Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

16.990 Ft

Terra Mystica

16.990 Ft

Leírás

Válassz egy különleges népet, és formáld át a világot! A Terra Mystica összetett, népszerű stratégiai társasjáték. A játékosok egy-egy fantasynépet irányítanak, precízen beosztva az erőforrásaikat, megtervezve a bevételeiket, használva hatalmukat és különleges képességeiket, hogy a saját képükre formálják ezt a varázslatos világot...

Vélemények

5.00
12 értékelés
(12)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 06. 15.
Veterán játékosoknak

Első körben ijesztőnek tűnhet, ami kicsit jogos is mivel egy elég komplex játékról van szó, de pár játék után, amikor mindenki megragadta az egész lényegét, nagyon addiktív tud lenni. Rengeteg külön faj van, emiatt rengeteg lehetőség, és itt tényleg nem túlzás, hogy minden parti hoz valami újdonságot
2019. 12. 06.
Összetett és változatos

Mi nagyon szeretjük. Kellően nehéz és összetett, hogy garantálva legyen a kihívás. A sok különböző faj, és a velük járó különböző képességeiknek köszönhetően minden party más és más élményt nyújt.
2019. 11. 17.
Kezdőknek elsőre ijesztő lehet :)

A választható fajok sokasága és a játék látványvilága fogott meg. Szerettem volna egy bonyolultabb játékot is gyűjteményem részeként tudni és bár amikor először belenéztünk a dobozba kicsit megrémültünk a játékszabály hosszától és a sok kis "bigyótól", két játék után már sikerült megértenünk, átlátnunk mindent. :) Egyetlen hátránya, ami nem is hátrány igazán, hogy elég sokáig tart, 3-4 órás játékidőre lehet számítani. Emiatt kicsit ritkábban kerül elő a szekrényből... :(
2019. 11. 10.
Ajánlom mindenkinek

Először a doboza tetszett meg, kinyitottuk és imádtam, amit benne találtam, első játék után pedig beleszerettem. A kivitelezés gyönyörű, egy gondolkoztató, tervezésre épülő játék. Kezdőként elsőre nehéz volt, de szép lassan minden szabályt megértettem és a 3. játék után már vertem a gyakorlott játékosokat. Szóval a kezdők se ijedjenek meg, bátran próbálja ki bárki.
2019. 10. 24.
Kikölcsönöztük - megtartjuk

Kikölcsönöztük, kettőt játszottunk eddig vele, a próbajátéknál kijelölt két kaszttal (nomádok és boszorkák). Nagyon megtetszett. Két fővel is nagyon élvezetes, nagy az újrajátszhatósága és tervezést, stratégiát kíván. A szabálykönyv elolvasása időt kíván, de nem nehezek a szabályok. Az tetszik még benne, hogy teljesen kizárták a szerencsefaktort. Két játék után eldöntöttük hogy megtartjuk a játékot, hogy az itthoni gyűjteményt gazdagítsa, és bármikor levehessük a polcról.
2019. 10. 07.
Kedvenc

Egyik kedvenc játékunk, és a világ (egyik) legjobb játéka, amit alátámaszt a ranglistákon lévő előkelő helyezés is. Gazdasági vonalon kiváló, a konfliktusok száma is pont ideális (nem túl sok, de azért ott van), és ahogy a többiek is írták: minden információ publikus és nincs benne semmi véletlen.
Mivel elég sok nép van, pontosan 14, még az is sok játék, hogy mindet kipróbálassuk, és utána még az is rengeteg játék, hogy rájöjjünk, hogy mivel melyikre érdemes ráfeküdni.
A szabályok kicsit bonyolultabbak és a játékidő is hosszú (2+ óra), emiatt kezdőknek nem feltétlen ajánlott, de ha van rá idő, szinte mindig előkerül.
2019. 09. 05.
Formáljunk földeket

10-12 játékkal a hátunk mögött már most látszik, hogy az újrajátszhatóság szinte végtelen. A 7(14) faj rengeteg lehetőséget biztosít számunkra. Vannak egyszerűbben játszható frakciók, és vannak kifejezetten nehezebbek. A véletlenszerűség kiiktatásával mindig tudom, miből, mivel és mennyivel számoljak. Tényleg csak a többi játékos lépései befolyásolhatják azt, hogy mi is lesz az én következő lépésem. A játék kivitelezése remekbe szabott, s bár 32 oldalas szabálykönyve van, s az első játékok tényleg 3-4 órát is eltartottak, ma már a ki és az összepakolás tart talán tovább, mint maga a játék. Bár mi csak ketten játszottuk eddig, de még így is bőven tud izgalmas lenni, fej-fej mellett haladni a pontok tekintetében. Viszont ami már most kiviláglik, aki a papjait megfelelően használja és irányítja, az gyakorlatilag hatalmas és behozhatatlan előnyre tehet szert.
Aki szereti a stratégiai játékokat és szeret tervezni, gondolkodni, annak erősen ajánlott a játék.
2019. 02. 10.
Szerencse helyett tervezés

Az előttem "szólók" által leírtak mellé annyit még mindenképpen érdemes tudni, hogy a játékban sikerült kizárni a véletlen szerencse/balszerencse hatását. Nincsenek felütni való kártyák, kockadobás, titkos képességek. A terveinket csak a többi játékos lépései módosíthatják, de ezekkel is lehet számolni. Aki szereti, ha van bizonyos kiszámíthatatlanság a játékban, nem tudom mennyire élvezi ezt, de aki szeret agyalva birodalmat építeni, annak szerintem telitalálat.
2019. 02. 07.
Mára már klasszikus....

Ez egy összetett stratégia játék, ami komoly gondolkodást igényel. Már a kezdésnél hosszasan "törpölnünk" kell a megfelelő faj kiválasztásában. Rengeteg faj van a játékban és mindnek megvan a saját különleges képessége, amivel jól taktikázva győzelemre törhetünk. A mára már igazi klasszikussá vált játékban találkoztam először ezzel a mechanikával, hogy a leépített épületek helye adja a következő köröm bevételét. Ebben a birodalom építős játékban hatalmas az újrajátszhatóság, köszönhetően a 14 választható fajnak és a random kezdő "setup"-nak. A játékidő nem rövid, de magával ragadó a csupán 6 körből álló játék. Rengeteg minőségi alkatrész jellemzi a játékot. A gémereknek jó választás, illetve azoknak is, akik szeretnének egyet/ki lépni a családi játékok világából.
2019. 01. 19.
Stratégia stratégia óó és még több stratégia

Ez egy összetett jó stratégia gondolkozást igénylő játék de pont ebben van a szépsége. Számtalan lehetőséget ad a kezünkbe amikkel gazdálkodni tudunk majd, hogy miénk legyen a legnagyobb birodalom. Rengeteg faj van a játékban és mindnek megvan a saját különlegessége szóval minden játékos megfogja találni a saját játékstílusához legjobban passzolót.
2019. 01. 01.
Összetett

A játékszabály elolvasása után arra gondoltam hogy egy nehéz játék lesz, de igazából inkább összetett és az első játék után már hamar bele lehet jönni. Kezdőkkel játszottam először akik a felétől már nagyon élvezték. Addig kicsit nyögve nyelős volt. Amúgy néhány játék után már elég pörgős. Már várom mikor játszhatunk újra. Sokszor újrajátszható a sok faj miatt és nem mindegy ki melyiket irányítja. Előbb utóbb biztos lesznek kedvenc fajok de előbb utóbb biztos beszerzem a kiegészítőt.
2018. 12. 24.
komoly

Igaz még csak két partyn vagyunk túl, de hihetetlen mélységei vannak a játéknak.nagyon szép kivitelezés mellett a pénzünkért komoly tartalmat is kapunk. A doboz jó nehéz, a szabály átrágását követően már az első játéknál érezhető volt ez egy nem kezdőknek való, nagyon komoly stratégiai jaték. Azonnal szerelem lett, biztosan többször elő fog kerülni.