Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sztorikocka

Ár:
3.790 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (74)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Dobjatok a kockákkal, és meséljetek el együtt egy történetet! A Sztorikocka történetmesélős családi partijáték nagyobb társaságoknak is. A játékosok a kidobott szimbólumokat történetbe fűzik, kötöttségek nélkül: mesélhetnek felváltva, külön-külön saját sztorit – vagy akár közösen, folytatva egymás gondolatait. Ebben az alapkészletben egyszerűbb szimbólumokat találunk. Sokféle, tematikus készlettel és kiegészítővel kombinálható. A kreativitást, a szókincset és az önkifejezést fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.64
74 értékelés
5
(56)
4
(10)
3
(7)
2
(1)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 02. 09.
Nagyon jó,mert saját mesét kell kitalálni
| 5 / 5 csillag!
2020. 08. 12.
Dixithez hasonló!

Szükség van némi képzelőerőre, a kidobott szimbólumokat kell egy sztoriba foglalni. Igazi partijáték és ami jó benne, hogy nincs két azonos mese! Megdolgoztatja a rekeszizmokat! Kis helyen elfér, utazásra, kirándulára is elvihetjük.

| 4 / 5 csillag!
2020. 05. 14.
Marhasagnak tunt, de.....

Ajandekba kaptuk a jatekot es nem sok kedvem volt vele bajlodni. Szerepjatekos multal eleg minimalnak tunt. Viszont egyszer leultunk a kissebbik lanyommal jatszani es tenyleg mukodik. Nagyokat nevetve kivalloan szorakoztun. Latszik hogy kozben mozgatja a gyerekek agyetekevenyeit a bonyolultabb megoldasok eleresehez. Sajnos nem vegtelen a kombinaciok sora es egy ido utan nagyon kell a hozza masik kocka csomag. Igy viszon talan egy kicsit draga mulatsag.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 31.
KREATÍV

A gyerekek mondatalkotási készségeit nagyon ügyesen fejleszti. Iszonyatosan kreatív történetekkel rukkolnak elő. Szerintem minden kisgyerekes családban elengedhetetlen kéne legyen.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 10.
Mesedélután

Nagyon izgalmas és csavarokkal teli történeteket lehet kitalálni a játék során. Csak ajánlani tudom!
| 4 / 5 csillag!
2020. 01. 04.
Kreativitás

Minimalista játék, de sok fantáziát és kreativitást igényel. Nagyon személyfüggő, hogy milyen lesz a játékélmény! Unalmas emberekkel ne játssz ilyet! ;)
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 03.
Egyszerű, de nagyszerű

Szuper kis partijáték. Nagyon javaslom baráti összejövetelekre, ahol tele a csapat nagydumásokkal.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 18.
Fejlesztő

Kiváló játék! Hihetetlenül sok lehetőség van benne. Akinek nincs túl nagy fantáziája nem biztos, hogy élvezni fogja elsőre, de a játékkal nagyon jól lehet fejleszteni a képzelőtehetséget valamint a beszédkészséget. Fejlesztő iskolában használva elképesztő a pozitív változás a magukat nehezebben kifejezni képes gyerekek esetében.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 04.
beszéd indító

Nálunk az öt éves gyerkőc nehezen fejezte ki magát, a gondolatait, érzéseit, ezért vettünk sztorikockát, és eleinte nem is kezdeményezett vagy mesélt, de nagy szerettel halgatta hogy mi felnőttek milyen különböző történeteket kanyarintunk ki a különböző kockákból, vagy játszottuk azt is, hogy egy dobásból mindenki kesélt egy sztorit és ő eldönötte hogy kié tetszik a legjobban. Aztán egyre inkább kinyílt, beszállt, dobott, mesélt. Eleinte még sokszor a saját régebbi történetrészleteinket hallottunk sokszor vissza ami megragadt benne, vagy a kocka arra emlékeztette, de már teljesen saját szepelőket, történéseket, sztorikat talál ki. Nagyon sokat fejlesztett csak ez az 9 kicsi kocka.

Most már mindig úgy játszunk, hogy dobunk, mesélünk, de mindig kapcsolódni kell az előző játékos sztorijához, és egy egész estés nagy történet keveredik ki a végére amíg valaki le nem zárja az egészet.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 17.
Kreatív

Fáradt, téli estéken jó elővenni és csak mesélni. :) Aki nehezen nyílik meg, vagy nem elég kreatív, annak lehet, hogy nem lesz a kedvence. Tipikusan olyan game, aminél a társaság sokat ad a játék élvezeti faktorához. Céges bulikon, csapatépítő tréningeken is el tudom képzelni, de unaloműzésként kb. bármilyen szituációban.
| 3 / 5 csillag!
2019. 10. 29.
kocka

Elég gyorsan ráuntunk, pedig nagyon ígéretes játéknak tűnt. Lehet, hogy másnak sokkal tovább élvezetes tud maradni.
| 2 / 5 csillag!
2019. 08. 16.
nem nekünk való

nálunk túl gyorsan vesztette el varázsát a kreativitás igérete. szerintünk már a 8 éves gyerek is túl idős hozzá :/
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 08.
Ajánlom

Szuper játék kicsiknek és nagoyknak. Mozgásba lenditi a fantáziát és egyedi, vicces, komoly, drámai és még sok féle történetek születhetnek ennek a játéknak köszönhetően.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 05.
Tanórán is jó móka!

Suliban fogalmazás alkotásához használtuk a kockákat (természetesen több témájú kockával). A kockák témájával valamennyire lehet irányítani a történetet, így az aktuális tananyaghoz igazítható. Egyedül arra kell figyelni, hogy egy gyerek csak 1-2 mondatot tegyen a történethez és mindenki szóhoz jusson a játék ideje alatt.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 01.
Orvosnál várakozáshoz a gyereknek ;)

Nagyon szeretjük játszani. Még a 4,5 évesem is csuda sztorikat tud mesélni belőle, bár többször előfordul, hogy pár kockát átforgat, ha nem jut eszébe semmi. Az elején még nagyon élveztem, de a 10. mese kitalálása után kiég az agyam, úgyhogy csak havonta vesszük elő pár mese elejéig.

De ha orvoshoz megyünk a gyerekekkel, mindig visszük. ;)
| 5 / 5 csillag!
2019. 06. 07.
Sok-sok nevetés van még benne

Hatalmas nagy kedvenc lett pillanatok alatt. Ez egy tipikus társaság-összehozó játék. Rengeteg féle-fajta képen lehet játszani, hoztunk saját szabályokat is hozzá, van hogy csak egy ember mesél, van hogy egymás történetét folytatjuk. A játék által odafigyelünk egymásra, egymás képzeletét tudjuk egyre magasabb szintekre emelni és van már jó pár olyan történetünk, amiket mai napig visszaemlegetünk olyan emlékezetesek voltak.
Azt pedig külön kiemelném, hogy ebben a kilenc kockában egy komplex mesekönyv van. Ajánlottam egy ismerősömnek, akinek 5 éves kislánya van. Azóta este dobnak a kockákkal és együtt mesélnek esti mesét. Szívmelenegő játék családoknak is.
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 03.
Étterembe, várakozás alatt

Remek játék, bár inkább csak időkitöltésre, bemelegítésre alkalmas filler. A gyerekek között hatalmas siker, inkább a story bonyolítására, nyüjtására, semmint megoldására törekednek, noha a “minden jó, ha a vége jó” elv mentén kell a meséknek végződnie.
Nyaraláskor nélkülözhetetlen, felkészült szülőként magunkkal vihetjük bárhová, nálunk pl. rendszeresen előkerül étteremben, amíg a rendelésre várunk. :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 23.
Okos játék

Önálló játékként talán gyerekek körében jobban megállja a helyét, mint felnőtt közönség előtt.
Viszont okosan használva nagyon praktikus, például egy nyelvórának kötelező tartozékává válhat. Bemelegítésre, "képleírás" feladathoz, vagy csak ha beszéltetni szeretnénk a célnyelven félénken megszólaló partnerünket. Egy dobás a kockákkal meglepően erős mankót és szuper ötleteket tud adni.
| 4 / 5 csillag!
2018. 08. 13.
Gyerek kedvence

A gyerekeknek nagyon jó egy darabig felnőtteknek annyira nem ajánlom .
De minden olyan gyerekének igen aki szereti az ön kifejező játékokat.
| 3 / 5 csillag!
2018. 08. 02.
SZTORIKOCKA

nekem nem jött be, ami visszavezethető az introvertált személyiségemre (Activity-t sem szeretem), de úgy érzem, ezt gyerekekkel jobb lenne játszani
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 11.
Bevezető és levezető partijáték

Amikor először elővettük, arra gondoltunk, tökéletes ivós játék lehet belőle. De nem kellett hozzá alkohol, hogy vicces sztorikat találjunk ki és az asztal alá nevessük magunkat. Bámulatos, hogy egy marék kockából milyen történeteket lehet kihozni. Mi némi házszabállyal is megspékeltük, és mindenki egyszerre csak egy kockányi történést tett hozzá a meséhez, ami így még izgalmasabb lett. Nem beszélve arról, hogy megalapozza a közös flow-t és a társasjátékot atmoszférát.
Alternatív felhasználási módja még aspiráns íróknak kreatívírás gyakorlat gyanánt.
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 14.
gyerekeknek

A kisfiam kapta. Elsőre nem értettem, mi a jó benne. De Bálint olyan ügyesen mesél belőle 6 évesen, hogy öröm hallgatni.
Megvettük a cselekvés készletet is hozzá, hogy még érdekesebb legyen.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 11.
Fura mesék :)

Mókás, kreatív játék, zsebben is elfér!
Kezdésként az alapkészlet mellé rögtön rendeltem egy "animalia" és egy "medic" kiegészítőt.
Ez a 15 kis kocka nagy sikert aratott egy csapatépítésen. :)
Egyre többen gyűltek az asztal köré és kedvet kaptak a játékhoz.
Egy zsákból húztuk ki a kockákat. Egy ember - egy dobás - egy mondat, így szőttük a mi kis fura meséinket, amikből még rengeteg lesz a jövőben. :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 15.
Csak partikra

Egy elég régi tagja a gyűjteményünknek, de kifejezetten csak partikra ajánlom. Vicces sztorik és nagy hülyeségek kerekednek belőle. :)
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 27.
A tenyeremből mesélek

A gyerekek szeretik a fejből mesélést. Ez a játék bármilyen témájú, hosszúságú mesére alkalmas, de a hallgató bevonásával kár közös mesélésbe is foghatunk. Mindennek csak a fantáziánk szab határt.
| 5 / 5 csillag!
2017. 10. 03.
Könnyed nevetés

Ha egy nagyobb társas partyn egy kis pihenésre, könnyed nevetésre vágyna a társaság a story kocka a tökéletes választás.
Persze ez függ a társaság összetételétől, képzelő erejétől is.
Szabályok nagyon egyszerűek (és igazából az is csak iránymutatás), ezektől eltérni is lehet.

Mi is arra használjuk, hogy két játék között egy kicsit oldja a hangulatot, és ezt a célt tökéletesen szolgálja.
| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 13.
Mesélni kell.

Egyszerű de nagyszerű! Érdekes, hogy milyen jóízűen el lehet szórakozni néhány kockával. Nekünk a kedvencünk az, amikor mindenki kiválaszt egy kockát és sorban elmesélünk egy történetet, úgy, hogy összekapcsolódjanak a mondatok egymáshoz, ilyenkor nagy nevetések kíséretében próbáljuk összefűzni a történetet. Kiváló party játék!
| 3 / 5 csillag!
2017. 09. 12.
Inkább gyerekeknek

Az első sztorikockáinkat a társasággal maszekban hajtogattuk kartonból és azon röhögtünk, hogy a félre sikerült rajzok mennyire értelmezhetők többféleképp is. Haverok közt, ha nem elég kreatív és nagydumás az ember, hamar leül a játék és elkezd ugyanazon motívumok, ugyanazon poénok körül forogni. Ha fáradt vagy / nincs fantáziád, vagy valaki ilyen a csapatból, szintén kínos csendek tarkíthatják az élményt. Nem egy nagy partijáték, egyszerűségét tekintve végletekig praktikus és az ember sok sztorit kihozhat belőle, de inkább gyerekeknek, családoknak való szórakozás, ahogy a legtöbb, ami akörül forog, hogy valaki gondolkodik egy sort és beszél, miközben a többiek épp nem részesei a játéknak.
| 3 / 5 csillag!
2017. 07. 28.
Mese-mese-meskete

A gyerekek nagyon szeretik, egy darabig jól elbohóckodnak vele. Nekem felnőttként inkább egy nagyon egyszerű filler.
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 28.
Történetmesélők

Próbára teszi a kreativitásotok ez a kockajáték - egyrészt ott kezdődik, hogy még a szabályokat is Te találhatod ki! Néhány változat, amit mi játszottunk:

- Sorban dobjuk a kockát, és az előző játékos mondatához kell hozzáfűzni a történetet
- Egy valaki dobja, és ő fűzi össze a szálakat
- Első és második játékos 4-4 kockával dob, megálmodja a saját sztoriját, a harmadik játékos pedig az utolsó kockával dobva megpróbálja összefűzni
- Hárman dobunk 3-3 kockával, 3 történetszálat próbálunk egységbe kovácsolni
- Kitaláltunk tematikákat, és ahhoz kellett illeszkednie a sztorinak (pl. horror, romantikus)

Nem mindenkinek szoktak azonban eszébe jutni dolgok, sokan bátorítást igényelnek, de megéri, mert hatalmas nevetések szoktak lenni a végére. Bárhol játszható, és kis helyen is elfér, úgyhogy a strandra is nyugodtan levihető.
| 5 / 5 csillag!
2017. 04. 07.
Szuper!

Nagyon jó ötletes játék! Szépek a kockák! Előny, hogy sokfajta van már belőle, sok kiegészítővel, jól kombinálható, nehezíthető a játék.
Gyerekek nagy kedvence. Simán előveszi egyedül is eljátszik vele.
Munkahelyi partykon is rendszeresen előkerül, igaz kicsit ilyenkor testre szabjuk a szabályokat.
csak ajánlani tudom :-)
| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 23.
Mindenkinek

Bárki játszhatja, pedagógusok a munkájuk során is használhatják. Apró, bárhová magunkkal vihetjük, nagyon egyszerű és mindig nevetés a vége!
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 27.
Hasznos játék

Szerintem nagyon jó játék, sőt talán több is mint játék. Fejleszti a gyerekek kreativitását, beszédét. Nyelvtanuláshoz is jó.
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 03.
Mesélj

Először az online verzióját ismertük meg a játéknak. Az is nagyon jó volt, de igazi kockákkal még nagyobb élmény. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt jó. Fantázia és kreativitás fejlesztő.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 25.
Minden bulira kötelező

Mindenki jól szórakozik. Több kockával érdemesebb játszani. Jó, hogy vannak új kiegészítők hozzá, így mindig lehet fejleszetni, színesíteni a játékot.

| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 16.
Remek Parijáték

Jó társasággal nagyon szórakoztató tud lenni, fejleszti a rögtönző képességet és a kreativitást. A matekosabb emberek hamar megunják, viszont remekül bele láthatunk a másik képzelet világába. Tudom ajánlani!
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 12.
Nagyon jó

Az egész család család imádja és minden hétvégén ezzel játszunk!
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 20.
Kreativitás mesterfokon

Szórakoztató és igazán agyalós játék, a legjobb hogy mindig más és más, szinte kimeríthetetlen lehetőségekkel.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 20.
Ha szeretsz mesélni ...

Aki már mesélt kisgyermekének, annak szuper kiegészítő lehet e apró dobozka, mivel szinte pillanatok alatt egy fantasztikus történet eredhet a szemünk előtt. Gyakorlatilag nincs szabály bárhogy és bármit lehet kitalálni. Azoknak is jó választás lehet, akik nem szeretik versengő játékokat, mert itt nem ez a cél. Utazáshoz is ideális lehet, rendkívül kis helyen elfér.
| 4 / 5 csillag!
2016. 12. 03.
Esküvőn használtuk

Különböző korosztályok dobtak vele és sztoriztak. 9 kockából, néha meglepően érdekes vagy találó, de sokszor ismétlődő felsorolásszerűség lett belőle. Nekem nem volt türelmem hogy szépen átgondoljam és jó sztorit kreáljak, de kreatívabb személyek egész sokáig jól elvoltak vele.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 29.
Kreatív szórakozás

Tetszőlegesen kialakítható játékszabály. Kevesen, de sokan is élvezetes játék. Izgalmas, érdekes, akár humoros együtt töltött időt biztosít. Nem kell teljesíteni, nincs vesztes, nyertes. Mindenki egyénisége beleszövődik, így egyrészt adunk magunkból, másrészt jobban megismerjük a másikat is. Kis helyen el fér, esztétikus csomagolás és az ára is elfogadható.
| 3 / 5 csillag!
2016. 11. 29.
Kétesélyes

Felszabadult, kreatív játékosokkal egészen élvezhető. Mindezek nélkül kínkeserves tömény unalom folyamatos ismétlődésekkel. A kockák jó minőségűek, de érdekesebb szabályokkal fel lehetne turbózni a játékot (mi megtettük, mert az eredeti 15 perc után válik monotonná).
Kiegészítők mindenképpen ajánlottak hozzá...
| 5 / 5 csillag!
2016. 10. 24.
Nyelvtanuláshoz kiváló

A Storycubesot és kiegészítőit is kiválóan lehet használni nyelvoktatáshoz. Több tanítványommal is kipróbáltattam, és az óráink végén az utolsó 15-20 perc mindig ezzel történik most már. Élvezik, hiszen kreativitást fejleszt, de közben rengeteg új szót is lehet tanulni.
| 3 / 5 csillag!
2016. 10. 05.
Nem egyértelmű nálunk a sikere


Az ötlet remek, a kivitelezés szuper! Valahogy mégis döcögős nálunk. Van alkalom, amikor nagyon jót játszunk vele, de van, hogy erőltetettnek hat. Talán az a baj, hogy amikor nálunk a gyerekek (4,6,7) kitalált történeteket akarnak mesélni, akkor semmilyen megkötést nem szeretnek... miért kellene a szupererővel rendelkező hősükről szóló meséjükbe beleszőni a 'nyíl' szót?! Csak azért, mert a kocka azt mutatja?
Mégis helyet érdemel a családok játék gyűjteményében, mert ötletes, kezdeti segítséget adhat a képzelet beindításához, és mert gyakorlatilag korfüggetlen.
| 5 / 5 csillag!
2016. 09. 18.
Oktatási céllal is

Idegen nyelvek tanításakor is kiválóan használható. A kreatív felhasználás szabad prédája.
| 5 / 5 csillag!
2016. 08. 23.
Enélkül sehova sem indulunk

Amióta megvan, mindenhova visszük. Végre egy társasjáték, ami kis helyen elfér :) bárhol kell várakozni, jól el lehet ütni vele az időt közösen, de a kislányom sokszor egyedül is játszik vele.
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 29.


Nagyon kreatív a játék és kreatív gondolkodtatásra készteti a játékost. Imádom :D
| 5 / 5 csillag!
2016. 03. 11.
Álomodás és kreativitás - ON

A leguncsibb emberből is kihozza a StoryTeller-t. Meglepően jól lehet ezzel a játékkal csűrni-csavarni a saját és mások fantáziáját. Szeretem!
| 5 / 5 csillag!
2016. 02. 29.
Ideális ajándék

Karácsonyra vettük megkellően kreatív házaspár barátainknak, ahol a gyerek igényli a napi mesét - nem mellesleg, ha átmegyünk, parijátéknak is megfelelő. Nekünk magunknak a kalandos változat van meg. Minőségi kivitel. Ajánlott!
| 5 / 5 csillag!
2016. 02. 27.
Istenkirály

Akár íráshoz random ötletekhez,akár unalmasabb nap feldobásához, vagy csak úgy hirtelenjében mindig szórakoztató
| 5 / 5 csillag!
2016. 02. 27.
Szuper

7 éves kislányom első alkalommal úgy mondta a meséket mintha ez lenne a szakmája :) Nagyon jó!
| 3 / 5 csillag!
2016. 02. 18.
Nehéz értékelni

Nehéz értékelni, mert ha arra alkalmas társaságban játssza az ember, mehet re az 5 csillag. Ha viszont gátlásokat nem tudják elengedni a játékosok, mehet rá egy csillag is. Ezért átlagoltam. Amúgy nagy ötlet.
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 26.
szórakoztató, vicces, fejlesztő

Nagyon lelkesen várja a gyerkőc minden este a kockamesét, és örömmel alakítja ő is a történetet.
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 21.
KREATÍV FEJLESZTŐ ŐTZSELJEF VÍTAERK

EZZEL KI TUDOD ROBBANTANI A GYEREKET A TV ELŐL (TALÁN)
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 20.
fejlesztő és szórakoztató, gyereknek és felnőttnek

Szintén kihagyhatatlan darab. Kicsi méret, egyszű szabályok, a kis ovistól a felnőttig élményt nyújt, és kihívást jelent. Csakis a játékos fantáziája szab határt.
| 5 / 5 csillag!
2015. 12. 22.
családi mesejáték

Kisgyermekekkel játsszuk esténként lefekvés előtt. Kedves történeteiket mesélik és együtt van a család :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 12. 16.
Szórakoztató

Nagyon jó vele játszani, igazán akkor izgalmas ha kettőnél többen játsszák.
| 4 / 5 csillag!
2015. 12. 08.
Partytime

Alapvetően partyjáték, de annak megfelelő társaságban kitűnő.

| 5 / 5 csillag!
2015. 12. 03.
Egyszerű, de nagyszerű

Kell hozzá fantázia: nagyon jó választás, ha javítani akarunk egy kicsit túlságosan földhözragadt, de azért játékra rávehető ismerőseink lelkivilágán. Középhaladóknak idegen nyelv gyakorlásához is kiváló.
| 5 / 5 csillag!
2015. 12. 02.
"Zsebmesegyár"

Meglepően jól működik, nyelvtanításra is használható!
| 4 / 5 csillag!
2015. 11. 26.
Vicces sztorik

Igazán vicces dolgok jönnek ki a végén.
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 10.
Mesedélután

Nagyon szórakoztató játék, remek kikapcsolódás. Az általános iskolában, délutánonként a gyerekeknek remek nagyon jó játék és egyben tanulás is. Nagyon ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 07.
Minden korosztálynak

Remek játék, nem számít kivel játszottam eddig, mindenkinek bejött.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 31.
Egyszerű, de nagyszerű

Játszva tanít meg mesélni, vagy fejleszti a már meglévő mesélési készségeket minden korosztálynál. Partijátéknak mindenképpen ajánlott egyszer kipróbálni.( Lehet többen is rászoknak az első játék után, és állandó partijátékká dobatja ki magát a számos kiegészítőjével együtt. :D )
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 23.
Mesés kockák

Mi a Story Cubes? Dobsz a kockákkal, és egy mesét kell mondanod róluk. Nagyon jó gyerekeknek estimese mondásához, de akár partijátékként is jó, ha megfelelő társasággal veszi elő az ember. Előtte viszont szerintem érdemes ezt a társaságtól is megkérdezni, mert sajnoss nem mindenkinek a stílusa a mesélés, és aki kicsit zárkózottabb, ettől sem fog nagyon megnyílni.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 13.
mesegenerátor

Nagyon jól használható véletlenszerű esti mesék generálásához. Csak ne legyen apu túl fáradt! :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 04.
Összehoz

Összehozza a családot, nagyon kis aranyos játék. Nagyon poénos sztorik szoktak kialakulni egy egy játék során és nagyon jókat tudunk nevetni. Ajánlom mindenkinek.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 18.
Sokoldalú

Az a jó ebben a játékban, hogy minden korosztályra, helyzetre, társaságra.. ki lehet találni nagyszerű szabályokat. Utazásra, strandra tökéletese, de kiváló játék gyerekcsoportokban, családnak is. Fantázia kell hozzá, meg kellő ellazulás :), egyszerűen zseni volt, aki kitalálta!
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 13.
Bevállalósoknak vagy mesekedvelőknek

Az ötlete eredeti, a kockák nagyon jópofák, Rory honlapján olvastam, hogy van, aki jóslásra használja. Hm... Nos, bánatomra nálunk a baráti társaságban (fiatal felnőttek vagyunk) nem lett sikeres, mert idegenkedtek tőle, pedig pl. a Dixit nagyon bejött nekik. Hozzáteszem, nem nagy gémerek :), ritkán lehet rávenni őket egyáltalán bármilyen társasra. Gyerekes családtól viszont jót hallottam, ott nagy kedvenc. Szóval nagyon erősen társaságfüggő! Bár el tudok képzelni olyan szabálymódosításokat, amikkel csapatépítő lehet: pl. a kockákról személyes emlékre, élményre kell asszociálni, stb. De sokaknak szokatlan lehet a koncepciója, illetve amolyan feladatjelleget ölthet, és azon feszengenek, hogy nincs fantáziájuk, ezért nem szívesen játsszák.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 13.
Bevállalósoknak vagy mesekedvelőknek

Az ötlete eredeti, a kockák nagyon jópofák, Rory honlapján olvastam, hogy van, aki jóslásra használja. Hm... Nos, bánatomra nálunk a baráti társaságban (fiatal felnőttek vagyunk) nem lett sikeres, mert idegenkedtek tőle, pedig pl. a Dixit nagyon bejött nekik. Hozzáteszem, nem nagy gémerek :), ritkán lehet rávenni őket egyáltalán bármilyen társasra. Gyerekes családtól viszont jót hallottam, ott nagy kedvenc. Szóval nagyon erősen társaságfüggő! Bár el tudok képzelni olyan szabálymódosításokat, amikkel csapatépítő lehet: pl. a kockákról személyes emlékre, élményre kell asszociálni, stb. De sokaknak szokatlan lehet a koncepciója, illetve amolyan feladatjelleget ölthet, és azon feszengenek, hogy nincs fantáziájuk, ezért nem szívesen játsszák.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 03.
Kockázatos

...azonak, akik nem merik elengedni a fantáziájukat.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 11.
mesekitalálást segítő kockák

Nagy siker a gyerekeim körében. Néha csak úgy elkérik és mesélgetnek egymásnak.
És nem utolsó sorban még én is tudok meséket kitalálni a segítségével.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Esti mese mellett

Gyerekekkel szoktuk játszani esténként lefekvés előtt. Javítja a kommunikációs képességeiket.
A többi kieget is érdemes megvenni.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 06.
Dumásoknak

A mi családunkban szinte mindenki szeret beszélni...Több story cube-unk is van, nagyon szeretjük, a gyerekek szokták vinni táborba, könnyen bepakolható. Kezes a kivitelezése, az anyagai, külön klassz a mágnessel záródó tárolódoboza.