Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szellemlépcső - fémdobozos kiadás

Ár:
2.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (2)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Vén kísértet lakozik az ősöreg, girbe-gurba lépcsők tetején. Egy maroknyi merész gyermek rohan felfele a néma lépcsőkön azon versengve, vajon ki fogja először megijeszteni a fantomot egy hangos kiáltással. De a szellem már régről ismeri a trükkös fiatalokat, és maga sem rest: varázst bocsátott a lépcsőkre, így a felfele igyekvő gyermekek egymás után maguk is szellemekké válnak. Mi több, a folytonos keveredés miatt előbb vagy utóbb már azt sem tudják, hogy ki kicsoda! Melyik gyermek fog először feljutni a vén kísértethez?
A 2004-es Kinderspiel des Jahres Szellemlépcső fémdobozos, utazáshoz is ajánlott, mágnes nélküli verziója.

Vélemények

4.00
2 értékelés
5
(0)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 05. 07.
Gyereknek ideális

Egy az egyben hozza a nagy játék hangulatát. A csomag is szép, praktikus.
Bár 2-4 személyt ír, szerintem minimum 3 fővel érdekes, akkor inkább úgy, hogy kisgyerek is játszik. Ha családostul van lehetőség játszani, akkor inkább 4 csillag, ketten vagy csak felnőtteknek pedig 3 csillag.
| 4 / 5 csillag!
2018. 09. 16.
Szellemes meglepetés

Mi a fémdobozos változatot vettük meg, kifejezetten utazáshoz, és e téren bevált. Nem lett a legnagyobb kedvenc szórakoztató perceket okozott.
Egyszerű, gyorsan felállítható, a játékszabály könnyen megtanulható. Egy sima dobjunk-lépjünk koncepció, amit megcsavartak egy kicsit.
Akár két fővel is játszható, de többen jobban előtérbe kerülnek az előnyei, furfangos mivolta.
A cél, hogy felérjünk a szellemlépcső tetejére, ahol az öreg szellem tanyázik. Dobunk egy hatoldalú kockával, ám ha szellemet látunk a kockán, akkor a minket jelölő zsetont le kell cserélnünk egy szellem bábura, aminek az alján a mi választott színünk található. És minden újabb szellem alak kidobása után kicserélhetünk két tetszőleges bábut a táblán. Ezzel előrébb jutva, ellenfelünket pedig hátráltatva. Ráadásul, ha nem jegyezzük meg, hogy melyik a mi szellemünk, a lépcső tetejére kínos meglepetés érhet bennünket, mert könnyen lehet, hogy ellenlábasunk bábuját léptettük el a célig. Szóval még figyelni is kell.
Komoly taktikázásra nem ad lehetőséget a játék, de kisebb lurkókkal nagyon szórakoztató. A játszmák sem túl hosszúak, mivel a pálya sem az. Egy fárasztó nap után is elő lehet venni. Komoly koncentrációt nem igényel.