Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Teotihuacan

Ár:
15.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (3)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

5.00
3 értékelés
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 24.
Maják után itt vannak az Aztékok!

Sok ponton hasonlít a játék a Tzolk'in-ra, és nekem az is nagyon tetszett. Dobókocka csak jelölő funkciót tölt be, ez számomra plusz pont. Nagyon tetszik a háttér történet és a kivitelezés is. Gémereknek ajánlott. Nálam 5/5.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 20.
Tekerd fel a kakaót

"Számomra az egyik legnagyobb meglepetést ez a játék hozta; sejtettem, hogy jó lesz, de azt nem, hogy ennyire. Egy igen komplex euróról beszélünk, ahol bár sok akciót lesz lehetőségünk végrehajtani a játék során, mégis igen ritkán fogjuk azt érezni, hogy mindent sikerült tökéletesen teljesítenünk. Elképesztő újrajátszhatósággal és stratégikus mélységgel operál, és a játékosok közötti interakció is viszonylag nagy.

Bátran ajánlom az igazán mély játékokat kedvelők számára, nem fognak csalódni benne."
| 5 / 5 csillag!
2018. 07. 24.
A Teotihuacan egy összetett stratégiai játék, amit gyakorlott játékosoknak ajánlanék. Leginkább a Tzolkin-ra hasonlít, de más a mechanikája, így elfér mellette is a polcon. A játék során dobókockák reprezentálják a munkásainkat, akiket a különböző helyszínek között mozgatunk. A kockákkal azonban nem kell dobni, az 1-es oldalukról indulva az akciók után fejlődnek, így tudnak erősebb akciókat végrehajtani. A játékban amúgy sincs sok szerencsefaktor a lépések és a hosszútávú stratégia jól tervezhető. Az egyes akcióhelyek kiegyensúlyozottak, vannak nyersanyag gyűjtő helyek, és vannak olyanok, ahol a város építésével elkölthetjük azokat pontokért és egyéb bónuszokért. A játékosok között nincs sok interakció (leginkább az egyszeri bónuszokért lehet harc), az egyes akciókat többen is végrehajthatják, viszont büntetést kell fizetni ha már van kocka az adott helyen (akár saját kocka is). A játék során többször van etetési fázis is, ahol munkások száma és szintje alapján kell kakaót befizetni, ezzel is számolni kell a játék során. Az újrajátszhatóság magas, a tábla is moduláris, és több lehetséges út vezethet a győzelemhez. A komponensek szerintem egy euro-hoz képest nagyon szépek, az ikonográfia átlátható és egyértelmű.