Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szellemek szigete

Ár:
22.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (13)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Óvjuk meg a szigetet! A Szellemek szigete nagyon szép, összetett, kooperatív társasjáték. A játékosok ősi elemi szellemekként félelmetes képességeik segítségével próbálják megvédeni szeretett szigetüket az érkező hódítóktól. Sokféle forgatókönyv, specializált betolakodók, különleges működésű szellemek – ezerféle lehetőség!

Vélemények

5.00
13 értékelés
5
(13)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 04. 15.
Baromi jó játék! Nem is azt mondanám, hogy olyan bonyolult lenne a szabály. Inkább a játék mélysége. A végtelen kombinációs lehetőség amit az erőkártyák és a különböző szellemek képességei adnak és miközben agyalsz rajta, hogy ezeket hogy használd hogy a telepes problémát meg tudd oldani. Nem is beszélve arról, hogy nagyjából látható előre mi fog törénni a köv körben és már arra sem árt gondolni az adott körben. Brutális agymunka.. Zseniális.
| 5 / 5 csillag!
2020. 11. 09.
Nagyon király!!
Elég nehezen indult a nyertes, de csak osszejott.
Csak ajánlani tudom. Illetve hozzatennen, h nem szabad 1-2 játék után feladni. Ha beletolt az ember mint, akkor már teljes értékűen el tudja dönteni, h bejon e neki v se.
Kitartást!!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 18.
Itt nincs játékfőnök! :D

Röviden: IMÁDOM
Hosszan: nagyon imádom. :D

Komolyra fordítva a szót. Ez a második gémer stratégiai játékom, aminek nehezebb játékszabálya van. Ezért könnyebben megértettem a szabályokat.

Kinézete: Amikor csak utána néztem, nem volt szimpatikus. Az egyszerűsített térkép nem tetszett, olyan "gagyi"-nak tűnt képernyőn. Viszont, amikor kinyitottam a dobozt, beleszerettem azonnal. Tapintásra is minőségi! A jelölőkről nem is beszélve. Természetesen a térképpel is teljesen megbarátkoztam :) Főleg, hogy a másik oldalán pedig domborrajzos térkép található , ami még variálja a játékot, meg persze a kiegészítőhöz is igazodott.

Játszhatóság: Legtöbbször egyedül játszom. Ezért is esett erre a választásom, mert van solo mód is.
Minden meccs, minden játék teljesen más tud lenni, ezerféle képpen variálhatod a nehézségét, Kapunk hozzá 8 szellemet, mindenek nagyon színes képességük van.
Természetesen párommal is kipróbáltuk, és nagyon tetszik a játékba, hogy nem tud senki "irányítóvá" válni a játékba. Nincs lehetőségem az ő szellemére is figyelni, pluszba az enyémre is, lehetetlen. Kb azt tudjuk megbeszélni, hogy azokat a "dahanokat" el kéne tolni máshova, aztán hogy, megtudjuk-e oldani valahogy kérdéses.
Játék sokszor érezteti azt, hogy na most fogok kipurcanni, most fogok veszíteni, és a végén lehet nagy csavart tenni a játékba, de csak ha figyel az ember.

Úgy érzem, hogy ebben a társasjátékba nem a játék irányít téged, ha nem inkább a játékosok kovácsolják a saját sorsukat. Azaz kevesebb a szerencse faktor mint pl.: Robinson Crusoe-ba.
Emellett nagyon megdolgoztatja az agyat, tehát nem annyira kis lazulós kikapcsolódós társas.

Bátran merem ajánlani azoknak, akik már ismerik a nehezebb stratégiai játékokat, készen állnak egy 40 oldalas szabálykönyvre.

Nem ajánlanám azoknak akik most kezdenek ismerkedni az "új generációs" társasjátékokkal, mert iszonyat sok mindenre kell figyelni, és elveheti a kedveteket a játéktól.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 10.
Kemény meló

Bár családias színezetű, játékmenete, szabályai és nehézsége viszont már a veterán gémerek szívét dobogtatja meg.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 10.
Imádom benne a szellemeket

Nagyon jó, minél többet jászod annál izgalmasabb. Nem jó veszíteni a játék ellen, de nagyon szórakoztató!
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 18.
Nagyon jó!

Hatalmas játékélmény, kicsit tényleg összetett, és játék során is sok mindenre kell figyelni. A grafika, a képességek megnevezései, minden nagyon jól kapja el a tematikát, hangulatot, csak ajánlani tudom a játékot. Eddig csak ketten játszottuk a koronavírus nyújtotta #stayathome felhívás kereteiben, de gördülékenyen ment. A csapatmunka nagyon jól megy, mert nincs időnk és rálátásunk rátelepedni a játékra, és mondani, hogy na most mi legyen. Remélem a kiegészítő is megjelenik majd magyarul. Sajnos az insert az tényleg zavaróan átgondolatlan.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 02.
Máris imádom

Eddig egy tesztjátékon, "próbálgatáson" vagyok túl 4 fővel és egy gördülékenyebb kétszemélyesen. Már akkor elnyerte a tetszésem a játék, amikor még csak böngésztem a lehetőségeit. Grafika megnyerő, illik a játékhoz. Hangulatos maga társas, kifejezetten tetszik, hogy kooperatív és szüksége van egy kis összjátékra a boldoguláshoz. Ami külön tetszik még, hogy nem teszi tönkre az emberi kapcsolatokat a versengéssel. :D Eddigi legnehezebb játék amivel játszottam, nagyon komplex, odafigyelést igényel. Sok olvasást és szabálymegfejtést kíván és még mindig van olyan rész ami nem teljesen egyértelmű. A tökéletes elsajátítás után térünk majd rá a további nehézségi fokozatokra, nálam most első helyen szerepel ez a társasjáték. Csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 01.
Maximális agyfacsar

Képzelj el egy szigetet, ahol játékosként Ti vagytok az ISTENEK. Adj hozzá sok időt a szabályok értelmezéséig, majd újraértelmezéséig, majd újra...
Nem egyszerű játék, de ha megfog, akkor nem enged!!! Mindenkinek ajánlom, aki komolyabb, mélyebb gondolkodást igénylő társast keres.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 04.
Több, mint aminek látszik

Fantasztikus játékélmény a nehéz kategóriában. Külön érdekesség és csavar, hogy a játékosok nem az emberek oldalán próbálnak meg helytállni, hanem a szellemeknek segítenek elűzni a betolakodó telepeseket a szigetükről (kis Avatar utóérzés), ennek is köszönhetően van egy kristály tiszta üzenete a társadalom felé, amely olyan globális problémákra mutat rá finoman, amelyek nagyon is aktuálisak. Minden ami természetes anyag (fa) jó neked, minden ami műanyag az rossz.
Nem családi játék, nem kezdőknek való és nem is fogod tudni azonnal játszani a megvásárlás után. Időt és energiát kell befektetni, hogy a szabályokat megértsd és következetesen tudd alkalmazni. De ha mindezt megteszed, akkor egy egészen különleges élményben lesz részed. (Nagy segítség ha olyasvalakivel játszol először, aki ismeri a szabályokat rutinosan és jól is tudja azokat elmagyarázni)
+ gyönyörű grafika és design
+ rendkívül sokféle képpen beállítható nehézségi fokozat
+ kiemelkedően magas újrajátszhatóság
+ kiváló anyaghasználat
+ minden megjelölt játékos számmal jól működik
- ezt a játékot nem fogod tudni bárkivel játszani
- doboz insert kissé átgondolatlan
- szabályok elsajátítása az komoly időt vesz igénybe
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 23.
zseniális

Teljesen egyedi hangulat, elképesztő újrajátszhatóság, kőkemény stratégia. Nagyon nagy élmény!
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 04.
Szellemek szigete

Nem véletlenül van benne a BGG top 20 stratégiai listájában. Valóban nem egy könnyű játék, de a kooperatív játékok lényege, hogy kihívás legyen. El sem tudom képzelni, ha a grafikai részt kicsit komolyabbra, vagy horrorisztikusabbra veszik, milyen plusz hangulatot adott volna neki. A játék így is képes beszippantani és valóban fontos, hogy komolyan oda figyeljünk a játékos társaink akcióira s, hogy megbeszéljük a fontosabb lépéseket.
Kellő képen változatos, különböző hódítókkal és küldetésekkel 0-tól 10 szintig. Bámulatos.
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 08.
Ilyen érzés lehetett őslakosnak lenni

A Szellemek szigete elsőre vegyes érzelmeket keltett bennem. Rögtön le kell szögezni, hogy a játék bámulatos - szuper szabályrendszer, jól kifundált világ, és teljesen kockamentes kooperáció -, de bámulatosan nehéz is. Van a szabálykönyvben egy rakás könnyítő szabály, amiket nem használtunk, gondolván, ha ki is kapunk, szoros lesz. Nem emlékszem olyanra, hogy brutálisabban elkalapáltak volna egy társasban.
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 08.
Bonyolult kooperatív játé

Egy nagyon nehéz, ugyanakkor nagyon jó játék. A tematika gyorsan átjön, az asszimetrikus szellemek miatt mindenkinek kicsit mást kell csinálnia, és nagyon fontos az összehangolt cselekvés. A játék elején érződik, hogy nem könnyű, és még egy rakat nehezítés is van benne (pl. más ellenfelek), ami miatt nagy az újrajátszhatósága.
Egyetlen hátránya, hogy ha túlgondolják az emberek és mindig csak optimális lépést akarnak csinálni, akkor sajnos el tud húzódni nagyon (első játékunk 3+ óra volt emiatt). Ugyanakkor a tipikus alfa-probléma (egy ember mondja meg ki mit csináljon) nem tud előjönni, mert nehéz annyi faktort figyelembe venni.