Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Társasjátékok felnőtteknek

Félreértés ne essék, nem tizennyolc pluszos játékokról van itt szó, amiben az alkoholé a főszerep, vagy valami illetlen dologé – vagy legalább is általában nem. Pusztán arról, hogy a társasjátékok, a mára egyre inkább átalakuló vélekedéssel szemben nem csak gyerekek számára készülnek, sőt! A társasjátékok többsége ma már kifejezetten úgy készül, hogy vagy felnőttek számára is élménydús legyen, vagy egyenesen nekik szánják őket – és ez utóbbi kategória vaskosabb és szerteágazóbb, mint azt gondolnánk.

Vannak köztük kétfősek, történetközpontúak, taktikai- és stratégiai játékok, kétfős játékok, (sokfős) partijátékok, egy szóval minden. De mielőtt közelebbről szemügyre vennénk mindezeket, kezdjük az elején miért ne akarna egy gyerek játszani, vagy miért ne játsszon egy társasjátékkal, amin nincsen 18-as karika?

Történetvezérelt társasjátékok Történetvezérelt társasjátékok
Ezekben a játékokban a főhős szerepe a játékosokat illeti, akik nem csak egy játékot, hanem egy egész történetet fedeznek fel, sőt, néha döntéseik segítségével befolyásolják annak a kimenetét!
Taktikai társasjátékok Taktikai társasjátékok
A taktikai társasjátékok rugalmas gondolkodást igénylő, könnyed játékok, amelyekben a játékcél eléréséhez nem szükséges részletes tervet felépítenünk, azaz a hosszú távú (stratégiai) tervezés vagy nem feltétlenül szükséges, esetleg nem is kifizetődő a győzelem eléréséhez.
Felnőtt partijátékok Felnőtt partijátékok
Akár régről összeszokott baráti társaság jön össze, akár új ismerősök találkoznak először, egy partijáték a legjobb arra, hogy megalapozzák a vidám hangulatot! És hogy mitől lesz egy társasjáték partijáték? A pár perces szabálymagyarázat és a rövid játékidő előny, de előfordulnak hosszabbak is. Sőt olyanok is, amelyekhez – nevükkel ellentétben – erősen meg kell mozgatnunk a szürkeállományt – egy a lényeg: a játékosok közötti kommunikáció!
Kétfős társasjátékok Kétfős társasjátékok
Tapasztalt játékosok tudják, hogy a társasjátékokhoz nem feltétlenül kell nagy társaság, elég csak egy játékos társ, és máris megannyi lehetőség közül válogathat az ember, ha játszani van kedve.
Kooperatív társasjátékok felnőtteknek Kooperatív társasjátékok felnőtteknek
A kooperatív társasjátékok kifejezetten a játékosok közötti együttműködésre fókuszálnak, legyen szó a világ megmentéséről, tüzijátékok rendezéséről vagy éppen egy sivár szigeten való túlélésről.