Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

3.790 Ft

The Mind - Érezz rá!

3.790 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (49)

Leírás

Hangolódjatok egymásra! Megérzitek, mikor kerültök sorra? 
A The Mind – Érezz rá! világszerte népszerű, különleges, kooperatív partijáték. A játékosoknak emelkedő számsorrendben kell lerakniuk a kártyáikat, úgy, hogy nem látják egymás lapjait és nem is beszélhetnek a sajátjaikról... Az egymásra figyelést fejlesztő társasjáték.

A játékcsalád további termékei

Játékbemutató videó

Vélemények

4.23
49 értékelés
(30)
(9)
(3)
(2)
(4)
Értékeld a játékot!
2022. 09. 25.
Ebben a játékban két jó dolog van. Az első amikor az előttem hozzászoló felcsapja rajta az agyát. A másik amikor végre befejezzük.
2022. 09. 25.
Hihetetlen… ezt tuti, hogy azok élvezik, akik a Nők Lapját is csak a Horoszkóp rovat miatt vásárolják… reggel fél 6, nyolcvanhat meditációs zene, egy halom újrakezdés és még mindig kaparom az arcom, hogy miért nem valami számomra hasznosabbat vettem….
2022. 09. 25.
Borzalmasan idegesítő.
Elő van adva, hogy mekkora lelkizős lélekbelátó atyaúristen, közben a vérnyomásod 160-ra (200-ra) emelkedik mert soha sehogy sincs vége…. Ha
2022. 08. 23.
Nagyon szeretjük, egyik kedvenc lett. Férjem vette le a polcról, mondván nem szabad megszólalni.... Kettesben játszva, két különböző személlyel is sikerült végigjátszanom. Egymásra kell hangolódni, ismerni kell a másikat. A kártyalapok stapabíróak, gyűrődésnek ellenállnak (nem tudsz egyszerre vigyázni a kártyákra és gyorsan kirakni a másik előtt).
Tervben van a nehezebb szint megvásárlása.
2021. 10. 07.
Nagyon jó! Órákat játszottunk vele, alig bírtuk abbahagyni :D Aztán már csak a nehezített verziót csináltuk.
2021. 09. 11.
Unalmas, teljesen értelmetlen, játéknak nem nevezhető
2021. 05. 24.
Igazolt vásárlás
Ez nem egy klasszikus partijáték, ellenben kiválóan segíti párok, barátok, családtagok összehangolódását. Nagy mélységek vannak benne, de csak arra "érzékenyeknek"!
2021. 01. 17.
Ez hiányzott a polcról!

Olyan pároknak, társaságnak abszolut ajánlott, akik nem csak a gondolkodós, taktikázós játékokat szeretik. Semmi hókusz pókusz nincs a játékban, de tényleg csak akkor élvezetes igazán ha minden játékos érti hogy ez miröl is szol, és mi a lényege. Akinek nem tetszett, annak egyszerűen vagy nem való ez a játék,vagy nem érti, vagy nem olvasta el a játékszabályt rendesen. Az elsö játékunk a 8. szintig repített minket a párommal :) és közben nagyon jót szorakoztunk, néha vicces, néha izgalmak közepette.

Értéke 4/5 nálam, mert én inkább a taktikus játékokat szeretem.
2020. 12. 27.
Ez nem egy játék, ez egy semmi. Értelmetlen, értékelhetetlen, semmiképpen nem javaslom.
2020. 12. 26.
Imádom! Kezdetben elég nehéz volt, de mikor ráéreztünk onnan kezdve mindenki nagyon élvezte.
2020. 10. 05.
Zseni kis darab. Egyszerű szabályaival nem is kellene, hogy működjön, de remekül működik és újraírja a játékokról alkotott elképzeléseket. A "téma" mókás kis adalék az élményhez.
2020. 09. 28.
Kedves Zoltán!
Ha úgy próbálod, hogy "nem kell semmi hozzá csak “csalva” közös számolási szinkronnal tippelgetni." akkor ezzel pont a játék lényegét nyírod ki. A játékszabályban is benne van, hogy "Ne számoljátok a másodperceket!" Ha felrúgod a játék lényegi részét, ne csodálkozz, ha nem működik.
2020. 06. 17.
Szemfényvesztés

Ajándékba kaptam egy számomra nagyon kedves személytől és rengeteget játszottunk ezzel a játékkal. De a működése nagy szemfényvesztés, nem kell semmi hozzá csak “csalva” közös számolási szinkronnal tippelgetni.
2020. 06. 14.
Nem varázslat

Nem akarom túlságosan lelőni a dolgot, de nem gondolom, hogy bármi telepatikus dolog kéne ehhez a játékhoz. Tény, hogy egymásra kell hangolódni, de nem spirituális dolgokról van szó. Csupán szinkronba kell hozni a számolásunkat.
Persze ez nem könnyű, főleg olyanoknak, akik amúgy nem sok időt töltenek egymással. Mindenképpen érdekes ötletnek találom a játékot, de nem tudom egyértelműen kimondani, hogy megéri a pénzét. Mindenkinek magának kell eldönteni ezt.
2020. 04. 29.
Páros

Amint ráhangolódsz a párodra, nagyon könnyen fog menni.
Ketten ideális játék.
2020. 04. 19.
Hangolódás

Nekünk nagyon tetszett, pedig többszöri próbálkozással sem jutottunk el a az utolsó szintig, nemhogy a csukott szemes verzióig. Nagyon érdekes, nyugodtságot igényle, de egyben izgalmas játék ez. Viszont nem mindenkinek való, és nem érdemes olyanokkal játszani, akiket most ismertél meg. Mi biztosan be fogjuk szerezni.
2020. 04. 01.
Elmegy

Ez az a játék, aminek se eleje, se vége. Egy egyszerű tippelős játék. Nem lehet benne gondolkodni, nem lehet taktikázni. Egyáltalán nem jött be. Lehet inni kellett volna hozzá.
2020. 03. 10.
Összhangban...

Két fővel hihetetlenül bensőséges játék tud lenni ha tartjátok magatokat a leírtakhoz: ne kommunikálj, csak érezz :) Legutóbb annyira elakadtunk a párommal, hogy kínomban kiböktem, hogy "szerintem van nálad egy 52-es", ő pedig vigyorogva dobta be... :D
Legelőször egy 6 fős társasággal játszottuk, nem tudtuk abbahagyni.

2020. 02. 19.
Hangolódj rá

Ma próbáltuk ki. Rengeteg érdekes véleményt olvastam róla és már alig vártam, hogy kipróbálhassuk. Kettesben nagyon szórakoztató volt, és elsőre 9. szintig jutottunk, nagy megelégedettségünkre. Kicsit tartottam tőle, hogy a fő stratéga, állandóan agyaló, minden összefüggést és részletet szanaszét boncolgató párom hogyan fog tudni csak az intuícióra koncentrálni, de sikerült! :) Ő is rettenetesen élvezte. Nagyon fontos, hogy nyugodt körülményeket teremtsünk, és meglegyen a megfelelő hangulat. Egy stresszes munkanap után nem szerencsés, mert az ember nem tudja kikapcsolni a gondolatait. Ez a játék tényleg azt igényli, hogy teljesen jelen legyél, és csak egymásra, illetve a játékra figyeljetek. Jó megfogalmazás, hogy egymás belső idejére hangolódunk rá. Vajon mennyi a túl sok idő, és mennyi az épp elég ahhoz, hogy nyugodtan letehesd a soron következő kártyád? Akik szeretik az intuitív, kissé elvont, de egyáltalán nem bonyolult játékokat, azoknak mindenképp ajánlott. De tuti nem ajánlanám mindenkinek. Mi mindenesetre rajongók lettünk! :)
2020. 01. 13.
Telepátia

Ha a társaság nem ismeri egymást, igen nehéz feladatuk van a játékosoknak, de ez csak még izgalmasabbá teszi a játékot, illetve minél többen játszák annál nehezebb. Nagyon feltudja dobni az embert, ha sikerül egymásra hangolódniuk, de ha a kártyák nem is jönnek ki jól, ami gyakran előfordul, akkor újra keveritek a kártyákat és ismét játszotok. Szinte mindig jobban teljesítetek a második körben ugyanazzal a csapattal, mert jobban harmóniába kerültök egymással. Varázslatos!
2020. 01. 03.
Nem ezzel tanulsz meg gondolatot olvasni

Egyszerű "szabályrendszerű" játék - kezetekben lévő kártyákat kell sorrendben lerakni.
(Elvilekben egyszerű,csak nem beszélhettek a kártyákról!)
Mi nem tudtunk teljesen csenden ülni és figyelni egymást, de nagyon vidám játékban volt részünk.
2019. 12. 19.
Éreztem...

+ egyszerű alapötlet
+ egyszerű szabályok

+ / - A nehézségét az adja, hogy nincs komolyabb kapaszkodó, de pont ez adja a játék lényegét.

- nem ajánlott bárkinek
- nincs nagyon taktikai lehetőség
2019. 12. 14.
Amikor minden összejön

Egészen új játékélményt nyújt, amikor szavak nélkül is sikerül valamint tökéletesen megoldanotok. Amikor leraksz egy 72-est, majd a másik rárak egy 73-ast az elég jó érzés :)
Eddig ketten és hárman játszottuk, egész más élmény volt mindegyik, de mindenhogy nagyon bejött!
2019. 11. 20.
Növekvő sorrend

Számkártyákat kell növekvő sorrendbe letenni, úgy, hogy nem tudod, hogy kinél mi van, rá kell érezni. Elsőre nem fogott meg, de ahogy elkezdtünk játszani nagyon szórakoztatónak találtam, egyszerűen nem tudtuk abbahagyni. Csapatépítő, szép lassan ráéreztünk, hogy ki hogyan gondolkodik. Minél kevesebb a játékos, annál könnyebb a játék.
2019. 10. 29.
Kisebb vagy nagyobb számú van a kezedben?

Alapvetően egyszerű szabály és mégis! Nagyon kegyetlen játék de nagyon jó. Különösen előnyös, hogy kis helyen elfér és ha csak rövid idő van közös együttlétre ezzel a játékkal jól el lehet tölteni az időt és közben nagyokat nevetni. 2-3- főnek az ideális szerintem, minél többen vannak, annál nehezebb magasabb szintre jutni. Nagyon aranyos, amikor a fiaim mondják, hogy akkor most hangolódjunk egymásra és megfogjuk egymás kezét és koncentrálunk, merthogy valami ilyen van a leírásban. És akkor tényleg hangolódunk egymásra.
2019. 10. 16.
Elmék ereje

Már a magyar megjelenése előtt, a BGG oldalain szörfözve felkeltette érdeklődésemet ez a játék. Egy kis gondolkodós, maximum 4 fős kártyajátékra mindig kapható vagyok, így a szabályát is elolvastam. Majd megdöbbentem. Tényleg ennyi? Ebből lesz jó játék?
Kis házibarkáccsal megoldottam a játék elkészítését és az 1 hetes balatoni nyaralás kedvező alkalom volt a strandon kipróbálni. Nagyon megtetszett. Igaz nyerni sem 3, sem 4 fővel nem tudtunk benne, de élveztük, hogy egyre magasabb elmeszintre jut a csapat és közben láttuk a körülöttünk ülök döbbent tekintetét, amikor a koncentráció fázisban és a játék alatt nem csendben, hanem ujjongva örültünk egy-egy jobb sorozatnak.
Összességében egy egyszerű ötletből készült nagyszerű játék, könnyű szabályokkal 2-4 fő részére, amely magyarul is elérhető az egyik kiadó jóvoltából.
Nem fog mindenkinek tetszeni, de érdemes egy próbát tenni vele.
2019. 10. 07.
Társaság függő, de alapvetően remek

Ez az játék remek filler, de olyan banda kell hozzá. Mi elsőre nem bírtuk egyszerűen abbahagyni, nagyon jól összehangolódtunk, de ez valószínűleg hasonló korosztállyal/haverokkal könnyebben megy. Sikerült jó sokáig eljutni és nagyon izgalmassá tud válni, ahogy lépdelünk felfelé a szinteken. Ajánlom!
2019. 09. 24.
Szerelem, vagy...

A játék tipikus esete annak, hogy valaki vagy imádja, vagy utálja. Mi az előbbi kategóriába tartozunk a feleségemmel. :) A legjobb egy jó pohár bor mellett játszani, nyugodtan, egymásra hangolódva. Igazán kellemes időtöltsében lehet részünk akkor. Mindenképp érdemes kipróbálni, mielőtt megvennéd.
2019. 07. 29.
Igazi randijáték

Hogy mennyire tudtok egymásra hangolódni, hogy ki a főnök kettőtök közül, melyikőtök a makacsabb, melyikőtök tud irányítani? Na ezt lehet megtudni ebben a pofonegyszerű(nek tűnő játékban). Imádom a férjemmel játszani, de vannak barátaim, akikkel a barátság megőrzése érdekében sose venném elő. Különleges a grafikája, egészen földöntúli érzés, amikor egy szám különbséggel le tudjátok rakni a számokat. Ami egy kicsit zavar, hogy az utolsó 3 szinten se életet, se dobócsillagot se kaptok.

Természetesen partijátéknak is megállja a helyét, ha egy kicsit le akarjátok ültetni a bulit, de sokkal intimebb ketten.
2019. 07. 25.
Összehozza a társaságot

Mi több féle képpen is játszottuk, volt ahol beszélhettünk (ez a legkönnyebb) pl: én égetően közel vagyok / egy nagyobb lépésre / mennyire vagy benne biztos, hogy Te jössz stb... szerintem érdemes az elején így játszani pár kört, hogy egymáshoz szokjon a társaság. A kicsivel nehezebb változat, amikor hümmögni lehet, meg a kézzel azt mutogatni, hogy még nagyon messze vagy már közeledünk stb... és a legnehezebb, amikor már teljesen összeszokott a társaság amikor tényleg csak az időfaktor számít. Ez így már nagyon nehéz, de hatalmas élményt nyújt, ha így sikerülnek a dolgok. Én csak ajánlani tudom.
2019. 07. 25.
Mindenkinek ajánlott

Ritka az a játék, ami mindenkit azonnal beszippant. Főleg ketten (esetleg négyen) szoktunk játszani, de 1-1 alkalommal többen vagyunk, volt több társaság is, akik nem szoktak társasozni, de előkerült ez a könnyen érthető játék és jó pár kört lejátszottunk, csak legyen meg még a következő szint... (: Könnyen megtanulja az ember és 5 perc után rá is lehet érezni, mellé nagy örömöt ad, amikor az utolsó lap is lekerül a körben.
2019. 06. 10.
intuitív képző

Rém egyszerű szabálya okán kissé meg is sértődtem, hogy mire is adtam ki pénzt. Az egész koncepció pofátlanul egyszerű. Na de minek tud igazán és őszintén örülni az ember? Igen, az egyszerű dolgoknak :)
Két nagyobb játék között is élmény egy-egy kört letolni vele, de önmagában is sokszor (bár nem túl sokszor) játszható. Nekem különösen nagy sikerem nem volt benne, ennek ellenére tetszett. A maga nemében 5 csillag, de ha az igényeimnek megfelelően kellene pontoznom csak 4 jár.
2019. 05. 04.
Értékelés

Erre a játékra rá kell hangolódni, más a koncepciója, mint általában a partijátékoknak, de ettől izgalmas.
2019. 04. 19.
Mikor csak egy számon múlik...

Nincs is jobb érzés, mikor egy szám különbséggel sikerült leraknotok helyesen két kártyát egymás után... ugyanakkor nincs is szórakoztatóbb érzés, mikor egy szám különbséggel sikerült leraknotok helytelenül két kártyát egymás után.
Pofon egyszerű szabályok egy nagyon érdekes és meglepően izgalmas játékhoz, amin mindenképpen sokat dobnak a remek illusztrációkkal ellátott kártyák, veszteni pedig sosem frusztráló, inkább örülünk hogy addig eljutottunk. Gyerekeknek is bejön, főleg ha ketten játszunk könnyű a másikra hangolódni, viszont többnél már nehezebb összehozni hogy a saját tempójukon kívül is próbálkozzanak. Ebből a szempontból viszont gyakorlásnak tökéletes.
2019. 03. 26.
Meglepő

Először ketten próbáltuk ki a játékot, akkor elég meditatív állapotba kerültünk. Bár többen nehezebb, elég vicces volt a családdal is kipróbálni (5-en). Egyszerű szabálya van, a fiatalok és az idősek is jól tudnak szórakozni közben. Türelmetlenebb típusú embereknek viszont nem igazán ajánlom. :)
2019. 01. 21.
Egyszerűen zseniális

Gyakorlott gémerként is a szerelmese lettem, akár bemelegítésnek, akár levezetésnek, akár összekötő kapocsnak a kezdő rokonokkal és barátokkal. Ideális családdal, barátokkal. Tulajdonképpen ez a kis játék mindenhol megtalálja a helyét. Megunhatatlan!
2019. 01. 10.
Kellemes, meglepő partijáték

Elsőre nagyon fura, ahogy csendben nézitek egymást, aztán egyre pörgősebb, egyre viccesebb helyzetek állnak elő, amíg el nem unja a társaság. A dobócsillagot fölöslegesnek érzem (nem is használtuk végülis). Ivós játéknak is kiváló, aki ront, iszik, kiváló partiindító, csapatépítő elfoglaltság.
2018. 12. 26.
Jedi képző

A világ legegyszerűbb szabályával dolgozik a játék. Ketten eljutottunk már a 12. szintre de teljesíteni már nem sikerült, de minden egyes sikeres szint után hatalmas az öröm. Társaságfüggő is azért, probáltuk már többen is és nem lehet ezt elbohóckodni, koncentrációt és odafigyelést igényel. Kis taktika talán bevihető a játékba, például mikor sűrűn jönnének a lapok egymás után és mindenki pakolná, érdemes egy "STOP" vagy "ÁLLJ" lépéssel kicsit megpihenni és lenyugodni és utána nekifutni.

Az pedig egyértelmű hogy ha mind a 12 szintet teljesítitek akkor jedivé váltok és birtokotokban lesz az erő!
2018. 12. 05.
Nem egy Oliver Sacks könyv, de van olyan szórakoztató!

Annyira pofonegyszerű játék, és annyira kevésbé újszerűnek tűnő, hogy első pillanatban az ember szinte ledegradálja, hogy ez gagyi, ez nem a spanyolviasz… pedig de!
Ez valóban az egymásra hangolódásról szól!
A szabályai alapján valóban pofonegyszerű; tegyétek le növekvő sorrendben a kezetekben levő lapokat, sorrend megkötés és beszéd nélkül. Igen ám, de hogy ezt megtegyétek éreznetek kell, hogy a kezetekben levő lap, hol helyezkedik el a többiekéhez képest. És itt jön a képbe a hangolódás. Apró nüánszok, kivárás az idővel, és… egyszerűen nem tudok jobbat, de valóban érezned kell, hogy a tiedtől kisebb, vagy nagyobb lap van a többiek kezében! Fantasztikusan szórakoztató ezt körről körre játszani! Pláne mivel egyre nehezebb lesz a dolgotok, a kézben egyre csak szaporodó lapok miatt! Ebben a játékban tényleg benne van a „csakmégegyet” faktor! Szerintem remek vétel!
2018. 11. 09.
Türelmetlen játékosnak nem ajánlott

Sokan szinte lehetetetlen magas szinre jutni, de amugy aranyos.
2018. 10. 25.
Társaságfüggő és szerencsén is múlik

Alapvetően szeretem a játékot, DE: nagyon sok múlik a társaságon, mennyire képesek odafigyelni és koncentrálni. Itt nem lehet végig nevetgélni meg hülyéskedni. Azt is nehéz megállni, hogy valaki arcával vagy szavaival jelezzen, vagy bármilyen utalást tegyen.
Sajnos hiába a megérzések, a szerencsén is sok múlik. Amikor a 42, 43 és 44 kártya van kiosztva, valaki úgyis rontani fog. Illetve amit még megfigyeltünk, hogy sokszor csak várunk a másikra és senki nem meri letenni a kártyáját. Viszont ha sikerül egy pályát teljesíteni, akkor nagy öröm tud lenni :) A dobócsillagok használata nagyon hasznos és ajánlott is, amikor csak lehet!
Jó játék, ennyiért még meg is éri, de csak 4 csillagot kap.
2018. 10. 23.
Vajon honnan tudja?

Elképesztő játék, már már súrolja a 7. érzék létének teljes bebizonyítását. Nagyon sokat játszottunk vele és elképesztő élményt tud nyújtani, amikor pl a 6. szinten egy 46-os lapra valaki ráteszi a 47-est és mind ezt jó sorrendben... Nagyon jó játék, nagyon kis helyen elfér és egy jó társasággal nagyon sok örömet tud okozni. Hajrá ;)
2018. 10. 22.
A kevesebb néha több :)

A hétvégén találkoztunk ezzel a ránézésre egyszerű játékkal a Mondocon rendezvényen. Először furcsán néztem, majd a második kör után már tisztelettel adóztam a játéknak. A harmadik kör után pedig megvettem :) Úgy gondolom hogy fog még vidám perceket okozni a családnak, ez a csendes őrültek játéka :)
2018. 10. 08.
Zseniális

Imádjuk! Ketten is nagyon élvezhető és több fővel is.. Rém egyszerű "szabályzat" és megannyi kacaj a játék során!
2018. 09. 17.
Tegyétek le MIND!!!

Ez a játék nagyon megosztó a társasjátékosok körében. Vannak, akik nem tartják játéknak, hogy szimplán emelkedő sorban kell letennie a játékosoknak a számkártyákat, de ők vélhetően nem próbálták még a The Mind kártyajátékot, vagy komplexebb játékokhoz szoktak.
Akik viszont játszottak már vele...
Nos, azok tudják, mi az: egyszerre üvölteni fel és egymást körbe pacsizni, amikor az ötödik fordulón is túl jutunk!
Fantasztikus érzés megélni az összjátékot, ahogy körről körre egyre tovább jutunk ebben a játékban, és a kihívást teljesíteni egyáltalán nem könnyű.
Mi a harmadik nekifutás alatt a hetedik szintig jutottunk, de ott már nagyon izzadtunk, és elhasználtunk minden segítséget. El is fáradtunk benne, de tuti előkerül még, mert nagyon bejött a társaságunknak!
Ajánlatos kevésbé zajos környezetben játszani, úgy könnyebb egymásra hangolódni.
2018. 08. 28.
Erre nem számítottam

Nekünk nagyon bejött, már az első alkalommal röhögésbe fulladt a dolog. Amúgy voltak meglepő fordulatok is. Szerintem nagyon szórakoztató játék. Mindenképpen ajánlom. A minősége is kifogástalan.
2018. 08. 24.
Egyszerű és pörgős

A játék metódusát tekintve nagyon egyszerű, de a feladat nehezebb mint gondolnánk. Nagyon jó játék lehet összeszokott baráti társaságoknál, sok nevetést és izgalmat tartogat magában. Gyors és pörgős kártyajáték.
2018. 08. 14.
Ne szólj hozzá

Zseniális. Ismered az érzést, amikor szó nélkül lerakjátok az egymás után következő számkártyákat? Amíg nem játszottam ezzel én sem ismertem.. ISTENI! Bár a szomszédok nem örültek szerintem, amikor este 10kor, a 6 ember egyszerre ordított fel a sikeres kört követően. Ketten és sokan is nagyon király élmény, mindenképpen jó vétel :)
2018. 07. 23.
Gondolatolvasás - Jó kedvcsináló játék

Hogy is mondjam el milyen szám van a kártyámon, ha nem beszélhetek és még az arcom sem mozdulhat? :D Telepátiával kérem szépen... :D Na ebből ered a játék közben adódó jó hangulat, sok-sok nevetés. Minden játékos arra törekszik, hogy közvetítse játékostársai felé a lapjain látható számokat, mert hogy növekvő sorrendben kell őket lerakni közös munkával (kooperatív játék). Szóval nem, hogy nem egyszerű, de legtöbbször szerencse dolga az egész. A játék lényege a jókedv, nem pedig a győzelem.