Terror in Meeple City (Rampage)

Normál ár: 15 990 Ft


A Te árad: 15 191 Ft

Értékelés: 
(4.7)
Gondolj bele, milyen lehet hatalmas szörnyetegként végigtombolni egy városon, ahol toronyházakat dönthetsz romba, ijedt városlakókat (meeple-ket) ehetsz meg és járműveket hajigálhatsz kedvedre! Nos, ebben a játékban pont ez a feladat: többet rombolni, és több ártatlant felfalni, mint az ellenfeleid.
Azonban arra figyelni kell, hogy a városlakók ne szökjenek meg a városból, mert akkor jön a katonaság!

A Rampage társasjátékban egy városkát kell felépítenünk, aminek a szintjeit faemberkék (meeple-k) tartják. A város negyedekre van osztva, és mindegyik dínó más irányból érkezik éhesen. A cél minél több meeple emberkét megenni. Amikor rajtad van a sor 2 akciót hajthatsz végre ezek közül: mozgás, rombolás, jármű elhajítása, lehelés, majd ezt követően szörnyed falatozhat! :)
Érdekesség, hogy nem csak az embereket, hanem a lerombolt épületek szintjeit is meg lehet enni, ezzel szerezve még több pontot! Minden dínónak van egy speciális képessége és egy küldetése is, amivel extra pontokhoz juthatsz!

Képzeld csak el, felfalhatsz akár egy egész stadiont is, miközben tankot vagy közvetítőkocsit hajigálgatsz a városban! Legyél gyerek vagy felnőtt, az efféle nem hétköznapi móka mindenképpen kikapcsol a megszokott hétköznapokból, és ki ne szeretne néha Godzillává változva tombolni egy jót?
Gondolj bele, milyen lehet hatalmas szörnyetegként végigtombolni egy városon, ahol toronyházakat dönthetsz romba, ijedt városlakókat (meeple-ket) ehetsz meg és járműveket hajigálhatsz kedvedre! Nos, ebben a játékban pont ez a feladat: többet rombolni, és több ártatlant felfalni, mint az ellenfeleid.
Azonban arra figyelni kell, hogy a városlakók ne szökjenek meg a városból, mert akkor jön a katonaság!

A Rampage társasjátékban egy városkát kell felépítenünk, aminek a szintjeit faemberkék (meeple-k) tartják. A város negyedekre van osztva, és mindegyik dínó más irányból érkezik éhesen. A cél minél több meeple emberkét megenni, amikből különböző típusok vannak: a sárga a szőke nő, a kék a fotóriporter (turista?), a zöld a katona, a szürke a nyugdíjas, a fekete az üzletember, a piros a szuperhős.

Amikor rajtad van a sor 2 akciót hajthatsz végre.
Egy akciót kétszer is végre lehet hajtani. Ezt követően szörny falatozhat! :)
A következőkre van lehetőségünk:
- Mozgás: Leveszed a talpáról a dínót, és a talpkorongot odébb pöckölöd, majd visszateszed rá a szörnyed. Abban a kerületben tombolhatunk és falhatunk fel embereket, ahol állunk.
- Rombolás: Ha szörnyed mancsa hozzáér az egyik épület járdájához, megpróbálhatod rombolni az épületet. Ráejtheted a dínód arra az épületre, amelyik mellett áll. Csúcs ez a tombolás, és ahogy fogynak a szintek az épületből, belelátsz a lakásokba!
- Jármű elhajítása: Ha a kerületben, ahol állsz található jármű, eldobhatod. Tedd a dínód fejére, és pöcköld bele a toronyházba! Remek móka és ezzel akár más dínókat is ledönthetsz a vaskos lábaikról!
- Lehelés: A szörnyed támadhatja a várost a leheletével. Ebben az a poén, hogy a lehelés valójában is megtörténik. Tedd az állad a dínód fejére, és fújj egy nagyot! Ha elég nagy levegőt veszel és bírod nevetés nélkül, akkor komoly rombolást vihetsz véghez pusztán a száddal!

Miután kitomboltad magad, kedvedre falatozhatsz az utcára került emberekből, akik abban a kerületben menekülnek pánikba esetten sikongatva (na jó, a szuperhősök nem szoktak sikongatni), ahol te vagy. De ez mind semmi, mert megeheted a lerombolt épületek szintjeit is! És a szörnyednek még különleges képessége is van, amit kártya pakliból húzol. Szuperdínó lehetsz, és végre nem a rend a lényeg, hanem a káosz és a rombolás!
Persze csak játékos formában, és bizony a játék végén szépen el kell pakolni a város maradékát is a dobozba. Hacsak nem játszotok egy visszavágót azon nyomban! :)

Értékelések átlaga 


(4.7)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

67% (2)
33% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 3 értékelés
Terror?! HAHAHA :D

Ádám | 2018. február 12.

Az egyik hozzászólásban olvastam a Hanabi-nál, hogy jó jó, de Antoine Bauza mesternek vannak jobb alkotásai is. Gyorsan utána is néztem, hogy mik fűződnek a mester nevéhez. Nem biztos, hogy az a hozzászóló erre a játékra gondolt, de én egy gyöngyszemre leltem.
Aki szereti a harmadfokú matematikai képletekkel vetekedő logikai feladványokat és sakkmestereket meghazudtolóan előre ki akarja számolni a többiek lépését 5-6 körre, na annak ez nem való, mert ez itt a színtiszta szórakozás és önfeledt nevetés melegágya.
A leírásnál szerepelt, hogy milyen akciók is vannak (mozgás, rombolás, jármű elhajítása, lehelés), de pár sort írnék róluk, hogy jobban el lehessen képzelni a játékot:
Mozgás: A szörnyednek van egy kb 3 centi átmérőjű korong tappancsa és rajta egy kb 8 centis teste. Amikor mozogsz, akkor a testet leemeled és a tappancsot elpöckölöd(!) és oda jutsz, ahova sikerült pöckölnöd (majd visszahelyezed a testet). Ha a pályáról lepöckölöd magad, akkor büntit kapsz.
Rombolás: Ha a tappancsod hozzá ér egy épület területéhez akkor használhatod ezt a képességet annak az épületnek a rombolásához. Megfogod a szörnyed testét és ráejted az épületre aztán sikerül ahogy sikerül. A szabályt idézve: csak ülve hajthatod végre ezt az akciót, úgy hogy a kezd a szörnnyel kinyújtod párhuzamosan az asztallal és elengeded a szörnyet. Nem mindig sikerül rombolni, de van a másik véglet is, amikor minden irányban spriccelnek a kis emberek. Ha az épületet nem találod el, akkor pedig megint bünti van.
Jármű elhajítás: Ha van a kerületedben autó, akkor azt a szörnyed fejére teheted és elpöckölheted ezzel is rombolva.
Lehelés: Ez pedig már a szabály olvasása közben is nevetésre késztetett minket, miszerint az álladat ráhelyezed a szörnyed fejére és fújsz egyet.
2 akciód van, a fentiekből bármit választhatsz, akár többször is. Majd a saját kerületedből ehetsz embereket. Max annyit ahány fogad van és büntiknél fogat veszítesz. Le lehet dönteni más szörnyeket is a lábukról és akkor ők kapnak büntit. Ha egy emberke leesik a tábláról akkor elmenekül és bizonyos számú elmenekült lázadó polgár után szintén bünti van. Taktikai lehetőség abban rejlik, hogy a finom kis emberkék hatféle színben találhatóak meg a pályán és csak szettben érnek pontot, szóval figyleni kell, hogy hol milyet tudsz megenni. Lehet durván tombolni, de lehet más farvizén is evickélni és felzabálni azokat, akiket ő nem tudott vagy más kerületekbe szórt szét... lehet békésen is játszani, de lehet kötözködni a többi szörnnyel. 4 főnél az igazi, mert akkor elkerülhetetlen a konfrontáció :)
Rampage

Nessza | 2016. november 30.

Kicsit sokáig tart felállítani, de utána nagyon jó játék. Vicces ahogy romba dőlnek az épületek.
Rampage

raptorrent | 2015. július 17.

A helyzet az, hogy nagyon élveztük a rombolást az elején, de igen macerás felrakni és elrakni, ezért ritkán kerül elő. Nem is igazán társasjáték,. Szép és nem is rossz játék. Az elején igencsak megizzasztott a sok ragaszgatás.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.