Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

This War of Mine

Ár:
21.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (3)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

5.00
3 értékelés
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 18.
"A háborúban nem mindenki katona"

Nagyon találó a játék alcíme: "A háborúban nem mindenki katona" . Civilek életét kell élnünk, na de nem olyan egyszerűen.
Mozgásaink száma kötött, messze elmarad a PC-s lehetőségektől. A játékmechanika teljesen egyedi, minimálisan bonyolult, de igényes.
A középfokú angol mindenképp ajánlott, elég sok olvasnivaló van a játékban. Aki annak idején imádta a "Kaland-Játék-Kockázat" lapozós könyveit, az most itt nosztalgiázhat.
Ide-oda ugrálsz a "szkript-könyvben", és úgy kerekedik ki az aktuális történet. A benne lévő 200+ kártya garantálja a végtelen újrajátszást, még akkor is, ha csoportonként kevés lapból is áll egy-egy "kis pakli".
Maga a játék teljesen visszaadja egy háború nehézségeit, az éhezést, a nincstelenséget, a játék maga nem egyszerű, hiszen a semmiből kell(ene) felépíteni szinte mindent. Igen depresszív a játék, de ennek ellenére nagyon szórakoztató is tud lenni.
A ráírt 120 perc igen alábecsült adat, jópár "kellemes" órát fog okozni. A 6 fő miatt kissé elhúzódik, de egyedül is játszható.
Ajánlom minden olyan FELNŐTT játékosnak, (18+) aki szeret agyalni, mit milyen sorrendben készítsen el, mindenre azonnal szükség lenne, de erre a játék első napjaiban sem idő (akciópont), sem nyersanyag (lootolás során), sem hely nincs. "Ki kell takarítani" az épületet előbb, holy hely legyen a craftolt cuccoknak.
Ami a PC-s verzió hátránya volt (csak egy ember mehetett éjszaka "scavengelni" (cuccokat szerezni)) az itt nagy eltérés, hiszen akár minden karakterünk kimehet az éjszakába.
Ez persze nem ajánlott (mondhatni TILOS), hiszen azonnal elfoglalja egy portyázó csapat a szállásunkat, és nincs hová hazajönni.

Összességében egy nagyon jó játékot kapunk miniatűr festhető műanyag figurákkal (12 db), rengeteg kártyával, nagyon vastag kétoldalú táblával (ha valakinek nem lenne elég az "egyszerű nyári pálya", akkor kipróbálhatja a "téli 'mazochista' oldalt" is.) Nem bántam meg, hogy megvettem, csak ajánlani tudom ! Számomra 5 csillag !
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 10.
Maratoni túlélősdi

Teljesen véletlenül akadtam bele a játékba, nem ismertem se a pc-s se a mobil verzióját. Megtetszett a téma és a kihívás. Na, kihívás terén nem okoz csalódást a játék, az tuti.
A játékhoz nem árt egy jó középfokú angoltudás, hogy egyáltalán nekiálljon az ember. Emellett tetemes idő sem árt, ha rendelkezésre áll. Érdemes a játékot a lakás olyan pontján felrakni, ahol nem fog zavarni 1-2 napig, ha nem egy ülésben akarjuk végigtolni. Habár a játékban van beépített "save" mód, amivel elcsomagolva is menteni tudjuk az aktuális állást, azért lényegesen egyszerűbb, ha simán úgy hagyjuk az asztalon. :D
A játékban egy háború sújtotta város egyik romos épületében megbúvó (kezdetben) 3 ember napjait éljük, több fázisra (napszakra) bontva. Szereplőinket a fáradtság, éhség, elkeseredettség, betegség mellett folyamatosan veszélyeztetik pl. orvlövészek, fosztogatók is. A csapat létszáma változhat (legfeljebb 4 karakter lehet) a napok során. Célunk "simán csak" a túlélés. Ehhez éjszakai guberálásaink során kell különböző erőforrásokat (víz, étel, fa, alkatrészek, stb.) gyűjteni, esetleg cserélni más túlélőkkel. Karaktereink állapota napról napra romlik, ha nem látjuk el sebeiket, nem pihentetjük, gyógyszerezzük, igen gyorsan elvesztjük Őket. Úgyhogy, gatyafelkötős a történet. A játék mechanikájából adódóan lehet bele könnyítéseket belecsempészni (értsd: csalni).
Annyira összetett az egyes napszakok cselekvése, hogy a szabálykönyvet gyakorlatilag folyamatosan sorról sorra olvasva kell játszani. Én eddig egyedül próbáltam ki, de így és élvezetes volt. Minimum 2 óra nettó játékidővel simán lehet számolni, ha végig akarjuk tolni.
Angolul beszélő (de legalábbis értő) játékosoknak ajánlom, akik nem ijednek meg a hosszú, összetett játékoktól.
| 5 / 5 csillag!
2017. 10. 16.
Orbitális szivattyú a legelejétől

A játék pont azt nyújtja, ami elvárható a tartalmi ismertető után. Aki a PC-s verzióval már játszott, nem fog meglepődni azon, mennyire nagy szívás már a legelejétől az életben maradás benne. A győzelemről nem is beszélve. Egy menetet játszottunk még csak le - alap pályán, három fővel, a kezdő szabályokat alapul véve -. A harmadik nap reggelén már nem élt egy karakter sem. Az egyik felkötötte magát, a másiknak elege lett mindenből és világgá ment, a harmadikat meg csak simán lelőtték. Egy percig nem volt esélyünk semmire, még egy rohadt kést sem sikerült szerezni, és puszta kézzel még - az egyetlen hozzánk méltó ellenfél - a patkány is elmenekült előlünk, szóval még egy nyers húst sem tudtunk szerezni.
Szóval nagyon de nagyon nem könnyű, és elég lehangoló is - de közben azért jól szórakoztunk! :)