Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szamuráj szellem

Ár:
6.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (30)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Hét szamuráj összefog, és felébreszti a benne szunnyadó állatszellemet... A Szamuráj szellem nagyon szép, kooperatív, összetett taktikai társasjáték. A játékosok szamurájokat alakítanak, akik egymásra ható, különleges képességeikkel igyekeznek megvédeni a falut a rá törő haramiáktól. Az együttműködést fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.00
30 értékelés
5
(10)
4
(13)
3
(3)
2
(2)
1
(1)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 25.
vegyes

A normál feletti nehézségeket csak a tapszaltabb játékosoknak ajánlom, mert ott sok múlik, hogy mennyire ismeritek a játékot és tudjátok, hogy mik azok a lehetőségek amiket bevállaltok.
A játék mechanikájában a a legjobban a sebzési mechanizmust tudom kiemelni (többit meg lehet találni más játékokban is). Számolni kell azzal, hogy mikor érdemes átfordulni, mivel az át forduláskor erősebb leszel és a kai képességed is nagyon erős lesz. Érdemes ráérezni, mert sokat könnyít a játékon, ha a játékosok erre ráéreznek.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 30.
Stratégia a javából

Nekünk nagyon tetszett izgalmas, jó játék
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 14.
Családi szamurájos játék

A mi családunkban 3 fiú van (15, 10 és 6 éves), mindegyiküknek bejön a játék. Sokat játszottunk vele, és jó néhányszor ki is kaptunk a játéktól. Szerencsére nem egy hosszú időtartamú játék, és szerintem az egyik nagy előnye, hogy egymás után sok parti lejátszható vele.
Ahol fiúk vannak a családban, ott biztosan élvezni fogják.
| 3 / 5 csillag!
2019. 07. 22.
Nagyon át kell gondolni a megvásárlást

Én ezt a játékot elég impulzívan vásároltam meg, nagyon alap információkat tudtam csak róla előre. A tematika fogott meg, és maga a doboz, a grafika tovább erősítette, hogy kelleni fog a polcomra. Nem is bántam meg, a minőséghez képest elég jó áron lehet beszerezni, és nagyon jó a játék mechanikája is, de nagyon kevésszer került elő. A solo módot én nem is ajánlanám, csak több lejátszott party után, elég sok apróságra kell figyelni. Igaz, ezek elfelejtésével és képes megverni a játék. :)
| 4 / 5 csillag!
2019. 07. 04.
Fast coop

Gyors, szivatós, de szerethető természetesen ha tudsz veszteni.
| 4 / 5 csillag!
2019. 07. 01.
Nem csak roninoknak

A többi hozzászólás olvastán kiderülhet, hogy egy eléggé megosztó játékról van szó. Nem ok nélkül.
Én már régóta szemeztem vele, elsősorban a témája, illetve az egyszemélyes játékmódja miatt. Aztán meg is vettem.
Rögtön az elején rácsodálkoztam a kártyák és a lapkák kivitelezésére. Könnyedén megteremtik az elkeseredett szamurájok által védett falu borús hangulatát. A játék felépítése is remek. Három forduló, melyben a banditák hullámokban rontanak a védőkre, akiknek nagyon jól kell taktikázniuk mit hogyan csináljanak, és főleg mikor. Előnye, hogy több nehézségi fokozatot lehet beállítani, és való igaz, hogy nem könnyű nyerni. De ha ez elriaszt valakit, az ne akarjon játszani. Ez nem az a játék, ami az ember a 8 éves gyerekével játszik.
Sajnos, több játékossal még nem volt szerencsém kipróbálni, de a 10 éves lányommal már játszottunk párosban, és az alapszabályokat gyorsan elsajátította, még ha a stratégiai előregondolkodás képessége még nem annyira fejlett.
Sokan említették, hogy bonyolultnak tűnik a szabályzat. Való igaz, de néhány próba játék, némi gondolkodás és kristálytiszta lesz az egész, jól egymásra épülnek a rendszer elemei. Időnként tényleg igazi kihívás megnyerni a játékot. Sok számít a csapatod összetételén, mikor milyen döntést hozol, (támadsz, védekezel, támogatsz) egyszóval elég komplex játék. De tényleg csak az vegye meg, aki nem bánja, ha várnia kell a sikerélményre, és gondolkoznia is kell érte.
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 17.
A játék elsőre kissé bonyolultnak tűnhet de igazi élmény vele játszani. Lehet hogy nem mindenkinek jön be a blackjack jellegű falú megvédő mechanizmusa vásárlás előtt érdemes kipróbálni.
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 11.
Kooperatív

Én magam szeretem a kooperatív játékokat, a Szamuráj Szellem kivitelben igényes, könnyen magával ragad, nincs elhúzódó játék, és önmagában könnyed.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 30.
A hét szamuráj

Tényleg kamikáze akció, ahogy korábban is írta már valki, de a figurák kombinációjával és az ülési sorrenddel jelentősen növelni lehet a nyerési esélyeket.
Extra bónusz filmrajongóknak: különleges élmény felidézni a klasszikus Kurosawa film hangulatát, a karaktereket.
| 4 / 5 csillag!
2018. 07. 29.
Szép, hangulatos, brutál nehéz(en megnyerhető) koop

Nagyon szép kivitelű játék, minden nagyon jó minőségű benne, és a sok egyedi, igényes grafikát készítettek minden eleméhez.

Jó a szamuráj hangulat, és érdekes a kooperatív játékmenet.

Megnyerni még normál módban is nagyon nehéz, kell hozzá tapasztalat, és nagyon sok múlhat egyáltalán a szerepek kiosztásán és a játékosok egymáshoz való elhelyezkedésén.

Könnyű beleélni magát a társaságnak a keretsztoriban, és minden apró siker sokat jelent a játék nehézsége miatt. Nekem kuponkóddal feleáron sikerült beszereznem, azért nagyon-nagyon-nagyon megérte ez a szép és érdekes játék. A teljes árat viszont lehet, hogy már egy kicsit vonakodva fizetném ki érte, de az biztos, hogy a kiviteli érték/ár arányban még a 7 ezer forintos áron is kenterbe veri a legtöbb kisebb kivitelű játékot.

Aki egy érdekes menetű, de nem túl komplikált koopot keres, és sokat számít neki a hangulat, keretsztori és az igényes kivitelezés, annak nagyon tudom ajánlani.
| 4 / 5 csillag!
2018. 05. 25.
A Becsület mindenek felett

Japán fanként nem volt kérdés hogy megveszem. A másik vonzó erő maga az 1 játékos mód és a nehézségi szintek beállítása. A feltüntetett időt 2 játék után már 15-30 perc közé esik inkább. Mi átlagban egy laza bevezető/levezető játékhoz szoktuk elő venni.
| 2 / 5 csillag!
2018. 04. 05.
Co-op huszonegy - Kurosawa edition

+ igazi szamuráj hangulat
+ igényes komponensek
+ kis helyen elfér
- agyalós/stratégiai játéknak túl sekély
- pörgős, casual-/party-játéknak túl összetett és random
- a folyamatos kudarcok miatt sokaknak el fog tőle menni a kedve már az elején

Imádom a szamuráj érát, és az ezzel foglalkozó játékokat. A SzSz pedig már a kibontásánál megvett kilóra. Rendkívül kicsi hely kell neki a polcon, mégis, tenyérnyi, gyönyörűen megrajzolt karakterlapok várnak benne, a kicsi táblán minden a helyén van, és az egyes tokeneknek külön kis mélyedés van kialakítva, hogy normálisan le lehessen csukni a dobozt. A kártyákról szintén csak a legjobb hangnemben lehet nyilatkozni; csodálatos grafikák, és amikor a 4-es értékű melákokat kihúzod, önkéntelenül is kiszalad egy "azannya" az ember száján.

Szóval az első benyomás abszolút pozitív volt... aztán elkezdtünk játszani.

Elsőre egy főként casual játékosokból álló társaságnak mutattam meg, és kisebbfajta katasztrófa lett belőle. Mit kell tenni a húzott lapokkal? Hova kell tenni mit? Mik ezek a tűznyelvek, meg körök, meg házak? Mit csinálok ezzel a kis bilétával a lapomon? Lehengerlő mennyiségű új információ; Kiai képességek, meg csataszámláló, meg sérülés, meg veszélyben lévő családok, meg lángoló barikádok... ember legyen a talpán, aki át tudja ezt elsőre látni, és értelmesen el is tudja magyarázni. Többnyire csak huzigáltuk fel a lapokat "ahogy esik úgy puffan" alapon, és természetesen rövid úton elvéreztünk. Második próbálkozáshoz már senkinek sem volt kedve.

Aztán jött a második alkalom, kissé motiváltabb, tapasztaltabb játékosokkal, de nekik sem nyerte el a tetszésüket. Mert hogy elsőre nagyon random. Persze, lehet benne kártyákat számlálni, esélyt latolgatni, mert az első forduló végére a pakli lapjai ismertté válnak. Mehet az agyalás, hogy még X banditát engedhetünk át, mert eddig Y darab ment ki a pakliból, és hogy ha Józsi a végére teszi át a fővezért, akkor azt Pisti az ő körében el tudja rakni a dobott pakliba, mert már van olyan a csatasorában, csak ehhez Atinak meg kell kapnia Inez passzolós képességét... szóval lehet így is játszani, de ez meg pont a pörgős mivoltát öli meg a játéknak. És első pár alkalommal nem nagyon fog a társaság ebbe belelátni - pont abban az időszakban, amikor a játéknak nem a szívatásról kellene szólnia, hanem legalább minimális sikerélményt adnia ahhoz, hogy tovább próbálkozzunk vele.

Ha mégis olyan szerencsés vagy, hogy ráakadsz pár hasonlóan fanatikus játékosra, akkor is érdemes házi szabályokat alkotni, mert a játék igencsak unfair tud lenni (hogy ez mennyire veszi ki jól magát egy 6000+ Ft-os játéknál, azt mindenkinek a saját elbírálására bízom).
A kezdeti 52 fosztogató kártyából pl. csak 18-on van család szimbólum, szóval nagy eséllyel előfordulhat alacsony (3, vagy 4 fős) létszámnál, hogy egész egyszerűen nincs elég kártya, amit a családok megvédéséhez kellene használni. Márpedig akinél a kör végén nincs ilyen kártya, ott a rablók leölnek egyet a 3 családból, és emiatt akár már az első kör végén jöhet a game over. Mintha a Pandemicet játszanád úgy, hogy mondjuk piros városokból csak 3 db van a pakliban... A játék ugyan ajánlja, hogy a 2 fős játékmódhoz hasonlóan ellenőrizhetjük a családos kártyák számát, de alapból ez nem opció - plusz akkor már lenne infónk a pakli eloszlásáról is.
Ugyanúgy javasolt a körök között engedélyezni a helycserét, vagyis megváltoztatni, hogy ki milyen sorrendben kövesse a másikat.. Ez még valamennyire hangulatos is, hiszen a szamurájok a játékban is vállvetve harcolnak; belefér, hogy két ellenséges roham között mondjuk az erősebbet előre engedik, a sebesült pedig csak a második hullámban fog vitézkedni, amíg újra erőre nem kap.

Szóval, szeretem ezt a játékot, de nem tudom jó szívvel ajánlani - legalábbis semmiképp sem mindenkinek. Mindenképp tegyél vele egy próbát a vásárlás előtt, mert a nehézsége és a kiszámíthatatlansága nagyon ellene tud dolgozni a játékélménynek, ha nem vagytok elég kitartóak. Ha pedig könnyedebb co-op játékra vágytok, csapjatok hozzá még egy mozijegy árát, és inkább a Forbidden sorozat valamelyik részét vegyétek meg.
| 4 / 5 csillag!
2018. 03. 07.
Rapid Game

Mi kedveljük a kooperatív játékokat, mostanában a Szamuráj Szellem sokszor előkerül, mert nagyon hamar, kb. 20 perc alatt lezajlik egy menet (és könnyű a SetUp is), mivel a saját körében az embernek nem kell órákig agyalni, hogy mitévő legyen. Ez egy nagy előnye, de hátránya is, ezért kapott tőlem 4-est. Ez a játék biztosan megtanít veszíteni is, nálunk borzasztó nagy %-ban vereséggel zárul egy-egy játék.
| 0 / 5 csillag!
2018. 02. 08.
Jó kis kooperatív társas

Nekünk nagyon bejött ez a társas. Először nehéz megemészteni a szabályokat, de ha ez megvan, akkor már nagyon élvezetes játék. A gyerekek külön élvezték, hogy ebben most tényleg együtt kell gondolkoznunk és csak együtt nyerhetünk. Baráti társaságnak és gyerekes családnak is izgalmas, szórakoztató játék.
| 3 / 5 csillag!
2018. 01. 10.
Hangulatos kamikaze játék

A hangulata nagyon jó a játéknak, mindig sok kiabálással és nevetéssel jár. Random módon nyerni szinte lehetetlen, viszont a karakterek jó sorrendjével és ha már tudjuk, hogy bizonyos értékű és szimbólumú kártyákból mennyi van, akkor kicsit jobban számolható és kalkulálható, de a kamikaze jellege akkor is megmarad. Ritka a nyerés, ami ezért hatalmas sikerélmény.
Előny: hangulat és az izgulás
Hátrány: elég random, nagy a szerencsefaktor és a siker érdekében sokszor 1-2 ember dominál és kombóknál inaktív lesz néhány játékos sorsa...
| 4 / 5 csillag!
2017. 09. 21.
Gyors, kooperatív

Gyors, pörgős kooperatív játék, ami kipakolva is viszonylag kis helyet foglal. Elsőre megtetszett a japán téma, amiben visszaköszön Kurosawa filmklasszikusa A hét szamuráj. Szép és jól kidolgozott játék, jól kiegyensúlyozott karakterképességekkel. A játék nagyon szórakoztató, de nehéz nyerni. Ajánlom kooperatív játékok és a szamuráj téma kedvelőinek!
| 4 / 5 csillag!
2017. 08. 12.
Szamuráj szellem

Izgalmas, kártyalapú kooperatív játék, ahol együtt kell megvédenünk egy falvat a betolakodók ellen. Habár a szerencsének nagy szerepe van a játékban (véletlenszerűen felbukkanó betolakodók), a taktika is fontos. Mi heten próbáltuk ki először és nagyon élvezetes volt, hogy folyamatosan támaszkodnunk kell a másikra, minden lépést közösen meg kellett vitatnunk. A különböző képességek kiegyensúlyozottak, minden szamuráj igen hasznos lehet, a direktbe választott szamurájukkal és az ültetésirend kialakításával pedig csökkenthető a szerencsefaktor. Első pár játszmát garantáltan el fogjátok bukni, de kitartó gyakorlással, a kombinációk begyakorlásával venni fogjátok az akadályt és jöhet a következő nehézségi szint. A játék kivitelezése nagyon igényes, a különböző karakterlapok, kártyák, jelölők mind minőségi anyagból vannak, a dizájn pedig tetszetős (bár nekem kicsit túl rajzfilmszerű). A játék talán legnagyobb hibája a magas szerencsefaktor, sokszor nem tudtok mit tenni egy rosszkor felbukkanó banditával, nem rajtatok fog múlni a forduló kimenetele, hanem a parti előtti keverésen. Én meleg szívvel ajánlom az összeszokott baráti társaságoknak, nagyobb családoknak és mindenkinek, akik szeretnének közösen felülkerekedni egy igazán nehéz (de egyáltalán nem bonyolult!) játékon.
| 5 / 5 csillag!
2017. 06. 17.
Igenis jó :)

Meg kell hogy védjem ezt a társast!
Igenis nagyon gondolkodtató és szórakoztató tud lenni. Nem nevezném kezdő társasnak, szerintem azért kell némi jártasság a társasok világában,mire ehhez megérik az ember (hogy ne csak egy passziánszot lásson benne....)Valóban van benne szerencsefaktor a felhúzott lapok miatt, de azt gondolom ez egy kooperativ játékban nem zavaró (teljesen más lenne a helyzet ha egymás ellen játszanánk) Nem könnyű megnyerni, de ez minket csak ujabb meccsekre serkentett- nem hiszem hogy az izgalmasabb lenne ha minden party sikeres lenne.
Mi annyit módosítottunk,hogy ha 2 személyes partit játszunk,akkor nem fejenként 1, hanem fejenként 2 szamurájjal játszunk (és ennek megfelelő számú lappal és barikáddal) Így még izgalmasabb ;)
| 4 / 5 csillag!
2017. 05. 26.
viszonylag nehéz, érdekes koop

Ez egy jó játék. Nehéz nyerni, és még mindig nem vagyok benn biztos, hogy minden szabályt helyesen értelmezünk, de tényleg minden lépést rendesen meg kell gondolni. A szerencse szerepe valóban viszonylag magas (általában főleg azon múlik, melyik lapok kerülnek a pakliba, játékosszámtól függően kell annyiszor 7 lapot húzni), de kevés játékosnál vannak olyan szamurájkombinációk, amikkel könnyebb legyőzni a játékot. Ilyenkor nagyon nem mindegy, milyen lapokkal játszunk, de szerintem 2-3 szamurájjal még így is könnyebb győzni, mint többel. Mi sokat szoktunk rajt gondolkodni, mi a legjobb döntés egy-egy lap felhúzásánál vagy előtt, szerintem ez egy érdekes, szórakoztató játék.
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 01.
szamuráj szellem

Kiváló partijáték, de akár két személy is játszhatja. Tapasztalatok szerint több játékossal sokkal élvezetesebb.:)
| 4 / 5 csillag!
2017. 01. 04.
Kooperatív Blackjack

Kedvező ára ellenére nagyon sok, minőségi komponenst zsúfoltak a kicsi, hordozható dobozba. Külön kiemelném a 7 kétoldalas karaktertáblát, melyek gyönyörűek lettek.
A játékban tulajdonképpen túl sok döntés nincs, és nagyon olyan érzés az egész, hogy igazából akármit is döntök, valami büntetést mindig kapok. Vagy kockáztatok, vagy elszenvedek egy kisebb büntetést, vagy kiszállok a forduló hátralevő részéből, ami persze a többi játékosnak nehezíti a dolgát. Ez persze a tematikával (A hét szamuráj) nagyon összejön. Nem azzal van a baj, hogy nehéz, de valahogy túl sokszor fordul elő, hogy úgy jönnek a lapok, hogy esélytelen győzni, bárhogyan is döntünk. (Ez más kooperatív játékokban is előfordul, de nem annyira egyértelműen mint itt.) 6-7 játékossal különösen nehéz, alatta jobbak az esélyek. Egyedül is játszható, akár meg lehet próbálni, hogy mind a 7 karakterrel mi magunk játszunk. :)
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 12.
Heten, mint a …

Úgy néz ki a tervező nem adta fel a távol-kelti kultúra iránti vonzalmát, így új játéka egy könnyített Ghost Stories csak kung-fu szerzetesek helyett itt szamurájbőrbe bújt állatszellemek játsszák a főszerepet. Cél a kis falu (szó szerint kicsi) megvédése a 3 hullámban támadó rosszarcúak ellen. A szabályok egyszerűek, azonban minden részletre figyelni kell a képességekkel, akciókkal kapcsolatban, mert az ördög itt is a részletekben bújik meg. Ha túléltük a támadási hullámokat és legalább egy család és egy ház megúszta az őrjöngést, nyertünk. Akcióink végrehajtása során küzdhetünk felhasználva speciális képességeinket, védekezhetünk, segíthetünk társainknak vagy egyszerűen passzolhatunk (megjegyzem, hogy egy-egy jól kiválasztott passzolásnak hatalmas ereje lehet, érdemes ezt is okosan használni). Ha szerencsések vagyunk, még kiai erőnket is használhatjuk. Egyes szamurájok megítélésem szerint erősebbre sikerültek (számomra leghasznosabbnak tűnt a felhúzott kártyát eldobó 2 szamuráj – egyikük simán, de húz másikat, a másik eldobhatja, ha már van olyan ellenfele), azonban a játékban az érkező támadókon nagyon sok múlik (itt lép be a már említett előd-játékból is megismert szerencse faktor). Talán elsőre nem érezhető, de helye van az előre tervezésnek ebben a játékban is. Mindenképpen mérlegelni kell a támadók okozta károkozás jellegét. Inkább égjen a falu vagy sérüljünk? Védekezzünk egy lappal vagy helyezzük a csatasorunkba? A túléléshez alapvető, hogy sérüléseket szerezzünk, így felszabadítva a bennünk rejlő állatszellemet, aki sokkal hatékonyabban képes az ellent aprítani.
Előnye, hogy egy játék aránylag gyorsan lezajlik, kevés a holtidő, állítható a nehézség (könnyűtől a hősképzőig), többszöri újrajátszás és a korábban említett egyszerű szabályok. Plusz, hogy magyar nyelven is elérhető.
A játéka külcsínben tetszetős, sőt kártyavédőzve is beleférnek a lapok. Ár/érték arányát túlzónak gondolom, de itt is sok függ attól, hogy mennyi élményt tud adni a birtokosának.
Nekem teszik! A témát kedvelőknek mindenképpen ajánlom kipróbálását!
| 2 / 5 csillag!
2015. 10. 10.
A hét mesterlövé... öh, szamuráj?

Ez a játék a "hét mesterlövész" eredeti, japán moziján alapszik. Meg egy kicsit feldobja anime jelleggel. Sajnos az én játékoscsapatomnak nem jött be. Az alapja Blackjack, picit megspékelve, meg egy-két speciális képességgel megdobva. Én is azt ajánlom, mint előttem szólók, hogy érdemes lenne kipróbálni ezt a játékot mielőtt megveszitek.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 01.
Nekem bejön

Van olyan szituáció amikor kicsit ellaposodik, de ez szerencsére nálunk ritkán fordul elő, tetszik hogy kooperatív, és a témája. Számomra nagyon hangulatos játék érdekes mechanizmussal.
| 3 / 5 csillag!
2015. 08. 25.
Samurai Spirit

Igazából nem egy rossz játék, de nem egy különösen izgalmas, és mi nem igazán játszuk. Leginkább egy jóval leegyszerűsített Ghost Stories-hoz tudom hasonlítani, viszont ha már van egy Ghost Stories stílusú coop játékom, akkor ez elég felesleges. A téma miatt bejöhet valakinek, és tényleg nem egy rossz játék, de ilyen típusú, kezdőknek való, egyszerűbb coop játékot szeretnénk, akkor vannak rá jobb opciók: Forbidden Island/Desert, Pandemic, stb..
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 15.
Harcolj, védekezz a banditákkal szemben!

Ebben a kooperatív játékban 3 akció közül választhatunk, ami elég egy jó döntés meghozatalához. A szamurájok átváltozása állat alkra is kiegyensúlyozott. Három körből áll a játék, a második körben kevesebb banditával kell megküzdeni, a harmadikban a klánvezéreket kell megharcolni, győzedlmeskedni pedig a harmadik kör végén lehet, ha az összes szamuráj és egy család életben marad valamint egy ház a faluban még áll. A szamuráj témát kedvelőknek ajánlom.
| 1 / 5 csillag!
2015. 08. 10.
Nagyon távol áll tőlem ez a játék

Ez egy pasziánsz felturbózva, kisebb döntési lehetőségekkel. Jönnek a lapok és nem sokat tehetsz ellene. Túl nagy a szerencsefaktor, pedig a játék ötletből többet is kihozhattak volna. Minimális agyi munkát kíván ez a játék. Ezt egy szerző általi kínszenvedésnek tudnám nevezni, amivel mindenképpen ki akart hozni egy játékot, de sajna teljesen feleslegesen rombolta le a eddig megítélést róla, hisz a 7 csodát jó játéknak tartom.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 29.
filler

A Ghost Stories alkotójától, egyszerű szabályokkal, de ahhoz, hasonlóan nehéz. Jóval kevesebb döntési lehetőség, de azért élvezetes, minél többen játszotok, annál jobb!
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 16.
értékelés

egyszerű szabályok, de nehéz döntésekkel teli játék.
| 4 / 5 csillag!
2015. 04. 10.
Nekünk bejött

Haverommal fölavattuk a játékot. Szerintem nem rossz. A kártyák grafikája nagyon szép, a játék hangulatos és nehéz. A szerencse talán nagyobb szerephez jut, mint a stratégia, de ez szerintem nem probléma. . Nagy segítség lenne, ha a családból is lehetne olyan 4-et, 5-öt tárolni. Az állati formák is nagy pozitívumai a játéknak, szintén feltudják dobni a játékot. A játéknak egyébként a fordított verziójára is kíváncsi lennék, ahol a 7 banditával kell elpusztítanunk közösen a falut. De ez illúzió, ugye? :) Általában az első két körben érvényesültünk, a harmadikban pedig sajnos elvéreztünk. Azoknak ajánlom, akik jobban szeretik a kooperatív játékokat, szeretik a távol-keleti hangulatot és a szamurájokat. Hogy a Pandemic jobb coop-e, mint az SzSZ? Talán, de azt hiszem itt az ízlés is dönt.