Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
15.990 Ft

Terror in Meeple City (Rampage)

15.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (3)

Vélemények

4.67
3 értékelés
(2)
(1)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2018. 02. 12.
Terror?! HAHAHA :D

Az egyik hozzászólásban olvastam a Hanabi-nál, hogy jó jó, de Antoine Bauza mesternek vannak jobb alkotásai is. Gyorsan utána is néztem, hogy mik fűződnek a mester nevéhez. Nem biztos, hogy az a hozzászóló erre a játékra gondolt, de én egy gyöngyszemre leltem.
Aki szereti a harmadfokú matematikai képletekkel vetekedő logikai feladványokat és sakkmestereket meghazudtolóan előre ki akarja számolni a többiek lépését 5-6 körre, na annak ez nem való, mert ez itt a színtiszta szórakozás és önfeledt nevetés melegágya.
A leírásnál szerepelt, hogy milyen akciók is vannak (mozgás, rombolás, jármű elhajítása, lehelés), de pár sort írnék róluk, hogy jobban el lehessen képzelni a játékot:
Mozgás: A szörnyednek van egy kb 3 centi átmérőjű korong tappancsa és rajta egy kb 8 centis teste. Amikor mozogsz, akkor a testet leemeled és a tappancsot elpöckölöd(!) és oda jutsz, ahova sikerült pöckölnöd (majd visszahelyezed a testet). Ha a pályáról lepöckölöd magad, akkor büntit kapsz.
Rombolás: Ha a tappancsod hozzá ér egy épület területéhez akkor használhatod ezt a képességet annak az épületnek a rombolásához. Megfogod a szörnyed testét és ráejted az épületre aztán sikerül ahogy sikerül. A szabályt idézve: csak ülve hajthatod végre ezt az akciót, úgy hogy a kezd a szörnnyel kinyújtod párhuzamosan az asztallal és elengeded a szörnyet. Nem mindig sikerül rombolni, de van a másik véglet is, amikor minden irányban spriccelnek a kis emberek. Ha az épületet nem találod el, akkor pedig megint bünti van.
Jármű elhajítás: Ha van a kerületedben autó, akkor azt a szörnyed fejére teheted és elpöckölheted ezzel is rombolva.
Lehelés: Ez pedig már a szabály olvasása közben is nevetésre késztetett minket, miszerint az álladat ráhelyezed a szörnyed fejére és fújsz egyet.
2 akciód van, a fentiekből bármit választhatsz, akár többször is. Majd a saját kerületedből ehetsz embereket. Max annyit ahány fogad van és büntiknél fogat veszítesz. Le lehet dönteni más szörnyeket is a lábukról és akkor ők kapnak büntit. Ha egy emberke leesik a tábláról akkor elmenekül és bizonyos számú elmenekült lázadó polgár után szintén bünti van. Taktikai lehetőség abban rejlik, hogy a finom kis emberkék hatféle színben találhatóak meg a pályán és csak szettben érnek pontot, szóval figyleni kell, hogy hol milyet tudsz megenni. Lehet durván tombolni, de lehet más farvizén is evickélni és felzabálni azokat, akiket ő nem tudott vagy más kerületekbe szórt szét... lehet békésen is játszani, de lehet kötözködni a többi szörnnyel. 4 főnél az igazi, mert akkor elkerülhetetlen a konfrontáció :)
2016. 11. 30.
Kicsit sokáig tart felállítani, de utána nagyon jó játék. Vicces ahogy romba dőlnek az épületek.
2015. 07. 17.
A helyzet az, hogy nagyon élveztük a rombolást az elején, de igen macerás felrakni és elrakni, ezért ritkán kerül elő. Nem is igazán társasjáték,. Szép és nem is rossz játék. Az elején igencsak megizzasztott a sok ragaszgatás.