Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Terror in Meeple City (Rampage)

Ár:
15.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (3)
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Gondolj bele, milyen lehet hatalmas szörnyetegként végigtombolni egy városon, ahol toronyházakat dönthetsz romba, ijedt városlakókat (meeple-ket) ehetsz meg és járműveket hajigálhatsz kedvedre! Nos, ebben a játékban pont ez a feladat: többet rombolni, és több ártatlant felfalni, mint az ellenfeleid.
Azonban arra figyelni kell, hogy a városlakók ne szökjenek meg a városból, mert akkor jön a katonaság!

A Rampage társasjátékban egy városkát kell felépítenünk, aminek a szintjeit faemberkék (meeple-k) tartják. A város negyedekre van osztva, és mindegyik dínó más irányból érkezik éhesen. A cél minél több meeple emberkét megenni. Amikor rajtad van a sor 2 akciót hajthatsz végre ezek közül: mozgás, rombolás, jármű elhajítása, lehelés, majd ezt követően szörnyed falatozhat! :)
Érdekesség, hogy nem csak az embereket, hanem a lerombolt épületek szintjeit is meg lehet enni, ezzel szerezve még több pontot! Minden dínónak van egy speciális képessége és egy küldetése is, amivel extra pontokhoz juthatsz!

Képzeld csak el, felfalhatsz akár egy egész stadiont is, miközben tankot vagy közvetítőkocsit hajigálgatsz a városban! Legyél gyerek vagy felnőtt, az efféle nem hétköznapi móka mindenképpen kikapcsol a megszokott hétköznapokból, és ki ne szeretne néha Godzillává változva tombolni egy jót?

Vélemények

4.67
3 értékelés
5
(2)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 12.
Terror?! HAHAHA :D

Az egyik hozzászólásban olvastam a Hanabi-nál, hogy jó jó, de Antoine Bauza mesternek vannak jobb alkotásai is. Gyorsan utána is néztem, hogy mik fűződnek a mester nevéhez. Nem biztos, hogy az a hozzászóló erre a játékra gondolt, de én egy gyöngyszemre leltem.
Aki szereti a harmadfokú matematikai képletekkel vetekedő logikai feladványokat és sakkmestereket meghazudtolóan előre ki akarja számolni a többiek lépését 5-6 körre, na annak ez nem való, mert ez itt a színtiszta szórakozás és önfeledt nevetés melegágya.
A leírásnál szerepelt, hogy milyen akciók is vannak (mozgás, rombolás, jármű elhajítása, lehelés), de pár sort írnék róluk, hogy jobban el lehessen képzelni a játékot:
Mozgás: A szörnyednek van egy kb 3 centi átmérőjű korong tappancsa és rajta egy kb 8 centis teste. Amikor mozogsz, akkor a testet leemeled és a tappancsot elpöckölöd(!) és oda jutsz, ahova sikerült pöckölnöd (majd visszahelyezed a testet). Ha a pályáról lepöckölöd magad, akkor büntit kapsz.
Rombolás: Ha a tappancsod hozzá ér egy épület területéhez akkor használhatod ezt a képességet annak az épületnek a rombolásához. Megfogod a szörnyed testét és ráejted az épületre aztán sikerül ahogy sikerül. A szabályt idézve: csak ülve hajthatod végre ezt az akciót, úgy hogy a kezd a szörnnyel kinyújtod párhuzamosan az asztallal és elengeded a szörnyet. Nem mindig sikerül rombolni, de van a másik véglet is, amikor minden irányban spriccelnek a kis emberek. Ha az épületet nem találod el, akkor pedig megint bünti van.
Jármű elhajítás: Ha van a kerületedben autó, akkor azt a szörnyed fejére teheted és elpöckölheted ezzel is rombolva.
Lehelés: Ez pedig már a szabály olvasása közben is nevetésre késztetett minket, miszerint az álladat ráhelyezed a szörnyed fejére és fújsz egyet.
2 akciód van, a fentiekből bármit választhatsz, akár többször is. Majd a saját kerületedből ehetsz embereket. Max annyit ahány fogad van és büntiknél fogat veszítesz. Le lehet dönteni más szörnyeket is a lábukról és akkor ők kapnak büntit. Ha egy emberke leesik a tábláról akkor elmenekül és bizonyos számú elmenekült lázadó polgár után szintén bünti van. Taktikai lehetőség abban rejlik, hogy a finom kis emberkék hatféle színben találhatóak meg a pályán és csak szettben érnek pontot, szóval figyleni kell, hogy hol milyet tudsz megenni. Lehet durván tombolni, de lehet más farvizén is evickélni és felzabálni azokat, akiket ő nem tudott vagy más kerületekbe szórt szét... lehet békésen is játszani, de lehet kötözködni a többi szörnnyel. 4 főnél az igazi, mert akkor elkerülhetetlen a konfrontáció :)
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 30.
Kicsit sokáig tart felállítani, de utána nagyon jó játék. Vicces ahogy romba dőlnek az épületek.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 17.
A helyzet az, hogy nagyon élveztük a rombolást az elején, de igen macerás felrakni és elrakni, ezért ritkán kerül elő. Nem is igazán társasjáték,. Szép és nem is rossz játék. Az elején igencsak megizzasztott a sok ragaszgatás.