Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Swish

Ár:
5.495 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (25)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.68
25 értékelés
5
(18)
4
(6)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 29.
Gondolkodtató csládi

Vegre egy olyan családi játék, ami kicsikkel is játszható, mégis elgondolkodtató. :)
| 4 / 5 csillag!
2018. 09. 21.
SWISH - avagy "az építészmérnökök Dobble-ja"

+ kompakt; minimalista de strapabíró kivitel
+ fejlesztő és elgondolkodtató
+ kiegyensúlyozható esélyek (bizonyos szintig)
- nagyfokú koncentrációt kíván, gyorsan agyzsibbasztó tud lenni
- duplán képességjáték (forma felismerés + térlátás), ha nem vagy jó benne mindkettőben, minimális sikerélményed lesz

A Swish az a játék, ami tartalmilag és formailag is hibátlan a maga nemében, mégsem ajánlom megvételre kipróbálás nélkül.
Egyfelől az alapötlete és kiszerelése faék egyszerűségű, de amennyire letisztult, annyira zseniális. "Tedd a pontot a karikába, de csak fejben!"

Kialakításában egy rossz szó nem érheti (talán csak a szemöldökünket húzzuk majd fel környezettudatos vásárlóként, hogy a csomagolás 60%-a üres). A fóliák nem deformálódnak, nem szakadnak, szóval bírják a kiképzést. Egyedül a már mások által is említett opálosodás lép fel, de ez szinte kivédhetetlen.

Másfelől viszont a térlátás és forma-felismerés tipikusan az a képesség, ami egy adott kor felett már csak korlátozottan fejleszthető. Bizonyos fokig ki lehet egyenlíteni az esélyeket azzal, hogy valaki csak minimum 4-5 kártya kombinációját veheti fel, a másik pedig akár már egyszerű párokat is, de így is előfordulhat, hogy a papíron handycap-es játékos sorra veszi ki a kombókat, míg a másik reménytelenül próbál rátalálni az egyszínű kék párjára - amit aztán pont előtte visznek el egy 4 kártyás ábra részeként.

A játékélmény szempontjából tehát nagyon fontos, hogy kikkel fogod ezt a játékot játszani. Ha hasonlóan jó a játékostársaidnak a térlátása, nagyon jó partik fognak belőle kikerekedni. Ha magasan felette/alatta vagy a többiek szintjének, akkor 1-2 parti után fel fog kerülni a "jó, de inkább mást" játékok polcára. Sokkal kisebb a közös keresztmetszet, mint pl. egy Dobble esetén, ami csak a formafelismerésre koncentrál.
Ezt mindenképp vedd számításba, mert ennek függvényében lesz a tökéletes utazójáték, vagy gyorsan elfelejtett frusztráció-túra :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 14.
Utazások kelléke

Azon kívül, hogy megszerettük mi is és dicsérjük, mint az előzőekben szinte mindenki. Felhasználását tekintve mindegy, hogy strandra megyünk vagy wellnessbe az utazás kötelező kelléke és a lapok tartósságáért sem kell aggódnunk.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 01.
csont nélkül!

Mindiiiiig alulmaradooook... De azért kepesztek nagyon, hogy ne mindig pipáljon le a gyerek! Nagyon jó készségfejlesztő (koncentráció, térlátás, koordináció) - bár ez a ThinkFunnál megszokott - , és végre olyan, amit nem csak egyedül lehet játszani. Pörgős, ki sem tudom tenni a kártyákat, a gyerek már kapkodja is fel a párokat - még a hármas párosítás is remekül megy neki,pedig a játék alsó korhatárán van. Imádjuk, útijátéknak is tökéletes, zsákjában kis helyet foglal.
| 4 / 5 csillag!
2018. 02. 01.
swish

Mi nagyon szeretjük a játékot, bár tény, h agyzsibbasztó hatása miatt elég belőle egy pár kör. Az a meglepő, hogy a kisebbek rendszeresen lepipálják a nagyobbakat - lehet, h az idő előrehaladtával bizonyos képességeink elcsökevényesednek? :S
Egy szó, mint száz, kicsik és nagyok is együtt tudják élvezni a játékot, nem kell "győzni hagyni" a gyerekeket, mert már most garantálom, hogy az első pillanattól kezdve ők lesznek fölényben!! :D
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 04.
Mérnökök előnyben

Mivel nekem siralmas a térlátásom, tiszta kudarc volt a játék, a két tizenhat éves fiú és a mérnök apuka mellett semmi esélyem nem volt. Egyébként ha a játékosok nagyjából azonos szinten vannak, jó játék lehet. Pörgős, gyors, könnyen érthető, és bármikor előkapható.
| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 29.
Nem triviális!

Elsőre azt hittem, hogy ez általános iskolásoknak való játék, de még a felnőtteknek is beletörhet a bicskája. Rendkívül szórakoztató, főleg ha "betiltjátok" a dupla Swish-et, és csak 3 laptól fogadjátok el, ezt már a profiknak ajánlom.
| 4 / 5 csillag!
2016. 10. 11.
Bárkinek ajánlom

Végre itt a kisebb gyerekek is előnybe tudnak kerülni, nagyon fejleszti a térlátást. Szépek, igényesek a lapok, és szinte bárhogyan lehet játszani velük.
| 5 / 5 csillag!
2016. 08. 08.
Jó minőség és logika

Nagyon ötletes játék, a műanyag kártyalapok minőségiek, egyedül, vagy akár többen is lehet játszani. Kis helyen elfér, és az utazózsáknak köszönhetően fel is avattuk nyaraláskor :) Nagyon jól fejleszti a térlátást, az útmutatóban leírt tippek (pl. hogy a különböző színű körök miként helyzkednek el) pedig segítik a kezdő logikai játékosokat is.
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 25.
Készségfejlesztés kicsiknek és nagyoknak

Nagyon aranyos játék, többszöri játk után sincs semmi baja a lapoknak, kíváló minőség! Nagyon jól fejleszti a térlátást, igazi kihívás az 5 lapos játék, a Thinkfun játékok verhetetlenek! Ötletes a csomagolás, nagyon örülök a kis hordozható zsáknak is. Csak ajánlani tudom.

| 5 / 5 csillag!
2016. 02. 17.
Swish

Kiváló játék a kezdeményezőkészség, a koncentráció és a térbeli logika fejlesztésére. Nekünk nagyon tetszett!!! Hasznosak voltak a korábbi értékelésekben adott ötletek még a játék megkezdése előtt. A junior változata is remek! Köszönjük szépen!
| 5 / 5 csillag!
2015. 12. 14.
Remek fejlesztő játék

A lányommal (most 8 éves, 3.-os) közösen kaptuk egy éve karácsonyra, sajnos nem vesszük elő olyan gyakran, mint lehetne, de akkor mindig nagyon jól szórakozunk. A készlet igényes kivitelű, van hozzá egy kis hordozó-zacskó is. A lapok kezdenek opálosodni, gondolom a mikrokarcolásoktól, amik elkerülhetetlenek, de a játékot nem zavarják, csak nem olyan szép fényesek és átlátszóak, mint újkorukban. Egyetlen hátránya, hogy fehér színű felületen kell játszani. Mi ezt úgy oldjuk meg, hogy egy gumis lepedőt ráfeszítünk a dohányzóasztalra.
Úgy szoktuk játszani, hogy én 4+ -os Swish-eket keresek, ő pedig 3+ -osakat. Kettest nem szabad levenni, csak ha már más nincs. Nagyon sok okból jó játék. Társasjátékként használva különböző szintű játékosok a mienkhez hasonló megszorításokkal könnyedén játszhatnak együtt. Illetőleg akárhányan körbeülhetik az asztalt, csak meg kell emelni a minimális Swish méretét mondjuk 5-re, és akkor nincs nagy kapkodás, nincs mérgelődés, hogy már megint valaki előbb csapott le a kártyákra, vagy pont azt vette el, amivel gondolkodtam.
De az átlátszó lapokkal sokkal több mindent lehet csinálni. A solitair, ahol egyedül játszik a többjátékos szabályok szerint a játékos, gyerekek fejlesztésére is alkalmas, lehet feladványokat készíteni a legegyszerűbbtől: forgasd egymásra a Swish-t; bonyolultabbakig: vedd le az összes lapot szabályos Swish-ekben, csinálj swisht úgy hogy minden szín legyen benne pontosan egyszer, találd meg a legnagyobb Swish-t ...
Egészen más "pályákat" mozgat meg, mint a Set, de hasonló játékélmény. Ami miatt inkább ezt ajánlanám, az a rugalmassága. Set-nél van a Set meg a Szuper Set (kétszer két lap, amikhez ugyanaz a lap kell két teljes Set-hez), itt a Swish-ek méretének növelésével a nehézség meredeken nő - fejben beforgatni egy hatos Swish-t nekem komoly feladat.
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 26.
Nem a kor számít

Végre egy olyan játék, amiben a 9 éves fiam komolyan meg tud izzasztani, a nagyszülőket pedig simán veri. Gyors játék, így bármikor elő lehet kapni. Nem utolsó szempont a kiváló, időtálló kivitel.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 29.
Összetartozás

Tetszetős játék! Az átlátszó lapok miatt könnyű ellenőrizni, hogy tényleg passzolnak -e a lapok. A játékban a kiegészítő Kont-Lyuk kombinációja érdekes. Így több játék után jobban érzem a különbséget a Set-hez képest, ahol az eltéréseken van inkább a hangsúly.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 21.
Kapcsolj!

A vízálló, átlátszó lapok különlegessé teszik. Térlátás, gondolkodás, megfigyelés - ezt mind fejleszti. Nagyon ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 26.
nagyon jó

Nagyon jó a család minden tagjának, fejleszti a térlátást, csak ajánlani tudom
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 28.
Pötty, karika, szín!

Aranyos kis logikai játék, felnőtteknek is kihívást jelent. Pöttyök, színeskarikák egymásbaillesztése a feladat. Két, három vagy több lapból álló "Swish"-eket kereshetünk, választhatunk ki, de gyakorlásként ajánlott a két lapból álló variációval kezdeni. Az elején egy kicsit nehezebben vettük észre a "Swish"-eket, de aztán belejöttünk, ráállt az agyunk. Sokan tudjuk játszani, ami nagy előny más játékokkal szemben.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 14.
Set kontra Swish

Ennek jobbak a lapjai, könnyebben eldönthető és gyorsabban, hogy megfelelőek e a csoportok, viszont a set-nél az eltéréseket is kell figyelni!
| 3 / 5 csillag!
2015. 08. 04.
SWISH

Mondhatni a Set továbbfejlesztett változata. Remekül segíti a térlátás fejlődését. Akár fiatalabbakkal is lehet játszani.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 17.
Gyors reakciót igényel

Kivállóan fejleszti a térlátást, időtálló mert elég sok igénybevételt kibírnak a műanyag lapok. Minden korosztálynak ajánlott!!!
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 13.
térlátásos bevezető játék
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 13.
Gyorsabban kapcsolsz?

A felismerés és gyorsaság szükséges a játékhoz. Ezt kezdőbbeknek is ajánlom, de nagyon kitűnik a játékban ha valaki fürgébb. (Ha ez történik más játékot kell választani.) Bemelegítő játéknak is jó lehet.
SET nevű kártyajáték ennél sokkal jobban megtornáztatja az agyat. Ahhoz képest ez inkább lazább játék. :)
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 13.
Formafelismerés és térbeli tájékozódás

Gyerekeknek formafelismerés és térbeli tájékozódás fejlesztésére kitűnő játék. Nagyon elvezik, amikor egyre több lapból tudnak összerakni megoldásokat. Nem értm a 8 éves kortól ajánlót. A lányom 5 évesen profin rakja össze a 4-5 lapos megoldásokat. Mivel műanyag lapokból áll, így nem kell annyira figyelni a piszkos kis kezekre sem. Ajánlott.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 09.
Klassz partyjáték is

Barátokkal, családdal, kicsikkel és nagyokkal egyaránt szórakoztató. A lapok vízállóak, így iszogatás közben és vízparton is lehet játszani.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 08.
Sörözés közben barátokkal a legjobb ;)

Egy rendkívül szórakoztató családi- és parti játék, amely fejleszti a térbeli gondolkodást. A játék 60 átlátszó kártyából áll. Mindegyik kártyán van egy színes pötty és egy színes karika. Ha sikerül kettő vagy több kártyát egymásra tenni úgy, hogy a megfelelő színű pötty a megfelelő színű karikába kerül úgy, hogy nem marad szabadon sem pötty sem karika akkor kész a Swish.

A játékot az nyeri, aki a legtöbb kártyát gyűjti össze a játék végéig. Kezdetben 16 kártyát kell lerakni 4 sorba.

Ha ez megvan kezdődik a játék. Aki talál egy Swish-t az gyorsan kimondja, hogy Swish. Ekkor elveszi azokat a kártyákat, amelyekből össze lehet állítani a Swish-t. Ha ez sikerül, akkor a kártyákat maga elé teszi. Ha nem akkor visszarakja a többi közé, és elveszít egy kártyát az eddigi összegyűjtött kártyák közül. A játék nehézségét az adja, hogy gondolatban kell a kártyákat forgatni, egymásra helyezni. Amíg nem mondjuk, hogy Swish, addig tilos a kártyákhoz nyúlni.

Kiváló családi játéknak, garantáltan élvezni fogja minden korosztály. Parti játéknak sem utolsó, vidám pillanatokat tud okozni egy sörözés közben. Gyakorlatilag annyian játszhatjátok, amennyien körül tudjátok ülni az asztalt. Ajánlom mindenkinek.