Betrayal at House on the Hill

Normál ár: 14 990 Ft


A Te árad: 14 241 Ft

Értékelés: 
(4.9)
A Betrayal at House on the Hill egy hangulatos horrorjáték, melyben a legkülönfélébb klisékre épülő karakterekkel (plüssmacit lóbáló kislány, professzor, stb) kell felderíteni egy ódon villát, amelyben rengeteg rémisztő misztikummal szembesülhet az óvatlan járókelő.
Az élmények hatására előbb-utóbb a történet új fordulatot vesz, és valaki a csapatból árulóvá válik, innentől fogva új forgatókönyv szerint zajlik a játék, a játékosok "pedig egy mindenki ellen" rendszer szerint egymásnak esnek. A győztes pedig általában az, aki túléli.

Értékelések átlaga 


(4.8)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 10 Gyakorlott játékosoknak 15 Ameri gémereknek 11 Családdal 14 Partijátéknak 16
83% (20)
17% (4)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 24)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Hozza amit ígér

Kornél | 2020. május 13.

A játékmenet egyszerű, tulajdonképpen játszatja magát a játék és a játékosok inkább nézőként figyelik az eseményeket. Nagyon jó szórakozás és jól összehozza a társaságot!
Imádtam ,imádjuk ,imádni fogjuk

Bori | 2019. május 31.

Az egyik kedvenc társasunk ,amit szinte minden héten előveszünk . Az alaptörténet adott : 6(de lehet kevesebb fővel is játszani) felfedező szobáról szobára feltérképez egy 3 szintből(földszint ,emelet ,pince)álló hatalmas elhagyatott házat. Értékes kincsekre ,átkokra ,buffoló eventekre bukkanván idővel valaki árulóvá válik. Innentől kezdve az összesen 50(!!!) különböző történetből 1 vár ránk melyek különböző célok és kihívások és szörnyek elé állítják a hősöket .Van itt sikítószellem ,vámpír, gonosz ikertestvér, vudu,démonlord , és minden ami szem-szájnak ingere. Innnetől válik a játék különösen izgalmassá ,mert scenario-tól függően mindig más módon nyerhetik meg a játékot a hőseink ,míg az áruló próbál minket eltenni a láb alól. A rengeteg opció révén szinte megunhatatlan a játék ,mert mire végigjátszod az összes lehetséges történetet ,addigra már rég elfelejted azokat ,amiket korábban már játszottál. A játék eredetileg angol ,de készült hozzá neten elérhető magyar fordítás. 6 fővel elég hosszúra tud nyúlni ,2-3 óra is lehet akár ,így érdemes ezzel számolni.
A változatosság gyönyöre

Ludnyk | 2019. május 22.

A lehetőségek kombinációiból, illetve a tábla alakulása miatt sokszínű, valamikor tragikusan, máskor komikusan eltolódó esélyek megsokszorozzák a játékélményt.
Érdekes, hogy az 50 szcenárió közül ugyanahhoz van szerencsém állandóan, pedig a játékmenet ezt hivatott elkerülni. Az én szerencsém.
Jól jellemzi az immerzív játékmenetet, hogy az ember időérzéke órákkal el tud csúszni közben.
Horrora akadva

Béka | 2018. december 9.

Haloween-ra kiváló társas. Még egy játék sem telt izgalmak és nevetés nélkül. kezdőknek azért én nem ajánlanám, szerintem ahhoz elég összetett. Nagy köszönet aki a magyar fordítást készítette, hatalmas segítség volt az angol nyelven kevésbé tudóknak. A játékidő szerintem minimum 1,5 2 óra, érdemes úgy tervezni. :) 5*
A kicsi Zoe elszabadul

Attila | 2018. szeptember 11.

Amikor az árulóvá vált 8 éves kislány a patkányaival lemészárol mindenkit.... minden másra ott a Master Card.
A horror zsáner kedvelőjeként különösen kedves számomra ez a játék, ráadásul egy kis szerepjátékot belevéve (amiben segítenek a különböző event lapok) igazán feelingessé válhat. De persze időnként abszurd helyzetek is előfordulhatnak, amik egészen addig nagyon viccesek, amíg a kisgyermek karakter vigyorogva el nem tesz láb alól (kivéve, ha te vagy a vigyorgó kisgyermek).
Az áruló kis szerencsével nagyon erőssé válhat, ezért több játékossal élvezetesebb, mert jobban kiegyensúlyozza a játékot.
Zs-kategóriás horror témák

Ormay Tamás | 2018. június 25.

Talán elég sokat elmond a játékhoz való viszonyomról, hogy én fordítottam le az első kiadást magyarra. A játék első felében gyűjtögetünk és felfedezzük a házat (mindig más a játék térkép). A második felében pedig az áruló (aki a felvett tárgyak és egyéb körülmények hatására fordul ellenünk) próbál mindenkit eltenni láb alól. Változatos szabályok és igazi ZS kat horror hangulat.
Házkutatás

Milán | 2018. június 14.

Rettenetesen gagyi karton négyzetek. Három füzet :D Játékonként változó ház és események. 50 történet. Kellően rákészülve átmehet horrorba, de ahhoz már eléggé állapot kell :D Kipróbáltuk hárman és hatan is. Hozta nagyon. Nem csalódtam (leszámítva az indító mondatbeli tényközlést). Lehet a kiegészítő is beszerzésre kerül. Van magyarra fordított szabály, túlélők és árulók könyve is. Köszönjük a munkát az illetékeseknek! B-kategóriás horror rajongók, vétek ezt a mannát kihagyni :D
Végtelen élmény a rémházban

Fruzsina | 2018. március 28.

Már honapok óta heti szinten játszunk vele a barátokkal és megunhatatlan! Egyszer kisbabák vagyunk akiket kerget az őrült dada szelleme, máskor japán gyerekként végtelen élethalál tusát folytatunk egy sárkánnyal vagy egyszerűen csak faként csöndben benőjjük a többieket... Ez a Betrayel. A játék két részre oszlik, az első amikor a barátaiddal próbáltok életben maradni és egyszerre feltápolni magatokat amennyire lehet a házban, a másik fele pedig az eszeveszettül izgalmas árulási rész, amikor az egyikőtök a többiek ellen fordul. Azoknak is tökéletes lehet, akik nem csípik a horrort vagy a fantasyt.
Oh nooooo

Fanni | 2018. január 7.

Nagyon jó játék, ugye azzal a szépséghibával, hogy csak angol nyelven elérhető. Ez leszűkíti a játékosok körét, sajnos az én baráti körömben még mindig van aki nem tud angolul, mert németül tanult. Sebaaaaj, 50 különböző végkimenetel, mindig újra építhető pálya, izgalmas fordulatok, borzongató történetek, ki lesz az ÁRULÓÓÓ? Ui.: Az picit viszont unalmassá teszi, hogy habár a végkimenetel sosem ugyanaz, a pályakártyákon lévő történések ugyanazok, a játék közben így csökken az izgalom...
Misztikum

Kristóf | 2017. november 18.

Ismét egy remek hangulatú játék, ami kellemes órákkal tesz boldogabbá. A szoba lapok és a tokenek szépek, bár a figurák kicsit otrombák, de sebaj. Végtelen lehetőség a ház alakjára a szobák elhelyezkedésére nézve, és az 50 játékvariáció elég sokáig fog szórakoztatni, pláne ha a kiegészítőt is megvan. A hangulata remek, beléptek a titokzatos házba és elkezditek fölfedezni, amikor egyszer csak valaki árulóvá válik és próbálja kinyírni többieket és fordítva. Én személyesen imádom a barátaimmal az izgulást azon, hogy ki lesz az áruló, hogy milyen izgalmas sztori következik. Vannak nagyon humoros részei a játéknak. Nagyon szórakoztató játék, nem lehet megunni. Nehézség: 10/6 ( csak angol szabállyal), Küllem: 10/7, Újrajátszhatóság: végtelen, Ár/érték: 10/8

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.