Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tabu - A kimondhatatlan szavak játéka - új kiadás

Ár:
9.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (40)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

A Tabu, a tiltott szavak és a kimondhatatlan jókedv játéka! Az idő ellened dolgozik! Tudod, hogy mit mondanál - csak nem jutnak eszedbe a megfelelő szavak... A legkézenfekvőbb megoldások pedig - tabuk! Hogyan segíts csapatodnak kimondani a pont szót, amikor nem használhatod a pötty, mondat, vége, írásjel, vessző szavakat? Szükséged van fantáziára, és akkor már mondhatod is: az interneten sokat használjuk, nem gondolatjel, van egy mondóka, ami ezzel a szóval kezdődik... Közben azonban az ellenfél is árgus szemekkel és fülekkel figyeli minden mozdulatotokat!

Vélemények

4.75
40 értékelés
5
(34)
4
(3)
3
(2)
2
(1)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 06.
Egyik legjobb

Alapvető partyjáték, családdal és barátokkal is szórakoztató. Ha jó a társaság, akkor nagyon is a függőivé válhatunk. Egy apró szépséghiba, hogy egy pár party alatt végigpörögnek a kártyák, így jó lenne ha új kártyákat be lehetne szerezni, hogy ne legyen repetitív.
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 01.
Egyszerű és nagyszerű

Nagyon élvezetes és izgalmas kis játék...Nem igényel 20-30 perces előkészületet, kiveszed a dobozból leültök és játszotok. Pörgős, mindenki aktívan ki tudja venni a részét a siker elérésében. :)
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 20.
Klasszik

Barátokkal, családdal nagyon szeretjük, az Activityhez hasonlóan jó elővenni, főleg ha sokan vagyunk. Jó kis játék. :)
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 18.
Klasszikus partyjáték

Olyan barátokkal/családtagokkal, akiket jó ismersz fantasztikus szórakozás a Tabu. Egy rémesen egyszerű játékról van szó, így 5 perc sem telik a szabályok ismertetésével. Rongyosra játszottuk egy időben, így jó lenne hozzá pár új kártya, hisz 50+ játék után már pár másodperc alatt el tudtuk magyarázni egymásnak a kártyán lévő szavakat. Persze, ha nem mindig ugyan azokkal játszik az ember, ez kisebb gondot jelent.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 27.
Tabu

Igazi partijáték. Nagyon vicces. Mindig sokat nevetünk.
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 26.
pörgős, klassz partijáték

Sok nevetés és igazi jókedv kíséri a Tabu-t. Szülinapon ideális játék kicsiknek-nagyoknak egyaránt.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 02.
Imádjuk

Egy igazi parti játék, sok nevetéssel .
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 28.
Családi szórakozás

Kikapcsol, sokat nevetünk, igazi versengés és értelmes családi szabadidő.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 26.
még mindig az egyik legmenőbb party játék

Megunhatatlan, pörgős, gyakorlatilag bárki számára 2 perc alatt elsajátítható a játék menete.
A feladványok változatosak, akadnak igen nehezek is. Igen csak pozitÍvum, hogy kiegészítőt is lehet vásárolni mellé!
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 12.
Szorakoztató

Baráti összejövetelek alkalmával remek játék. Ha sokan vagyunk is tudunk vele játszani, ami szerintem remek.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 27.
Szórakoztató partyjáték

Klassz, egyszerű szabályú partyjáték. Gyors gondolkodású, cserfes családokba már kisebbekkel is, introvertált, lassabb, kisebb szókincsű barátainkkal számukra viszont frusztráló.
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 10.
Szókincsfejlesztés szórakozva

Nagyon jókat szoktunk nevetni, ha előkerül ez a játék. Az egész társaság élvezi, megunhatatlan. Szókincsfejtesztő, vicces, kihívásokkal teli játék.
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 22.
Szórakoztató

Igazán szórakoztató játék. Pörgős, gondolkodtató, ugyanakkor sok vidám pillanatban lehet részünk játék közben.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 06.
Az egyik kedvenc

Az egyik kedvenc partijátékunk, gyorsan elmagyarázható, nincs túlbonyolítva. Mivel folyamatos a harc az idővel, ezért pörgős, mindenki igyekszik minél több feladványt elmagyarázni, ebből adódóan hatalmas aranyköpések szoktak születni, úgyhogy garantált a nevetés. Nagyon jól vannak megválogatva a tabu szavak, tényleg kapásból azok jutnak eszébe az embernek, így néha egyszerű szavakat is hatalmas csavarokkal írunk körül. Elsőre nem is gondoltuk, hogy milyen nagy kihívás, főleg hogy benne van az emberben, hogy pörög az óra, stresszelik a csapattársak is, plusz a mellette fülelő, hibára váró ellenfél. Jópofa benne a jelződuda és a játékváltó kocka is adhat egy kis pluszt a játékban. Ebbe az árfekvésbe szerintem egy játéktábla beleférhetett volna még, amin a pontokat lehetne lelépni, jobban látszódna rajta, hogy ki hogy áll, mint egy papíron strigulázva, nekem ez hiányzik kicsit hozzá.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 14.
baráti versengés

Csak ajánlani tudom mindenkinek! Én a testvéremmel egy másik testvérpár ellen játszva próbáltam ki először. Nagyon élvezetes, szoros baráti küzdelem alakult ki a játék közben és sok vicces történetet is előhozott a múltból.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 14.
Értékelés

Nagyon jó kommunikációs partijáték!
Ajánlom mindenkinek, aki szeret beszélgetni, kommunikálni és közben jól szórakozni!
Talán egy gyengébb pontot tudnék megemlíteni, hogy hiába van rengeteg szó a kártyákon, aki rendszeresen játszik vele, annak még ez is kevés lehet. Erre ugye ott vannak a plusz kártyák és ez a "gond" megoldódik.
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 20.
Egyszerű parti társasjáték

Klasszikus parti társasjáték, ami nem hiányozhat semmilyen háztartásból. Családdal és barátokkal is kiváló szórakozást nyújt.
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 01.
Remek játék

Fantasztikus társasjáték, mi rengeteget játsszuk. A dobókocka még izgalmasabbá, pörgősebbé teszi a játékot.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 28.
Baráti társaságoknak

Baráti társaságoknak teljesen ideális
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 24.
Nagyon szeretjük

Partijátéknak tökéletes, mi nagyon szeretjük. Elég sok kártya van benne, így nem igazán lehet megunni.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 30.
Igazán szórakoztató!

Karácsonykor szinte kihagyhatatlan társasjáték! Humoros, versengős, mindenki gyermek lesz kicsit újra! Összehozza a családtagokat, megmozgatja a fantáziát, természetesen ha egy körnek vége, akkor visszavágót kell játszani!
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 29.
jó játék

Egy igazi partijáték, amelyben szavakat kell kitalálni, úgy hogy a körülírásnál nem lehet használni a megadott szavakat.
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 27.
Gyakorolhatod a rébuszokban beszélést

Kicsit olyan, mint amikor a szülők a gyerek előtt olyasmiről akarnak beszélni, amit jobb, ha nem ért: azaz mindenre más szavakat használnak, mint amire valójában gondolnak. Tanulságos párban játszani házaspároknak vagy barátoknak, mert közben elválik kik értik fél szavakból is egymást :). Igen szórakoztató, igazi party-játék.
| 5 / 5 csillag!
2017. 10. 02.
Remek

Remek játék. Mi baráti társasozós esteken sokszor elővesszük, belsős poénokkal, történetekkel még könnyebben játszható, viszon ismeretlen társaság számára jó alap lehet beszélgetéshez.
| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 14.
Partyjáték, de iskolába is használható

Partyjátéknak nagyon ajánlom, bár inkább 6-10 fő számára. Nehezíti, hogy mely szavakat nem lehet kimondani, ezáltal az ember akaratlanul is arra koncentrál, és elég gyakran megesik, hogy "elszólja" magát. Szókincs gyarapításra nagyon jó, magyar órákra és fogalmazásra is ajánlom iskolai segédletnek.
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 31.
Tabu

Nagy kedvenc, nem lehet megunni. Gyors, szórakoztató, rengeteg a feladvány kártya benne.
| 4 / 5 csillag!
2017. 05. 02.
Könnyű, de mégis jó

Többen is lehet játszani, nem kell hozzá semmi, csak szókincs. Egy idő után amikor már ismertek a szavak és a tabuk nem olyan szórakoztató, mint amikor még ismeretlenek a kártyák, ettől függetlenül szerethető, könnyed játék.
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 08.
Dumáld ki magad!

Felnőttek körében játszottam baráti társasjátékként, imádom. Ahová csak lehet, viszem. Minél nagyobb a szókincsed és a tájékozottságod, annál könnyebb. Alkalmas a csapatépítésre is a játék, ugyanis belsős információkkal, személyes történetekkel rendkívül gyorsan ki lehet találni a megfejtést és kisebb rá az esély, hogy tabu szót mondunk ki. Tanároknak is ajánlanám -én is ki fogom próbálni- , az összes órán nagyon jól használható sokféle munkaformában.
| 2 / 5 csillag!
2017. 01. 30.
túl könnyű

Az a baj, hogy a magyar nyelv túlságosan sok szinonímát tartalmaz, így túl egyszerű a játék, kevésbé jelent kihívást és szórakozást, ehhez mérten pedig szerintem túl sokba is kerül. Angolul sokkal jobb móka ugyanez, így annak, aki beszéli a nyelvet, inkább azt ajánlom. Ez a verzió gyerekeknek még jó lehet.
| 3 / 5 csillag!
2017. 01. 25.
talán mindenki ismeri

Talán mindenki ismeri a tipikus játékmenetét, ami abból áll, hogy egy szót kell kitaláltatni, úgy, hogya kártyán szerelő, a szóhoz kapcosldó szavakat, nem használhatja.
A megfelelő társasággal izgalmas, de anélkül csak vergődés.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 05.
kitűnő családi, party játék

Kitűnő szórakozás a családdal, egyszerű, pörgős, akár több órán át is leköti a társaságot. Idősebb korosztály részére is ajánlott :)
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 07.
Jobb, mint az activity

Pörgős, gyors és nagyon vicces tud lenni. Mi teljesen vegyes csapattal is ugyanúgy élveztük a játékot, mint az összeszokott családdal.
A dudát viszont nem szabad 12 évesnél fiatalabb gyereknek adni, ha nem akarja az ember, hogy egész nap nyomkodja :D
| 4 / 5 csillag!
2015. 12. 03.
egyszerű, de jó társasággal szórakoztató

Pörgős és gyors partijáték. Annak ajánlom, aki nagyobb társasággal akar valami egyszerűt játszani jó hangulatban.
| 5 / 5 csillag!
2015. 12. 02.
Ha fel kell dobni a társaságot

Nagyon szórakoztató játék. Ha ráérzel az ízére, nem tudod megunni. Ajánlom minden korosztálynak!
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 24.
szókincs szókincs szókincs

Családdal nem tudom milyen, csak barátokkal játszottam eddig, de nagyon élvezetes. Sokszor elsírod magad a nevetéstől, amikor az egyik csapattársad felhúzza a lapot és 20mp "őzéssel" és "úzással" telik el majd a végén passzol, szóval elég fontos hogy legyen szókincsünk, ha nincs az sem baj játszunk 3-4et egymásután és máris gyarapodott.
Egy perccel szoktuk játszani, szerintem úgy a legélvezetesebb csak ajánlani tudom főleg barátiTÁRSASágoknak :))!
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 10.
Bejött

Nekem nagyon bejött a játék. Gyorsan kell gondolkodni, és ugyanakkor figyelni, de ha jó csapattárs(ak)at kapsz, akkor jó szórakozás. Mindemellett gyorsan tanulható, és maga a játék is egész gyors.
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 03.
Klasszikus

Rendkívül egyszerű szabály, pörgős izgalmas játékélmény. :)
Könnyed partijáték akár bemelegítésnek egy társasozós estre, akár egymás utáni játékokra. Kiváló csapatjáték.
Nekünk még a régebbi kiadásban van meg, de a játékospolc kötelező darabja. Megunhatatlan örök klasszikus.
Családdal, barátokkal pillanatok alatt remek hangulatot varázsol.
Csak ajánlani tudom! :)
| 3 / 5 csillag!
2015. 09. 16.
Jó közösségi játék

Amikor sokan vagyunk és nincs kedvünk nagyon gondolkodni akkor jó, de játszottam már jobbat is
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 23.
Ne kiabálj!

Ez nálunk közben sokszor hangzik el, amikor az idő teltével próbáljuk "nyomatékosítani" a segítséget a megfejtéshez! :D A játék teljesen túlpörget, ha versenyszellemről van szó. Nagyszerű élmény, de csak ha gyorsan jár az agyad. Van aki inkább körülírásban, van aki megfejtésben tehetséges, de nem gond, ez csapatjáték. Néha sértődés ki tud alakulni belőle sajnos... Amit hiányolok, hogy nem adnak ki hozzá kiegészítő kártya paklit, hiszen egy idő után akármennyi is a feladat, már ismerőssé válnak.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 17.
Könnyed szórakozás

A játék lényege, hogy egy szót kell körülírnunk úgy, hogy az alatta felsorolt szavakat ne használjuk - és ezek persze olyan szavak, amiket az ember elsőre ki akarna mondani.
Folyamatosan van egy kis stressz az emberben, hogy figyeljen a tabu szavakra, de közben versenyt fut az idővel is. Emiatt nagyon lelassult/fáradt állapotban nem ajánlom, mert bizony kell benne forognia az agytekervényeknek, ha igazán sok pontot akarunk elérni.
A kockadobálás ad némi változatosságot a játékba, de akár el is hagyható, a lényeg itt a magyarázáson van és azon, hogy nézzük, a másik mennyire szenved egy adott szó körülírásában :)