is valósítható, de több játékos esetén már inkább büntet, kezd szinte megoldhatatlan lenni. Párommal szoktuk játszani, ketten, egyszerűnek nem mondanám, de átjön a Lovecraft-hangulat, a rejtélyek megoldhatóak, és a világ megmenthető.
Csak halkan, nehogy felébredjen

Geri | 2019. április 13.

Ez a játék hozza azt amit megígér, egy ízig-vérig lovecraft-i hangulattal megáldott hatalmas kalandot. A hatalmas jelző mind a játék helyigényére (nekünk nagyon kell sakkozni, hogy minden kiférjen), mind a parti játékidejére (minimum 2,5 óra), és az élményre is igaz. Ez egy vérbeli ameri, így ha azokat nem szereted, ne tegyél vele próbát. Hátránya, hogy elég nehéz darab (eddig három játszmából csak egyet nyertünk). A kártyák ismétlődését orvosolhatja a kiegészítők megvétele, bár még csak a bejelentésig jutott el az első. Ha az ember hagyja, nagyon magába tudja szippantani a hangulata. Nekem nagy kedvencem lett.
Vélemény

Dávid | 2019. április 1.

Sokáig a társaság egyik kedvence volt, de megunható. A sok kockadobálás idővel frusztrálóvá válik. A kártyák terén igényli a folyamatos frissítést. Viszont arról nem vagyok meggyőződve, hogy érdemes is. Miután már rongyosra lett játszva. Úgy látom hiányoznak belőle azok az elemek amik igazából élvezetessé tehetnék. Ha lecsupaszítjuk a témát a játék csak kártyahúzogatásból és kockadobálásból áll amibe a játékosnak csak felszínesen van beleszólása.
Fordulatos

H. | 2019. március 18.

Az első nagyobb lélegzetvételű játékunk. Sok alkatrész, hatalmas tábla, remek hangulat. Nem könnyű, bármennyire összehangoljuk a lépéseket egy rossz dobás boríthat mindent. Ha ez nem szegi kedvét a játékosoknak, akkor nagyon jól lehet szórakozni. A szabályfüzet már terjedelmesebb, de nem riasztóan sok. Az alapjáték találkozásai pár játék után ismétlődnek, de a sok kiegészítő orvosolja ezt. Várjuk a kiegészítők esetleges magyar megjelenését.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!